AT44 Namlu ucu moderator UNF 1/2 dişte hata !!!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Değerli Arkadaşlar,


    AT44 tüfeği için YataGun Marka Moderator satın alan arkadaşlardan bir çoğu moderator iç plastiklerini parçalamışlar ve bize sorunlarını iletmişlerdir, yaptığımız tetkiklerde at44 namlu ucu UNF 1/2 dişlerinin salgılı (hatalı) açıldığı tespit edilmiştir.


    YataGun Marka Moderatorlerin tamamında, %100 ünde kalite kontroller tam anlamıyla yapılmış olup %100 hatasızdırlar, moderator iç plastiklerini parçalayan arkadaşlardan moderatorunu görmemiz için bize gönderen 3 arkadaşımızın moderatorleri kontrol edilmiş ve salgıya yada hataya rastlanmamıştır, bunun üzerine bir arkadaşımız namlusunuda bize göndermiştir ve yaptığımız kontrolde namlu ucu moderator dişlerinin salgılı açıldığı görülmüştür yani hatalı olan at44 namlu ucu UNF 1/2 dişleridir.


    Bu anlamda YataGun moderator satın alıpta iç plastiklerini parçalayan arkadaşlarımız moderatorlerini göndererek birde kargo parasını sokağa atmasınlar, bu hasarlar bizim garantimiz dışındadır.

  • peki sorun ortada çözüm nedir ?
    Ozaman arkadaşlar moderatorleri mustafa beye göndermek yerine hatsana gönderip dişler hatalı moderatörleri monte edemediklerini dile getirsinler.


    yanlız mustafa bey bu at 44 lerde kendinden susturucu yokmu onlar nasıl rahat bir biçimde takılıp sökülebiliyor ozaman dişlerde sarma varsa onlarında söküm takımı sıkıntılı olmaz mı ???

    Gunpower SSS

    • Official Post

    AT44 ler kendinden susturuculu değil, namlu ucunda UNF 1/2 normunda moderator takabilmek için diş açılmış, bu diş salgılı açılmış, namluyu silahtan söküp ucuna moderatoru taktığınızda kalın bir camın üzerinde yuvarlarsanız moderatorun en uzak noktası yani ucu kafa salladığını görürsünüz, bu gelen 3 tane moderatordede diğer stoklarımızda olan tüm moderatorlerdede, FX - HW100 ve kendi açtırdığım benim AA S410 namlusundada kesinlikle salgı yani kafa sallama yok, yani at44 namlularının hepsi yada bir kısmı bilemiyorum moderator dişleri salgılı açılmış.



    Tedavisi : YOK !!! ha namlunun ucundan bir kısmını kesip yeniden diş açtırırsınız bu seferde namlunuz kısalır - namlu şoku gider, yada fabrikasına namlu ucundaki moderator dişlerinin salgılı (hatalı) açıldığını söyler değişim istersiniz, kabul ederler kabul etmezler orasını bilemem. Yada 4 santimlik bir çelik yuvarlağın bir tarafına dişi UNF 1/2 diş açarsınız, içini 8 mm ile delersiniz, namluya LocTite ile sıkıca sıkarsınız, sonra namluyu tornaya bağlayıp namlunun salgısını aldıktan sonra namlu dış çapına göre bu parçanın dışını tornalayarak aynı çap'a getirirsiniz, sonra düzgünce en uca yeniden hatasız UNF 1/2 diş açarsınız.

  • peki içi dağılan moderatörler kısa olan mı yoksa uzun olan mı? yani bu dişteki eksenden kaçıklık kısa moderatörleri kurtaracak derecede mi? yoksa kısa moderatörlerde de sorun oluyor mu?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    peki içi dağılan moderatörler kısa olan mı yoksa uzun olan mı? yani bu dişteki eksenden kaçıklık kısa moderatörleri kurtaracak derecede mi? yoksa kısa moderatörlerde de sorun oluyor mu?


    Namlu dişindeki salgı bazılarında az bazılarında çok, uzun moderatorlerde bazılarında sondaki 5 bazılarında sondaki 4 bazılarında da sondaki 3 plastiğe dokunuyor Erdem.


    Çok daha basit bir test ile 5mm lik bir kalınlığa sahip harbiyi namluya sokun moderator takılı iken, namluyu dik tutun (tabi harbi kesinlikle düz ve hatasız olacak) harbi mili moderator uç deliğine ne kadar yaklaştığını gözlemleyebilirsiniz.

  • yurt dışına ürettikleri nasıl acaba ?

    Air Arms S410 SL XTRA Ambi Deluxe .22 40FT/LBS & Gamo 4-16x50 MD
    Benjamin Marauder Pistol .22 & Nikko Stirling NRD25 Red Dot

    • Official Post

    yurt dışına ürettikleri nasıl acaba ?


    Bence onlarda aynıdır yakında yabancı forumlarda görürüz yaygaraları,
    Torna aynasına bağlanan namluya şayet elle pafta kullanılarak diş açılmışsa ki büyük ihtimal öyle açtılar bu dişlerin alayı hatalı, halbuki ben bu yöntemin sorun oluşturacağını 2 yıl önce farkedip, torna aynasının karşısındaki puntoya özel aparatla monte ettiğim pafta ile namluya diş açarak bu sorunun oluşşmasına izin vermemiştim.

  • Benim de fabrikasyon merkezden hafif kaçık delinmiş olan HW100 Namlumun ucuna da Mustafa Abi sağolsun hatasız ve çok güzel bir diş açtırdı. Buradan tekrar kendisine teşekkür etmek istiyorum. Alelade bir tornacıya götürsem kesinlikle namlum çöp olacaktı.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Hatsan'ın kırdığı ceviz kırkı geçti.


