Hatsan AT-P1 PCP Tabanca?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hatsan' ın İngilizce sitesinde böyle bir ürün var, daha önce hiç görmemiştim.


    http://www.hatsan.com.tr/new_pcp_at-p1.asp


    Özellikleri:


    • 10- shot, manual loading, side lever action, pre-charged pneumatic (PCP) air pistol.
    • Precision rifled choked barrel for accuracy, threaded for ½” UNF sound moderator & fitted muzzle cap.
    • Available in .177 (4.5mm), .22 (5.5mm) and .25 (6.35mm) caliber.
    • Ergonomic design synthetic grip. (left hand grip is available)
    • Detachable 10-shot rotary magazine in .177 (4.5mm) and .22 (5.5mm) calibers and 9-shot rotary magazine in 25 (6.35mm) caliber.
    • Includes one additional magazine
    • Detachable aluminum air cylinder tube (50cc). Spare cylinders are available.
    • Built-in pressure gauge on the air cylinder to monitor the cylinder pressure.
    • Includes quick-fill nozzle & air cylinder discharging cap supplied in the box.
    • Overall blued finish, black anodized receiver.
    • Resettable Manual & Automatic Safety
    • “Anti-double pellet feed” mechanism preventing more than one pellet loading into barrel.
    • Patented anti-knock system to prevent gas wastage when rifle is knocked or bounced.
    • Adjustable rear & front sight with Truglo fiber optics.
    • Quattro Trigger: 2-stage fully adjustable match trigger for trigger travel and trigger load.
    • Gold plated metal trigger
    • Includes plastic case.
    • Dovetail grooved receiver for both 11mm and 22mm scope mounts.



    Bu aleti piyasada gören veya ne zaman çıkacağına dair bilgisi olan var mı?

    GAMO CF20 4.5MM (1991)
    ZORAKI HP01 4.5MM (2011)
    ARMTAC RS-X2 12 GA (2011)

  • haha süpermiş ya AT44 ü tabanca yapmışlar :) en yakın av bayinizden sipariş edebilirsiniz bence ve ya toptancıya gidin getirtip bayiye göndersinler. Av bayilerimiz hatsan satmayı çok sever yüksek kar marjları var :)

  • Geçtiğimiz çarşamba Adana' dan sipariş vermiştim perşembe günü elime ulaştı, hafta sonu da yaklaşık bir kutu pelet attım, sanırım bana gelen silahın gücü maksimumdaydı çünkü tam dolu bir tüp ile tam 2 şarjör atış yapabildim, kronom yok ama çıkış hızının yüksek olduğunu tahmin ediyorum zira beklemediğim kadar tahribat yaptı hedefler üzerinde, almak isteyip kararsız olanlara tavsiye ederim, 50 cc lik tüpüde pompa ile rahatça doldurulabiliyor, yalnız bunu tabanca niyetine değil kompakt bir tüfek niyetine almak lazım, Zoraki Ultra bile yanında küçük kalıyor.

  • Kusuruma bakmayın üzerinize alınmayın ama Hatsan acaba bu kadar çirkin görünümlü bir silahı imal etmek için çok çaba sarf etmiş mi. İnsan biraz göze hitap eder bir şey yapar :) Alsam elime tahtayı keserle yontsam ortaya daha güzel bir dizayn çıkar herhalde.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Kusuruma bakmayın üzerinize alınmayın ama Hatsan acaba bu kadar çirkin görünümlü bir silahı imal etmek için çok çaba sarf etmiş mi. İnsan biraz göze hitap eder bir şey yapar :) Alsam elime tahtayı keserle yontsam ortaya daha güzel bir dizayn çıkar herhalde.


    Ben yinede beğendim fena değil, moderatör takılsa parabellumları andırır. Eğer isabetli bir silah ise alıp kenara atmak lazım en azından zoraki gibi kurma derdi yok. Zevkler renkler tartışılmaz ayrı konu :)


  • Yerden göğe kadar haklısınız, kaba ve görüntü olarak itici bir silah, foruma üye olana kadar hep görseline tav olurdum silahların, işlevinin daha önemli olduğunu da sizin gibi üstadlardan öğrendim :) düşünün şarjörlü bir pcp silahı elinizde taşıyabiliyorsunuz

  • Yerden göğe kadar haklısınız, kaba ve görüntü olarak itici bir silah, foruma üye olana kadar hep görseline tav olurdum silahların, işlevinin daha önemli olduğunu da sizin gibi üstadlardan öğrendim :) düşünün şarjörlü bir pcp silahı elinizde taşıyabiliyorsunuz


    Dostum ben henüz acemiyim fikrimi belirttim :) Pcp silahı elde taşıyıp 50 60 metreden şişe kırmak keyifli olurdu bencede. Hatta fazla uzakları boşverip 6.35 ini almak lazım bunun zevk için :) Uzağa zaten tüfekle atılıyor.


  • 6.35 i piyasada yok, olsaydı kafamı karıştırırdı ama şunuda belirteyim 6.35 de olsa 50 60 metre mesafe değil bu silahlar için.

  • Kusuruma bakmayın üzerinize alınmayın ama Hatsan acaba bu kadar çirkin görünümlü bir silahı imal etmek için çok çaba sarf etmiş mi. İnsan biraz göze hitap eder bir şey yapar :) Alsam elime tahtayı keserle yontsam ortaya daha güzel bir dizayn çıkar herhalde.

