Havalı silah Taşıma yasası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Fartura kendi adına olmak zorunda mı?

    Bunun önemi kime ait olduğunu göstermek yani çalıntı vs olmadığını göstermek için. İkinci ellerde ise faturanın müsait bi kısmına şu kişiye şu para karşılığı ikinci el olarak sattım diye imza atıp alan kişide şu kişiden şu para karşılığı ikinci el olarak satın aldım diye imza atmasının da iş göreceğini düşünmekteyim

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • Bunun önemi kime ait olduğunu göstermek yani çalıntı vs olmadığını göstermek için. İkinci ellerde ise faturanın müsait bi kısmına şu kişiye şu para karşılığı ikinci el olarak sattım diye imza atıp alan kişide şu kişiden şu para karşılığı ikinci el olarak satın aldım diye imza atmasının da iş göreceğini düşünmekteyim

    Satışın yasalara tam oturmadığı, hibe edildiği yazılması daha uygun diye yazılmıştı zamanında. Detayları hatırlamıyorum yazı eski forumda kalmış olabilir.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Arkadaşlar merhaba,

    Konuyu tekrar hortlatmış olacağım ama aklıma gelen bir ihtimali danışmak istedim. İstanbul'da yaşıyorum. 2020 avlak haritasına bakarsak İstanbul'da av sahası veya özel yasalarla korunan olarak geçmeyen bir yer yok gibi, her yer boyalı haritada. Soruma gelecek olursak,


    Kırsal bir alana gittik, güvenlik önemlemleri alındı, hedefe atış yapılıyor vs.. ve bir denetime denk geldik. Kolluk kuvveti tarafından av yapıyor olarak suçlanabilir miyiz? Yani tecrübe ettiğim kadarıyla ateşli silahla aynı senaryoda olduğunuzda, bu av yapıyor senaryosu ile suçladıkları oluyor ama hava silahta da böyle bir olaya maruz kalan oldu mu acaba? Böyle bir durumda avcı olmadığımıza kolluğu inandırmak gibi yükümlülüğümüz var ve bu kişinin tavrına göre içinden çıkılmaz bir durum olabilir.


    Ayrıca ufak bir parantez açarsam; meskun mahal konusu da gri bir alanda bırakıldığı için burdan da sıkıntıya girebiliyoruz. Bulunduğunuz alandaki bir patika yolunu dahi baz alıp meskun mahal tanımına dahil edebilirler. Bu sebeple bir de meskun mahalde atış suçlaması olabiliyor.


    Kısacası önceden beri konuşulan ihtimaller lakin avcılık yapıyorsun suçlamasıyla karşılaşan oldu mu merak ettim.

    • Official Post

    havalı tüfeğin olayı aslında şu;
    meskun mahal dışında canlıya, cevreye zarar vermeyecek her şekilde kullanılabilir.

    sizi av yapıyormuş-yapacak gibi kimse suçlayamaz. ya av yaparsın ya yapmazsın. sucu kesindir devlet varsayımlarla iş yapmıyor Allahtan.

    meskun mahal tanımına iyice bakıp kendinizi savunacak her şeyi delil olarak kullanabilirsiniz. Ha kıl birine denk gelirsiniz sizi alır karakola götürür mü götürür fakat sonucu sizin lehinize olacaktır.
    ben kolluk kuvveti oldğum halde bana sorun cıkarmaya calısan Jandarmaya büyük ders vermişliğim var. atışlarda sadece haklarınızı bilin ve kimseye inisiyatif bırakmayın. hiç bir şey yapamazlar.

  • Tesekkurler bılgılendırme ıcın yazdıgınız butun bılgı paylasımlarını okumaya calısyorum... Mesala bos bir arazi yada ormanın derınlıklerınde hedef kagıdına atıs yaparken jandarma geldı ne yapıyorsunuz dedıgınde egıtım desek sporcu atıcı lısansı gostersek bu bır ıse yararmı acaba






    Hatsan Mod 125 Sniper VORTEX 5,5


    Reximex Throne Gen2 -5,5--6,35 ;tufey#


    Spina Optics HD 4.5-27X50 FFP




    Cobra