mehmetfatih84 adlı kullanıcının mesajları

    Madem herkes bildiği bazı şeyleri açıklıyor, bende çok geniş kapsamlı bir bilgi vereyim ;
    "Her balık Hem cinsini yer"
    Lüfer avına gittiğinizde, yem bittiyse, Lüfer'i kesip yem diye kullanıp tekrar Lüfer tutabilirsiniz.
    Bu durum kefal içinde geçerlidir.
    Ben İst.-Kartal'da oturuyorum. Bizim burada'da ekmek felan sarıp atıolar ama bana göre, Kartaldaki deniz için konuşuyorum, (Arkadaşlar alınmasın sakın) biraz Cahil işi.
    her Canlının dayanamadığı birşey, Tat vardır.
    Lüfer, Kan ve Et kokusuna dayanamaz, Köpek balığıda aynı.
    İstavrit için geçerli olan tekşey fosforlu bir floş iplik ve etrafına sarılı ibrişim ipidir.
    Eşkina Yosun kurduna dayanamaz kokusuna gelir. Vs vs.
    Kefal içinde kendi çapımda bildiğim ve uzun yıllar tecrübe edip, Çevremde Balık tutmaya çalışan insanlarla "Ben niye tutamıyorum" diye kavga ettiğim bir yem var.
    Eşkina ve Kefal Yosun kurdu' na dayanamaz.
    Gündüz vakitleri genelde yosun aralarında gezinirler ve Yosun kurdu ararlar.
    boyu ortalama 3 ile 10 cm arasındadır. Kırıkayağa benzer. Hiç bir zararı yoktur. Yosunlar etrafındaki parazitlerle beslenirler.
    Şu kadar söylim, Tatlı su balıkları bir et kurdu'na biter, birde yosun kurduna.
    tutma tekniği çok basit. 10 numara Siyah veya kahverengi çapraz iğne, İnce bedeb misina. ve hassas şamadra.
    Derinlik olayını bulunduğunuz yere göre ayarlayın. Kefal genelde koklamadan direk azına alır yemi. Eğer ufak ilerya varsa ( Yavru kefal ) yemi azı ile ufak ufak kırpar.
    sizde ağızlıyor sanmayın sakın. genelde bu tür durumlarda biraz bekleyin ve sonra tekrar deneyin. Çünkü kefaller sürü halinde gezinir. akarsu ve etrafında ancak 2 li dolaşırlar.
    ilerya almak istiyorum diyorsan, iğneyi 12 numara yap ve yemi ona göre ayarla.
    4,5 kg Altınbaş kefal aldığımı biliyorum bu teknikle, şimdi yine gitsem boş geri gelmem. Bu işi ihtiyarlardan öğrenen arkadaşlarım iyi bilirler. ;)

    Evet, arkadaşım ben kullanıyorum.
    mükemmel bir dürbün.
    Bizler daha amator olduğumuz için çok çok rahat işimizi görebilir.
    Tek sorunu 6x24 olduğu için biraz uzun bunu seçmeden önce durbun uzunluğuna bak ve tüfeğine uzunluk açısından bir sorun çıkartmayacaksa
    tek kelime ile işinin ehli bir dürbün.
    hala kullanıyorum :D

    Sa. arkadaşar,
    ben raptor aldım ve çok memnunum, gerçektena çok fark ediyor. 130 metre yaklaşık atışlarımı yaptım ve performans süper...
    öneririm..

    Evet biraz fazla :P
    ama kafaya koydum performansı arttırmak için piston yayını keçeleri ve pelletleri değiştiriom. Evvela işe Gamo nun altın renkli olan pelletlerini kullandım
    gerçekten süper bir pellet diğerlerine nazaran daha isabetli ve fazla mesafe kat ediyor. Şu anda mak. 120 metre atış yaptım. isabetler gayet normal.
    Yayı değiştirdikten sonra fotoğraflar ile beraber mesafeler ve atış ile ilgili video veya fotoğrafları sizelere ulaştırmaya çalışırım.
    selam dua ile :)