    Size katılmıyorum, keserle yontmanıza gerek yok tahtayı direk ham kullansanız bu silahtan çok daha yakışıklı bişey olur, silahın gücünü özelliklerini bilmem bilsemde anlamam ama estetik 10 üzerinden -8 , 0 bile değil yani daha yakışıklı bir model yapmaları dileğiyle saygılar :)

    Lütfü...
    Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun...


    Hatsan MOD 99 4.5 mm


    Diyarbakır ;hirr;

  • g;$i Sayın Atas, tipsiz olduğunu bilerek ve görerek tercih etmeme rağmen yinede hobidaşınızı uyardığınız ve gözümü açtığınız için çok teşekkür ederim 8o bu gibi yorumlarınızı umarım firmayada gönderir ve Türk endüstrisine katkıda bulunursunuz. Kullanan ve tavsiyelerde bulunacak olan arkadaşlar varsa şu peleti kullan şöyle yap gibi yapıcı yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Silah güzel gözüküyor , kurma kolu sola alınmış , gövdede çalışma yapılmış , eğer içini de AT44 'ten farklı yaptılarsa alınabilir bir tabanca, FX ranchero 'nun Türk versyonu olmuş , ama her zamanki gibi kabzede daha detaylı bir çalışma yapmayı unutmuşlar sanki , silahın atıcıya bağlandığı en önemli yer olan kabzeyi bi başarsalar heralde olayı bitirirler. 2 şarjör atılması normal bence , eğer AT44 iç aksamı varsa çekiç içindeki bileziği çıkarıp setuskur vidasını sonuna kadar sıkarak 170-130 bar arası regüle 30 atış alınabilir , tabii bu dediğim 5.5 için , 6.35 ve 4.5 da farklı atış sayıları olacağına eminim. Hayırlı olsun.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Tahribata daha çok önem verdiğim için 20 atış bana sorun teşkil etmiyor, grupman yapmak isteyenler için dediğiniz gibi yapmak gerekir muhtemelen. Kabze ve emniyette görüldüğü gibi Zoraki' den neredeyse bire bir kopyalanmış, bildiğim kadarıyla Türkiye' de sadece 5.5 mm satışa sunulmuş, yorumunuz için teşekkür ederim.

  • kabze bence çok güzel olmuş ele tam oturuyor.benim amacım bu silahı modlayıp bir şarjör atması .

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Evet kabze ele güzel oturuyor, Weihraucher arkadaşımızın söylediği kabzenin çirkin ön kısmı sanırım, çıkış hızı 280 - 300 m/s civarına çekilebilirse bende 10 atışa razı olurum

  • Bende hiç beğenmedim valla, şu Hatsanın sürekli olarak elindekileri yeşile boyayıp piyasaya çıkarmasına sinir oluyorum. Saygılar

  • Diğer markalarında fiyatlarına bakarsanız durum aynı, hatta tabancalar daha pahalı, ama dediğiniz gibi olmalı. Neredeyse değil standart At 44 ler ile aynı fiyatla satılıyor bu tabanca, bir miktar daha uygun olsa iyi olurdu. Adamlar iç piyasayı hiç umursamıyor. Zoraki ile kıyaslanmamalı, aralarında ciddi farklar var, neredeyse 1.5 kat daha güçlü At-P1, şarjör, dolum kolaylığı gibi konular da ayrı. Zoraki tüm sınırları zorlamış, dünyada tanınmış muhteşem bir 'kurmalı' tabanca, At-P1 ise ortalama değerlere sahip, geliştirilmesi gereken bir 'pcp' tabanca. Umarım Zoraki' den buna benzer bir ürün çıkar.

  • Zorakinin pcp işine gireceğini sanmıyorum lakin bu çok kapsamlı bir iş. Pcp tabanca denince aklıma bu işin profesyonel olarak yapıldığı kısmı geliyor. Fx ve AA gibi markalarında tabanca benzeri modelleri var fakat Avrupada ve Amerikada çok tercih edilmediğini biliyorum. Onlarında fiyatları yine aynı markaların Pcp tüfekleri kadar yani bu konuda Hatsanın bir kabahati yok.Gel gelelim aklıma şu soru geliyor "acaba gerçekten bir talep var mı?" Belki fiyat olarak Fx ve AA pcp tabancalardan ucuz olduğu için tercih edilebilir. Compact bir ürün olarak tercih edilir mi? Sanmıyorum neden? Zaten hali hazırda Carbine modeller var. Daha evvel bir yazımda söylemiştim "aynı ürünü yeşile boyayıp satmak" diye, sanırım Hatsan ne yerli piyasa nede yabancı piyasa dinliyor. Öyle olsa geçtim iç pazarı elin İngilizide mi demiyor bu pcp leri şöyle yapın böyle üretin diye. O yüzden bu tez bana göre çürük. Benim ön görüm; sanırım bizler hava ile çalışan bu ürünlerden çok çok büyük beklentiler içerisindeyiz, yada beklentilere giriyoruz. Bakınız Avrupa ve Amerika ya birçok marka, model ve kalibre pcp ürünler var. Bunun yanıda da biraz arz-talep dengesine bakmak lazım. Avrupada 12fpe ürünler kullanılırken, Amerika da yüksek kalibre tercih edilmekte. Saygılar