Hatsan Mod 99 yaşadığım problemler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • geçtiğimiz cumartesi günü, hatsandaki bir tanıdığım vasıtası ile bizzat fabrikadan 0 mod 99 aldım, bir süredir mod 125 kullanıcısı idim, mod 99 ile ilgili yazıları duyunca almaya karar verdim.


    ilk gün hevesle atışa gittim 10 cu atışta namlu kilidi hareket etmedi, tüfek kilitlendi, hatsana götürdüm, namlu kilidi yayı problem çıkarmış, değiştirdiler.
    tüfeği aldım bu sefer isabet sorunu çıktı tüfek alakasız yerleri vuruyor çok kısa mesafelerde bile, sorun yine namlu kilidi, namlu tam yerine oturmuyormuş, yine hatsana gittim problemi halledip verdiler .
    bugun denedim yine isabet problemi var uzak mesafelerde daha belirgin, tüfeği bugun yine götürdüm bu sefer namluda problem oldugunu düzelteceklerini soylediler


    resmen hobiden sogudum allahtan emektar mod 125 tüfeğim var, onunla atış yapiyorum. eski model sas ve quatrosuz mod 125 olmasına rağmen yaklaşık 1000 atıştan sonra tüfek kendine geldi kurulması kolaylaştı isabeti arttı , tepmesi biraz azaldı.


    bu arada mod 125i de 0 almıştım kundak vidalarınnı gevşemesi sonucu hatsana götürmüştüm. tetik ve mekanizması değişmiş birde yeni nesil gez takmışlar. artık kundak vidalarıda gevşemiyor. tüfek keyif veriyor.



    bu saatten sonra mod 99 dedilermi arkadaşlara pekde iyi tavsiyelerde bulunmayacağım zira tüfeğim yeni üretimdi yurt dışına ihrah edilecek modellerden aldım tanıdık vasıtası ile, paketini ilk ben açtım ilk ben kullandım( bayide beklemiş denenmiş tüfek değil)


    ihraç mod 99 lar boyle ise, kimbilir yurt içine verilenler nasıldır.


    yarın gidip tüfeği alacağım deneyip yorumlarını yazacağım tekrardan

  • lTüfeği bugün aldım, gerçekten güzel yapmışlar, 30 m den dürbünsüz soda şişelerini vurabiliyorim her atışımda rahatlıkla, daha uzağı denemedim, zaten çok uzak mesafeyle işim yok.


    Ancak silah bana uğursuz geldi sanırım, bugün silahı kurdum acele ile kapatayım derken elim arada sıkıştı bayağı derin bir kesik oldu, üzerine baskı yapip acile gittim hemen dikiş attılar. elimi kullanamıyorum rapor aldım işten güçtende olduk.


    Tüfeği aldığımdan beri hah işte şimdi oldu isabetli, güzel görünümlü, bir tüfeğim var. keyifli olarak kullanırım dedim gider ayak son numarasınıda yapti bana.


    ancak itiraf edeyim mod 125 ile arasında isabet konusunda fark var bunu aynı mesafede soda şişelerine atış yaparken anladım, mod 125 bariz olarak daha güçlü ancak her atışta şişeler vurulmuyor, çok dikkat ve kontrollü bir atış gerekiyor. mod 99 a göre daha fazla sesi var tepmesi fazla, daha uzun ve ayakta sürekli kullanmak zor, ayrıca kurması daha zor.
    ancak gücü keyif veriyor.

  • teşekkür ederim, bu gidişle pcp ye geçicem sanırım,alalı 1 hafta bile olmadı ama mod 99 dan soğudum bugunkü olaydan sonra,


    mod 125 ve 99 u satıp, at44 tarzı ekonomik bir pcp almayı düşünüyorum

  • Yaklaşık iki ay önce kafamda pek çok soru varken, forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine PCP ile başladım. Gençken yaylı kullanmıştım gerçi. Yaylıları da küçümsememek gerek, iki gün önce bir arkadaşım için HW97K aldım. "Keşke kendime alaydım" diye çok iç çektim. 8o PCP'lerin pompa, tüp gibi dikenleri olabiliyor malum. Kaliteli bir yaylı da düşünebilirsiniz bence ama aramızdan ayrılmanızı istemem. Güzel İzmir'e selamlar.

