Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • hayırlı olsun bursada şenlenmeye başladı

    bursateam.png

  • Hayırlı uğurlu olsun.Bursa sevdi bu pcp yi.Güle güle kullanın.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Cem üstelik Evanix in tüpü çelik ve ön arka kapaklarıda içten O Ringli değil yani tüpün diş diplerinde et kalınlığı 1,5mm civarı, gerçekten büyük risk alınmış.


    Zaten bu manometrenin bu silahta kullanılmasıda ayrı bir hata, maksimum 350 bar ölçüyor diye kullanıcıya bu şekilde hata yaptırır.


    Ben hiç bir zaman 210 barı geçirmedim. 320cc lik bir tüp 210 barda patladığı taktirde insanın aklı almıyacak bir biçimde sonuçlara neden olabilir. Bu pcp tüfeklerin ne kadar tehlikeli olduğunu aramızda bilmeyen bir çok arkadaş olabilir. En güzeli tüfeği alır almaz şu an faal olan forumlara ne gibi kullanılması gerektiğini söylerse her kes yardımcı olacaktır. Tabi Bilmeyen arkadaşlar için geçerli. Tekrardan geçmiş olsun...

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i

  • Bir arkadaş eksiduyuru da bu sorunun cevabını aradı ancak tam net bir cevaba ulaşamadı. http://www.eksiduyuru.com/index.php?m=d&id=55577. Ama benim aklımın erdiği şudur bu silah 20 graini atıyorum 1000 fps le gönderebiliyorsa tüpten kopacak 200 grainlik bir parçada aynı hızlarda biryerlere saplanması içten bile değildir. Çünkü pelleti atarken 10 cc hava harcıyorsa bir seferde 300 cc harcayacak ki Allah korusun. Pellet hızında düşünün ama kutusuyla :S Bu arada konu kaynadı yeni silahın hayırlı olsun Oktay abi.

  • Benim bir kamyoncu arkadaşım var kamyonun lastiğine hava basarken tahminim 50psi basıyolarmış galiba sonuçda bunuda 6 barlık bir kompresor basıyor lastiğin içindeki hava da bu sebeble 6 bardan fazla ne kadar sıkarsan sık olamaz ama bu lastik hava basma esnasında tellerinden biri kopukmuş ve bunu bilmiyormuş patladı ve bu arkadaşımızı oldugu yerden kaldırım 4 mt mesafeye duvara vurmuş ve belini incitmiş 200 barı siz hesap edin artık incitirmi yoksa incinecek bir yer bırakırmı. bu arada tüfeğin hayırlı olsun.

  • silahınız hayırlı olsun,kazasız-belasız kullanırsınız inşallah.almayı düşündüğüm bir pcp evanıx.deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim

  • Tüfeğiniz hayırlı olsun güle güle kullanın.


    Bügün bizim hattın altında (154000 Volt) 10 teker kamyon damperi kaldırınca bum 10 lastik aynı anda gümledi. biz 300 metrede kendi binamızdaydık.Bina hopladı resmen.

  • PCP tüplerindeki basınç gerçekten çok yüksek. 200 Bar deyimi pek çok kişiye bir sayıdan fazla bir şey ifade etmeyebilir ama 200 bar demek 1 cm'e 1 cm'lik bir alana yani 1 cm2 'ye 211 kg basınç demek ! Yani başka bir tarifle tırnak kadar bir alana yaklaşık 200 kg'dan fazla binen bir yük demek ! Bunun patlamasının bir el bombasından farklı olacağını sanmıyorum. Allah korusun ...

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.


  • evanix tüpünün kullanım basıncının 300 bar olduğuna eminmisiniz, yanlış bilgi veriyorsanız hayati tehlikesi olan bir konuda yanlış yönlendirme olur, şayet tüpün kullanım basıncı 200 ise ki öyle olduğunu biliyorum sizin 270 bar denemiş olmanız tehlike yok anlamına gelmez risk almışınız.


    Abi sanırım tüpün cc sini bar olarak algılayıp basmış 270 i. Çünkü Tüp 320 CC hacime 200 Bar kullanım basıncına sahip.


