RETAY YAYLI YARDIM??

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • değerli form arkadaşlarım size bir sorum olacak tüfeğimin keçesini ve yayını değiştirdim birde yeşil kauccuk gres yagı uyguladım ilk on onbeş atışlarım dizellemeden dolayı bir cm tahtayı deldi fakat daha sonraki atışlarım yarım milim iz yapıp pelletler sekmeye başladı keçesini ve yayını değiştirdiğim halde neden gücü düştü anlamadım.bunun sebebi ne olabilir. Ring contasındada problem yok çünkü namludan üfleyip kontrol ettim.Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkürler.(bu arada degiştirdiğim yay mod 125in yayı onu kullandım sebeb bu olabilirmi. :him:s )

  • İlk onbeş atışım dizelin etkisi ile tahtayı deldi diyorsunuz bence dizelin etkisi okadar olacağını zannetmiyorum taktığınız yay çok güçlü piston keçesinin ve çontanın sağlamlığını kontrol et bir yerlerde bir sorun vardır.

    Hatsan Optima 5.5 Tasko 3-9x32


    Blow 4.5mm


    Beretta 92 FS.9mm Parabellum.

  • mod 125'in yayı çok sert birde işin içine dizel etkisi girince pellet yatağında oldukça fazla bir basınç oluşup tüfeğ'in keçesine zarar vermiş olabilir aldığın keçe sorunlu olabilir veya kalitesi düşük olabilir yani demek istediğim tüfeğin hala düzelmediyse yay da sağlamsa güç düşüşünün sebebi %90 keçedir veya ring dir sökmek çok olayalayıcı ve zor değilse bi sökte keçeyi konrol et derim.



    birde kaç atış yaptın keçeyi değiştiriyorsun.? tüfek sağlamlığı nasıl .?
    tüfeği bir av bayisinde görmüştüm elime aldım çok hafifti çok hoşuma gitmişti almayı düşünüyorum tüfek nasıl isabeti iyimi benim için önce isabet daha daha sonra belki güç ama isabete çok önem veririm .?
    cevap yazarsanız çok sevinirim.
    selamlar.

    FX Dreamline Compackt 5,5 mm + zeiss 5*25*50 ffp satılık

    kral puncher np01 5,5mm + leapers 3-12*44 mini swat mildot satılık

    reximex tormenta 5.5 mm + tac vektor 4-16*50 sf satılık

    kral mortal 5,5 + tac vektör sentinel 4-15x50 e-sf satılık

  • Bende tüfeği av bayisinde gördüm ergonomik yapısı hafifliği ve tetiği çok hoşuma gitti ama sağlamlığı isabeti nasıl bilmiyorum ve tabi fiyatıda güzel.

    Hatsan Optima 5.5 Tasko 3-9x32


    Blow 4.5mm


    Beretta 92 FS.9mm Parabellum.

  • Forumda aratırsanız bulabilirsiniz.
    tüfek genel olarak beğeni kazandı ama işçilik ve malzeme kalitesi yetersiz bulundu, yani pek tutulmadı, ama firma kendi eksiklerini görür ve tamamlarsa çok satacak bir tüfek.


    Yanında verilen red dot'u sanırım su tabancasına bile takmak istemezsiniz :)

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)

  • benimde şimdiye kadar kullandığım tüfekler içinde tetik yolu en uzun tüfek buydu ;kihhik, tetiği düşürdüğünüz an da işaret parmağınızın yarısı dışarıda kalıyor!


    tüfeğinizi sökün takdığınız parçaları kontrol edin tekrar,üfleme ile pistonun karşı tarafa çarpıp piston keçesinin açılıp kapandığını göremezsiniz eğerki keçe hasar görmüş ise, slindir önündeki küçük oring i kontrol edin,başkaa :him:s
    haa birde yayın arkasında plastik den uzatma var onu da bir kontrol edin

  • Konunun uzmanı da gelmiş :)

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)

  • Arkadaşla yardımlarınız için teşekkürler.Dediğiniz gibi tüfeği söküp keçesini felan tekrar kontrol ediyim.Belki keçe aşınmış olabilir.Birde webgezgin arkadaşımın sorusuna cevap vereyim .İsabetlilik konusunda diana, hw, gibi olmasada on metre atışları fena değil .1TL gibi gurupman yapabiliyorsun.Daha uzak mesafelerde deneyemedim.İnşallah ilk fırsatta deneyecegim ozaman sizinle paylaşırım.

  • evet arkadaşlar tüfeği söktüm keçede ve oring contasında hiç problem yok yalnız zorla takdıgım mod 125 yayı üçte bir oranında kısalmış belkide bu yüzden olabilir diye bende orjinal yayını tekrar taktım. tahtayı delip geçmesede enazından pelletler sekmiyor girip içinde kalıyor.ilginizden dolayı teşekkürler.

  • muhtemelen taktığınız yayın spir sayısı fazla geldi ve kurduğunuz zaman da spirler tamamen kavuştu, bu da yayın kısa zamanda hasar görmesine veya kırılmasına neden olur. Orjinal ebadın ne kadar kavuştuğunu bilip, spir sayısı ve yay kalınlığına göre bir seçim yapmak lazım. Orjinal yayın arkasına da bir kaç kalın pul koymak da gücü arttırmada çözüm olabilir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Sayın yasbi06, tüfeğinizi kullanmaya devam ediyormusunuz genel olarak nasıl uzun mesafe deniyecem demiştiniz uzun atışları nasıl zannedersem forumda 80 m de soda şişelerini vuran arkadaşın videosuda vardı sizin tüfek nasıl bu mesafede etkisi ve isabetliliği ni bizimle paylaırmısınız.

    Hatsan Optima 5.5 Tasko 3-9x32


    Blow 4.5mm


    Beretta 92 FS.9mm Parabellum.

  • Sayın akyol1 arkadaşım inanırmısın yağmurlardan dolayı araziye gıdipte atış yapamadım yağmur olmadıgı zamanlardada işimden dolayı gidemedim ilk fırsatta deneyecegim sizinle paylaşırım saygılar :) :)