Safir T14 ve Ben

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Haksızsın tabi uyanık,inecen 17 ye,başka yenge seçecen dimi ? :thumbup:

    • Official Post

    O da iyi bee,okur elbet bir gün buraları, :rolleyes:

  • yaş olarak bende çok var istiyene bedelsiz olarak verebilirim :D en zengin de ülkü abi ile polat abi mi oluyor? :D

    Bildiğim kadarı ile yaş zenginliği açısından forumda başı çekiyorum.
    Başka konularda da kıdemliyim ya hadi buralarda açıklamayayım... ^^
    Ayrıca Fatih arkadaşım da maaşallah Delta Force üyesi yani. .... Düşünün benim ev onunkinin 150 metre yakınında. En güvenli forum üyesi ilan ediyorum kendimi... 8o 8o

    S&W 686-6

  • Fatih olayı aşmış arkadaşlar, ona özenip biz de Ankara team olaraktan tek tip kıyafet düşünüyoruz :)

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • bu saaten sonra benim devrelere ancak ya nöbet ağacı yaparlar yada patates soydururlar,olsun onuda biri yapıcak nasıl olsa mesele iş görmek deyilmi onuda yaparız,o işe de razıyız evel Allah. :thumbup:

  • bu saaten sonra benim devrelere ancak ya nöbet ağacı yaparlar yada patates soydururlar,olsun onuda biri yapıcak nasıl olsa mesele iş görmek deyilmi onuda yaparız,o işe de razıyız evel Allah. :thumbup:

    Sen tornayı kap gel hele, bak ne ihtişamlı modifiyeler yaparsın ayaküstü İlker Kardeş.. :thumbup:

    S&W 686-6

    • Official Post

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Ya abi bu tüfek yivsiz olmasına rağmen 150 metreden o profili vurmuş ya bide çift taraflı geçmiş ya helal olsn ben bu kadar iyi olacağını düşünmüodm walla.Tabi atıcıda kaliteli olunca doğaldır :)

  • Ben bu tüfeği görmüştüm çok enteresan gelmişti. M16 tarzında av tüfeği voov :D Kaç kalibre acaba bu?... Hiç de tepmiyor gördüğüm kadarıyla süper birşey.


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • 410 kalibre diğer tabirle de 12 mm yada 36 gauge de deniyor. bana göre en doğrusu 12 mm çapında fişek kullandığıdır.
    tutukluk yapması meselesini tam bilemiyorum ama bildiğim bir gerçek şu ki çoğu kalitesiz yarı otomatik gibi bu t14'ün de fişek seçmesi var. yani kullandığın fişeklerde üretimden dolayı boyut farklılıkları ve şişme gibi hatalar varsa fişekler namluya düzgün bir şekilde yüklenemediği için silah takılıyor. diğer bir deyimle bu tüfek marka bağımlısı malesef.
    bana göre geliştirmeye çok müsait bir alet. yurt dışında yaklaşık bu çapta metal kovanlı mermi atan yivli modelleri mevcut. tabi bunu yapmak bizde biraz kasar kanunen.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Gamo CFX 4.5 (MS "Yatagun" yay tutucu ve tetik) + Square 4x32
    Crosman 2100b
    Hatsan mod.20
    Crosman 2240, rjmachine long breech, Williams notched blade sight,
    Crosman 2240, rjmachine riser breech, free floating 24" barrel, Crosman Custom Shoulder Stock
    Atak Arms Zoraki HP-01 000075
    Crosman 2240-50 PCP, breech Jim Giles,14" barrel

    • Official Post

    Kovan'ın metal olması yasak değil,silahı oynayıp yivliye doğru yol alırsan yasak,dediğin gibi metal kovan olur ve ucundaki kurşunun ağırlığı 16 gramın altına düşmemesi halinde tutukluk yapması söz konusu değil diye biliyorum,hafif kurşun olması halinde bolt yayının zayıf yay ile değiştirilmesi gerekiyor.

  • Alıntı

    tutukluk yapması meselesini tam bilemiyorum ama bildiğim bir gerçek şu ki çoğu kalitesiz yarı otomatik gibi bu t14'ün de fişek seçmesi var. yani kullandığın fişeklerde üretimden dolayı boyut farklılıkları ve şişme gibi hatalar varsa fişekler namluya düzgün bir şekilde yüklenemediği için silah takılıyor

    önccelikle selamlar safir t-14 ün tutukluk yapmasını istemiyorsanız saçmayı iyi seçmeniz lazım tutukluk yapmayan palla züper bununla tutukluk yapmıyor :)

  • Safirin fişek seçmesinin sebebi mevcut fişeklerin boyunun kısa enininde dar yada geniş olmasından ve ayrıca ilk üretilen silahlardaki namlu atım yatağı ile şarjör besleme yatağı arasın daki eğimin dik olmasından kaynaklanmaktadır.


    Yeni üretilen safirlerde duyduğum kadarı ile tutukluk felan yokmuş. Bendeki silahta çok tutukluk yapıyor idi pella marka fişekte bile
    Veli abi ye danıştım fabrikaya yolladım bu atım yatağında biraz çalışma yapmışlar, ve ayrıca şarjöründe silaha sdaha iyi oturduğunu fark ettim. Elimde fişek olmadığından henüz deneyemedim.


    Deneyince ayrıntılı bir inceleme yazarım

  • 50 metreden grup yapıp göndermek mümkün olur mu destekli atışla(sadece isabet durumunu merak ettim almaya pek niyetim yok)

  • sayın exador,


    resimler gerçekten çok güzel tebrikler.benim öğrenmek istediğim tüfekte hangi marka fişek kullanıyorsun.ben blitz.palla cheditte kullandım farklı atış sayılarında tutukluk


    yaptı bazılarında fişek ezdi.elimde eskiden kalma (rus 36 superpozemde kullandığım)winchester tek kurşunlar vardı onlarda bir sorun yaşamadım ama maalesef


    onlarda bitti.görebildiğim kadarıyla tüfelte kullandığın susuturucu işe yarıyormu .birde nerden temin ettiğin cevaplarını merakla bekliyorum.iyi atışlar bol kayfler.


    hunter2 :)

  • Selam


    Susturucu işe yarıyor ama sesi %50 oranında azaltıyor. sesi tamamen kesmek için oldukça ciddi çalışma yapmak lazım ama ses genede tam olarak kesilmez çünkü mermi çok hızlı
    Ben bu şeyi suturucu olarak değilde bir nevi muzzle break olarak düşünüyorum.Silahtan çıkan ses çok güzelleşti. Kendim yaptım.


    Silahınızda pella marka fişek kullanın başka fişek katiyen kullanmayın
    Eğer bu fişektede problem yaşarsanız derhal fabrikaya yollayın haletsinler bir günde tamir edip yolluyorlar bravo Safir firmasına