alioavci adlı kullanıcının mesajları

    Hatsan yaylılar sert silahlardır, dürbün sorununu tekparça veya dampa ayakla çözebilirsiniz, namlu açılması olayını anlamadım.


    Şöyleki namluyu kırmadan önce namluyu tutan dişten kurtarmak için namluya hafif vurmak gerekiyorya o şekilde yani atış sonrası namlu o şekilde kırılıyor. Genelde destekli atışlarda oluyor örneğin tüfeği masaya koyup attığımda. Ayakta atarken daha hiç olmadı.

    Normal birşeyse hiç sıkıntı yok bir yıldız bir düz tornavida taşırız artık ne olacak :) peki namlunun açılması ve dürbünün gevşemesi sorunu herkeste oluyor mu? Yoksa benim tüfeğe ve ayaklara has birşey mi?

    Öncelikle herkese hayırlı cumalar diliyorum. Geçen cuma günü sipariş ettiğim mod 99 pazartesi günü elime geçti ve 4 günde yaklaşık 500 atış yaptım. Herşey güzel giderken tüfeğin tetiğin arkasında ki kundak bağlantısına yarayan vidanın gevşediğini ve kurarken tüfeğin arkasının kundaktan bir kaç milim ayrıldığını gördüm vidayı sıkıştırdım ancak tüfekteki sarsıntıdan olsa gerek 20 atışta bir çeyrek tur kadar olsada vidanın gevşediğini gördüm aynı şekilde denemek için dürbünü taktığımdada dürbün ayaklarının vidalarında gevşeme olup her atış sonrası elimle sıkıyordum. Diğer bir sıkıntı ise normalde tokatlayarak açılan namlu ara sıra yaklaşık 20atışta bir bazen daha sık atış sonrası sarsıntıdan dolayı kendi açılıyor. Bunlar normal mi yoksa benim silahta yada kullanım şeklimde bir hata mı var? Tecrübeli hobidaşlarımın cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

    Ferhat abiye kesinlikle katılıyorum. Bakın konuda sadece bu haramdır bu helaldir demiyor öyle ince ayrıntılar varki bunu ezbere on hadis bilmeyip Kur'an-ı Kerim'i namazdan namaza çoğu da manasını bilmeden okuyan anladığı kadarını da arapça bildiğinden değil çoğu orjinalinin vermek istediği manayı vermekten uzak olan meallerden bilen bizlerin ben Kur'an'da ne yazarsa onu yaparım kardeşim o helal kılmış yerim haram kılmış yemem mezhepler yeni haram helal çıkaramaz dememiz hata olur. Adını hatırlayamadığım bir alim devem kaybolsa Kur'an'a bakarak bulurum demiş yine aynı şekilde Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitapta yazılmıştır ayeti Kur'an'da herşeyin yazılmış olduğunu apaçık göstermektedir. Ancak ben meal okurken nedense hiç o alim gibi düşünemiyorum haşa yalan mı söylemiş? Şimdi bu konuya örnek olabileceğini düşündüğüm bir hadise şöyle; tam mealini hatırlamıyorum fakat 'Gece ve gündüz Allah'ı sessizce tesbih edin.' Gibi bir ayeti bir kardeş okuyor ve daha da namaz sonrası tesbihat yapmıyor ses çıkıyor cemaatle yapınca diye :) milyonlarca insan yanlış yapıyor o kardeş aklınca doğru yapıyor(!)
    (Bu mesajımda neden bir mezhep imamına tabi olduğum meselesini açıklamaya çalıştım katılan yada katılmayan olabilir, herkesin kendince haklı bir sebebi vardır elbette özel olarak kimsenin bir mesajına cevap değildir genel bir yazıdır.)


    :)
    unutmuştuk vallahi bu konuyu..ne oldular acaba..


    Dün aklımdaydı sormak ama benden önce davranmışlar :) İlgililerden bir açıklama gelsede öğrensek ayrıntıları. 15 ve 13 grain olanlarda var mı acaba bu yerli pelletlerimiz arasında?