  • Geçmiş olsun, belli ki hem problemli bir ürüne denk gelmişsiniz hem de dediğiniz gibi biraz uğursuzlukta olmuş. Çok uzun süre çeşitli Hatsan yaylılarını kullandıktan sonra PCP'ye geçmiş biri olarak şiddetle PCP tavsiye ederim, inanılmaz bir rahatlık..
    Saygılar.

    Hatsan Mod 125 5.5mm - Optima 3-9x32 - Barska 1X22x33 RED DOT (Emektar)
    Hatsan BT65 LW 5.5mm - Optima 3-12x44 AOE
    Kral Canas 12.Cal Kinetik Slug
    Gamo PT-80
    Crosman 1088

  • Bana uğursuz gelen tüfek bu sabah hatsana gitti 0 aldığım tüfek sorun yaratınca soğudum, değişecek, yine ihraç ürünlerden bir tane 0 gelicek öğleden sonraya , bakalım bunuda görücez problemlimi değilmi diye.
    tüfek gelsin elim dikişli falan dinlemeyeceğim, yanıma bir yardımcı arkadaş alıp hemen gidiyorum atışa.
    yorumları yazarım

  • bu konuda çok bilgim yok , zaten hobiye 6 ay önce mod 125 ile başladım, ancak namlu kilidi çok gereksiz bir parça, neden böyle birşeye ihtiyaç duyulur anlamadım, hiç pratik değil, arıza yapma riski var, benim değişime gönderdiğim mod 99 da ilk 10 atıştan sonra kilitlenmişti. mod 125 de ise kesinlikle namlu ile ilgili bir sorun yaşamadım şimdiye kadar

  • Çok geçmiş olsun umarım artık sorun yaşamazsınız.

    Hatsan mod 99 22 cal.
    Optima 3-9x32 scope
    Yatagun Dampa



    UMUT AKKAYA.



    Ankara..

  • tüfeğim bugün öğleden sonra geldi, ilk silaha göre farklı özellikle namlu kilidi çokdaha kolay açılıyor, ilk silahım gerçekten problemliymiş bunu kullanınca anladım, arkadaşı aldım hemen atışa gittim, ilk 20-30 atış dizel etkisi oldu silahın namlusundan bir miktar duman çıktı yanmış yağ gibi koku geldi hemen sonra düzeldi, ilk atışlardan itibaren isabet problemi hiç yok ve mod 125 e göre bayağı farklı, 2 kutu gamo pro magnum pelet attık, arkadaş sağolsun çocuğun silahı kurmaktan kolları tutuldu :rolleyes:
    atışları arabamın arka bagaj kısmından yastık koyarak destekli yaptım, 30 metre mesafeden her attığın şişeyi vurabilmek keyif verdi doğrusu ,kısa zamanda vuracak şişe kalmayınca tahta hedefe geçtik.
    ilk kutu pelet bittikten sonra dürbünü monte ettik, tek parça ayak ve darbe emicili dürbün stobu kullandım, ayrıca dürbüne elastik bant sardık. taş gibi oldu biraz uğraştan sonra yaklaşık 50 m mesafeye 0 ladık, ilk defa düzgün sıfırlanmış bir dürbünle atış yapmanın keyfine vardım, ayar hiç bozulmadı, ancak sıfırladığımız mesafeden belirgin bir oranda uzak yada yakın mesafeden isabet alamadım artı kılı yukarımı aşağımı ne kadar kaydıracağımı ayarlayamadım tecrübesizlik işde 8o


    ancak böyle uzun atış günlerinde yaylı tüfek biraz eziyet her seferinde kur at, en kısa sürede mod 125 ve 99 u satıp pcp ye geçeceğim, alırkende direk scuba tüple beraber alacağım sonuçta aracım var tüpü taşımak sorun olmaz. yanıma alacağım birkaç yedek şarjör ve tüfek tüpü ilede keyifli atışlar yapatım gibime geliyor.

  • Yaylı silahlar PCP'ye göre daha dikkatli kullanılması gereken silahlar.
    Namlu açıkken tetik düşürülmemesi, namlu tam kurulurken namlunun kaçırılmaması gerekir.
    Bu tip durumlarda ciddi yaralanmalarla birlikte namlunun yamulması da kaçınılmazdır.

