6,35 Ince Mehmet Solid Pelet (Kalin Mehmet ) Nisan 2013

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba Arkadaşlar ,


    Yaklaşık 2 yıldır üstünde bilfiil çalıştığım ve değerli Togay kardeşimizin 5,5 solidleri Mehmet Bey'e ürettirmesinin ardından , ihtiyacım doğrultusunda (Benim Kocaoğlan var ama peleti yoktu , hoş Yarmagül'e de pelet bulundu :) :) ) O dönemde kimse 6,35 solid olur peşinde değildi.Amerikanya da bir firma üretiyordu ama o da ülkemize göndermiyordu.Mehmet Bey ile görüşüp kendisini ikna ederek üretme kararı aldığı peletlerde son aşamaya gelindi.Bugüne kadar 4-5 defa denedim ve yayınladım.Bunlar daha başarılı geldi.Umarım Flintalar'ın atışları da başarılı geçer ve seri üretime geçilir.


    İnce Memed peletler bugün kargodan aldım.Perşembe günü gönderildir ama İzmir'e iki günde geliyor.Geç olsun da güç olmasın sonuçta :) Yaklaşık bildiğiniz üzere bu peletlerin çalışmasını Mehmet Bey ile yapıyoruz.O gönderip ben de test edip kendisine bildiryordum.Sağolsun Taylan Abi ve Mehmet Abi'ye de gönderdim , onlar da yayınlamıştı.Fakat sanırım bunlar en ideali, , pazartesi kendilerine tekrar göndericem , bir de Üstadlar konuyla ilgilenir.Maalesef eski arşivde vardı ama silindiler.Meyse , yarınlara bakalım.


    Peletlerin resimleri aşağıda olamakla birlikte küçük bir değerlendirme yaptım ,


    -Peletler , eski peletlere oranla biraz daha uzun.Dolayısı ile stabilite artacaktır diye düşündüm.Kumpass yanımda olmadığı için ölçülerine yakın zamanda yapar bildiririm.
    -Peletlerde , arka kalın bölümden hücum bölümüne doğru geçişte hissedilmeyecek oranda bir eğim başlıyor.Bu da yeni kalıbın gerçekten başarılı olduğunu düşündürüyor.
    -Üzerinde çapak, pürüzlü yüzey yok denecek kadar az , bu anlamda düşününce başarılı bir çalışma olmuş , Mehmet Bey'i tebrik ederim.
    -Arka bölümde hafif bir çukur var , dışarıda olduğum için yakın resimlerini yarın ya da pzrts. çekebilirim.


    -Peletler 100 lük kutularda , kutuya da patent alan olmadıysa , bu kutular iyi gözüküyor.Siyah Plastik olması sebebi ile değişik olmuş.


    Sabuncubeli , ~ 22 derece hararet , Rüzgar ~10 km/h ,rakım 571 m , güneşli ber Ege havası , Optik 8X.Namlu Hatsan 59,5 cm Şoklu Namlu.


    65 m içinde attığım her şişeyi vurdum.Plinking ve tahribat için bence ideal.Türkiye'de değil ama yurtdışında avda kullanılabilecek bir pelet.
    Şimdi de pelet resimleri ve grupman için yaptığım çekimler aşağıda .


    [Resim Engellendi: http://img10.imageshack.us/img10/5113/photo0169w.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    [Resim Engellendi: http://img811.imageshack.us/img811/7020/photo0163e.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Herzaman ki gibi, atış ortamı , Kocaoğlan iş üstünde :)


    [Resim Engellendi: http://img707.imageshack.us/img707/294/photo0172i.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    İlk 4 atışta peletin nereye gittiğini gördükten sonra ilginç bir grupman çıktı , grupman değil de şekle bir de siz bakın ; güç azaldıkça alta vurmuş.235 bar civarı en üstteki ;


    [Resim Engellendi: http://img163.imageshack.us/img163/9862/photo0171e.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Bu da ikinci ve 3. grupman denemelerim.Daha sonradan rüzgar artığı için atışları kestim.


    [Resim Engellendi: http://img163.imageshack.us/img163/7678/photo0176s.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Sayg.

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com

  • Mustafa tebrikler, nihayet mutlu sona gelindi 6,35 meselesinde.


    Fiyat konusu netleşti mi?


    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • Güzel iş çıkmışa benziyor, tebrik ederim İnceMehmeti.
    Taylan abinin atışlarını görünce 6,35 kalibreye çok heveslenmiştim, taki 6,35 pellet fiyatlarını görene kadar.

    A-TAKIMI

  • Merakla bekliyoruz bir an önce çıksın artık ^^ ...Bu arada ağırlık olarak değişim varmı acaba eskiler 41 graindi...Dediğiniz gibi şekil olarak öncekilerden farklı görünüyorlar ,resimler net olmasada uzun gibiler sanki..

