YURT DIŞINDAN ALIŞVERİŞ YAPABİLECEĞİMİZ ADRESLER

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Maccariden yay, keçe ve heavy tar ısmarladım. Gönderim seçeneklerinde Shipping and Handling: Foreign Air Shipping şeklinde birşey vardı ve under 80 dolar yazanı seçtim ve 12 dolar nakliye parası kesildi. Umarım doğru seçmişimdir. Buradan gelecek olan mallar bana hangi kargo ile gelecek ve ben evde olmazsam ne olacak ? Bilgisi olan varmı ?


    muhtemelen evde olmasan bile yazı bırakıp giderler belli bir süre içinde gidip almassan geri gönderirler

  • 10 gün gibi bir zamanda gelir sanırım. Peki hangi kargoyu kullanıyorlar bilen var mı acep ?

  • Bana gelen normal postaydı, herhalde o şekilde gelir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • arkadaşlar merhaba,


    yurtdışı alış veriş olayında şu ana kadar ki intibam bu işin pek akıllıca olmadığı şeklindedir.şöyleki ingiltere bulunan opticswarehouse firmasından 30.01.2008


    tarihinde 1 dürbün,1 dampa ayak ve 1 adet harris bipod aldım.aradan bunca zaman geçmesine ve 10 a yakın mail atmama rağmen 26.02.2008 tarihinde kendileinden kaynaklanan bir hata nedeni ile siparişleri gönderemediklerini belirten mrs.jenna imzalı bir özür mail inin dışında hiçbir cevap ve bilgi alamadım.siparişlerin gönderilip gönderilmediği hakkında da hiçbir bilgiye sahip olmadığım gibi yazdığım maillere de cevap alamıyorum.opticswarehouse firmasının hiçbir yerde fax ve telefon numarası olmadığı gibi atılan maillerin birçoğuda otomatik olarak geri dönüyor.bu işin daha yurtdışı


    kısmı olup posta ve gümrükte de nelerle karşılaşacağımı da daha kestiremiyorum.


    bu olaydan edindiğim tecrübe sonucu sizlere acizane tavsiyem bu gibi işlere hiç bulaşmadan sn.mustafa serdar'ın kurmuş olduğu "katresu" firmasının


    faaliyete geçmesine kadar sabrederek isteklerinizi daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yapmanızdır.


    saygılarımla.hunter2 X]#+, X]#+, X]#+,

  • bende uncompanyden zekenin metal m92fs frame ve slideını almak istiyorum, gümrükte sorun çıkarmı?

