60 mt yi 1 metreye indiren ucuz dürbün arıyorum???

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Tamam arkadaşım nasıl diyorsan. Ben sadece kötü bir sonuçla karşılaşmaman için doğru olan bilgiyi yazdım. Uygula demek uyarmak haddime değil. Birde forumda düzgün Türkçe kullanmaya dikkat ediyoruz. Saygılarımla

  • Siz kussura bakmayın asıl fevri davrandım büyüğümsünüz kabalık ettiysem özür dilerim .Sadece ben bi konuya takıldımda ona çok kızıyorum!!!


    Burda av yasak deyipte havalı tüfekle 60mt 70mt den karga vurup tüfeğini deniyenlere biraz sinir oluyorum!!

  • Estağfurullah. Bende havalı tüfekle av yasak diyen ancak canlı vurmuş bir insanım.Artık yemeyeceğim hiçbirşeyi vurmuyorum. Yasak diye belirtme sebebime gelince herkesin bunu bilmesini ona göre sonuçlarına katlanmasını bilmesini sağlamak. Ayrıca av diyen herkse yasak diyerek foruma zarar gelmesini engellemek bizim görevimiz. Bunları bilmediğim zamanlarda vurduğum tahtalıların resimlerini foruma koymuş bir insanım ben. Dolayısıyla benim düştüğüm hataya kimse düşsün istemem. Yenmeyecek av yapanlara gelirsek bu da onların kendi seçimleri. Kimi zararlı ile mücadele amaçlı kimide keyfi.Ama onları eleştirmek bize düşmez. Kendi vicdanlarına ve yasalara kalmıştır. Saygılar

  • MeRtt_21


    Torpedo 155, benim eski tüfeğimdir.Torpedo 155, karşılaştırma yapmak gerekirse namlu içindeki yiv izleri bir gamo CFX royal'e göre daha belirsiz olan bir tüfektir.Geri tepmesi, muadillerine göre çok olan bir tüfektir.Bunlara rağmen tüfeğe alıştıktan ve de huyunu suyunu bildikten sonra iyi bir hedef tüfeğidir.Atışlarında belli bir mesafeden sonra sapma veya pelletin hanyaya konyaya gitmesi durumu yoktur.Kesinlikle ve de kesinlikle DAMPA ayak kullanılması, eğer dürbün kullanılacaksa mecburidir.Ağır ve yüksek zoomlu dürbünler yerine hafif ve orta kalite bir 3*9-44 veya 3*12-44 dürbün yeterli olacaktır.


    Tahribat konusunda mükemmel, atış istikrarı konusunda kullanıcıyı yarı yolda bırakmayacak, yaylı ile devam etmek isteyenler için güzel bir tüfek.Tüfeğin tek eksi tarafı ağır olması ve tepmesi.Dediğim gibi bunu da alışınca ve huyunu suyunu bilince takmıyorsunuz.


    Kolay gelsin.Rast gele ;tufey#

  • saolun teşekkür ederim şuan kullandığınız tüfeği öğrenebilirmiyim?Bide güç olarak pcp mi pistonlumu daha iyi? agt

  • Kesinlikle pcp en güclü yaylı bile enfazla 20 footpound enerji oluşturabilir. oysa pcpler 30,35 footpound dan başlar

    FX Gladiator .22

  • Şuan imzamda olan tüfekleri kullanıyorum.MOD 95 SAS'ı yeni bir dürbün almak için satacaktım.Ancak uygun bir fiyata dürbün bulduğum için satıştan vazgeçtim.Bir diğer neden de 100 metrede cola turka şişelerini telef etmesi oldu.Kıyamadım.Bu işin yaylı kısmı.Bir de PCP kısmı var.Hatsan AT-44 kullanıyorum.Tüfekten gayet memnunum.Piyasada farklı özelliklerde çeşitli marka ve modeller mevcut durumda.Fiyatlar da değişiklik arz ediyor.İki tüfeğimden de memnunum.Torpedo'yu da bıktığım için değil evde fazlalık olduğu için elden çıkarttım.


    PCP mi yaylı mı demek için insan ne istediğini bilmeli.Benim sitediğim şey ilk planda rahatlıktı.Hal böyle olunca piyasa şartlarını da göz önüne alıp PCP aldım.Kimisi de yaylıdan vazgeçmez.Tercih meselesi.


    Kolay gelsin.

  • Burada bu yasağı forumumuzun ve hobimizin sağlığı açısından dile getirmek zorundayız. Kimse kimseye vuramazsın demiyor. Yalnızca yürürlükte olan bir yasağı hatırlatıyor. Uyulur, uyulmaz orası kullanıcının iradesi ve sorumluluğudur. Bu konuyu büyütmenin bir manası yok, isteyen istediğini vurur, vuramazsın demek de bizim haddimize değil. Yalnızca bunu elimizden geldiğince forumda afişe etmemeye çalışıyoruz.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Siz kendinizin mod 125 iyle kıyaslamayın.Bu tüfek daha isabetli ve sabit namlu. Üstelik ben mod 125 le dürbünlü her atışta 50 metrede şişe vurabiliyorum. Saygılar


    Dediğiniz gibi 155 kullanmadım, Mod125 le her atışta 50m de şişe vurmak dahi bence nokta atışı değildir yada sizlerin nokta atışı anlayisiniz benden farkli. Yinede her atişta 50m de şişe vurabiliyor olmaniz büyük başari, yay kısılmış keçe eskimis namlu çıkış hızı düşmüş tepmesi zayiflamiş bir mod125 olmasin o ? şişeler kırılıyormu ?

  • Bende nokta atışı değilde şişenin üstünden altından ortasından diye ayrım yapmakta yetecektir anlamında söyledim.


    yada sizlerin nokta atışı anlayisiniz benden farkli.


    Yok arkadaşım farklı değil, ikimizde aynı dili konuşuyoruz. İlk sayfaya baksaydın görürdün.


    Yinede her atişta 50m de şişe vurabiliyor olmaniz büyük başari, yay kısılmış keçe eskimis namlu çıkış hızı düşmüş tepmesi zayiflamiş bir mod125 olmasin o ? şişeler kırılıyormu ?



    Bilmem sen karar ver

  • Birincisi atış dürbünsüz ve 60 metre. Dürbünle daha kolay olacağını sizde kestirebilirsiniz. İkincisi tüfeğimin iyi çıktığını ve her hatsanın böyle olmadığını dile getirdim. Üçüncüsü Madmax arkadaşımız tüfeği gördü kullandı, atışlarının diğer mod 125lere göre daha stabil olduğunu , hatta pellet yükleme yuvasındaki işçilik kalitesinin gördüklerine nazaran çok iyi olduğunu dile getirdi. Son ve en önemli konu ise yalan söylemek gibi bir huyum yoktur ve sizin yalancılık ithamınızın bir anlık yazılmış bir yazı olduğunu farzediyorum. Henüz aramızda yenisiniz ve göreceksiniz burada o tarz insanlar olmadığını. Saygılarımla

  • sevgili runner arkadaşım bir gün müsait olabilirsen buluşmalarımıza katıl seninle de tanışmak isteriz biz burda sadece ustalarımıxdan edindiğimiz bilgileri paylaşıyoruz yalan söylemek bu forumda kimsenin istemediği bir özelliktir ve bu tip kişileri aramızda barındıramayız
    sonsuz saygılarımla

  • Dediğiniz gibi ben yeniyim arkadaşlar kusura bakmayin, yanlız konuyu açan arkadaşda yeni,


    [quote='xaupau',index.php?page=Thread&postID=68543#post68543]tüfeğimin iyi çıktığını ve her hatsanın böyle olmadığını dile getirdim. Üçüncüsü Madmax arkadaşımız tüfeği gördü kullandı, atışlarının diğer mod 125lere göre daha stabil olduğunu , hatta pellet yükleme yuvasındaki işçilik kalitesinin gördüklerine nazaran çok iyi olduğunu dile getirdi.quote]


    Bu başlık altinda tüfeginizin bu şekilde olduğunu belirtmiş olsaydınız benimde size itirazım olmazdı bu açıklamaları yaptığınızı yeni görüyorum ki konuyu açan arkadaşta yeni görmüştür bende sizin gibi bir başkasının yanlış yönlendirilmesini istemediğimden yazınıza cevap verme ihtiyacı gördüm ve böylelikle neye göre 50m de her atışta şişe vurabildiğinizi konuyu açan arkadaş ve bundan sonra konuya bakacak yeni arkadaşlarda anlamış oldular.

  • Aramıza hoşgeldin öyleyse. ;d; Benimde her hatsanın böyle çıkmadığını bu başlığada eklememe sebep olman iyi oldu. g;$i Saygılar

  • Sayın xaupau arkadaşımızın yaptığı çekimle bizi kandıracagına ihtimal vermiyorum çünkü bende hatsan 125 le 50 m den soda şişesini -15 c de üçte üç vurdum hatsan pelletle ve dürbün kullanmadan. Fotoğraf makinasının pilleri donduğu için çekim yapamadım.60 m de yalan söylenecek kadar uzak bir mesafe değil.

    Beretta FS92 9mm parabellum 15+1
    Ata Pompalı 12 cal. 7+1
    SATILIK;avci;

  • Sayın xaupau arkadaşımızın yaptığı çekimle bizi kandıracagına ihtimal vermiyorum


    Bu konu ayri bunu açıklığa kavuşturduk.


    bende hatsan 125 le 50 m den soda şişesini -15 c de üçte üç vurdum hatsan pelletle ve dürbün kullanmadan. Fotoğraf makinasının pilleri donduğu için çekim yapamadım.60 m de yalan söylenecek kadar uzak bir mesafe değil.

    Size vereceğim cevap çok ama gereksiz yere yazmak istemedim kısacasi benim atıcılığım iyi olmadiğindan sizin kadar başarılı değilim mazur görün bazi gözlemlerim yanlışmış.

  • merhaba runner burda kimse yalan sölemes hepsi iyi arkadaslardır...


    birde hatsanla (mod 125) 50 metre çok komik ben acemöi olduum halde.....


    burdaki arkadslarım usta yani xapau yalan sölemes ve benden daha tecrübelidir....


    ben çatalcada sana 65 metrde soda şişesini 5 te 5 vururum buyur gel misafirim ol....


    gözünle gör...



    saygılar ;tufey# ;avci;

  • Bir problem yok ortada arkadaşlar.Runner arkadaşımız tek hatası hatsanzede olmasıdır.Kötü bir hatsana denk geldiği için böyle bir şey yazdı. Bizde bu forumun havasını almadan önce bu tip yanlışlara düşmüşüzdür. Önemli olan hatalarımızı görüp bundan ders almak. Bize düşen runner arkadaşımıza hoşgeldin deyip tecrübelerimizi paylaşmaktır. Hepinize sonsuz saygılarımla.