Silah bakım yağlama !!!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Değerli Arkadaşlarım,


    bugün forumdan bir arkadaşımın sorunlu pcp siilahını söktüm ve sorununu tespit ettim !!! tedavi ettim !!!


    Silahındaki sorun hava kaçırma idi, markasını sormayın FX yada AA değildi, önce silahın kundağını gövdeden ayırdım ve sonrasında tüpünü söktüm ve mekaniğini dağıtmaya başladım, henüz tüpü sökmüştümki, sorunu tespit ettim, sistem içinde bir parçayı zar zor söktüm, zamkımsı bir sıvı dişlere yerleşmiş, güç bela söküyorum parçayı, derken o parçayı söktüğümde gördüğüm; olması gereken yerdeki O Ring in olmadığıydı ve bu arkadaşım bu silahı henüz 6 ay önce sıfır almıştı, aldığında da oradaki O Ring yerindeydi, kimsede silahını sökmedi ama oradaki O Ring buhar oldu !!!


    Parçayı sökerken oldukça zorlandım, parçanın dişlerine zamkımsı bir madde sıvaşmıştı ve sökülmesini zorlaştırıyordu, nihayetiinde parçayı söktüm ve olması gereken yerde bir O Ring iin olmadığını gördüm, zamkımsı sıvıyı temizledim, zamkımsı sıvı neydi diye sooranlara yanıtım ; arkadaşımız WD40 ve benzeri petrol türevli yağlar ile silahı sürekli yağlamış ve bu bahsettiğim yerdeki O Ring kimyasal tepkime ile erimiş, yüksek hava basıncı sayesinde de tek çıkış yapabileceği dişlere yönelmiiş ve erimiş olan O Ring dişlere bir zamk gibi sarmış,



    Sonuç olarak silahın tüm temizliğini yatagunda da satışını yaptığımız balata temizleyici sprey ile (hırdavatçılarda da bulabilirsiniz) temizleyip, eksilen O Ring i senttetik gres uygulayarak taktım, gereken doğru yöntem (sentetik gres) ile yağlayıp silahı topladım, testlerini yaptım, sonuç sorunsuz eski orijinal halline dönmüş bir silah.



    Yani; Lütfen pcp silahlarımızda uyarıları dikkate alalım ve silahımızda petrol türevli yağlardan uzak duralım.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • pcp kullanıcıları için çok güzel örnek teşkil eden, yanlış yağlamanın yol açtığı zararlar...
    bilgilendirme için teşekkürler abi.
    pcp,havalı,ateşli vs.. silah ne olursa olsun wd40 kadar yararsız bir madde yok...hemde zararı varmış..

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA

  • Arkadaşlar bende yeni FX T12 sahibiyim. Silahı alırken silikon (beyaz) gres yağ da aldım ama bu yağ ile silahın ve Hill marka ponpanın nerelerinin yağlanması gerektiğini bende bilmiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    FX ROYAL 400 ++++Hawke Varmint 25 SF 6-24 *44
    6 lt Scuba 300 bar+dolum aparatı

  • Evet aynen ben de nasıl yağlama ve temizleme yapılacağını bilmiyorum.yardımcı olunursa sevinirim.

  • bu konu çok önemli lütfen yardım... bir arkadaş pcp tüfeğin her ayrıntısıyla nasıl yağlanacağını anlatırsa çok yararlı olur.

    hatsan at44 wx10+6-24 40 tasko+hill pompa


    webley patriot 5.5 1.nesil

  • Tüfeğin genel bakımı ve yağlanması işlemi,tüfeğin komple sökülmesi ile mümkün bence.Ben tüm mekanik aksamı en ince ayrıntısına kadar söküyorum.[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/100123/temp/rkrduljg.jpg]Öncelikle pamuklu bir bez kullanılarak birikmiş kir ve yağdan arındırıyorum.(Bunun için silah temizleme spreyide kullanıyorum)Daha sonra mekanik aksamı bolt kolu-sürgü ve yatağını,tetik pimini uygun yağlayıcıyla, akabinde tüfek üzerindeki oringleride silikon gresi yedirerek aşırıya kaçmayacak şekilde yağlıyorum.Tabiki önemli bir ayrıntıyıda belirtmekte fayda var.Tüfeğiniz garanti kapsamındandaysa komple bir söküm yapmamakta fayda var.İnce samur bir fırça kullanarak mekanizmayı ve tetik gurubunu açıkta kalan yerlerinden yağlayabilirsiniz.Selamlar.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • bilgilendirme için tesekkurler. oldukça açıklayıcı olmuş.


    ben de pcp kullanıcısıyım. bu tufekler ile her atışa gittiğimizde arkadaslarımız ile enaz 100 atış yapıyoruz. bu tufekleri haftada 2-3 kez kullanıyoruz. bunların yaz ,kışı ayrı tabiki. kısın yağmur işliyor orasına burasına , yazın aşırı sıcaklarda atıyoruz. her atış sonunda eve gidince tufeğin kundağından atrılması ile temizlik işi başlıyor. kundağın ayrı temizliği , mekanik ksımlar ayrı ve namlu zaten kendi basına bir temizlik işi :)


    mekanik kısımlarda kullandıgım yağlar genelde browning lagia marka yağ oluyor. tupunu ve diğer metal kısımlarını bu yağ ile iki kat silip temizliyorum.


    tetik kısmına şimdiye kadar iç yağ dokmedim. şırınga içine yağ çekip ince oynar kısınlarına silme damla yapıyorum. bunlar kurma kolunun bağlantı pimleri , tetik bağlantı sapı vb.


    tupunu sokulebilen modellerde sokup butun yerlerini oringleri hariç browning lagia yağ ile yağlıyorum.


    namlusunu yatagun dan aldıgım keçe peletler ile yağlı ve yağsız olarak uyguluyorum.


    namluda önce wd40 ile yatagundan aldığım gamo harbi setinin fırça kısmını yağlıyarak kullanıyorum harbiliyorum. hiç bir zaman direkt namlu içine sıkmadım. biraz zor oluyor ama çok tekrarla ( 3-4 kez ) azyağlama ile yapıyorum. daha sonra içine brownin lagia yağ ile gene fırça kısmına sıkarak uyguluyorum.


    en sonunda misina ile kuçuk bez parçalarını kullanarak temizliği bitiriyorum. ve en son keçe peletleri kullanarak bir defa yağlı , 3 defa yağsız atış yapıyorum.


    tufeği toparlıyıp kaldırmadan önce son olarak kndağı pronto ahsap koruyucu emdirilmiş bez ile temizleyip , 3-4 ayda bir gül kremi ile çok az olarak emdiriyorum. cila gibi oluyor ve kundak hem güzel kokuyor hem de parlıyor :)



    burada YATAGUN dan aldığım ,gamo harbiseti , keçe peletler , wd40 , browning lagia yağ , misina , bez parçaları , pronto ve GÜL kremi kullanıyorum.


    sabırla okudugunuz için tesekkurler.

  • Harika....

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam