FX Gladiator fotoğraflı detaylı inceleme ve Bakım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Beklediğim cevap tüfenki satıcıdan degıl atıcıdan alınır diye biri bişey demiş ti ya ;şrofls;.


    Ondan sordum Mustafa amca ;tacli#


    Arazide görüşek


    alan memnun satan memnun daha ne yani. X]#+,

  • Atila bey o zaman forum değil web sitesi olurdu, forumların amacı paylaşılarak gelişimdir, bir kişinin kalkıp tüm silahlar ve bilgileri toplayıp yayınlaması halinde dediğiniz olur oysa forumlarda bu tarz bireysel çabalar ile belkide üreticilerin bile akıl edemediği gelişimler doğmaktadır ve bu inceleme bölümüde buna hizmet etmektedir, bizde forum içinde tesadüfi gelişen kaynak bilgi olabilecek mesajları düzenleyip bu bölüme taşıyoruzki bir kütüphane yapısı kazansın, örneğin www.kemalelitemiz.com kurucusu Kemal bey kendisi Diş Hekimidir ve kurduğu bu sitenin içindeki teknik bilgilerin %99,9 u tamamen yerli yabancı kaynaklardan toparlanma ve derlenmedir, tabiki bu da bir hizmettir ve canlı değildir, oysa Forumların yapısı gereği canlıdırlar ve bu tür bilgiler sabit kalmayıp sürekli üyeler tarafından gelişirler.


    Aslında sizin düşündüğünüz yapının bir başlangıcı forumda mevcuttur ve zaman içinde bu bölüm forum içinden zenginleştirilecektir.


    http://www.airgunturk.com/sila…banca-ayr-nt-l-bilgileri/

    Mustafa bey; yanıtımı geciktirdiğim için öncelikle özür dilerim. Sanırım konu başlıkları ile ilgili isteğim yanlış anlaşıldı.Forum/Web sitesi nin işlevlerinin ayrı olduğu konusunda bende sizinle aynı kanıdayım. Elbette forumlar bilgiye çabuk ulaşma ve tartışarak doğruyu bulma konularında web sitelerinden daha faal ve günceller, ayrıca en önemli esprilerinin ise "tecrübi bilgilerin" payşaılması olayı olduğunu değerlendiriyorum. Benim buradaki isteğim Forumda zaten var olan konu başlıklarının içindeki bilgi dağarcığının doğru yerlere konmasıdır. Bahsettiğiniz kütüphane yapısının bir an önce oluşabilmesi için; Bir iki küçük düzeltme ile silahlar konusunda önemli teknik bilgiler(bakım, ayar, mühimmat bilgisi vb.) ana dizinler ve alt dizinler halinde toplanabilir. Tartıştığımız konuyu incelersek bunun bir silaha yapılan detaylı söküm ve bakım olduğunu görüyoruz. Konu başlığına baktığımızda "Havalı silah modifiye ve incelemeler"e konduğu görülüyor. Bu konu sizinde yukarıda belirttiğiniz "Havalı tüfek ve tabanca ayrıntılı bilgileri" bölümünün ilgili yerine konduğunda bahsedilen kütüphanenin kısa zamanda oluşacağını değerlendiriyorum. Tabii yoğun uğraş içinde yapılan konu tasniflerinde bazen aksaklıklar olabilir ama, biz forum kullanıcıları sizlerin geri besleme faaliyetlerine yardımcı olmak için buradayız. İyi çalışmalar dilerim.

    • Official Post

    Haklısınız Atilla bey, temeller atıldıda zamanla daha çok bilgi birikimi oluştukça dediğiniz gibi biz o düzenlemeleride yapacağız inşaAllah.

  • Eline sağlık Kamuran abi, çok güzel ve faydalı bi anlatım olmuş ;d;

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Tebrik ederim Kamuran. bu tür el becerilerine hep hayran kalmışımdır. ;tese;kkur

    ankarateam.png[color=#0000ff]

  • Ne oldu krono ile ölçebildin mi kamuran? Var mı bir değişiklik?