    Nereye varmaya çalışıyorlar bir türlü anlamadım. ;$., :him:s

  • Adamlarda üretim standardı diye bir şey yok hadi bunu anladık ama kalite kontrol da yokmuş bunu da anladık :(

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • Adamlarda üretim standardı diye bir şey yok hadi bunu anladık ama kalite kontrol da yokmuş bunu da anladık :(


    Bu kalitesizliğe öylesine canım sıkılıyor ki;


    Fabrikası oturduğum yere yakın olsa, sırf kalitelerini sağlayabilmeleri için hayrına bedava çalışırdım.


    Ama bunu sağladıktan sonra da öğünç hakkını isterdim.


    Vallahi bu gidişe bir dur demek lazım.


    Nede olsa yerli bir sanayi kuruluşu bu kadar vurdum duymazlık olmaması lazım.


    Prensip olarak şunu söylemek isterim.


    Her ne iş yaparsan yap ama hakkını mutlaka teslim et.


    En kalitelisini yap ki iş senin reklamını yapsın,sen reklam yapma.

    • Official Post

    Ben artık Hatsan silahları hakkında yazmama kararı almış olmama rağmen her bir moderator alan arkadaşıma bunları teker teker anlatmanın zorluğu ve en azından kargo paralarını sokağa atmamaları adına bu başlığı açmak zorunda kaldım.


    Ayrıca eteği eğik büğük ve bol çapaklı peletleri kullanmak zorunda iseniz lütfen moderatoru söküp o şekilde kullanın.

  • Hatsan havariliği yapanlar gene de ısrar edecekler mi acaba tutumlarında?
    Dillerine bir "yurdumun malını karalamayalım, koruyalım" şeklinde bir slogan dolamışlar.. ve bunun aksine düşünenleri de neredeyse milliyetçiliğe ihanet edenler olarak sınıflandıracaklar.
    Bu işi yapamadıkları açıkca ortada...

    S&W 686-6

  • eğik unf diş açıldıysa bunu büyütmemek lazım, üretici için sonrakilerde kolayca düzeltilebilecek bir konu. hem silah kullananların kaçı moderatör takıp kullanacak ki? hiç büyütülecek birşey değil :whistling:



    hem satış sonrası-servisi çok çok iyiymiş, bunu gözardı etmeyelim. :thumbup:

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • eğik unf diş açıldıysa bunu büyütmemek lazım, üretici için sonrakilerde kolayca düzeltilebilecek bir konu. hem silah kullananların kaçı moderatör takıp kullanacak ki? hiç büyütülecek birşey değil :whistling:



    hem satış sonrası-servisi çok çok iyiymiş, bunu gözardı etmeyelim. :thumbup:


    ;lol; ;lol; ;lol;
    Şunu da unutmamak lazım.
    Yine sitede bir arkadaşımız atış yaparken camı kırmıştı.
    Hem de epey bir sapmayla.
    Bu kadar sapmayla bir insanın bile ölümüne sebebiyet verebilir.
    Bence dikkate almakta fayda var. g;$i

  • Hatsanı kesinlikle küçümsemedim. Küçümsemiyorum. Ülkemize sonuçta döviz kazandırıyorlar. Belki Yurt dışına sattıkları silahları kalite kontrolden geçiriyorlardır. Ama sonuçta yaptıkları işte bir vurdumduymazlık var. İşe verilen emeği umursamamak var. Sonuçta buna CİDDİYETSİZLİK deniyor. İsteseler eminim ki çok kaliteli ürünler yapabilirler. Beni üzen ve kızdıran da bu....

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • bir at44 kullanıcısı olarak küçümsenecek bir hata değil bencede. demekki hedefi vuramama sebebim bu ;avci; zaten moderatörü namluya sıkarken belli oluyo salınımlı olduğu malesef böle bi gerçek var.arabanın stop lambasına nişan al rahatlıkla ön farı vurabilirsin ;rofl.;

  • Mustafa Serdar Bey;


    AT44WX10 için satılan piyasa üretimi 1/2 UNF çevirici aldım. Yatagundan moderatör siparişi vericem fakat bu yazı aklıma takıldı. Acaba o parça ile moderatör dişi tam uyuyor mu? Deneme şansınız oldu mu hiç?


    HW-100 T FSB 5,5 mm+IJK 6-24x50 FT
    Hatsan Airmax 5,5 mm+Optima_3*9-32
    Raider Single-5,5
    AA-S410+Nikko 8-32x60 MD
    Zoraki- Hp-01 5,5 mm ULTRA+ADCO Red Dot-1,5 MOA
    Hatsan-AT44+BSA 8-32x44 MD
    Walther CP88 - 6" Competition

  • benim eski at44 ümde ben de unf dönüştürücü kullandım moderatör takmak için sorun olmadı. sizde de sorun olmayacağını düşünüyorum

  • @MADMAX
    Teşekkürler.. Air stripperi grupmanlar için denedikten sonra aradaki farka göre moderatör alıp almamayı tekrar düşünmeye karar verdim.
    umarım yarın hava meteorolojik tahminleri yanıltıp, yağışsız ve rüzgarsız olur da atış yapabilirim. :(


    HW-100 T FSB 5,5 mm+IJK 6-24x50 FT
    Hatsan Airmax 5,5 mm+Optima_3*9-32
    Raider Single-5,5
    AA-S410+Nikko 8-32x60 MD
    Zoraki- Hp-01 5,5 mm ULTRA+ADCO Red Dot-1,5 MOA
    Hatsan-AT44+BSA 8-32x44 MD
    Walther CP88 - 6" Competition