Diana 460 Magnum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba benim bir sorum olacak diana 460 magnum beğendim bu tüfeği kullanan arkadaşlar konu hakkında bilgi verebilirlermi rıca etsem. Gücü nasıl,kalitesi nasıl kaç metrede etkili bir atış yapılır 2,el alacam hayırlısıyla şimdiden çok teşekkürler ..

  • yaylılar içinde pişman etmeyecek cinstendir. ancak parçaları biraz pahalıdır. isabetide oldukça güzel tahribatıda. uzun süre kullanmıştım.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • bütün dianalar klasikler arasındadır

  • bilgileriniz için gerçekten teşekkur ederim peki ben bu tufekle ortalama kaç mtre etkili bi atış yaparım 5,5 call bi tüfek şu ana kadar ortalama en fazla 400 atış yapılmış yani yeni bi tüfek

  • bunda 14 grain jsb türü palet kullanacaksın . ben 140 metreden soda şişesini vurabiliyordum. 5.5 la.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • ben tehlikeli bir deney yaptım 5.5 mm ince mehmet solist peletlerle piston içine biraz yağ damlatarak 12 metreden 2 cm lik çift tarafı kaplamalı bir mobilya kapağına attım. Ateşli silah gibi gürültü çıkarttı ve delip geçti 2 metre sonra duvara zayıf bir şekilde saplandı. hatsan jsb peletlerle ve yağsız atışlarım boşa atmış gibi oldu ve yaklaşık 90 metreden bir tenekeye isabet etti(sesinden hızla çarptığı anlaşılıyor)


    sanıyorum daha uzak hedeflerde de başarılı olacaktır ama bir yaylı 110 metreden sonra ne kadar isabetli ve ne kadar güçlü olabilir. Daha fazla güç istiyorsan pcp satınal ve teşkilatını yanında taşı daha fazla güç istiyorsan ateşli silah al herhangi bir teşkilat taşımana da gerek yok. ama yaylı silahtan 100 metreden daha uzun menzil mucize olur. isabet etse bile zaten 90 metreden sonra şişeyi kıramaz. Aramızda side prensi gibi arkadaşlar uzun mesafe denemeleri yapmış ve başarılı olmuşlardır. Siz yine de bunu genellemeyin.

  • Yaylı tüfekte olay, magnum sınıfı olsa dahi 50 m dir. bu mesafeden atıcısını çok memnun edecek bir silahtır 5.5mm lik 460 magnum.
    yaylılarda agır pelet kullanılmaz. magnum sınıfı yada modifiyeli bile olsa max 16 graini geçmemek lazımdır. en ideali 14-14.5 grain arası peletlerdir.

  • ağır pelet neden kullanılmaz

  • ağır pelet neden kullanılmaz


    Yay ve piston contası ömrünü kısaltır. Burada şöyle bir parantez açıyorum, yaylı silahlarla Gamo TS 22 kullanan çok var, zaten birçok bayi promagnumla Ts22 arasında ne vark onu bilmiyor, ağır pelleti normal pellet gibi satıyor. Hafta sonu X20 ile 20 metrede Ts22 denemesi yaptım, silah bu pelleti atarken zorlanmadı sesde de bir değişiklik olmadı, kayda değer bir düşme görmedim.

  • dizelleme yapmazsak da mı ömrü kısalır.

  • dizelleme yapmazsak da mı ömrü kısalır.


    Evet yapar, yabancı bir forumda uzun süre ağır pellet kullanımı sonucu yay ömrünün kısalacağını okumuştum. Yay ucuz olduğu için bu durumu dikkate almaya çok gerek olmadığını da söyleyenler var.

  • biz yine de doğru olanı yapalım.


    peki sürekli dizelleme yaparak yalnızca rutin olarak conta mı değiştiriz. Büyük bir kaybımız olur mu.

  • Pistonun içine yağ damlatıp dizel motor misali patlama yaratmak tüfeğin kundak vidalarından yayına piston keçesine bir çok parçasına zarar verir diye biliyorum. Bunu tasarlayan mühendisler belli dizelleme ve tepme değerlerini ön görerek iş yapmışlardır diye düşünüyorum. Bence maksimum +100 fps için tüfeği hırpalamak mantıksız.

  • inanın siz üstadlar sayesinde öğreneceğim çok konu var, zaman ayırıp sorularımı yanıtladığınız için gercekten çok teşekkür ederim. Bu namluya yağ dökme olayı nasıl veya dizelleme konusu. Ve son olarak diana magnum 460 sizce beni mutlu edecebilecek bi tüfekmi 75-100 metrede bana 5.5 cal kısa mesafeye gidecek gibi geliyor belki hiç kullanmadığım içindir, sizce 4.5 cal mi yoksa 5.5 cal mi ? şimdideden çok teşekkür ederim cevaplarınız için saygılar.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen yetkin ().

