Webley Raider 10

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,


    Webley Raider 10 pcp tüfeğin araştırmasını yapıyorum. Bu tüfek hakkında pek bir bilgim yok sizlerin görüşlerine de yer vermek istedim.
    Mesela kıyaslama yapılacak olursa Hatsan At-44 mü yoksa Webley Raider10 mu tercih edilmeli (ve sebepleri)
    Bu tüfek ile ilgili görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

    Köksal 26.05.1984
    ANKARA A Rh (-)


    ankarateam.png

  • Webley hepimizin bildiği gibi ingiliz bir marka ,Hatsan sadece patentli üretimini yapıyor , bir kısmı iç piyasa sürülüp geri kalanı yurt dışına dağıtılıyor.
    Piyasaya sürülenlerden bir kısmı l.w namlulu olup bazıları hatsan namlu ben geçen sene aldım ilk pcpm yani isabetli gayet zevkli bir tüfek ideal ayarı 200 le 100 bar arası 4 şarjore göre gücünün ayarlanması diye düşünüyorum ozaman daha stabil atışlar yapıyor tabiyki bir AA bir fx kadar iyi olması beklenemez ama düzgün kullnıldığı halde fiyatını hakettiğini düşünüyorum ; at 44 mü raidermi dersen raider derim tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.
    Ama şimdi geçmişe dönme imkanım üstüne biraz daha koyup Air arms alırdım.

  • merhaba! webley raider 10 lu, setuskur ayarıyla bile 830fps yi geçemiyor. çok düzgün atışlara sahip olmakla beraber, patentli olduğundan modifikasyona da pek yatkın değil. 60-70 m için ideal. at 44 lw ise güç ve uzun mesafe için daha uygun bence. selamlar.

    6-24*50 tasko

  • merhaba! webley raider 10 lu, setuskur ayarıyla bile 830fps yi geçemiyor. çok düzgün atışlara sahip olmakla beraber, patentli olduğundan modifikasyona da pek yatkın değil. 60-70 m için ideal. at 44 lw ise güç ve uzun mesafe için daha uygun bence. selamlar.


    Yayı 1.5 mm kalınlaştırıp 10^16 setkurs takınca 900 fps lere yaklaşıyor belki daha fazladır diye düşünüyorum ama gücü bu dereceye getirince 200 100 bar arası 2 şarjöre düşer (biraz daha az olabilir) bu güce getirilebiliniyor fakat bu sefer saçma susturucuyu dağıtıyor bu yüzden susuturucuyu çıkarmak lazım. Namlu boyunu 60 cm ye çekersek at44 gibi uzun meseafede iyi olabilir diye düşünüyorum tabi nakit meslesi . saygılar. :)

  • Bende bir raider kullanıcısı olarak kesinlikle webley raider derim. Hatsan namlu olmasına rağmen isabet konusunda bir sıkıntım yok. Attığını vuruyor. Setuskurunu çevirmedim, hızı 600 fps civarı ve bence gayet etkili 50-60 metre içinde. Bunun yanında 80 küsür atış yapmıştım ve doldurmak için pompaya bağladığımda hala içerde 130 bar hava vardı. Tabi 800 küsür fpslerde atış sayısı düşücektir. Bu arada 800 fps hiçde küçümsenicek bir rakam değil. Rahatlıkla 100 küsür metrelerde attığı şişeyi patlatır. At-44'e de gelirsek malum tüpleri tam bir muamma sürekli bir tehlike söz konusu olduğundan bahsediliyor. Raider ise patent altında olduğundan kullanılan sistem standart ve daha güvenilir bence. Ben açık açık raider tavsiye ederim, eğer iki tüfek arasında kaldıysanız. Hatta ve hatta tekli raiderı daha çok tavsiye ederim bolt-action hastası biri olarak. ;tacli# Tekli olması aynı zamanda uzun pelletleri de kullanmanızı sağlıyacak sizi kısıtlamıycaktır.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Bende bir raider kullanıcısı olarak kesinlikle webley raider derim. Hatsan namlu olmasına rağmen isabet konusunda bir sıkıntım yok. Attığını vuruyor. Setuskurunu çevirmedim, hızı 600 fps civarı ve bence gayet etkili 50-60 metre içinde. Bunun yanında 80 küsür atış yapmıştım ve doldurmak için pompaya bağladığımda hala içerde 130 bar hava vardı. Tabi 800 küsür fpslerde atış sayısı düşücektir. Bu arada 800 fps hiçde küçümsenicek bir rakam değil. Rahatlıkla 100 küsür metrelerde attığı şişeyi patlatır. At-44'e de gelirsek malum tüpleri tam bir muamma sürekli bir tehlike söz konusu olduğundan bahsediliyor. Raider ise patent altında olduğundan kullanılan sistem standart ve daha güvenilir bence. Ben açık açık raider tavsiye ederim, eğer iki tüfek arasında kaldıysanız. Hatta ve hatta tekli aider raiderı daha çok tavsiye ederim bolt-action hastası biri olarak. ;tacli# Tekli olması aynı zamanda uzun pelletleri de kullanmanızı sağlıyacak sizi kısıtlamıycaktır.


