Yaylı seçimi ve pelet hız etkisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sevgili üstadlarımıza bir kaç soru sormak istiyorum.Weihrauch hw 77 4.5 mm almayı düşünüyorum.Aslında hw 97 daha bir karizma geldi ancak namlu boyunun kısa olması ve dürbün mecburiyetinin olması sebebiyle seçimimi hw 77'den yöne yapacağım ve Yatagun'dan almak istiyorum.Merak ettiğim konular aşağıdaki gibidir.





    • Hw 97 ve 77 için hız değerleri aynı verilmiş.Ancak hw 77 namlu boyu bariz bir şekilde daha fazla.Tüfeklerin iç yapısı aynı ise hw 77'in hız değerinin daha fazla olması gerekmez mi?
    • İki tüfek için de çıkarmiş olduğu ses ve tepme şiddetleri aynı mı?Hw 97 namlu ucundaki bölüm susturucu anlamında mı yapılmıştır?
    • Yatagun'da verilen hız değeri 950 fps.Sanırım bu hız ortalama ağırlıktaki bir pellet için verilmiş.Eğer ben bu tüfekle Ts-10 pellet kullanmak istesem 4.5 mm için hız değeri ne olur?
    • Genelde uzak mesafe atışları için şaşma yapmaması ve daha etkili olması için 5.5 mm öneriliyor.Buna etken pelletin ağırlığımıdır yoksa büyüklüğümüdür.Yani 4.5 mm ağır pelletlerle de 5.5 mm pelletlere yakın performans elde edilebilir mi?
    • 4.5 mm pelletler için de bulunabilecek en ağır pellet hangisidir?
    • Tercihlerim arasına Diana mod 48'de vardı ancak bu tüfek için pek yorum bulamadığımdan kararsız kaldım.Sizce hw 77'mi yoksa mod 48'mi daha iyi bir tercih olur?


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

    AA S410 XTRA.22 ;tufey#
    CROSSMAN 2100
    ZORAKİ HP-01 ;tese;kkur

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen bukalemun ().

  • Bence 97k , hem görünüş olarak daha çok hoşunuza gitmiş.Dürbüne de bi 100 150 ytl dürbüne verirseniz süper olur.(zaten dampayı yatagun veriyor).4.5 ts10 da işinizi görür.Ama bence geleceğe yönelik düşünürseniz 5.5 (tuning işlemleri) uzun mesafe atışları içinde iyi olur 5.5 luk.
    Namlunun kısa olması bence hw 77den daha güçlü olduğu anlamına gelir. + olarak 97 77 nin ft için modlanmış hali.Son olarak eğer bu tüfeklerin gücü sizin için yeterli ise dianayı boş verin derim ben.

  • aslında kötü tüfek yok .sizin bu tüfeklerle ne yapmak istediğiniz çok önemli.


    1-kimi eline aldığı tüfeğin çok hoş ve konforlu olmasını ister ve siler durur.duvara asar.


    2-kimi hedefteki tahribat etkisinden hoşlanır.kimide bunu çok uzak mesafeden.


    3-kimi özellik ister, kimide ateşli silaha ulaşmasının zorluğundan dolayı ona yakın olanı tercih eder.


    5-kimi modern olanı,kimide modern olanını


    6-kimi av yapmak için kimide sadece spor için vb......


    7-kimide çok hassas atışlar yapmayı sever


    seçimini ona göre yapmalısın.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Bahsettiğiniz tüfekler arasından kesinlikle mod48 derim ,kendi seçimim olsaydı 460 magum 5.5uda 48'e tercih ederdim ..Hw nin kalitesi daha yüksek olabilir ama tüfekle atış yaptıkca mesafe beklentisi artıcak ve hw den sıkılmanız daha çabuk olucaktır..

  • o zaman da pcp alır.hep yaylılardan gidecek değil ya.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • yatarak atış açısınıda düşünürseniz 48,52,54 iyi bir seçim kurma kolu yanda olduğu için kırma namlu yada alttan kurmaya nazaran daha iyi ve kolay kuruluyor menzilide hw nin 2 katı. ;tacli#

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • bana sorarsan hw97k cok yakışıklı bir tüfek, albenisi çok, boyası harika, meneviş kaplama ayna gibin mubarek alman yapmış. demir çelikde almanlar bir numara saten gerisi yalan. ha dersenki ben 100 mtlere atıcam dürbünden palletin gidişini seyredicem hedefi nasıl dagıttıgını seyredicem dersen ya bir pcp alacan yada diana mod 54 alıcan. hw 97k yı asduvarına aksesuar olsun al eline artistik pozlar ver modsuz bile 70 mt de şişe kırar o tüfek geçen buluşmada kullanma fırsatı buldum 4.5 mmlik hw97k su kundagını modlayan arkadaşın tüfeği adı aklımda değil su an hatta kendi yayı kırıldı kral magnum yayı taktım demişdi bakdım o halii ile bile mukemmel atıyor. bana göre bir pcp nin yanına konulacak ilk yaylı o bence