  • Yurt dışından siparişle mal getirmek isteyen tüm arkadaşlara ortak duyurumdur:
    Lütfen biraz daha sabırlı olun ve Katresu A.Ş.'nin fiilen faaliyete geçmesini bekleyin. Tabii ki firmanın planladığı kalemlerin tümünün kısa zamanda satışa sunulmasını ümid etmemek gerekir. Ne de olsa belirli bir süre ister ithalat işlemleri. Bu konudaki gelişmeler zaten peyderpey Mustafa Serdar arkadaşımız tarafından peyderpey duyuruluyor.
    Her ne kadar hobimizin tutkunları (ki hepimiz öyleyiz) bekleme taraftarı değil iseler de perakende olarak dış firmalardan sipariş yapılması bence artık karlı birşey değil. Birincisi ne de olsa ürünü sadece katalogdan görüp sipariş ettiğimizden sık olmasa da tam istediğimiz maldan farklı şeyler gönderilebiliyor. İkincisi ve daha da önemlisi küçük bir gönderi için dünya kadar yol parası veriyorsunuz. Üçüncüsü de ne zaman elinize geçeceği hakkında tam bir fikriniz olamıyor. Sonuncusu da gerçekten en önemli unsur: gümrükten geçip geçmeyeceği hakkında hiçbir garantiniz yok.
    Benim dış siparişler konusunda 5-6 tecrübem oldu: bir kısmı gayet kolay geldi, diğerleri ise uzadı da durdu. Hele bir seferinde olmayacak birşey başıma geldi: beğendiğim bir tüfek çantasını İngiltere'den getirmek istedim. Çok da özel birşey değil hani: bildiğimiz dizüstü bilgisayarları koyduğumuz çantaların malzemesinden yapılmış yumuşak bir çanta işte. 40 küsur Sterlin mal bedeli üzerine 30 Sterline yakın posta parası ödedim. 10 gün bekledim ses seda yok. Sordum soruşturdum, gönderi izini bulduğum gün TNT'den bir ihbarname aldım: çantam gümrükte takılmış.....
    Şirketimin gümrükçüsünün özel çabaları sayesinde çantamı daha fazla takılmadan çıkarabildim. Ardiye parası, ordino ücreti, işlem harcı cart-curt derken tam 285 YTL para ödedim. ;#^+. Sterlinin kuru yuvarlak olarak 2,45 cıvarında falandı o zaman. Sizin anlayacağınız çantanın bana toplam maliyeti yaklaşık 500 YTL'ye yakın oldu. :cursing: :cursing:
    Bir defasında ısmarladığım bir dürbün elini kolunu sallaya sllaya kapıma kadar geldi; ertesinde ısmarladığım bir başka dürbün ise "yurda girişi özel izne tabi eşya" muamelesi gördü. Prosedürlerin uzunluğuna tahammülüm olmadığından dönüş yol parasını ödeyerek mahrecine iade yaptım, sonra da yurt dışında bir başka adrese gönderttirip oradan gelen bir arkadaşımın bavulunda getirttim.
    Uzun anlatmamın nedeni bu işe heves edenleri olaylardan haberdar etmek. Yoksa "felaket tellalı" olmak istemem.
    İnsan parası bir yana, zaman ve sinir kaybına uğruyor.
    Artık biz havalı silah meraklıları dilediğimiz ürün ve aksesuarlara çok kısa bir süre sonra ulaşacağımıza göre bu kadar riske ve masrafa katlanmadan kolay yolla ihtiyacımızı gidermek çok daha akıllıca olacak. Unutmayalım ki en önemlisi bu malzemelerin tamamı bir tüccar tarafından değil, konu hakkında detaylı bilgi sahibi, bu işe gönül vermiş, sabırla zaman harcamış, bizzat yatırım yapmış bir arkadaşımız ve "aramızdan bir kişi" tarafından getirtilecek.
    Böylece sipariş etmeden önce ürün hakkında istediğiniz bilgiyi alacak, makul bir fiyat ödeyecek ve malınızı (uzaklığınıza göre) bir-iki gün içinde problemsiz olarak alacaksınız.
    Uzun yazdım, ama gerektiği gibi aydınlatmak için zannederim buna gerek vardı. Bizden söylemesi.
    Son karar tabii ki ihtiyaç sahiplerinin.

    S&W 686-6

    • Official Post

    2007 yılı haziran ayında Opticswarehause dan aldığım Nikko 10-50x60 gelmedi onca e-mail yanıt yok sonunda lanet olsun dedim arkasını aramaktan vazgeçtim,yine aynı siteden yaklaşık aynı tarihlerde satın aldığım Krono da gelmedi,daha geçtiğimiz ay forumda Jenna mevzularını okuduğumda TheNightHawk Murat a rica ettim,hani Jenna ile samimi diye sağ olsun yardımcı oldu,Dürbünün parası (yaklaşık 300.00 Sterlin) iade ettiler,kronoyu da sözde gönderdiler,1 ay oldu halen bi haber.


    Sonuç olarak tüm samimiyetim ile şunu söyleyeceğim ; Tüm forum arkadaşlarımdan ricam,kuracağımız bu sitenin ayakta kalabilmesi için bu hobi ye yeni arkadaşlar kazandırmanız.


    Yurda girecek ürünleri bayilik sistemi ile 2 tane pazarlamacı ile dağıtır ve çok kısa sürede ve çok para kazanılabilir ama sonuç olarak tüketici yani bizler ürünlere pahalıya sahip oluruz,ama doğrudan sadece web sitesinden satış ile ayakta kalabilirsek herkes ucuz fiyatlar ile ürünlere ulaşabilecek ama bu sistem yürümez ise maalesef bayilere ürünleri dağıtarak ticarete devam edilecek ama bu sefer de bayi kârın dan dolayı fiyatlar yükselecek,sanırım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir.


    Bugün Çin li bir üretici ye e-mail ile tamam bu fiyata anlaştık dediğimizde,yanıt yazmış,sanki sevinç çığlığı duyulur gibiydi,çünkü 15 gündür bizden illallah demişti ve ilk stediği fiyatın %60 altına inmişti,dahası bu fiyata alıyorsanız alın almıyorsanız artık bizimle yazışmayı kesin dediler,buradanda şunu söylemek istiyorum,fiyatlar konusunda sonuna kadar bastırıyoruz Ööööğ dedirtiyoruz. ;kihhik,


  • Sonuç olarak tüm samimiyetim ile şunu söyleyeceğim ; Tüm forum arkadaşlarımdan ricam,kuracağımız bu sitenin ayakta kalabilmesi için bu hobi ye yeni arkadaşlar kazandırmanız.