    Burada din ve siyaset içeren paylaşımlar serbest mi? Moderatör arkadaşlar bir açıklama yaparlarsa çok uygun olur.. Benim bildiğim bu konuları bu forma taşımak uygun olmayan bir yaklaşımdı. Yanlış mı hatırlıyorum? Eğer bu konuları burada yazacaksak yazılacak çok şey olur ve emin olun kısa sürede burada huzurda kalmaz.. Kimsenin başkasının imamlığına da, siyasi telkinine de ihtiyacı yok. Bizler burada belli bir hobiyi birbirini rahatsız etmeyecek tarzda paylaşmak için bulunuyoruz. Hatta bazılarımızın bu hobiyle ilgilenme nedeni günlük hayatın rezilliklerinden birazda olsa düşünceleri uzaklaştırmak niyetleride olabilir, burada üye olan gayri Müslim vatandaşta olabilir..




    Bülent Bey eğer burada birilerine akıl hocalığı yapmaya çalıştığımız şeklinde veyahut müslim veya gayrimüslim birini kıracak şekilde bir düşünce uyandırdıysak yazdıklarımızla kusura bakmayınız. Öyle bir hissiyat oluşmaması için şahsım adına elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Bu yazılanlara gelince bir yönden hobimizle yakından ilgilidir ve elbet fayda sağlayanlar olacaktır. Saygılar.

    Düzeyli anlatımınız ve anlayışınız için teşekkürler. Mezhepler Kur'an-ı Kerim ve hadis kaynaklıdır. Kur'an-ı Kerimde direk görünmeyen bir çok şey (örneğin namazın nasıl kılınması gerektiği gibi) müçtehitlerce hadisler kaynak alınarak yazılmış bu bilgilerle ilmihaller oluşturulmuş. Mezhep ayrılıkları ise yaşayış biçimlerinin farklılığının doğal bir neticesi olarak ortaya çıkmış olup aradaki farklara bakıldığında (hak mezhepler için) küçük bazı şeyler dışında büyük ayrılıklar yoktur ve bu ayrılıkların menbaı da yine aynı şekillerde hadislerdir. (Örneğin: Peygamberimiz bir namazda elini yandan bağlamış başka bir namazda önden bağlamış bir mezhep birine diğeri diğerine tabi olmuş gibi) Neden mezhep seçimi var konusu ise herkes müçtehitler gibi hadis ve Kur'an-ı Kerim bilgisine sahip olmadığından insanlar hayatlarını onlara göre düzenlemeyi uygun buldukları için onların Kur'an-ı Kerim ve hadis kaynaklı hükümlerine tabi olurlar bu durum tüm müslümanları aynı doğrultuda olmaktan alıkoyacak bir durum olarak görülemez. Eksiğim yada yanlışım varsa bildirmeniz, düzeltmeniz rica olunur.


    Forumda dini ve siyasi içerikli yazılar yazmak yasak fakat bu yazının herhangi bir polemiğe yol açmaktan öte herkese yararlı olacağı kanısındayım. Yine de forum yönetiminin taktirine bıraktığımı belirtmek isterim.

    8- Kara ve su kaplumbağası ile istiridye ve midye gibi deniz haşaratı yenmez.
    9- Balık suretinde olmayan deniz hayvanları yenmez. Su içinde kendiliğinden ölüp, karnı üst tarafta bulunan balık yenmez. Ağ ile, saçma ile, ilaç ile, sarsıntı ile, buz arasında sıkışarak ölen balık yenir.


    Bu bilgiler hanefi ilmihalinden alınmıştır. Öyleyse mezhebimizce bir çok deniz ürününün yenmesi uygun değil örneğin lüks lokantalarda yenilen istiridye yengeç hepsi haram. Benim asıl sormak istediğim sizce midye dolması da haram mıdır bu konuda bir bilgisi olan var mı? :huh:

    Yazacak birşey bulamadım şimdi abi :) İçimden sanatçımıza başarılar dilemek geçiyor harika olmuş (yazı ve dipçik ayrı ayrı güzel olmuş.) Bu arada atıcılığa karpuz kabuğu atarak başladığınızı bilmiyordum abi gayet egzantrik bir başlangıç olmuş :) (''karpuz kabuğundan jsb'ye'' isimli yeni eserinizi merakla bekliyorum. :)


    Yazıyı okurken ki hissiyatımı belirtmek istedim: Galiba birisi egede kesilen ağaçlara olan muhabbetinden ve bu duruma üzüntüsünden dolayı kendini bu kesilen ağaçlardan sanat yapmaya adamış ve bu yolda icra ettiği sanatı da ''Ağaçtan Sanata Doğru'' isimli kitabında kaleme almış. Neyse devamını da bi okuyayım. 8|

    Çocuklarını da kendileri gibi yetiştirmeleri gösteriyor ki bu insanlar 7 den 70e lanetli. Çocuklarına Filistin'e gönderecekleri bombaların üstüne resim çizdirip dilek yazdırıyorlar onları da zalim yetiştiriyorlar.

