Yaylı Pistonlu Türeklerde Kurma Mekanizması Tercihi: Namlu Kırma-Alttan Kurma-Yandan Kurma

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yaylı pistonlu silahlarda kurma mekanizması seçiminde kararsız kaldım. Atış stabilliği, atış pozisyonunu en az bozarak pratik kurma, pelet koyarken kolaylık, kurma sırasında harcanan kuvvet, dayanıklılık ve tamir edilebilirliği (yandan kurmaların çok karmaşık olduğu söylendi) açısından değerlendirmelerinizi paylaşırsanız sevinirim. ;avci;

  • tam aksine :) siz diana mod48 mod52 mod54 ü tarif etmişsiniz :) yan dan kurmalı tüfekler alt dan kurmalılara göre daha pratiktir kurması,ve karmaşık bir durum söz konusu bile deyil kendi tüfeğim mod48 adına bunu söylüyebilirim :) sadece kurma kolu yeri değişik,namlu altında olacağına kimilerine göre, tüfeğin sağ tarafına monte etmişler hepsi bu,

  • Namludan kurmada kullandım yandan kurma daha kolay bence...

  • namludamn kurmalar tüfeğin aayarını bozuo gibi şeyler duydum ama ne derece doğrudur bilemiyorum

  • namludamn kurmalar tüfeğin aayarını bozuo gibi şeyler duydum ama ne derece doğrudur bilemiyorum

    Senin o dediğin zamanla namlunun mikron seviyelerinde yamulmasıdır.Senin bunu duymuş olman lazım ama yıllardır namludan kırma tüfek kullanırım bir isabetsizlik sorunu yok yada bir yamulma.
    Birde türkçeyi daha düzgün kullanmayı denesen hoş olacak ;tese;kkur

  • namludan kurma sonuçta aşındığında (kaç atışta olacağı tüfeğin kalitesine bağlıdır) namlu düşmesi sorunu yaşar. eğer silahı gez-arpacık ile kullanıyorsanız pek sorun oluşmaz çünkü ikiside namluya bağlı. eğer dürbünle kullanıyorsanız dürbün ayarı kurtarmamaya başlar, dürbünü şimlemek (gereken taraftan yataklamak) veya namlu düşmesi için özel ayaklar kullanmak gerekir. yandan ve alttan kurmalı silahlarda böyle bir sorun oluşmaz. namlu her zaman sabittir.


    kırma namlu FT silahı kullanan FT yarışmacısı (ben görmedim) bu nedenle yoktur.


    şahsi tercihim ise alttan kurmadır. bunun nedeni ise alışma değil, sağdaki kurma kolunun silahın dengesini bozduğunu, sağa doğru silaha ağırlık yaptığını hissetmemdir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Diana 460 magnum diyorum.
    Alttan kurma ve estetik görünüm. :)

  • pistonlu tüfek demiş ama

    Hatsan Mod 95 sas .177 + 3-9x56 tasko
    Ekol viper 4.5''
    Tanfoglio Witness 1911


    Milli ülküye, tam bir
    bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin, büyük
    millet olduğunu, bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha
    tanıyacaktır. ~Mustafa Kemal Atatürk~