1.nesil webley patriot mu 2.nesil webley patriot mu?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar. benim ilgilendiğim 1. nesil webley patriot ile 2.nesil webley partiot arasındaki belirgin farklılıklar ile ilgili.
    gözle görülür farkları nelerdir.? dayanıklılık*isabet*namlu ömrü gibi hangisi daha iyidir.
    bir de hatsan firması webley haklarını alalı bayagı oldu.
    genelde bir kanı hakim o da 1.nesillerin gerçekten iyi oldukları.neden 2.nesiller bu kadar iyi değiller.Örneğin mod 99 u metediyorlar.mod 125 snipper i metediyorlar ve daha nice hatsan yapımlı silahları metediyorlar da 2.nesil webley patriot u hiç metedeni göremedim aklımda soru işaretleri var. GERÇEKTEN BU KADAR KÖTÜ MÜ 2.NESİLLERİ.
    1.nesilleri bulmak mümkün ama aradan en az 4 yıl geçmiş tüfeğin. saglamlık açısından iş yapabilir mi tartışılır bu eski silahlarla.Görüşleriniz nedir. Saygılar

  • Mustafa abi bunu bir başlığında gayet güzel açıklamıştı aslında ama bulamadım. Bence forumu iyi bir araştırın ama şunuda bilin ki namlusundan tetiğine, işçiliinden gücüne isabetine kadar herşeyi farklı ...

  • forumu takip etmeye başladım .farklılıkları gözönüne alan bütünleyici bi konu bulamadım. HAtsan ı aradım inadına. bi bayan cıktı teknik personeli istedim o arkadaşa sordum. Adam bana genel olarak bi fark olmadıgını, uydurma hikayeler oldugunu buna inanmamam gerektiğini belirten ifadeler kullandı. ben de forumlardaki durumlardan bahsettim herkesin 1.nesil i önerdiğini, işçilik olarak farklılıklar oldugunu yazdıklarını belirttim. arkadaş daha da kıllandı bu sözlerime:)
    ama dikkatimde 2.nesil e pek değinilmiyor nedense. kullanan mı yok yoksa memnun mu değiller ustalarımıza duyurulur. bi açıklık getirilmesi adına...

  • Merhablar,


    Eğer alacaksınız size KESİNLİKLE 1'inci nesili tavsiye ederim. Eski topraktır. İsabet,sağlamlık konusunda iyi bakılmış bir tüfek ise gönlünüz rahat olacaktır. Bendeki Patriot ustaların elinden geçmiş bir tüfek, isabet ve stabilitiesi çok iyi durumda. Hangi yaylı tüfeği alırsanız alın mutlaka dampa alacaksınız, MOD 125 güçlü ve sağlam bir tüfektir. Malatya'da bir arkadaşımızda var, yayını biraz kısalttık bayağı iyi sonuçlar verdi.


    2'nci nesilden uzak durmanızı tavsiye ederim, yaşadığımız bir tecrübeyi aktarayım: Bir abimiz sıfır aldı ancak 1 hafta içinde bozuldu ve HATSAN'a yolladı. Daha fazla detay vermeyeyim, yaşadığı sinir kendisine kaldı. 1'inci ve 2'nci nesil arasında terchinizi 1'inci nesilden yana kullanın. Başka tüfek alacaksınız iyi araştırın.


    Saygılar

  • 1. nesil Webley Patriot orjinal İngiliz yapımı olup Gamo, Diana, Weihrauch gibi kaliteli, istikrarlı ve bir o kadar da pahalı tüfeklere kafa tutabilecek derecede bir yaylı olduğu için üzerine konuşulabilecek bir tüfektir. 2. nesil Patriot ise Gezinden, namlusuna ve hatta gereksizdir ama tetiğine kadar değiştirildiği ve eski kalitesinden eser kalmadığı için pek kaale alınmıyor ve herhalde bu sebeplerden üstüne konuşulmuyor olabilir ...