  • Ve son olarak diana magnum 460 sizce beni mutlu edecebilecek bi tüfekmi 75-100 metrede bana 5.5 cal kısa mesafeye gidecek gibi geliyor


    Bu mesafelerde vuracağın hedefin ebatları ne boyutta olacak yetkin kardeşim bu önemli,10LT yağ tenekesi vuracaksan vurur ama ben kibrit kutusu vuracağım diyorsan hayal,bu bağlamda senin ihtiyacın olan bir PCP,yaylı tüfekten alınabilecek keyf sınırlıdır,4.5cal tüfek işini bir daha düşün pelletleri kutudan çıkarmak için cımbız kullanırsın,forumdan al bir at44 kullan.büyüklerimiz ne demiş PCP olsun çamurdan olsun g;$i .


    İyi şanslar

  • selam arkadaslar ben sirasiyla mod125 4.5 fx gladyator 5.5 hatsan bt 65 lw 6.35 ve son olarak diana mod 46 4.5 kullandim ve halen diana mod 46 kullaniyorum en keyif aldigim silah diana oldu isabeti muhtesem 100 metre uzaktaki duvara 10 atis yaptim ve 10 atista hemen hemen 5 cm karede toplandi mesafeyi lazer metreyle olcum hata payi yok ama kullandigim palet jsb idi ve bundan sora kessinlikle dianadan baska yayli almam. sizede kessinlikle tavsiye ederim ama diana mod 460 bildigim kadariyla mod 46 dan daha guclu bu isabeti olumsuz etkilermi bilmiyorum son olarak kalibre secimini bence 4.5 tan yana yapin.


    pcp alacaksaniz regulatorlu olmayan bir silahi kesinlikle tavsiye etmem kaliteli bir yayli en iyi regulatorsuz pcp den kat kat iyidir bana gore. pcp de her 10 atistan sonraki dusme insani cileden cikariyor.

  • mehmet70 abi açıklaman için çoksağol ama pcp bana kullanımı zor gibi geliyor, ya belki daha hiç pcp kullanmadığım için ama araştırdım baya bi zaman isteyen bi tüfek. Ben yaylılar içinde ilk üçe giren bi tüfek almak istedim kaderimde Diana 460 magnum 5,5 cal varmış oda sanırım ilk üçe giriyordur :thumbup:

  • güç yada isabet - güç yada pratiklik bunların hepsi bir kişisel tercih meselesidir. Bu yüzden pcp silahını satıp yaylı alıp, çocuklarla birlikte cumartesi pazar eğlenceli atışlar yapan ağabeylerimi tanıyorum. Ama yaylı bir oyuncaktır mesafe ve güç pcp dedir diyen arkadaşları da tanıyorum. Ben karar veremedim. bendeyaylı olarak; gamo cf X royal 4.5, diana 460 5.5 ve pcp olarak sumatra 6.35 var ve hiç birinden vaz geçemiyorum. bu özelliklerin hepsi bir tecih nedenidir ve buna siz şahsen karar vereceksiniz.



    Bana sorarsanız paranız yetiyorsa bir diana alın. Yıllar sonra bile servisi size cevap verecektir ve kalitesi torunlarınızı da üzmeyecektir. Halen büyük babamdan hatıra olan, gez tertibatı olmadığı için kullanamadığım bir diana mod 25 yaylı silahım var ve çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam en az 36 yıllık bir silahtır.

  • sy falcone.
    ben uzun zaman 460 magnum kullandım ve tecrübelerımı sızle paylasım.
    100 metreden yag tenekesını arkalı önlü delıp gecıyor.
    130 metreden içi boş naylon bidonun tek tarafını delıyorbunları sadece 16 grain kalıtelı yanı- fx- aa- jsb kullanarak yaptım bu pelletlerı cok güzel atıyor.
    ben tüfegi aldıgımda ıcını slıkon gresle yagladım pıstonu özellıkle ve yaytutucuyu plastık olanı celık yaptırarak degıstırdım ve daha ıstıkrarlı oldu.
    kesınlıkle pısman olmazsınız bu tüfekte. sabıt namlu olmasıda ayrı bır avantaj tabıkı.
    bunlar benım tecrübe ettiklerim.

    AİR ARMS S410 XTRA FAC. 22
    OPTİMA 550. 22
    ARMSAN A612. 12
    MKE ÇİFKIRMA -12
    PİPER AYA ÇİFKIRMA 12
    TORUN 4.5
    ;tufey#karadenizteam.png

  • evet arkadaşımızın da dediği gibi hem isabetli hem de güçlü bir silah.


    Dün ince mehmet peletlerle dizelleme yaparak büyük gürültü ve güce şahit oldum, hayret ettim. Evet bu güç beni şaşıttı yağlamadan da zaten gücüne hayran kalmıştım. sonuçta bu silaha hayran kaldım. Alırsanız pişman olmazsınız. Bora_kara arkadaşımız tavsiye etmişti ve satınaldım. Kendisine teşekkür ederim. Bu silahı alırsanız sanırım bu sözlerimi hatırlarsınız.