Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • sleamlar benim bie sorunum var hw97k almaya karar verdim fakat 5,5 mu yoksa 4,5 mm mi alsam 2 sinin arasında kaldım bu forumda eminim ki her iki modelide kullanmış kişiler vardır benim öncelikli alma maksadım 50 metre minimum karga denen beni güzel pazar sabahında bahçemde deli gibi bağıran mahlukata savunma amaçlı bir önlem elimde optima trio 5,5 mm güzel bir tüfeğim var fakat uzun mesafelerde yeterli olmuyor uzun süredir sabit namlu alttan kurmalı bir model arıyordum ve hw97k yı buldum kullanan arkadaşlar hepsi memnun gerek isabetinden gerekse sağlamlığından sonunda kararımı verdim bir hw97k sahibi olmanın vakti geldi az da olsa kargalardan kurtulucam sizlerden öğrenmek istediğim 50 metrede etkili olacak 5,5mm mi yoksa 4,5 mm mi sizce hangisini almalıyım amaç 50 metre ve üzeri. vericeniz bilgiler için şimdiden teşkürler. ;tufey#

  • Kanuni Sultan Süleyman, Şeyhülislam Ebüssuud Efendi’den, manzum bir beyitle, Topkapı Sarayının bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaların yok edilmesinin dinen mümkün olup olmadığını sormuş. Beyit şöyle:


    Dırah’da ger ziyan etse karınca
    Günah var mıdır ânı kırınca?


    Şairliği de bulunan Ebüssuud Efendi, manzum soruya manzum bir cevap vermiş:


    Yarın Hakkın divanına varınca,
    Süleyman’dan hakkın alır karınca!


    Ha karga ha karınca,arif olan anlar...

  • ülkemizde havalısilahlarla avlanmak yasaktır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • .22 almanızı tavsiye ederim... Ancak RaptorX'in uyarısına katılıyorum, havalı silahlarla herhangi bir canlıya atmamalısınız.


    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Karga bu dünyada üzerine düşen görevi yapmakta yaratılış gereği. yarın köpekler havlarsa onlarıda vurmak istersiniz. daha başka yöntemler deneyin. bence hiçbirşey yapmayın (Yaratılanı Sevin Yaratandan Ötürü.)

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • ben av yasak diyerek kanuni durumu aktardım, ancak "zararlı mücadelesi " gerekli birşey. Farelerde yaratılışı gereği üzerine düşeni yapıyorlar, evde fare cirit atacak, hiçbir şey yapılmayacak mı?


    İnsanlar malını mülkünü korumakla yükümlüdürler, kanunlar içinde gereken yapılmalıdır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Katılıyorum, gerekiyorsa zararlı mücadelesi yapılmalıdır. Ama ülkemizde havalı silah ile av yapmak yasak olduğundan, havalı tüfekle zararlı mücadelesi yapılmamalı. Pek çok rivâyeti bulunan bir hadiste beş hayvan için fâsık terimi kullanılmıştır. Hz. Âişe'den gelen rivâyet şöyledir: "Beş fâsık hayvan vardır ki, bunlar haremde de harem dışında da öldürülebilir. Yılan, Akrep, Fare, Kuduz Köpek ve Karga" (Müslim, Hacc, 67, 68, 69; Nesaî, Menâsik, 113, 114,118, 119, İbn Mâce, Menâsik, 91). Burada fâsık terimi; zararlı haşarat, söz dinlemeyen, kötülük yapan anlamındadır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • torpil patlatmak,kızkaçıran,mantar tabancası kullanmak, havalı tüfek den 10 misli ürkütücü olur, düşündüğünüz tüfek mevcut tüfeğin gücü ile eş değer oranlarda,sadece kalite olarak hw97k üstündür,

  • Havalı tüfekle haşarat avı yasaktır !!!


    Tabi Yersen..

  • konu başlığını açan arkadaşın msj dikkatle okunmadığını anlıyorum. beni pazar sabahı uyandıran kargalardan bahsediyor. yani evine, bahçesine,vs. zarar vermemiş ötmelerinden bağırmalarından şikayetci. eğer gerekiyorsa son çareyse sadece haşarat cinsi değil zarar veren her canlı mutlaka öldürülmeli bunada izin verilmiş zaten katılıyorum. insandan önemli başka birşey yok. ama bir çok insan tanıyorumki bunu genel anlamda söylüyorum. öldürme iç güdüsü, can alma, yok etme bunu durduramıyorlar ve bunuda hayvanlardan çıkarıyorlar. sorarsanız bir bahaneleri mutlaka vardır. düşünülürse ürkütmenin bir çok çaresi var sideprensi abimizin verdiği örnekler gibi. saygılar

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • Kesinlikle ve şiddetle katılıyorum,sabah gürültü yaptı diye karga vurmak ancak keyfi yapılan öldürme işine kılıf uydurmaktır.
    Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hayvanlardan beş tanesi vardır ki bunların herbiri fasihtir (zararlıdır). Harem bölgesinde olsun, Hill (denen Harem dışı) bölgesinde olsun bunlar öldürülür: Karga, çaylak, akrep, sıçan, kelb-i akur (yırtıcılar)." [Müslim`in bir rivayetinde Hz. Aişe şöyle demiştir: "Resulullah (sav) beş fasığın hill`de ve Harem`de öldürülmesini emretti." Ebu Davud, Ebu Hüreyre (ra)`den kaydettiği bir rivayetinde, karga yerine "yılan" demiştir.]

  • evvela şunu sölemek isterim gereken ahlaki ve dini konularda yeterince bilgiliyim havalı silah ile avlanmak maksadım değil ben kaibre önerisi istedim ahlak dersi değil onları yok etmek istesem çok uzun zamanı mı almaz ve havalı silah ile yapmam ateşli silahlarımda mevcut maksat korkutmak yok etmek değil cevap yazan arkadaşlar iyi okuyunuz hadisilere varıncaya kadar nasihat vermişsiniz saolun da bu kadarına gerek yok zaten profosyonel bi avcıyım yasal olarak her belgem mevcut tekrar tekrar yazıyorum av maksatlı değil di sorgum hakikaten bu işten anlayan birisi bana 4,5 veya 5,5 arasında bana yardımcı olursa sevinirim gereksiz ve lüzümsüz nasihatlere gerek yok rica ediyorumm.. sadece 50 metre ve üzeri atış için 4,5 - 5,5 mm mi bunun için bana bilgi verebilecek biri varsa yazarsan memnun olurum saygılar. ;avci;

  • 5.5mm alın. iyi sıfırlarsanız, kaliteli bir pellet ile silah 120-130metrelerde bile şişe kırabiliyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Sitede şöyle bir göz gezdirirseniz 5,5mm almanız gerektiğini hemen anlıyabilirsiniz. :)
    Siteyi biraz daha araştırın,gereken her türlü cevabı kolayca bulabilirsiniz.