Yanık Kokusu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Son zamanlarda Gamo Shadow Sport silahımla atış yaptuktan sonra yeniden yükleme yapmak için namluyu kırdığımda garip , metalik bir yanık kokusu geliyor. Bu normal midir?


    Teşekkürler

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • bence silahın namlu içini yağlayıp daha sonra 10 veya 15 kere boş sıkmaz isen kalan yağ her pellet sıkışında koku yapması normaldır
    8) iyi atışlar

    AVCI DOĞANIN TEMİNATIDIR.
    (browning vestic 4,5)

  • Arkadaşlar pistonlu-yaylı havalı tüfeklerde boş atış zararlıdır.


    Hatırladığım kadarı ile zararlarını anlatayım, kesin bilgili arkadaşlar yazacaklardır gerekenleri.


    Boş atış esnasında silindirdeki hava pelleti iterek ve böylece pistonu ve yayı yük altına almayarak direk namludan çıkacak ve bundan dolayı piston silindire çok hızlı bir şekilde çarpacak, bu çarpma ile yayda aniden boşaldığı için zarar görecek, ömrü kısalacak. Piston silindire çok hızlı bir şekilde çarptığı için piston keçesi zarar görebilecek. Ayrıca boş atış yapıldığından ve bu hızlı çarpmadan dolayı tüfek daha fazla sarsılacak ve dürbüne hasar verecek, yine ömrünü kısaltacak.

  • Ben de İzmir'de 5.5mm harbi arıyordum.Satıcıya 5.5mm harbi sorduğumda ''ne yapacan 5.5mm harbiyi'' diye bir cevap aldım.Havalı tüfeğin namlusunu temizlemek için diye cevap verdiğimde adam, gerek yok namluya yağ döküp birkaç kere boş sık temizlenir dedi :D Aslında harbiyi ne yapcan diye sorduğunda 22. rimfire yivli tüfeğim var diyecektim de... :pinch:

    • Official Post

    Zeytinali . . .


    Bir şeyler yapmaya çalışıyorsan,etrafdan duyma yada kafadan atma bilgileri asla foruma yazma,iyi niyet ile bir şeyler yapmak istiyorsan LÜTFEN benim yazı arşivlerimi ve forumun bilgi sahibi , tecrübesine inandığın üyelerin yazılarının içinde bilgi ara ve yazacaksan bu bulduğun bilgilerden faydalan,


    Yaylı yada Yaysız Gas Ram Havalı silahlar da boş sıkmak silahın başta yay'ı olmak üzere sırasıyla keçe,piston hattâ silindir alnını bile çatlatabilir ve bunların yaşanmış örnekleri vardır, "Ben çok sıktım bir şey olmadı" diyecekse deme çünkü her boşa sıkış silahın ömründen bir kısmını yok eder,özellikle yay üzerin de bu bir anlamda soğuk cam bir bardağı ani soğuk suya sokmak gibi etki yapar,kırılmasa bile mikro çatlaklar oluşur ve zamanla yay spirleri üzerindeki en zayıf noktadan kırar.

  • slm mustafa abi ben kafamdan atmadında ben bir av bayiine sorduğumda bana bu fikri söylemişti demekki yanlış düşünüyormuşum beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ve iyi niyetli olmasaydım bu formda olmazdım abi yine yanlış bilgi için özür dilerim kusuruma bakmayın 8)

    AVCI DOĞANIN TEMİNATIDIR.
    (browning vestic 4,5)

    • Official Post

    slm mustafa abi ben kafamdan atmadında ben bir av bayiine sorduğumda bana bu fikri söylemişti demekki yanlış düşünüyormuşum beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ve iyi niyetli olmasaydım bu formda olmazdım abi yine yanlış bilgi için özür dilerim kusuruma bakmayın 8)

    Estağfurullah,zaten kimse senin kötü niyetli olduğunu düşünmemiştir,olası yanlış bilgi edinip,buraya aktardın,olabilir,hatadan döndük. :)

  • Silahın yağ yakmasından dolayı olabilir, tüfek yeni olduğu için ilk 1000 atış filan bu şekilde geçebilir, ama ben de hep bir koku var ki onun sebebide pelletleri bol yağlı atmam. :D :D Koku + duman. :D :D


    Normaldir yani. ;)


    +1 :thumbup:


    Bende aynısını yapıyorum. :D


    O da ayrı bir zevk demekki. :D

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • Mustafa abi tuz ruhu olayını hatırladım bir an :D

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • +1 :thumbup:


    Bende aynısını yapıyorum. :D


    O da ayrı bir zevk demekki. :D


    Ne bileyim, yağsız pellet kullanınca sanki bir şeyler eksikmi gibi geliyor. :D Böyle seside artıyor silahın biraz, e ben de ses istiyorum, bunun için bazen susturucuyu söküyorum ve ses ciddi derecede artıyor. :D

    • Official Post

    Mustafa abi tuz ruhu olayını hatırladım bir an :D

    E Ülkemizin tek ruh sahibi silahının sahibi oldu "Cino" pardon Ömer Yetgil :thumbup:

  • Selam zeytin ali :D:D:D Sen benimle takıl biraz cidden kaş yaparken göz çıkardın ama olsun :D


    Şimdi bir şey sölücem belki banada tepki olucak.Diana mod 35 i belki bileniniz vardır.Hani keçesi gön deriden yapılmıştır. Şimdi o keçe yağsız kaldığı için genleşme olayını yapmıyordu.Bizde çözüm kolaydı.Gön deri yağı çekip genleştiği için keçeye yağ damlatıorduk.:D:D:D:D Tabi 20 atış bomba gibi dizel yapıordu:DSonrasında atışlar güzel güzel devam ediordu:D


    Ama şu şart ve zamanda böle keçe kalmadığı için cidden yağlama yapıp namlu ve pistona bide boş atış yapmak tüfeğin kaportası ve motoru için sakıncalı.


    Selam ederim HAKAN :D

  • Hakan abi şimdi düşündüm ben MOD.135'imde hiç boş atış yapmadım. :D Sadece bir aralar namluda bez sıkıştıydı temizlerken(bir harbi almadım gitti :D :D ), bunun için boş atış yaptım ama bez çıkmadı hava yastıklamasımı ne deniyordu ondan oldu yani boş atış etkisi olmadı, sonra pellet koyup sıktım ve boş atışta çıkmayan bez tek seferde çıktı. :D :D Boş atışta bunun sesi nasıl olur bilmem ama hiç boş atış yapmayı düşünmüyorum ve silahımı sevdiğim için ömrü kısalsın istemem. :D :D

  • tamam hakan abi geçenlerde geldim yanına mersine gitti dediler bir ara buluşalım abi +;tuftabV#

    AVCI DOĞANIN TEMİNATIDIR.
    (browning vestic 4,5)

  • İnşallah ali :D


    Selam ederim ABin HAKAN :D

  • Bu boşa sıkma işini ne yazık ki işi pek bilmediklerinden bazı av bayileri yapıyor. "Bakın ne kadar güçlü silah... Sesini bir dinleyin." diye boşa sıkan bayi gördüm.


    Ben 52'yi aldığımda sakın boşa sıkmayın diye bayi tarafından uyarılmıştım. (Boşa sıkacağım yoktu ama bayinin bu konuda bilgilendirmesini çok olumlu görüyorum.) Kundağı bile dağıttığını gördük demişlerdi.