Webley Patriot .22 (5,5mm)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Webley&Scott Patriot üzerine bir dürbün sabitleyip, verimli şekilde kullanan varmı? Kullananlar nasıl bir konfigürasyon kullandıklarını belirtebilirler mi? Ben şahsen Hilal Av' dan aldığım 3-9x32 Tasco dürbün ile gelen hediye 2 parça ayakla hiçbir türlü sabitleyemedim. Sürekli geriye doğru kayma oluyor. Acaba Gamo Stoper bunu durdurur nu? Tek parça ayak yada tek parça dampa ayak bu sorunu hallediyor mu? Herkese kazasız ve isabetli atışlar dilerim...

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • İki parça ayak zaten hemen hemen her silahta kayma yapıyor. Tek parça Gamo ayak kullanıyorum ve kayma sıfır. Bu iyi gibi görüniyor ama dürbün dağıldı. Reticle kaydı. Şu an dürbün yan duruyor reticle düz. Hele ki patriot çok kısa zamanda dağıtacaktır. Dampa olmadan o silah dürbün parçalar durur.

  • Ben çok sayıda 1.Nesil Patriot ve 2 tane de 2.Nesil inceledim ve 1.Nesil namluları 5,49mm iken , 2.Nesil namluları 5,53 -4 gibi yani aşırı bol.onun dışında yiv-set kombinasyonu aynı,bu da şunu gösterir,yiv-set açmaya yarayan çakıların iyice aşındıkları noktada 2.Nesil namluları üretilmiş,ve dahası Hatsan bu malların %99 u nu ihraç ettiği için 1.Nesil olanların ilk üretilenleri yurda dağıtılmış sanıyorum.


    teşekkür ederim abi

    korfezteam.png

  • Sonuçta herkesin kendi keyfi ama deneyimimden anladığım, Patriot gez-göz-arpacık atışı için oldukça uygun bir silah. Sıfırlama yapınca tutuyor, 10 m'de 10 YKr büyüklüğünde gruplar yapılabiliyor. Ama, tepmesi biraz fazla olduğundan sıfırlama ayarı zamanla bozulur mu bilemiyorum.


    Hafta sonu kurma kolunu namluya bağlayan pim yerinden çıktı. Bu pim, her iki taraftan başı ezilerek tutturulmuş bir parça (sanırım bir çeşit preslenmiş). Dolaysıyla ezmeyle yapılan etekler de oldukça ince. Böylesi bir sorun yaşayan var mı? Çözüm????

  • Göz-gez-arpacıkla atış yapmak iyi güzelde, insan böyle güçlü ve etkili bir tüfekle uzak mesafeye atış yapmak istiyor ve bunu göz-gez-arpacık ile yapmak baya zor. Dün araziye çıktık atış için, dürbün beni deli etti, ama tüfeğin performansını gördüm biraz iyi oldum. Gamo TS-18 saçma ile yaklaşık 50m mesafeden cola şisesini toz ediyor. Eminim daha da uzaktan bu işi yapar. Kayalardan seken saçmalardan gelen sesler harikaydı. Sanki kovboy filmi çeviriyor gibi hissettim kendimi :) Ancak henüz sabah sabitlediğim dürbün yola çıkmış geliyordu geriye doğru :) Tabi ki sıfırlamada bozuldu. Haliyle en son dürbünü söküp yine atadan kalma göz-gez-arpacığa döndük. Şu aralar Hilal Av' da yekpare ayakta, dampa yekpare ayakta yok. Gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Direk dampa alacağım kafam attı. X( Zaten dampa olmazsa dürbün sağ kalmaz herhalde, çünkü ileri-geri salınım acayip bu tüfekte. Kendin atarken anlamıyorsun ama, biri atış yaparken yandan bakınca görülüyor, HILTI gibi mübarek. Ayrıca atışlardan sonra vidaları da kontrol etmekte fayda var, kundağı bağlayan 4 vidada da gevşeme oluyor. Hem güç, hem stabillik için ya Mod. 54 Airking yada PCP almak gerekiyor herhalde, başka da çözüm yok gibi. Yada elimizdeki ile çocuk gibi uğraşacağız. :) Bide kol ağrısı yapıyor, epey saçma attım, sağ kolum ağrıyor tüfeği kurmaktan :)

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • Benim de sol kolum haşat oldu. Kundağı tutan yan vidalar çok kolay gevşiyor. Ama benim canımı sıkan yerinden çıkan pim oldu. Yani, bu kadar kısa süre için bunun olması hiç de akıllıca bir durum değil. Ayrıca, kurma kolunda şimdilik bir eğilme sezinlemedim ama pek de sağlam bir parçaya benzemiyor. Mustafa Serdar 500-600 atışta eğilir demiş. Umarım bu biraz daha geç olur bizim de canımız sıkılmaz. Keza, sözü edilen yekpare kurma kolları henüz ortalarda yok. Bulunca da montajı nasıl yaptıracaz onu da bilmiyorum.