  • aklıma takılan hatsan ın diğer modelleri begenilirken neden 2.nesil beğenilmiyor, bu kadar kötü mü yapılmış.internet sitesinde bile yok.:)

  • 2 nesil patriotlarda altın tetik denilen sarı renkde işe yaramaz bir tetik vardı fakat o dönem ilk versiyon mod 95lerdede bu tetik kullanılmışdı kısacası bu tetik o denem bütün yaylılarda kullanıldı hiçbir modelde beğenilmedi sorun cıkarmaya başlayınca hatsan kısa süre içinde quatro tetikli modelleri piyasaya sürdü 3 nesil quatro patriotlar yurtdışında satışa sunuldu fakat yurt içi satışı şuan için yok 3 nesiller yurtdışındaki forumlarda beğenilmiş 1 nesillerin tetigi quatrolar kaadar kullanışlı olmasada çok daha sağlamdır 1 nesil patriotlar şüphesiz sınıfının en güçlü yaylısıdır fakat güçünden dolayı yayın arkasındaki tapayı tutan pimin yatagını genişler ve tetiğin satabilitesi zamanla bozulur her modelin avantajlarının yanında dezavantajları mutlaka var .


    [Resim Engellendi: http://img858.imageshack.us/img858/2870/dsc00742ie.jpg]

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Patriot tüfeklerin 1. nesil olanlarında İngiliz yapısı Venom tetikler montelidir.Üretici firma Webley için üretim yapmış ve bir miktar tüfeği de iç piyasaya sürmüştür.Son derece hafif ve emniyetli olan Venom tetikler tükendiğinde Patriotlara yerli malı tetikler takılmıştır.1. Nesil ile 2. nesil arasında ki fark buradan gelmektedir.Webleye üretilen tüfeklerin en güçlüsü Patriot dur; ardından Tomahawk,Longbow ve Stingray serisi tüfekler gelir.Bu modellerde de Venom tetiklere rastlamak mümkündür.5,5 Mm Venom tetikli Webley Tomahawk kullanıyorum, tetik son derece hafif ve güvenli.Temiz kullanılmış, kurcalanmamış 1. nesil her zaman tercih sebebidir.Ayrıca 1. nesillerin dipçikleri de daha özenli imal edilmiş ve üzerlerine çok ince mat vernik atılmıştır.

  • yani 1. nesil webley patriot dünyanın en güçlü ve en isabetli yaylı silahımıdır. Ben de onu gamo hunter 1250 sanıyordum.

  • birinci nesilleri çok metedilmiş forumlarda 2008 yıllarında.Çok da uygun fiyataymış ancak şu anda aradan 4 yıl gibi bir süre geçmesine ragmen degerine deger katan bir silah.2.nesil ise yüzde yüz yerli hatsan üretimi oldugundan tutulmamakta. Ama mod 99,mod 135,mod125 sniper de hatsan üretimi bunlar övgüyle bahsediliyor yeri geldiğinde. hatsan bunlar gibi neden özenmemiş olabilir 2.nesil patriota da..

  • Bu konu forumda daha önce tartışılmıştı hatta ben uzun uzun yazmıştım ama bulamadım.İki tüfeğide kullanan biri olarak küçük görsel detaylar dışında aralarında hiçbir fark yok diyebilirim!Bu durumu hatsan argesinden bir arkadaşlada yaptığım sohpette sordum oda mekanik olarak bir farklılığının olmadığın onaylamıştır.Sadece kundaklarının rengi farklı.İkiside güzel tüfek.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • iyi de neden o zaman ikisini de kullananlar 1. nesil tercih ediyor diğerini kimse beğenmiyor sadece dedikodu mu. Bence dedikodular bşrşeylerden kaynaklanırlar, belki de klaılık payı vardır. Baksana 1. nesil dünyanın en güçlü ve isabetli yaylısı olarak tanınıyormuş.

  • Patriot tüfeklerin 1. nesil olanlarında İngiliz yapısı Venom tetikler montelidir.


    Forumda daha önce tartışılmış konularda okudu yorumlarda 1 nesil patriotlarda Venom tetik yokmuş .

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • yani 1. nesil webley patriot dünyanın en güçlü ve en isabetli yaylı silahımıdır. Ben de onu gamo hunter 1250 sanıyordum.


    İki tüfeğide hem kullanmış hemde kullanıyor olan birisi olarak diyebilirim ki 1. nesil Patriot ile Gamo Hunter 1250 arasında güç nakımından neredeyse fark yoktur. Gamo Hunter 1250 0.5 ms daha hızlııdır ve daha az teper. En azından ben öyle hissettim. Tabii şu an her ne kadar Hunter 1250 kullanıyor olsamda çok temiz bir 1. nesil Patriot bulsam kesinlikle kaçırmak istemem. Şahsi görüşüm Gamo Hunter 1250 işçilik bakımından oldukca üstün ama aradaki 800 tL farka değer mi tartışılır. Yaylılarda aralarında seçim yapamayacağım iki tüfektir ve ikiside olcukca güçlüdür ...


    Webley Patriot Beton Üzerindeki Tahirbatı

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Ov3RPoWeR ().

  • arkadaşlar. 1.nesil webley patriot ve 3.nesil tabir edilen webley patriot quatro modelini karşılaştırma yapmak isterim. 3.nesil WEBLEY PATRİOT QUATRO modelini kullanan ustalar varmıdır. Ben çok az kullanılmış quatro modelini edindim. ses getirecek bir modele benzior ama daha tecrübesiz oldugumdan ve ilk havalı tüfeğim oldugundan kıyaslama yapma durumum yok. ustalar dan istediğim 3.nesil kullanan varsa fikirleri nelerdir. 1.nesil e kafa tutar diyorlar yabancı forumlarda da çok metediliyor.

  • Arkadaş tüfeği nerden aldın 3 nesil türkiyede satan bayi varmı ?

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Şu anda 3 cü nesil patriot, hatsan tarafından üretilmiyor, webleye bir süre önce verdikleri sipariş adedinde üretmişler, Türkiyede bulabileceğiniz modeller ya burada webleyin istediği ölçüde kalite kontrolden geçemeyen yada webleye gönderilip oradan geri dönen tüfekler.
    Hatsanda 12 yıldır üretimde çalışan akrabam var , ihraç tüfeklerin kalite kontrolü daha sıkı denetleniyor, partiyi göndermeden önce ithal edecek yurtdışı firmalar numune tüfek istiyorlar, gelen partide sıkıntılı ürün varsa geriye yollanıyor.
    hep söylerim forumda ama pek dinlenmiyorum nedense, hatsanın ihraç tüfekleri gerçekten çok iyi, bulabilirseniz kaçırmayın diye,


    bu demek değildir ki hatsan kalitesiz üretim yapiyor; aksine gayet modern üretim cihazlarına ve tesisine sahip ve işinin erbabı ustalar büyük bir titizlikle çalışıyorlar, ancak ihraç edilecek modeller üzerinde daha bir itina gösterliyor.


    sonuçta doğru bir mantık, bende üretici olsam adımı dünyaya duyuracağım ürünlere extradan özen gösteririm, bu sadece silah sektöründe değil tüm sektörlerde böyledir değişmez bir kuraldır, yiyecekten tutunda tekstile kadar. Örneğin tariş bile en özenle seçilmiş incirleri özenle paketleyerek yurt dışına gönderir.


    Hatsan şu anda dünya standartlarında üretim yapabilen bir firmadır, ve birçok markaya gerek ateşli gerek havalı silah üretimi yapmaktadır.


    şu dillerden düşmeyen webley patriot 1ci nesili hakkında en doğru bilgiyi ben vereyim size, ilk nesilde webley firması namlu ve tetik tertibatını ayrıca birkaç küçük parçayı daha hatsana yolladılar. geri kalan parçalar işçilik montaj tamamı hatsandır.


    ikinci nesilde hatsan ilk nesilden gelen parçaları orjinaline sadık kalarak kendisi üretiyor. ve tamamen yerli üretim bir tüfek ortaya çıkarıyor.
    tetik mekanizması ve namlu hatsan üretimi olunca 2 ci nesil pek tutulmuyor, tamam 1 ci nesilin tetik mekanizması ve namlusu daha iyi ancak, 2 ci nesille diğer parçalar arasında pek fark mevcut değil.


    3 cü nesil ise oldukça gelişmiş, yine %100 yerli parça ve işçilikle hatsan tarafından üretiliyor. tetik mekanizması yenilenmiş quatro tetik mevcut, hatsanın yeni nesil namlusu mevcut, bu modelden yurtdışında oldukça memnun kalmış kullanıcılar.

  • çok teşekkürler ustalarım. bendeki quatro modeli. izmir deki bi arkadaştan almıştım.İnşallah iyi işler çıkarır.

  • sonuç olarak bunu hiç kullanmamış biri için namlu çıkış hızı, güx/isabet oranı nasıldır ve bildiklerimiz içinden hagileriyle karşılaştırılabilir.