    Bilgiler için çok teşekkür ederim abi çok güzel anlattınız. Anladığım kadarıyla seri numarası inceleme gibi bir fırsatımız ülkemizde olmaması sebebiyle tecrübelerden ve tecrübe edenlerin bilgilerinden faydalanmak en doğrusu görünüyor. (Bu bahsettiğiniz husus yiv set çekilmesinde de geçmişti bir yerde aynı durum galiba)

    Yiv setin pellete etkisi ne kadar iyi olursa o kadar iyi isabet sağlanıyor ve daha yumuşak olan jsbler bu işi hakkıyla başarıyor anladığım kadarıyla. Teşekkür ederim ayrıntılı açıklama için. Peki yumuşaklığı aynı olan pelletlerde neyin karşılaştırması yapılır?(Pellet şekillerinin düzgün olduğu varsayımında?)

    adam çok ağır bi laf etmiş lakin.. kendi adıma utandım doğrusu.


    Bu ülkede ve dünyada müslümanlar arasında çok güzel şeylerde oluyor abi görünen yüzü ne kadar karanlık gibi dursada islamın pek nazarlara çarpmayan bir yüzü ise güneş gibi parıldıyor. Örneğin avrupanın hızla islamla tanışması ve müslüman olması(sadece cüzi bir örnek). Said Nursi hazretlerinin bir sözü yüreğime ayrı bir su serpiyor:"Evet ümidvar olunuz, şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sadâ, İslâm'ın sadâsı olacaktır!" Bunu o zalimler bilmiyor ve ya görmek bilmek istemiyor olabilir lakin bizim görüp ümitsizliğe düşmememiz şart. Zaten şimdiye kadar elimizi kolumuzu bunca bağlayan da o biz birşey yapamayız güçsuzüz düşünceleri değil miydi? (Bu hobide bile kırılamamış bir yerli başarısızlık öyküsü belki) Son olarak demek istediğim baharda çiçekler hep fırtınalı yağmurlu havalardan sonra tamamen çamura bulanmış zeminlerden açarlar zahirde bu durumlar kötü görünse de binbir çeşit güzel çiçeklerin açması için zaruridir.

    Benim de bir an önce jsb almam gerek demek ki :) avsanı görünce sorayım dedim de bu pelletler gözüme çok düzgün göründü hiç ezilme falan yok gibi neredeyse peki isabetsizlik sorunu ne sebeple oluyor bu pelletlerde? Fark nerede?

    Konuyla pek alakası yok galiba ama ucundanda olsa ortak bir yanı var. Bu avsanın diabola diye bir saçması var (bkz: aşağıda ki fotoğraf) Kullanan var mı bunu? İçindekileri sayarken baktımda çok az bozuk pellet var kutu başı iki üç tane ve gayet düzgün geldi bana diğerleri. Grain falan yazmıyor ve henüz atış yapmadım ne önerirsiniz kullanılabilirmi?

    O bu yaşasaydı falan filan asıl biz şeriatı yaşasaydık islamdan ayrılmaya çalışmasaydık bu halde olmazdık



    Ne zaman ki din ile dünya ayrıldı o zamanlarda yıkılmaya yön tutmuş islam devletleri. Mustafa yaşasaydı şu savaş kazanılsaydi bu böyle şu şöyle olsaydı... Bunlar zahiri sebepler ki bana göre top bi cm daha aşağı gelseydi turu atlayacaktık demek gibi birşey. Osmanlı maddi sebeplerle yıkılacak olsaydı Ankara savaşında yıkılır giderdi maneviyat yıkılmadan Osmanlı yıkılmadı benim kanımca.