    +1 kesinlikle katılıyorum at44 lerde bence tek büyük avantaş değişebilir tüpü. Raiderimi gerçekten çok seviyorum hatsan namlulu olsada 70-80- mt de prohunter ve jsb 16 grain ile harikalar yaratıyor 1 ay kadar önce hiç bir güç ayarı ile oynamadan 100 mt civarı kara şişeyi indirdi 180 ila 110 bar arası kullanıyorum 40-45 pelet bence harika benimde tavsiyem raider olur fakat onlusu değil teklisi çok zor olmuyor pelet yüklemesi hem denemedim ama farklı uzunluklardaki peletleri kullanabilmek bakımından tekli daha kullanışlı diye düşünüyorum ilerde idealim fx t12 fakat bu silahim benimle kalacak saygılar

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Bende tekli raider kullanıcısı olarak Webley'i tavsiye ederim. Bendeki LW namlu.
    880 fps civarında atıyor ilk atışları. Ama ben her zaman scuba tüp tüfeğe bağlı attığım için attığım pelleti saymıyorum.
    Tüp kalitesi gayet iyi. 230 Bar bastım ve kullandım banamısın demedi.
    Şimdi nasıl böyle bir şeye cesaret ettiğimi anlayamıyorum. Allah korumuş.
    180 bar yeter. 200 yazıyor diye 200 basmamak lazım bence böyle orta kalite tüfeklere.
    Setuskur yayını sonuna kadar çevirip ve 230 barla yaptığım son atışımda pellet susturucuyu vurmuştu.
    Yani pellet bu basınçta sapıtıyor.


    LW namlulu 10lu raider kullanmak isterdim. Tekliyle uzun süre attım ve değişiklik zamanı geldi artık.

  • Yorumlar için teşekkürler.

    Köksal 26.05.1984
    ANKARA A Rh (-)


    ankarateam.png

  • selam kardes bı av bayıı olarak sana at 44 ü öneriyorum.ama ağaç kundak ve susturuculu modeli saygılar.test edip onayladım bizzat.

    Weihrauch hw100s 5.5 + remington 4-16 *50AO


    hatsan at44-10 optima 4-12*44

  • iyi geceler acaba onlusunu tekli gibi kullanmak mümkün oluyor mu? sarjör aralığı çok mu dar araya tek pellet konulamaz mı?

    avsan süperpoze

  • peki arkadaşlar webleyin namlusunun hatsan veya lw namlu olduğunu nerden anlarız??bende alıcam bu ay ilk pcp olucak saygılar

    Hw 97k

  • Arkadaşlar yanlış anlamayın ama başlığa bakarsanız bu KENDİ AÇMIŞ OLDUĞUM ŞAHSİ BİR BAŞLIK'tır.
    Soru sorup yok namlusunu nasıl anlarız yok tekli kullansak olurmu gibi sorularınıza Silah incelemeri bölümlerinde v.s yerlerde cevap bulabilirsiniz.


    Başlıkta belirttiğim gibi silahı kullananlar bilenler yorumlarını paylaşssın demişim. Başka arkadaşlar gelipte garip garip sorular sorarak başlığı kirletsin dememişim.
    Bu hususta daha dikkatli olursanız sevinirim. Saygılar..

    Köksal 26.05.1984
    ANKARA A Rh (-)


    ankarateam.png