  • valla dürbünde takddım pelletin gidişini seyredemedim 100 metrede tetiği çekınce şişe dağılıyor ;tacli#Aslında bu olaya en güzel cevap 100 metre hw ve diana buluşması olur yada başkabir mesafede. ;tacli#

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • valla dürbünde takddım pelletin gidişini seyredemedim 100 metrede tetiği çekınce şişe dağılıyor ;tacli#Aslında bu olaya en güzel cevap 100 metre hw ve diana buluşması olur yada başkabir mesafede. ;tacli#

    siz zamanı söyleyin yemekler konaklama benden . buluşma denizli .yer kapalı alan . bir uctan bir uca 120 metre.(dikkat edin yusufun hw 77 si vardı ) ;şrofls;.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Abi denizliye nasıl gelicem ;tacli#

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Hadiiii
    ne zaman kapışıyorsunuz.
    Hw ler nerde.
    kim geliyor.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • HW77'den ziyade ben olsam HW97k alırdım. Kısa namlunun hız etkisi olumlu ve bir gün tüfeğinize muhakkak dürbün takacaksınız. ayrıca 97k çook çekici bir silah. bana göre yaylıların kralıdır. Tabii Whiscombe hariç.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/


  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. ;d; ;d; ;d;


    Ancak benim için önemli olan 2,3 ve 4. sorularıma cevap alamadım.Bu konularda yardımcı olabilecekler varsa sevinirim.

    AA S410 XTRA.22 ;tufey#
    CROSSMAN 2100
    ZORAKİ HP-01 ;tese;kkur

  • Weihrauch'lar çok güçlü silahlar olmadığından 5.5mm pek tercih edilmiyor. 4.5mm ideal olur.


    97k için üretici muzzle break'e sahip olduğunu söylüyor, buradan muzzle break'in işlevsel olduğunu varsayıyorum fakat yaylı pistonlu tüfeklerde muzzle break'in çok işe yaramadığını da unutmamak gerek.


    950fps hız değeri 6.48gr. çok hafif bir pelletle yakalanmış olsa bile 10.49gr.'lik TS-10'u 746fps ile atabilir.
    Kıyaslama olarak belirteyim, High-power olarak lanse edilen Gamo CF-X 4.5mm 10.49gr. Diana High Power pelleti 655fps ile atabiliyor.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • http://www.straightshooters.com/ourtake/ottesthw97.html


    Bu linkte çeşitli pelletlerle HW97K nın hız değerlerini görebilirsiniz. Bende 5.5 luğu var, aldığım gibi yayını değiştirdim ve öyle kullanıyorum. 4.5 da düşünebilirsiniz rüzgarlı havalar dışında 4.5 sizi pek üzmez, ağır pellet kullanırsanız 5.5 dan bir farkı kalmaz. 97K nın ucundaki moderatörün içi boştur fakat kolay bir modifiyeyle daha iş görür hale getirmek mümkün. Çok da gürültülü bir silah değil ama namludan çıkan sesi nerdeyse tamamen kesebiliyor. Mekanik kısmın sesini azaltmanız da daha kaliteli yay, yay tutucu, yağ kombinasyonu ile mümkün. Benim silahımı ateşleyince çıkan ses tok bir pop sesi. Çınlama tınlama yok, Bazıları güçsüz bulsa da yaylı bir tüfek için yeterli bir güce ve mükemmel isabete sahip bir silah.


    Gez ile atış yapmayı düşünüyorsanız HW77 nin gez sistemi çok başarılıdır. Namlunun kısa olması yaylı tüfeklerde gücün artmasına sebep olur (pellet arkasındaki basınç dolayısıyla)


    Tüfeği almadaki amacınızı bilmiyorum fakat 97k arazide elde taşınacak bir tüfek değildir (küçüktür ama hafif değildir, hatta ilk eline alan şaşırır gülle gibidir ama bunun isabete katkısı çoktur)


    Mod 48 -52 aynı tüfekler fakat kundak malzemesi kalitesi farklı. Kullanmışlığım var güzel bir tüfektir özellikle modifiyeyi daha iyi kaldırır (yandan kurma olması sebebiyle) yatarak atışta yandan kurma dolayısıyla avantajı vardır.


    http://www.straightshooters.com/rws/r48.html


    incelerseniz ses ile ilgili testleri de var iki tüfeğin de

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen TheNightHawk ().

