ilkertozluklu adlı kullanıcının mesajları

    Bende son sözlerimi toparlıyayım madem. Öncelikle lütfedipte birşeyler yazıyorsak, bizden önce lütfedip birikimleri paylaşan ve bu forumu hizmete sokup devamını sağlamaya emek veren insanlar sayesinde yazıyoruz. Burada konu hatsan değildir. Ben kendi yaşadıklarımdan ve diğer kullanıcı yorumlarından edindiklerim sayesinde, bir yanlışı açıklığa kavuşturmak istedim. Bugünkü gelinen noktada hiçbir yerli firmanın havalı tüfeğine kefil olmak mümkün değildir. Bu tartışmaya açık değildir. Forumu okumak bunun için yeterlidir. Sayın Nick in de bu noktada yanlış anlaşıldığını yada kendisini yanlış ifade ettiğini belirtmesi yeterliydi. Yada evet kefilim zarara uğrayanı ben tazmin ederim diyebilirdi. Kefil olmadım demek için insanın kendi okuduğunu anlamaması gerekir. Bu beni geriyor. Ben ortamı germiyorum.. İnsanın kendi yazdığını anlamaması beni geriyor?
    Arkasından gelen yorumlar ince dokundurmalara meyilli. Yanlışa parmak basarken, yerli malı düşmanı gibi gösteriliyorum. Servisi iyiymiş firmanın. Ben değil diyorum. Bende faydalandım o servisten. Bir hatsan tüfeği 2 seneme mal oldu. Bu insanların kaliteden ne anladıklarıyla ilgili bir durum. O yüzden memnun kalanlar olabilir. Hayat kalitesiyle ilgili bir durum. Ne kadar ekmek o kadar köfteymiş? Benim harcadığım ekmeğe bu köfte az geliyor. Sanki kolay ve çok para kazananlar gidip yerli tüfek alıyormuşta ne kadar akmek o kadar köfteymiş.! Sayın Nick kardeşime burada en ufak bir sitemim yoktur. En başa dönerek sadece bu markaya şu anda kefil olmak yanlış olur diyorum. Yerli üreticilerin kullanıcılarına saygılı olduğu ve kazandıkları paranın hakkını verecek ürünlerle Türk tüketicisinin karşısına çıkmalarını umarım.

    Sayın nick laf kalabalığı yaparak konuyu dağıtmayın.İsabetli tüfek isteğine mod 99 alın diyerek cevap verdiniz. Resmen kefilliktir bu. Nasıl kefil olabilirsiniz diye sordum sadece. Fabrikanın sahibi misiniz. Yada tüfek isabetsiz çıkarsa parasını mı iade ediceksiniz? Memnun kalmayan arkadaşlara yenisini mi alacaksınız? Meşhur servis isabetsiz diye tüfeği değiştirecek değil. Konunun açılması adına soruyorum. Ne size nede sohbetinize kastım yoktur. Sizin mesajınızı okuyup alışveriş yapacak yeni arkadaşlar adına yazıyorum. Buraya kadar yazdığım şeyi anladığınızdan emin olamadıysanız lütfen tekrar okuyun. Yine servistir fiyattır alakasız yazacaksanız yazmayın. Benide uğraştırmayın.

    Az önce silahı dağıtıp contayı yerinden hasar vererek çıkardım. Sökülmeyen bir vida yüzünden silahı caARtt diye yararcasına açtım :) Kırılan yok ama dökülen çok oldu. İnşallah parçaları doğru yerlerine yerleştirebilirim. Neyseki daha önce söktüğümde bu meret nasıl çalışıyor diye bayağı incelemiştim. Tüpü delen iğne çok sağlam görünüyor. sanırım çelik. Temizlenmesi kolay olur diye düşündüm. Çıkan contanın şeklinden dolayı sıvı olarak uygulandığını düşünüyorum. En çok aklıma yatan yöntem sıvı conta uygulaması şu anda. Olmazsa silahı zayi etmeye niyetim yok, sizin yöntemi denerim :) Şimdiye kadar gördüğüm o-ringler PCP lerde kullandıklarımız. Onlarında orta kısımları oldukça geniş. Kullanılacak malzemenin iğneyi çok güzel sarması gerekiyor. Bahsettiğiniz farklı bir o-ring sanırım..

    404 sıvı conta özellikleri: Tek bileşikli silikon bazlı,yüksek ısıya dayanıklı,elektriksel özellikleri bulunan,sürekli elastik kalabilen beyaz ve kırmızı renkli bir malzemedir.Her türlü yalıtım ve contalama işlerinde başarı ile kullanılır.


    Pek çok malzemeye mükemmel tutunur.Toza,oksidasyona,çeşitli yağlara,kimyasallara ve solventlere dirençlidir.Vibrasyon ve şok etkilerine mani olmak üzere kavrama maddesi olarak benzersizdir.


    404 sıvı conta,oda sıcaklığında kauçuklaşan gelişmiş silikon esaslı conta malzemesidir.Sürüldüğü yerden akıcı değildir ve solvent içermediği için kauçuklaştıktan sonra hacmi küçülmez,dolayısı ile kırılma ve çatlama olmaz.


    -60'C'tan +300'C'ye kadar olan soğuk ve sıcak ortamlarda,sıçramalı sıcaklıklarda +350'C'a kadar emsalsiz bir dayanma gücüne sahiptir.404 Sıvı conta suya,buhara,yağlara,greslere,çeşitli kimyevi maddelere ve gazlara dayanır.Güneşin ultraviyole ışınlarına ve havanın ozon gazına direnci yüksektir.Kauçuklaştığı için titreşim ve darbelere karşı malzemeyi korur.Elektriksel izolasyon değeri en yüksek seviyededir.


    Kullanıldığı tesisatı yapıştırmayıp,sadece bağladığı için gereğinde açılabilir.Açılabilmesi için tesisatın bir köşesinden hafifçe zorlamak yeterlidir.


    404 sıvı conta tüpten çıktıktan sonra havadaki rutubetin etkisi ile contalaşmaya başlar ve kısa bir sürede yüzeyinde ince bir film tabakası oluşur ve normal rutubet koşullarında 15 - 30 dakika arasında kauçuklaşır.

    Bütün CO2 lerde aynıdır büyük ihtimalle. Yeşil renkli ve tahminen sıvı olarak uygulanmıştır. Ben en iyisi satılan sıvı contaların özelliklerini araştırayım. Uygun contayı bulursam gaz gaçıran CO2 lerin tamirine başlarım artık :)

    2 senedir kullandığım Crosman C11 marka havalı tabancam, 26. tüpü taktığımda, fosur fosur güzelim tüpün havasını zayi etti. Son taktığım tüp bir senedir üzerindeydi ve havasını kaçırmamıştı. Sanırım tüpe basan conta sertleşmiş. Silahı daha önce söküp toplamıştım. Şimdi yine söküp o contanın yerine birşeyler uyduracam ama uydurma olmasındansa bu konuda tavsiye veren birini dinlemeyi tercih ederim. Sitedeki PROF arkadaşlar :) bu contanın yerine ne öneriyorsunuz. ^^

    Sutuskur vidasını uzunuyla değiştirirseniz; hem çekiç ağırlığı artar, hemde çekiç yayını daha fazla sıkıştırma şansı olur. Buyrun modlanmış Hatsan. Bu kadar.