    Anlaşılmıştır Mustafa abi diyosunki daha fazla insanı zehirleyelim #hims ne demek seve seve :thumbup: hele pcp ler bi gelsin bak sen o zaman zehirlenenlere , sıraya dizilecek millet ½bay£bay`;

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • arkadaşlar tekrar merhaba,daha önce forumda bahsettiğim ingilteredeki opticswarehouse firması uzun yazışmalardan sonra(yaklaşık üç ay gibi) siparişlerimi bu hafta gönderdi.bu firmada ki bayan Jenna nın 6 haftadır taylanda olduğundan dolayı siparişlerin geciktiği ve "burada tuhaf şeyler oluyor" diyen bay John tarafından tarafıma bildirildi.mallar postada ve gümrükte bir sorunla karşılaşmadan işyerimde teslim edildi.bütün bunlara rağmen arkadaşlarıma samimi olarak tavsiyem bu gibi işlerle mecbur kalmadıkça uğraşılmaması,çünkü ömür törpüsü oluyor.sn mustafa serdar dan beklediğimiz ise bir an önce katresu nun açılarak bizlerin bu gibi ihtiyaçlarımızı gönül rahatlığı ile yapabileceğimiz bir ortama kavuşturması.bu arada 3 aydır beklediğimiz fx lerin ve haziranda gelebileceği belirtilen evanix ar6 ile kaliteli pellet çeşitlerinin bir an önce gelmesi.bütün arkadaşlara saygılarla.hunter2

  • Arkadaşlar bu adreslerden opticswarehouse ile yapacağınız alışverişlerde dikkatli olmanızı öneririm. Müsteri hizmetleri diye bir olayları yok ve bazen canları istemeyince siparişinizi yollamayabiliyorlar benden uyarması. Bence ufak tefek alışverişler dışında bu siteye pek güvenmeyiniz.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    + 1


    Geçen yıl haziran da satın aldığım Kronograf her aramada gönderiyoruz diye avutuluyoruz,Sağ olsun Murat bu konuda çok çaba gösterdi ve bir kısım malzemelerimi alabildim,Şimdi de Jenna (müşteri temsilcisi) yok,tayland a gitti diyorlarmış.

  • Selam


    Arkadaşlar Yurtdışı sitelerinden aldığımız ürün üzerindeki fiyatı haricinde ne kadar bir masrafı oluyor kargo falan yani
    Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim...
    Birde ne tür ürünler gümrükte sorun yaşıyor.


    Örneğin 50 dolara aldığımız bir ürün (lazer ve flash light) anahtar teslim ne olur yaklaşık olarak...???


    Alış veriş yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
    Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim ..


    Saygılar HAlil KURT

  • Selam


    Arkadaşlar Yurtdışı sitelerinden aldığımız ürün üzerindeki fiyatı haricinde ne kadar bir masrafı oluyor kargo falan yani
    Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim...
    Birde ne tür ürünler gümrükte sorun yaşıyor.


    Bildiğim kadarı ile bu tip alışverişlerde gönderi bedeli olarak standart bir rakam yok. Bu bedel gönderici firmanın bulunduğu yer, gönderinin ağırlığı, gönderme aracı vs. gibi oldukça değişik parametrelere bağlı. Genelde ürünün kendi bedelini bile aşabiliyor.
    İkinci soru ise tamamen keyfi: hiç ilgisiz ürünler gümrüğümüze takılabildiği gibi "çok ilgili" olabilecek mallar kapınıza kadar sorunsuz gelebiliyor.


    Sizin anlayacağınız her iki konu da şansa bağlı.

    S&W 686-6

  • Selam


    Cevap için teşekkürler.....
    Eniyisimi hiç bulaşmamak bu yurt dışı işine ban öyle geldi.. Ya bir kumar oynayacaksın ya da hiç bulaşmayacan.... Belki birgün yolumuz o taraflara düşerse alır çantamıza atar geliriz napalım???



    Saygılar
    Halil KURT

  • Selam


    Eniyisimi hiç bulaşmamak bu yurt dışı işine ban öyle geldi.. Ya bir kumar oynayacaksın ya da hiç bulaşmayacan.... Belki birgün yolumuz o taraflara düşerse alır çantamıza atar geliriz napalım???


    Biraz daha sabırdan sonra Katresu kuruluşumuz aradıklarınızın geniş bir kısmını dertsiz olarak temin etmeye başlayacak.

    S&W 686-6

  • parmaktan sonramı? ya cidden ne zaman açılacak? mayıs da bitti haziran geldi ömrüm bitti ya.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png