  • Genelde uzak mesafe atışları için şaşma yapmaması ve daha etkili olması için 5.5 mm öneriliyor.Buna etken pelletin ağırlığımıdır yoksa büyüklüğümüdür.Yani 4.5 mm ağır pelletlerle de 5.5 mm pelletlere yakın performans elde edilebilir mi?


    ufak bi ekleme yapmak istiyorum. elimizdeki tüfekte kullandığımız pelletlerin ağırlıkları arttıkça namlu hızlarının azaldığı bilindiktir. Ancak birkaçgün önce patriotla yaptığım ölçümlerde 14.3 grainlik gamo prohunter ile 750 fps ts 18 ile 700 fps ortalama namlu çıkış hızları alırken 16 gran lik fx pelletler ile 850-875 ortalama namlu çıkış hızları elde ettim. bu durumda fx pellet ile alınan sonucun 700-750 aralığında olması gerekirken en az 150 fps fazla çıkıyor. Bu durumuda tamamen pelletin sertliğine bağlıyorum. gamolar sert yapılı namluya zorlanarak oturuken fx ler yumuşak yapısıyla namluya cuk oturuyor. sözün özü fx airarm gibi yumuşak pelletler ile daha iyi sonuçlar elde edileceği aşikar.pelletin yapısıda son derece önemli. (namlu hızlarının patriot için düşük olduğunu düşünen arkadaşlar için tüfeğin yağsız olduğunu belirteyim.)

    webley patriot 5.5

  • Çok önemli bir noktaya deyinmişsin benim için ve diğer arkadaşlar için çok aydınlatıcı bir bilgilendirme oldu teşekkürler drezin.demek bu kadar fark ediyor çıkış hızları,fx pellet gerçekten her yönüyle mükemmelliğini bir kere daha kanıtladı.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • 97 k hakkında çok yazı okudum, çok araştırdım. Hatta tam almaya niyetlendim diana 460 aklımı çeldi. Bildiğim kadarıyla önemli hususlardan biriside mermi ve namlu meselesi.
    Dianaların namluları çok çabuk kirlenir ve 250-500 atışta bir temizlemeniz gereklidir. HW lerde böyle bir sorun yok.


    Diana fazla mermi seçmez. Ne verirsen yer hesabı. Tabi hassas atışlar yapacaksanız ayrı mesele. Örneğin tuka (Mustafa bey) air arms ile çok güzel dedi. Silahı
    aldığım skypulme (Göktuğ) air arms ve benjamin önerdi. Bende Crossman premier hallow point ve gamo promagnumu çok sevdiğini gözlemledim.
    97 k ise bildiğim kadarı ile bir kaç çeşit mermi ile çok iyi anlaşıyor. Yani mermi seçiyor. 97 k kullanmadım ama genelde görüştüğüm arkadaşların hemen hepsi en azından 1 defa atılıp kullanılacak silah diyorlar. Yani bu hobinin olmazsa olmazlarından. Ayrıca 97 k nın 77 den namlusunun daha kısa olmasının sebebi bence lock time kısaltarak isabetliliği arttırmaktır. Bildiğim kadarıyla en çok tercih edilen ft silahlarından birisi air arms tx 200 diğeri de 97 k dır.


    97 k 50 metrelere kadar gayet isabetliliği ile özellikle grup çalışmak ve ft atışları yapmak için üretilmiş yakışıklı keyifli bir silah
    Dianalarda ise durum biraz farklı en önemli fark 48-52-54-350-460 hepsi 97k dan çok çok fazla teper. ve bu silahların hepsi 97k dan en az 2 kat daha güçlü.
    Mod 54 : kartalcin arkadaşımızdan biliyorsunuz zaten çok isabetli ve geri tepmesiz pcp tadında bir silah
    48-52 : 54 ile yapı bildiğim kadarıyla aynı sadece geri tepmesiz değiller. İsabetlilikleri de 54'e yakındır.
    350 : Bu serinin en güçlü silahı diye bilinir. Bütün forum sayfalarında gücünden ve bu güce göre isabetliliğinden bahsedilir.
    460 : Mod 54'ün retrograde sisteminin avantajını saymazsak bence bu serinin en mükemmel, en hafif ve en kompakt silahıdır. 40 metrelerde 2 cm, 85 metrelerde 7, 120 metrede 10-11 cm grup yaptığım oldu. Gücünden zaten bahsetmem gerek yok en son 120 metrelerde şişe infaz ettim. Mesafe yetmediği için yakın zamanda araziye çıkacağım.


    Sonuç: Eğer hedefiniz en fazla 70-100 metrede grup ve şişe ise 97 k iyi bir seçimdir. Ama hedefiniz 100 + atışlar ise diana alın.
    Selamlar...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png


  • pellet seçen silah hw100, hw97k'da her türlü (en dandik olanlar hariç) Gamo vs pellet kullanılabilir, ama tabii ki en iyi sonucu alacağınız pelletler var. Diana'lar hw97k'dan güçlü ama "en az 2 kat güçlü" değil (o zaman bahsi geçen 5.5mm dianaların 30ft/lb civarında olması lazım)
    belirtmeden edemedim :)

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Belirtmeden edemedim ne demek erdem abi. Sonuçta dediğim gibi 97 k kullanmadım kronom yok.
    Ama genelde söylenen bu. Yinede en doğru sonuçlar sizlerden gelecektir.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png