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)

  • Yaylı silahlar PCP'ye göre daha dikkatli kullanılması gereken silahlar.
    Namlu açıkken tetik düşürülmemesi, namlu tam kurulurken namlunun kaçırılmaması gerekir.
    Bu tip durumlarda ciddi yaralanmalarla birlikte namlunun yamulması da kaçınılmazdır.



    şiddetle ve tecrübeyle katılıyorum..ama dikkat :thumbup:

    Hatsan mod 125 sniper
    optima 3.9x44e dürbün
    :rolleyes:

  • Alttan, yandan yada üstten 8o kurmalı yaylılar bu bağlamda daha güven uyandırıyor, benimde gözlemlediğim. Saygılar

  • benim mod125 te bir parça kırıldı , bu tüfeği kurduğunuz anda tetiği emniyete alan uzun sac bir parça bahsettiğim o parçayı inceledim mekanizmayıda inceledim , söküp attım tüfek yine kurulduğunda emniyeti açıyordu , ancak o parça namlu kurulu vaziyetteyken tetiği düşürmenizi engelliyordu , adamlar her türlü kullanımı düşünüyor namlu kırılıyken tetiğe bastığınızda doğacak sonucu bilirsiniz , namlu fırlar bir yerinize çarpar bu söküp attığım parça onun olmasını engelliyordu , namlu kilidide bu anlamda yapılmıştır , kullanmayı bilmeyen bir insan düşünün kendine zarar verme ihtimali hep vardır , amaç o ihtimali asgariye indirmek onun için ben böyle önlemleri iyi karşılıyorum

    Walter Talon Magnum 5,5 cal Envantere yeni katıldı 3-9 x 50 mm dürbünü var(ince ayarla efsanevi bir makine)[/color]
    Zoraki hp01 ultra (diyecek söz bulunmaz , hedef nerde pellet orda , yaşayan efsane , emekli olmaması dileğiyle :))
    Birde şimdi Hatsan BT 65 var çok kuvvetli , düşman başına... vurduğu yerden ses çıkar...

  • Benimde o mod99daki namlu kilidi hoşuma gitmedi bugün bayide inceleme fırsatım oldu resmen hayal kırıklığıydı benim için hemen fikrimi değiştirdim ve mod95 sipariş ettim zaten dediklerine göre kilit dışında ve kundakdaki şerit dışında birebir aynı bu aralar yoğunum zaten pek kullanamayacağım diye aldım gitti güzeldir inş. sizede bundan sonraki atışlarınızda şans ve başarılar dilerim...

  • mod 95 mod 99 a oranla daha kısadır.ve ayrıca mod 99 da namlu kilidi mevcut.İki silahında spesifik degerleride aynı.İsabetleride oldukca iyi.Ben fx t12 pcp kullanıyorum fakat mod 99 th 6.35 tactical modelide elimde mevcut.Oldukça başarılı bir silah (teknik veriler aynı mod 99 ve 95 gibi fakat daha hafif)Sahsen ben namlu kilidinin eksisinden cok artısını gördüm.Namluyu tokatlıyarak açmaktan daha rahat!(daha önce webley patroit 1.nesil ve 2nesil vardı namluyu tokatlayarak açmaktan eliniz fena ağırıyordu):(Bendeki tüfek arkadaşın aldığı tüfeğin üzerindeki gibi yeni tip bir kilide sahip değil ayrıca.Oldukça basit.Yeni mod 99 larda gerçekten cok detaylı bir kilit var ve güven veriyor.Sadece arkadaşım biraz sanssız olmuş bana göre yoksa almış olduğu tüfek oldukça başarılı eski mod99 lara göre. :thumbup:

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • arkadasım sen daha tecrübelisindir bende de 125 in ikizi walter var ilk aldıgımda muazzamdı sımdi nomlu oynuyor isabetli atıs yapamaz oldum bide sanki bos atıyormus gibi yüksek ses cıkartıyor tüfek :( ne yamam lazım fabrikaya nasıl yolluyacagım aldıgım yerden mı ?????

  • mod 99 satmayı düşünürseniz talip olabilirim tabi fiyatta anlaşabilirsek. Bu arada geçmiş olsun