    Arkadaşlar Yatagun dan sipariş etmiş olduğum Gamo 6- 24 x 50 Tüfek dürbünü elime ulaştı.
    Siparişlerim arasında bir kaç kalem daha malzeme vardı. fakat Sipariş sonucu gelen ekipman ve malzemelerin korunaklı bir şekilde profesyonlece hazırlanması çok hoşuma gitti. Teşekkürler yatagun..
    En kısa sürede kendimce yapacağım test sonuçlarını sizler ile paylaşacağım :))

    İhtiyar üstad daha ayrıntılı bir şekilde açıklamış durumu, bildiğimiz ve araştırdığımız bu kadardı, üstad daha geniş bilgi verip bizleri net şekilde aydınlatırsa sevinirim.
    birde bu tür kursları Türkiyede veren kurumlar varmı?
    varsa nerede ?
    tekrar İhtiyar üstada çok teşekkür ederim, en azından bilgimizin temelini sağlamlaştırdı. Eyvaallah üstad

    Rüzgarın hızı ki bu Anamometre diye adlandırılan aslında havanın hızı / saat olarak okuyan bir cihazdır. Bunu Bizler havalandırma santrallerinde havanın debisini ölçmek için kullanıyorduk. :)
    Nem % 25 etkendir, Çünkü mermi çekirdeği yol alırken Su partikülleri ( parçacıklar, Gözle görülmeyen türden ) ne çarpar ve çekirdeğin üstüne yapışır bu da hem yön değiştirme ve çekirdeğin ağırlaşmasını sağlar.
    Güneş veya ortam ısı sı ki buda önemli bir etkendir, burda ise Çekirdeğin genleşmesi hesaplanır. Bildiğiniz gibi a metal malzemeler ısındıkça esnerler ve soğudukça genleşip büzülürler. çekirdeğin uzaması veya kısalması rüzgarın hızına göre yönünü değiştirmesini çok etkiler. nem ise bu durumda çekirdeğin düşüşünü hızlandırır.


    Bunlar umarım işinize yarar.


    Şöyle diyebilirim, bir tane termostat alın yanınıza, nem ve sıcaklığı kayıt edin, Daha sonra tam 10 metrede bir atış yapın, Sonra sahil gibi bol suyun olduğu bir alan gidin ve aynı şartlarda ama sadece sıcaklığı vede nemi farklı olduğu için birde orda atış yapın aradaki farkı görürsünüz :))


    ben test ettim çok fark ediyor.


    ve son bir öneri, Bol Bol araştır, aklına gelen bütün testleri yap ve düşünerek not et !!


    Not ettiğin herşey senin için çok önemlidir. En önemlisi Mil dot veya Extendet tarzı Mil dot dürbün kullan !!!! hesaplama için çok önemlidir.

    çok teşekkür ederim, Havalı tüfekte kullanılan dürbünlerin ne kadar metrede netlik yapması gerektiğini öğrenmem iyi oldu.. Çok teşekkür ederim. pekala Dürbün için ekstra bir özellik olması gereklimi, Benim hoşuma Extenden mil dot dürbünler çok güzel çünkü mesafe hesabını çok rahat yapabiliyorsunuz. bu da gördüğüm kadarı ile nikko da var.. Bunu kullanan arkadaşların bilgi vermesi mümkünmüdür ?

    Arkadaşlar, Bir kaç zamandır forumdaki bütün konuları okudum. Fakat ilgili çekti neredeyse forum da geçen bütün konular bir kaç marka üzerine. Benim de aynı sizin gibi bu işe çok merakım var. 1 sene önce GAMO CF-30 almıştım. İşimi görüyor. Dürbün olarak da Gamo 4x32 var.


    tabiki işimi görmüyor. Zoom yok mesafe ayarını yapamıyorum. bir kaç aydır piayasayı ve forumları dolaştım. Açıkcası Nikko, Busnhell ve Hawke benim çok hoşuma gitti. Özellikle hawke de mildot üzerine ve mesafe hesabı üzerine büyük çalışmalar var.


    Kısacası ben bu 3 firma arasında takıldım. Uzman arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Sağlamlık, Kalite, Kullanılabilirik ve Hassasiyet konusunda sizler hangi marka dürbünleri önerirsiniz. ( Normal de 6-24x50 veya 10-40x50 arası dürbünler işimi görür )


    şimdiden çok teşekkür ederim :)