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • merhaba arkadaşlar güç ayar kolunun üstündeki delikleri gördük. misal olarak diyorum en düşük güç 2.5 mm delik orta güç 3.0 mm tam güçde 3.5 mm diyelim şimdi bu delikler transfer deliğini daraltarak yada aynı ölçüye gelerek deliği kademelendirerek namluya giden havayı sınırlamakla mükellefler. hal böyle ounca çekicimiz herzaman aynı güçde vuruyor demektir peki tam güçde (3.5 mm lik transfer deliğinde) çekiçin vurması ile gelen (rakamla misal olarak belirtmek istiyorum 10 psi diyelim) hava bu delikden rahat bir şekilde geçip palleti 1000 fps hızda atıyor. ikinci kademede yani orta güçde ise çekicin vurması ile gelen 10 psi lik hava bu transfer deliğinden biraz zorlanarak geçiyor ve tüfek orta güçde (900 fps diyelim) palleti atıyor düşükdede bu 10 psi hava tam zorlanarak bu delikden geçiyor ve 800 fps diyelim bu güçde palleti atıyor şimdi burada çekiçden çıkan hava hep aynı ise tasarrufu nasıl saglıyor nasıl düşük güçde 400 atış yapıyor da tam güçde 200 atış yapıyor ben bunu merak ettim yada bu güç ayar kolunun görevini anlayabilmiş ve anlata bilmişmiyim saygılar.
    (rakamlarım misal dir gerçek değerlerini bilmiyorum)

  • Mantıken tam güçte çekiç 10 psilik vuruyor ve 10 psilik hava harcayıp pelleti 1000 fps atıyorsa orta güçte çekiç 10 psilik vurur ama deliğe takılan hava daha az miktarda dışarıya çıkar yani harcadığı hava 10 psilik olmaz.Şöyle düşün evindeki muslukta bulunan şebeke basıncı sürekli aynı seviyededir ama sen ne kadar açarsan o kadar çok su akar ve o kadar basınçlı su çıkışı olur

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • şöyle düşün;
    bir odada çok sayıda insan var iki farklı ebatta kapı var.1.kapı 2mt. genişliginde 2.kapı 4mt. genişliginde.kapılar 3 saniye açık kalacak. bu üç saniyede 1 .kapıdan 2x3=6 kişi 2.kapıdan 4x3=12 kişi çıkar mantık bu.süre aynı debi farklı

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin

    • Official Post

    Öncelikle bir iki düzeltme yapalım,


    Gladiatordeki güç ayar diski üzerinde kullanımda olan yarı küresindeki delikler 1,65 - 2,25 ve 4,20 mm çaplarında, çekiç ağırlığı tüm FX lerde 16 gram ağırlığında, yay güçleri modeller arası değişiklik arzedebiliyor.


    Burada çekiç 10 psi vuruyor dersek kavramı yanlış oluşturmuş oluruz, çekiç arkasındaki yay gücü ve kendi ağırlığının verdiği momentumla valfe vurur, buna karşı valfi arkadan iten 2 ayrı güç var biri valf arkası yay (önemsiz sayılabilecek seviyede düşük), diğeri ise valf kafası arka yüzeyine uygulanan tüpdeki hava basıncı,


    Şimdi gelelim güç ayar ünitesinin çalışma şekline ; güç ayarında kullanılan 3 farklı transfer portundan hangisi seçilirse seçilsin çekicin valfe yapacağı basınç aynı olacağı için Yani çekiç valfe vurdu ve valfi 15 milisaniye açık tuttu, bu 15 milisaniye süresinde önündeki transfer portundaki seçilen güç seviyesi yani port çapı ne kadar genişse o kadar fazla hava salınır, ne kadar küçük çaplı port seçilmişse o kadar az hava valfin açık kaldığı sürede geçer.


    Sanırım anlaşılmıştır, buna güre düşük güçte daha az hız daha fazla atış sayısı dolayısıyla tasarruflu hava kulanılmış olur.

    • Official Post

    şöyle düşün;
    bir odada çok sayıda insan var iki farklı ebatta kapı var.1.kapı 2mt. genişliginde 2.kapı 4mt. genişliginde.kapılar 3 saniye açık kalacak. bu üç saniyede 1 .kapıdan 2x3=6 kişi 2.kapıdan 4x3=12 kişi çıkar mantık bu.süre aynı debi farklı


    + 1 ;d;x;.z;şrofls;. çok güzel açıklamışın Osman abi. ;tacli#

  • mademki muslukdan örnek verdin ozaman sana şöyle sorayım musluk var ve ucunda 2 mtlik hortum var ve hortumun ucundada ayar vanası var ince su kalınsu ayarı yada yelpaze gibi dagıtmasını ayarlayan bir vana var muslugu açdık hortumun ucundan ince bir şekilde su çıkdı kullandıgımız kadarını kullandık sonra muslugu kapattık hortumun içinde dogal olarak su kaldı hortumu aşagı dogru eğdiğimizde içindeki suda çıkmış oldu şimdi burada musluk valfle çekiç olsun buradan hava çıkdı transfer deliğide hortum olsun hava transfer deeliğinden geldi güç ayar koluda hortumun ucundaki suyu ayarlama aparatı olsun bu aparattanda havada çıkdı ama sınırladıgımız için ince bir hava çıkdı (yani çekiçden çıkan hava dan daha az bir hava çıkdı) şimdi hortumda kalan su ne oldu nereye gitti. transfer deliğinde kalıpda bu delikden rahat çıkamayan hava ne oldu ? saygılar.

