Avsan Diabola 5.5 Yerli Pellet Tüfeğim Çok Sevdi...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • avşar fena görünmüyor gercekden capaksız bir pallet denemek lazım birde hepsi aynı boyutda diyosan bazıları sıkışma bazılarında gevşek kalma gibi bi problem yoksa kullanılabilir .


    Evet hepsinin aynı boyutta olması da çok hoşuma gitti 8o Sonuç olarak merak eden varsa deneyebilir arkadaşlar.Ben sadece bilginiz olsun istedim.Herkese iyi atışlar...

  • Av bayilerinin bilmeyenine denk gelirsen süper oluyor. "Pellet istiyorum" diyorsun "kaç numara" diyor. 5,5 diyorum o ne abi çocuk mu giyecek diyor. :wacko: " En ufak 40 var " la devam ediyor. ;şrofls;. Sonradan çakıyorsun adam palet satacak sana. Anlayınca da "haa havalı gurşun saçması" diyor. ;rofl.;

    ;lol; ;lol; ;lol; ;lol; ;lol;Hakketen süperdi,hiç gülesim yoktu...Sağol.

    • Official Post

    Arkadaşlar Pellet yabancı kelime, tam türkçesi "Paraşüt saçma"


    Sanal alemde bu chat, msn türü iletişim modülleri sayesinde Türkçe zaten katlediliyor, tüm kelimeler kırpılıyor, tamam lar ok oluyor, yetmedi cep telefonunda yumuşak g "Ğ" yerine "Y" yerleşti, forumumuzda özellikle Türkçenin düzgün yazılmasını teşvik etmemize rağmen başarı oranımız %75 leri geçemiyor, şimdi birde pellet iptal bundan sonra paraşüt saçma olarak yazacağız dersek kaç tanemiz buna kaç gün uyacak ? bu aynı bilgisayarlarda kullandığımız "Disk" "CD" lerin tam türkçesi "Tekerlek" demek gibi.


    Bende pellet demekten rahatsız oluyorum, pellet inde aslında tam karşılığı tablet anlamlarına da geliyor, preslenmiş kömürede pellet deniliyor, Benim önerim herkes bir isim çalışması yapsın en beğenilen 10 tanesini oylayalım ve kazanan kelimeyi kullanalım.

  • Bende pellet demekten rahatsız oluyorum, pellet inde aslında tam karşılığı tablet anlamlarına da geliyor, preslenmiş kömürede pellet deniliyor, Benim önerim herkes bir isim çalışması yapsın en beğenilen 10 tanesini oylayalım ve kazanan kelimeyi kullanalım.


    Bence mükemmel olur.Herşeyi TDK'dan bekleyemeyiz ya da daha çok bekleriz :rolleyes: Hem burada yani Türkiyenin en büyük havalı silah forumunda yeni bir kelime kullanılırsa çok kolay tanınacağına ve kabul göreceğine eminim.Düşünelim bakalım g;$ig;$i8o:him:s

  • Arkadaşlar Pellet yabancı kelime, tam türkçesi "Paraşüt saçma"

    Benim buna 'saçma' demem saçmaysa,saçmalamaya rağzıyım. g;$i

  • Bende pellet demekten rahatsız oluyorum, pellet inde aslında tam karşılığı tablet anlamlarına da geliyor, preslenmiş kömürede pellet deniliyor, Benim önerim herkes bir isim çalışması yapsın en beğenilen 10 tanesini oylayalım ve kazanan kelimeyi kullanalım.


    İlk söylem benden olsun.


    Paraşüt kapsül :thumbup:

  • Paraşüt ve saçma kelimelerinin birleşiminden oluşabilir. Mesela ''PARSAC'' :thumbup: :D

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

  • paraşüt kurşun


    ben bu forumdan önce bu tip kurşunların bu isimde anıldıgını biliyorum zira bir çok silahçılarda paraşut kurşun olarak geçer


    pellet ismine burda karşılatım bize en uygun olan yapı itabiriylede paraşütü anımsattıgı için bence bu olmalı paraşüt kurşun ;d; ;d;

    huglu süperpoze 12 calibre


    mke çifte 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    ford c max 1.6 182 hp ecoboost

  • Arkadaşlar paraşütün şeklini bir gözünüzün önüne getirin. Eğer buna benzeyen bir pellete sahipseniz kullanmayın ;şrofls;. Etekli kurşun desek daha çok yakışır. ;lol; Ayrıca paraşüt Türkçe değildir bilginize.

    • Official Post

    2 kelime olacak olduktan sonra paraşüt saçma der geçeriz, mesele tek kelimeye düşürmek az heceli.


    Benim aklıma çekirdek geliyor. :whistling:

  • En iyisi yine saçma demek galiba.Çünkü hiç yoktan tüfek kullanan herkesin anladığı bir kelime.

    AT 44 WX 10-LW BULL-PUP :love:


    Blow Tabanca 4.5 mm


    Üzümlü Kaplan 7+1 12 Cal Otomatik


    HER MODEL TÜFEĞE İSTEDİĞİNİZ MODELDE AHŞAP KUNDAK YAPILIR.


    [Resim Engellendi: http://i45.tinypic.com/33omgjo.jpg]


    Musa KARAOĞLAN

    • Official Post

    Bence kurşun saçmadan evla

  • Bence "pelet" kelimesi gayet uygun. Bu haliyle kelime olarak tüm Türkçe kurallarına uyuyor. Türkçe kelimelerde yanyana iki sessiz harf bulunmaması kuralına "l"lerden birini düşürerek uydurabiliyoruz. Zaten İngilizce olan pellet kelimesi İngilizce'de de "pelıt" şeklinde tek "l" ile okunuyor.


    Bence son dönemlerde TDK ve bazı "öztürkçe"cilerin yabancı kelimelere getirdiği Türkçe alternatiflerin zorlama ve çoğu zaman saçma olmasının sebebi de bu yeni kelimelerin illa anlamlı olması için çabalamak, illa bir yerlerden türetmek gayreti. Bırakalım anlamlı bir kökten gelmesin, yeni bir kök üretmiş olalım. Dikkat edenler benim forumda yazdığım yazılarda Türkçe'yi doğru kullanmak için elimden geleni yaptığımı farketmiştir. Fakat her ne kadar Türkçe'yi özellikle yazı dilinde doğru kullanma tataftarı olsam da yeni türetilen kelimeler konusunda fazla katı ve bağnaz davranıldığını düşünüyorum. Bu, dillerin yaşan varlık olması gibi bir benzetmenin özüne tamamen ters bir yaklaşım bence. Dillerin yaşayan varlık olması demek zamanla değişime uğraması, diğer dil ve kültürlerden etkilenmesi ve onları etkilemesi demek. Biz ise türettiğimiz saçma öztürkçe kelimelerle Tükçe'yi etkileşime kapatıyor, kendi dünyasına hapsediyoruz.


    Pelet... Gayet de güzel, dile oturan, telaffuzu kolay bir kelime.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Bence kurşun diyelim

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • kurşundan tabanca mermisi anlaşılır genelde.bence en iyisi forumda ''saçma'' dışarda ''havalı tüfek saçması''

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    en iyisi pelet diye devam edelim :whistling:

  • Ben de Eblemise katılıyorum. :thumbup::thumbup:

    Fx Revolution


    HW 97 k


    Diana mod 350


    HW 45


    Diana P5 magnum

  • Evet bencede Mustafa Bey'in dediği gibi tek ''l'' ile söylenen pelet. g;$i