    Arkadaşlar ben tüpü 20 ile 30 yazan yerın aşağı yukarı ortasına kadar doldurdum.Ama o gösterge cc mi bar mı bılmıyorum,bar dıye tahmin ettim 27 civarında bıraktım, fazla da çıkmak istemedim,anlattıklarınızdan da inanın korktum. 8| Hepinizin dileklerinize ve önerilerinize teşekkür ederim,bir daha da denemem zaten,kaldıki tüfeği deneyip verdim;daha önce de tüfek hakkında yazmıştım.Resmini yayımladığınız ,benim de tüfeğin altında görerek hava doldurduğum gösterge cc mi yoksa manometre mi :him:s ,sizler eminim ki benden daha tecrübelisiniz;doldurduğum hava belkı de cc ydi.(Ama manometre sanıyorum,o kadar da bilmiyor olamam aklım karıştı ayrıca 35 e kadar gösterge koymuşlar,otomatikman 350 bar hava alıyor diye düşündüm)Aydınlatırsanız sevinirim,teşekkürler... g;$i

    • Official Post

    Bu Manometre, Hacim ölçer (cc) değil, Basınç ölçer ve bu saatin alt kısmına bakarsanız çarpanı 10, böyle olunca 20 x 10 = yaklaşık 200 bar eder, yani kadranda görünen 20 değerini aşmamalısınız,


    Yukarıdaki mesajımda silahın basınçlı tüpünün diş dibi et kalınlığı 1,5mm civarı demiştim biraz önce söküp ölçtüm sadece 1mm, bu tüpün patlama basıncı 350 - 400 barlardadır ama kullanım basıncı 200 bar ise 300 bardan sonra tüpde kalıcı deformasyon başlar ve 200 bar üzerinde kullanımlarda malzeme yorulması son derece hızlanır bu da ileride kazalara davetiye çıkarır.


    [Resim Engellendi: http://www.pyramydair.com/blog/images/ar6-gauge-web.jpg]

  • Zaten max basıncı aşarsanız çekiç gücü valfı açmakta zorlanır dolayısıyla performans düşüşü olur yani max gücü pek az geçebilşrsiniz ki hiç değmez (neler diyorum ben) noolur max basınca çok yaklaşmayın bile

    • Official Post

    Zaten max basıncı aşarsanız çekiç gücü valfı açmakta zorlanır dolayısıyla performans düşüşü olur yani max gücü pek az geçebilşrsiniz ki hiç değmez (neler diyorum ben) noolur max basınca çok yaklaşmayın bile


    ;kihhik, Rüştü bey siz işi kaptınız ;lol;

  • Hayırlı uğurlu olsun silahınız iyi günlerde kullanın kundağı çok güzel görünüyor Allah kaza bela vermesin.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • Evanixlerin göstergeleri nedense SI unit olarak kabul görmeyen "kilogram force/santimetre kare" olarak tasarlanmışlar...


    1kgf/cm2 = 1 technical atmospehere (at) = 0.980665 bar.


    Evanix'in göstergesi 20 üzerindeyken sizin tüpünüzde 196.133 bar basınç var demektir. Üreticinin kendi web sayfası da 200 barın üzerine çıkılmaması gerektiğini söylüyor. Bu arada tüfeğiniz hayırlı olsun. Grupmanlarını görmek isteriz.

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.

  • Eger gercekten o tupe 270 bar bastiysaniz ve hala sag salim ayaktaysaniz Allahin sevgili kuluymussunuz.
    Hemen bir zekat verin.Hatta birde sukur namazi kilin.
    Ordan olcuyorum burdan hesapliyorum neresinden bakarsam bakim hep ayni sey .
    Azrail siz hava basarken yaninizda kulaklarini tikayip beklemis ,O bile korkmustur eminim.
    Birkac bar farkla kefeni yirttiginizin farkindamisiniz.?
    Isin diger tarafi 270 barda zorladiginiz bir tupe artik ne kadar guvenebilirsiniz ve bundan sonra nekadar sure saglikli hizmet verir dusunmek bile istemiyorum.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • Benim bir kamyoncu arkadaşım var kamyonun lastiğine hava basarken tahminim 50psi basıyolarmış galiba sonuçda bunuda 6 barlık bir kompresor basıyor lastiğin içindeki hava da bu sebeble 6 bardan fazla ne kadar sıkarsan sık olamaz ama bu lastik hava basma esnasında tellerinden biri kopukmuş ve bunu bilmiyormuş patladı ve bu arkadaşımızı oldugu yerden kaldırım 4 mt mesafeye duvara vurmuş ve belini incitmiş 200 barı siz hesap edin artık incitirmi yoksa incinecek bir yer bırakırmı. bu arada tüfeğin hayırlı olsun.


    Kamyon lastiğinde durum biraz daha farklı. Sebebi basınçlı havanın ani genişlemeseinin ortaya çıkardığı enerjinin hava hacmiyle doğru orantılı olması. Kamyon lastiği gibi büyük hacimli tankların patlaması ile açığa çıkan enerjiye tüfek tüpü gibi küçük bir tankın patlaması ile ulaşmak için arada çok büyük bir basınç farkı olması gerekir. Ha bu fark yok mu, var. Ama kamyon lastiğinin 2-4bar'da patlamasıyla tüfek tüpünün 200barda patlaması arasında 50-100 kat gibi bir fark fiziken olamaz.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • rainmanxx Yeni tüfeğiniz hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın. :thumbdown: