red dot da neye göre nişan almalıyız

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • elime ilk defa optima 1x40 reddot geçti.şimdi nişan alırken kırmızı noktanın merceğin ortasında olmasına dikkat ediyorum ancak hatalı olarak kaydırma yapabiliriz sonuçta mm lik bir kayma hedefte daha büyük sapma yapabileceğini düşünüyorum. acaba noktanın ortada olmasna göre nişan alarak doğrumu yapıyorum yoksa başka bir yöntemi varmı?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    1. daisy powerline 5170 havalı tabanca
    2.jetsan alttan kurmalı ahsap kundak 4.5 mm havalı tüfek
    3.crosman 1077 4.5 mm havalı tüfek

    4.crosman 2100 optima red dot 1x40 +lazer
    5.hatsan mod 125 4.5 mm havalı tüfek
    6.zoraki hp-01 ultra 4.5mm + dipçik (SATILIK)
    .....

  • önce atış mesafeni tesbit et,sonra kırmızı noktayı hedefe getir atış yap,tam hedefi vuruyorsa ayar gerekmez. hedefin üstüne ,altına ,sağına soluna vuruyorsa vuruş yerine göre,red dot üzerindeki ayar vidalarından ,dürbün ayarı gibi ayarlayarak kırmızı noktanın tam hedefi vurmasını sağlayın.

    A Takımı Üyesi

  • cevabınız için çok teşekkürler. ancak benim sormak istediğim nişan alırken başımızı çok hafif oynatsam bile kırmızı nokta başka yere gidiyor buna göre nasıl bi teknik uygulamak gerikir onu merak ediyorum.

    1. daisy powerline 5170 havalı tabanca
    2.jetsan alttan kurmalı ahsap kundak 4.5 mm havalı tüfek
    3.crosman 1077 4.5 mm havalı tüfek

    4.crosman 2100 optima red dot 1x40 +lazer
    5.hatsan mod 125 4.5 mm havalı tüfek
    6.zoraki hp-01 ultra 4.5mm + dipçik (SATILIK)
    .....

  • çok aşırı bilgim yok ancak o artık kullandıkça oluşacak olan yetenek diyebiliriz sanırım yani tüfeği kaldırıp baktığında hep aynı açıdan bakarsın bir süre sonra yani sadece kullandıkça oluşacak olan bir beceri mi denilir artık nasıl tarif edilirse :)


    benim görüşüm budur tabiki dürbün kızağına montajlanabilen su terazileri var tüfeği doğru bir şekilde tutmayı kolaylaştırmak için bu şekilde bir aparatta olabilir

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • Red dot'Un çalışma prensibi ortadan ileri yansıttığı lazeri çift aynalı mercekte sıkıştırıp size geri yansıtır , hangi açıdan bakarsanız bakın atacağınız yere doğru eğilip aynı yeri gösterir yamuk atma şansınız yok , doğru sıfırlamazsanız tabi.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Benim bildiğim (gördüğüm) red dot açıya göre sağı solu işaretlemez. Sizdeki ürün başka bir şeydir belki.

  • Demek istediğim siz başınızı biraz eğdiğinizde nokta da eğilir ama hedefin üzerinden ayrılmaz. Yapılış amacı zaten muharebe kullanımı için , çabuk ve çok düzgün nişan alınmasa da hedefi vurmanızı sağlayan bir sistem , sonra ACOG 4x32 geldi , aynı taktik sistemin uzun mesafelerde kullanılabilmesi için reddotun bir nevi büyütmeli versiyonu.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Reddot sonuçta grupman yapmak için değil genelde dürbündeki gibi kendinizi kasmaya gerek olmayan hedefleri vurmaya yarıyor bu yüzden çok hassas atışlar beklemeyin red dot ile.


  • Nişan hattını bozmadan bakış açınızı değiştirdiğinizde kırmızı noktanın hedeften kaydığını görmeniz ucuz reddotların doğası gereği :)
    Sadece çerçeveye ortalayarak, tam dik açı ile bakarak nişan aldığınızda noktayı vurur.
    Eotech, Docter gibi kendini ispatlamış reddotlarda ise hangi açıyla bakarsanız bakın nokta hedeften ayrılmaz.
    Bu yüzden Optima 70 tl iken bir eotech 450 dolardan başlar.
    Bu tip markaların sadece red dot mantığına alışmak için olduğunu düşünüyorum...

  • yakın mesafelerde kırmızı noktada tümünde kayma olur. uzak mesafelerde bu azalır yok olur. ben birinde şunu yapmıştım, şeffaf yazıcı kağıdına ortası artı ve artının ortası yuvarlak bastırdım. bunu reddotun öncamına monte ( tam ortalayarak ) ederek içinden bakıyorsunuz .ancak şeffaf kağıt biraz kaliteli olmalı.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • iki göz açık olarak atış yapılırsa; kayma sorunu ortadan kalkar.reddot la atışın temel şartıdır.

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin

  • Red dot un özelliği farkı budur zaten. Hemen dandik yapmışsınız red dot u.

    Mod90 5.5 (Onunla çok mutluyum)

  • ben zoraki ile ucuz reddot kullanırken, kendim farkettim bakış açısına göre dotun yer değiştirdiğini. kendime göre yöntem geliştirdim. dotu sağ alt kenara sıfırladım. burada, ortada olduğu gibi oynama yapmıyordu. bu şekilde hızlı da nişan alıyordum.