    Dün 70-75 m olduğu tahmin edilen bir mesafeden 5.5 Gamo Promagnumla şişeyi kırmak mümkün oldu. Biraz daha uzak mesafeden de bunu yapabilir sanırım ama şişe artık bit gibi görünür herhalde.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen mcema ().

  • Tetiğin pistonu tutan parçasında bir sorun olabilir belki hocam. Tetik mekanzimasını bir daha söküp takmayı bir dene istersen.

  • Tetik ile ilgili değil, kurma kolu ile ilgili, kurma kolu sacı ikiye katlayıp oluşturulduğundan dolayı esniyor ve normalden milimetrikte olsa kısalıyor, buda tetik sisteminin kitlenmesini milimetrik olarak engelliyor, ben bunu tetikte 2 parçayı hafif matkapla taşlayarak halletim ancak ara ara yine oluyor sonra kendisi düzeliyor, yani kurma kolu ile ilgili.


    Sorun bende de ara ara tekrar olduğunda normalden hızlı kuruyorum hemen kuruluyor.

  • Bu silah 14.4 gr pelet ile 280 ms gbi bir hıza sahip. Acaba 9 veya 10 gr bir pelet ile hızı ne olur, aşırı hızdan dolayı kurşun sıvanması yaşarmıyız acaba ? Diabolo Baracuda ile ne olur yada tahmini hız, ölçen varmı aramızda ? 9.12 gr prometheus ile hızı ne olur çok merak ediyorum. Aşırı hızlı çıkış ve ısınmadan dolayı namlu yivlerine plastik sıvanır mı çok merak ediyorum.

  • sıvanır kardeşim hemde kıl fırçayı dolduracak kadar en az 15 atışta promethus atışlarından sonra plastik erime yapıyor ve sıvanıyor bende öyle olmuştu muhtemelen sendede olcak çünki 9.12 grain pelleti yaklaşık o silah EN AZ 1200 fps lerde atacağını sanıyorum

  • öncelikle hepinize slm lar ben bu siteye yeni üye oldum mustafa abi bi soruda bn sormak istedim neden w.patriotun hep 5.5 lukları konuşuyosunuz acaba 4.5 iyi deyilmi cvp larınız için şimdiden teşekkürler

  • Çünkü bu tüfekte 5.5 mm iyi gider, güçlü bir tüfek, 4.5 mm namlu çıkış hızı elbette yüksek olur fakat uzun menzillerde 4.5 mm çok daha hızlı enerjisini kaybeder, 5.5 mm namlu çıkış hızı 4.5 mm'ye göre düşük olsada enerjisi daha yüksek olur ve bu enerjisini uzun menzilde daha iyi muhafaza eder 4.5 mm'ye göre.


    Yani 4.5 mm ancak silindir hacmi küçük silahlarda tercih edilmeli bence.

  • Dün itibari ile tüfeği elime aldım. :thumbup: Çok mutluyum :thumbup:


    Yalnız eve gelip dürbün ayaklarını takmak istedğiöde gördümki bu tekli ayakların arası webley üzerindeki kanallar için dar geliyor. Almayı istediğim Dampa Mount da böyle mi olur sizce? Önerilerinizi almak isterim.


    Mustafa Bey, tekrar tekrar teşekkür ederim.

  • benim elimdede cfx royaldan çıkma tekparça dürbün ayağı ve onun bağlandığı alt parça var. bu parçayı webley patriota oturtamadım. ayrıca boyuda kanaldan uzun. ve o parçayı takmam için pistonumu sökmem lazım? çünki emniyet mandalının yuvarlakımsı kasası o parçanın tüfeğe takılmasını engelliyor. kanalın diğer tarafı zaten genişleyen uç nerden nasıl giricek bu parça nalamadım. bi dürbün için koca tüfekmi sökülür yaw

    webley patriot 5.5

  • kardeş bu ayakta bi sorun var heralde cfx in kanalı darmı ne . sadece tek parça ayağın vidalarını sonuna kadar açıyorum yinde girmiyor. tek parça ayağın oturduğu parçayı tüfeğe bağlamak içinse tüfeğin tamamen sökülmesi gerekiyor. çünki açılan esneyen bi parça değil. kanal genişliği tutuyor ama direk kanala üstten bastırarak girmiyor. yani kanal hizasından direk iterek girecek gibi. ayrıca girse bile yarım santim boyu kanaldan uzun. anlamadım bu işi ya neyse...

    webley patriot 5.5

  • Hmm doğru ben sadece tek parça anladım, CFX'in üzerindeki dürbün kanalı üstten girmez dediğin gibi Patriot'a, ya söküp girdireceksin eğer emniyet mandalının ordan girmiyorsa(girmez sanırım, çünkü kanal ile tam aynı hizada değiller), yada sadece tek parça ayağı kullanacaksın CFX dürbün kanalını takmadan.