    • Official Post

    Mesut öncelikle burada kullandığımız su değil hava yani yoğunlukları farklı, ayrıca namlu boyumuz 500 mm iken senin tabirinle hortum 5 - 7 mm civarı, ayrıca senin hortum ucundaki musluk suyu tam keserken bizim musluk hep açık, ya kısık ayarda ya bol ayarda o yüzden orada boşa gden su yok, birde çekiçten hava salınmıyor, çekiç valfe vuruyor, valf aslında senin tabirinle musluk olan.

  • mustafa abi ben son mesajımı benden iki mesaj önce yamaya başladım ve yolladım o ara sisin mesajlar gelmiş ve formu kapattım teyse oglunda film seyretmeye başladım sonra film bitti ve teyse oglu ile eve gitmek için evden cıkarken kapıdan kapı dar oldugu için teker teker çıkdık ve bu esnada sorumun cevabı kapıdan tek tek çıkmamız gerekince aklıma kendiliginden geldi ve eve gelince yani şimdi forumu açdım ve aklıma gelen cevapla aynı cevapları görünce konu anlaşılmışdır. ozaman bu mantıkla regulatörlü tüplerdede bu tasarrruf olayı iş görür gibime geliyor olabilirmi acaba.

    • Official Post

    Regülatörlü tüplerde bu pek sağlıklı olmaz,


    Çünkü regülatörün arkasında 200 bar basınçlı hava tüpü var, ön tarafında küçük bir hücre (oda) var, hücreninde önünde valf var, hücrenin hacmi bir atımlık hava barındırır, burada da çekicin arkasındaki yay gücü ce çekicin ağırlığı oranında valfin açık kalma süresi uzatılarak hücrenin hacmi ile sınırlı maksimum güç elde edilir, regülatörlü silahlarda bu yay gücü artırmak ve çekiç ağırlığının uygunluğu dışında regülatör ayarı yani hücreye aktardığı basınlı havanın basıncı artırılabilir (HW100 de regülatör bu hücreye 140 bar hava aktarır ve 140 bara geldiğinde kendi otomatik olarak tüp tarafındaki sibopu kapatır ve 140 bar ın üzerinde havanın hücreye aktarılmasına mani olur), yani transfer portları ile oynamadan çok daha farklı yöntemler kullanılarak regülatörlü silahlarda güç artışı sağlanabilir. (hücre hacmini artırmakta bir yüntemdir ama aşırı fazlasıda anlamsız hava harcamak olur,)

  • Peki madem konusu açılmış, bugün erdem ile biz de bu konuyu konuşmuştuk. Gladiatörün orta gücü güzel ama keşke az daha fazla olsaydı dedik, misal 2,25mm lik orta güç deliğini 2,50mm yapsak mesela 830 fps den 860 fps ye çıkabiliriz değil mi, peki bunu diskin diğer tarafındaki delikleri kullanarak yapar isek, orjinal ayarını da bozmamış da oluruz. Ama işin sıkıntılı kısmı deliğin büyüklüğü ile hızın orantısı lineer olarak mı artıyor, tam olarak hesaplanabilir mi :him:s

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Murat diskin diğer yarısındaki ingilizlerin kulanmak zorunda kaldığı bölüm çok mantıklı olur, evet lineer olarak artar ama yinede deneme yanılma yöntemi daha garantili olur, yani 2,35mm ile deneyip sonra 2,50mm ye geçmek, birde bu deliği bollaştırırken kesinlikle matkapla değil, ayarlı rayba gibi bir şeyle yapmak lazımki iç yüzey parlak olsun, ayrıca köşe paklarıda kırılmalı temizce aksi halde o ring i tıraşlar.

  • Sağol Abi, tahmin ettiğim gibiymiş yani. Arada bir böyle beyni çalıştırmakta fayda var :) Bir Oring bakımı sırasında denenebilir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776