9-11mm kızakmı yoksa 20mm weaver kızakmı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhaba ben dürbün almak istiyorum fakat ayakları 20 mm mi yoksa 11 mm mi alayım?


    herhangi birinin diğerinden üstün olma özelliği var mıdır?


    teşekkürler.

    • Official Post

    merhaba ben dürbün almak istiyorum fakat ayakları 20 mm mi yoksa 11 mm mi alayım?


    herhangi birinin diğerinden üstün olma özelliği var mıdır?


    teşekkürler.


    20mm veawer ayaklarda pratik mandallı sökme modelleri var ve bu sayede kolayca dürbünü silahtan ayırabilrsiniz, ayrıca 50 kalibre gibi ateşli silahlardaki aşırı tepmelere ancak bu tip ayaklar mükavemet edebilir,


    [Resim Engellendi: http://boobobo.com/oscommerce/catalog/images/sf-m001.jpg] [Resim Engellendi: http://boobobo.com/oscommerce/catalog/images/sf-m004.jpg]


    11 mm ayaklar ise 20m veawer ayaklara göre çok daha yüksek hassasiyetleri ile öne çıkarlar, benim tavsiyem 11mm ayaktan yana.

  • Selam


    Hazır konu açılmışken..
    Peki Mustafa bey Yatagun'da bu tip hızlı sökülüp takılabilen ayklardan görme şansımız olacakmı acep.....
    Malum tüfeğe bakım yaparken dürbünü sökmek gerekiyor....
    Böyle pratik birşey olursa güzel olur diye düşünüyorum camia adına ..

    • Official Post

    Olacakta hemen olamıyor, hem YataGun un yeni (tanınmamış) oluşu, hemde Global finans krizinden dolayı, herşey durdu, bunları getirirken öyle 5 - 10 takım getiremiyorsunuz, minimum satın alma miktarları (kota) var, mecburen bizde bir miktar frene basmak zorunda kalıyoruz, ama zaman içinde Konusunda Türkiyede Yok - Yok denilen bir site olacak.

  • İnşallah Mustafa Bey...


    Bu tür ürünleri ülkemizde görmek güzel olur.... Her zaman yabancı sitelere bakıp ahhhhhh çekmek inşallah geride kalacak...


    Ben bu hobiye başlayalı yaklaşık bir sene kadar oldu ve bu zaman zarfında (kendime göre) forumları ve piyasayı takip ediyorum ;$., ..


    o zamndan bu zamana çok gelişmeler oldu. 8o ... İnşallah bu gelişmeler siz ve sizin giblerin sayesinde daha da iyiye ve güzele gider..


    Saygılar sunarım

    • Official Post

    Ben çok zaman forumda şunu getireceğiz bunu getireceğiz derken biliyorumki forum takip ediliyor ve kısa süre sonra o ürünü ben getirmesemde birileri getiriyor, hatırlayın 6 - 8 ay önce Benjamin Discovery yi yazdık şimdi Türkiyede 8o gerisini yazmayayım sizlerde biliyor ve takip ediyorsunuz. :)

  • abi dürbün ayakları kısmında göremedim,daha önce vardı, 30mm boğaz çapı, 11 mm dürbün kızak ölçülerinde çift parça ayak vardı,şimdi bulamadım,stok tükendimi acaba :him:s

  • ö


    bahsini yaptığınız ayaklar şuan stokta görünüyor. Mağaza / Tüfek Dürbün Ayakları / İki Parçalı Ayaklar / Yatagun - Regular Mount


    kısmına girerseniz Regular 30 ( 30 mm bogaz capi 11 mm kızak genişliği 25 mm yüksekliği olan çin malı ayakları görebilirsiniz.

    - Hatsan Mod 135 QE 6.35


    - Husan Arms 20GA
    - UTG Red Dot

    • Official Post

    Değerli Arkadaşlarım,


    Bu başlığı açmamın nedeni Hatsan ın 2008 yılında ürettiği Yaylı tüfeklerinde kullanıma geçtiği yeni Dürbün kızağının eksileri ve artılarını açıklamaktır. . .


    Weaver 20mm dürbün kızakları yüksek güçte ateşli silahlarda tercih edilirler, çünkü 20mm gibi geniş yapıları ve dürbün ayağı üzerindeki sıkma civatalarının gövdelerini bu kızak üzerindeki kanallara oturarak kaymayıda önlemesi sağlanmıştır.


    Pistonlu - Yaylı Havalı silahlarda bu sistem bu günün elde olan materyalleri (Dampa) ile kullanılması sorunları çözmemektedir, Dampa ayaklar 9-11mm kızaklarda kullanılabilir, bu yeni üretilen silahlarda her iki sistem birlikte kullanılmıştır, yani altta 20mm weaver üstte 9-11mm kızak ama burada yapılan büyük bir hata 9-11mm olan kızağın weaver mantığı ile kanallarla temas yüzeylerinin azaltılmış olmasıdır,


    Şimdi bu sistemde 20mm weaver bir ayak ile dürbününüzü bu silaha bağlamanız halinde çok kısa sürede dürbününüz çift taraflı darbelere dayanamayacak ve dağılacak, mercekleri patlayacaktır,


    O zaman dürbünümüzü üst tarafındaki 9-11mm kısmına Dampa ayak ile bağlayalım diyeceksiniz ama maalesef bu üst kısımın aşırı kanallar açılarak dampa ayak kızaklarının basma yüzeylerinin azalmış olması maalesef yüksek darbelerden dolayı özellikle ingiliz SportMach Dampa ayağın duramaması kaymasına neden olmaktadır, YataGun dampa ise sabitleme civatalarının daha kalın (5metrik) ve kaliteli çelik olmasından dolayı nisbeten durdurabilmektedir.


    Diyeceğim odurki Hatsan bu sistemi Pistonlu - yaylı silahlarda kullanmaktan vazgeçsin, bu sistemi kendilerine 2007 yazında fabrikalarını ziyaretimizde ben önerdim ama pistonlular için değil, PCP ler için önermiştim, neden önerdim? çünkü PCP lerde yüksek büyültmeli dürbünlerle silahımızı çantasına koymada zorluk yaşanmakta, yada ister küçük ister büyük dürbün kullanabilmek için kolay sökülebilir mandallı weaver ayak kullanma konforu içindi.


    [Resim Engellendi: http://www.hatsan.com.tr/images/airguns_photo/mod_95_detay/mod_95_01.gif] [Resim Engellendi: http://www.gamousa.com/images/accessories/product_scope_rail.jpg]


    [Resim Engellendi: http://boobobo.com/oscommerce/catalog/images/sf-m001.jpg]

  • bence geniş ayak her zaman iyidir .

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post

    bence geniş ayak her zaman iyidir .

    Tabiki geniş ayak (weaver 20mm) daha iyidir ama weaver bağlantılı Dampa ayak üretilmediği ve doğrudan dampasız bu kızağa bağlanacak dürbünler dağılmaya mahkumdur.