  • çok başarılı bir çalışma emeği geçenlerin eline sağlık benim air ranger'im da 6.35 olaydi iyidi :(

    buda benim hazinem :)
    daystate air wolf .22cal 40 fpe! Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    airarms s410 extra fac .22 cal (regulator'lü) bsa 6-24x50
    evanix windy city sb .22cal bsa 8-32x44
    bt65 rb w .22cal bsa 8-32X44 sf deer hunter
    at-44 .22cal th long 6-9x44
    evanix ar6 .22cal 4-9X44 walther night pro
    weihrauch hw-90 .22cal dürbün sevmiyor namussuz :)
    daystate air ranger .22cal 70 fpe! Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    samyang .357 recluse 3-12x44 optima

  • İnşallah umulandan daha iyi olur seri üretimdede bir sıkıntı çıkmazsa süper olur.
    Mustafa abi acizane soruyorum ilk atışınızdaki gurupman alt alta sıralanmış ya odamı 65 metreden

    Torun 5,5 hediye edildi
    Kral safari magnum 6,35 hediye edildi
    Hatsan mod 70 quatro sas 6,35 satıldı
    Retay Troy 100x 4,5 : satıldı
    Samyang Sumatra 500 6,35 :thumbup: f;s;s
    Çatüs 36 cal 7+1 g;$i
    Çatüs 36 cal 7+1 ;tufey#

  • "Yaklaşık bildiğiniz üzere bu peletlerin çalışmasını Mehmet Bey ile yapıyoruz.O gönderip ben de test edip kendisine bildiryordum..."



    Yapılan çalışmalar ve bişeyler yapmak için verilen emeğe bişey demiyorum, uğaşmak ölçmek biçmek bunlar kolay işler değil o konuda birşey demiyorum ancak ...6-8 civarı ay boyunca bir türlü düzgün bir netice alınamaması sebebiyle olayı ele alıp (8 ay civarı bir türlü çıkmayan pelletler 1 haftada çıkarıldı - yurtdışına dahi gönderildi): 6,35 Pelletlerin son ölçülerini bizzat verdim pelletlerin verilen ölçülerle ilgili denemelerini de Akif bey , Alparslan bey , Yasin bey yaptılar ...O sebeple insanları yanlış bilgilendirmeyelim ...Akif beyin de gerek (her ne kadar üretilmesede verdiği emek için) çizim gerekse fikirleri içinde teşekkür ederim... Ayrıca teknik olarak tercihlerinden faydalandığım Rüşdü Abiyede teşekkür ederim...


    Firma prensibi olarak kişilerin isteğine göre pellet şekli ve boyu ayarlanmıyor ... Herkes fikir verebilir ama kararı firma alıyor...
    O sebeplede 1 kişinin fikrine göre değilde 6,35 pcp si olan diğer arkadaşların memnuniyeti önemli... Genel talep yani ...


    Pazartesi seri üretime başlarsak, bir terslik olmazsa pelletleriniz yakında elinize geçebilir (makina yine parça kırmazsa tabii)...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Bütün arkadaşlara merhaba


    Sanırım seri üretim macerasında sonlara doğru ilerliyoruz, hadi hayırlısı inşallah :) Sonunda 6.35 silahlara kendisini güçlü ve etkili hissettirecek pelet yurdumuzda yapılıyor, emeği geçenlerden allah razı olsun.


    Army arkadaşımız bir gün olsun "bıktım sizden , hiç birinize bir şey beğendiremeyecekmiyiz, hanginize yaranacağız" gibi bir tepkiyi vermeyi ihmal etti galiba yada sinirlerini paltonun cebinde unutmuş havalar ısınınca da kışlıklarla birlikte dolaba kaldırmış olmalı, bıkmadı bir türlü hala bizlere yardımcı olmak için uğraşıyor.



    Bu arada silahların kalibreleri gerçekte birbirinin aynı olmuyor, Yasin kardeşimizle birlikte yaptığımız denemelerdeki resimlerde de görüldüğü gibi sumatra 500 ün şarjöründen aşağıya düşen bol gelen peletler AA şarjörüne sığmıyor. Bu durumda en büyük çoğunluğa göre mi üretecekler yoksa en çok kullanılan iki silaha göremi üretirler yada ikisinin ortalamasını mı alırlar yada ne yaparlar ?


    Sizce üretim politikasını nasıl belirlerler ?

  • Önce bir göndermeye başlayalım sizlerin talepleri yönünde eksi ve artıları değerlendirilip ince ayarlar değerlendirilebilir ...
    Önemli olan sizlerin memnuniyeti o sebeple özelden mutlaka eleştirilerinizi ve talepleriniz yazın...
    Aslında en çok hangi PCP varsa ve en çok hangisi talep ediyorsa ona göre değerlendiririz diye düşünüyorum ilk etapta...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

  • Son verdiğim Pellet ölçüleri : Akif bey, Yasin bey in , Alparslan bey in görüşlerine ve tecrübelerine göredir... Tekrar teşekkürler...
    Pelletleri yurtdışına gönderdiğimizden ölçüler konusunda hata kaldırmaz...


    Bu arada unutmadan : Eline sağlık Mustafa bayağı uğraşmışsın ...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • 6.35 kalibreleri fantazi olmaktan çıkartıp kolay erişilebilir bir hobi haline getirdiyseniz ve bizleri onun bunun eline muhtaç etmediyseniz sanırım bu konuda da artık bir şeyler yaparsınız. Mehmet ince ağabey pelet üretimi yaparak sanırım büyük kalibrelerin de kullanımını ve yerli üretim silahlarda tercih nedeni olmasını sağlayacak.



    Allah hepinizden razı olsun


  • Aynen army arkadaşımızı 3 aydır iki günde bir arıyorum, ne zaman çıkıcak, çıktımı, hani çıkıcaktı...............En son işim var sonra görüşelim dedi dahada arayamadım ^^


  • Aynen army arkadaşımızı 3 aydır iki günde bir arıyorum, ne zaman çıkıcak, çıktımı, hani çıkıcaktı...............En son işim var sonra görüşelim dedi dahada arayamadım ^^


    Murat akıl hastahanesine gönderiyordun bizi az daha :)
    (Makina parça kırıp duruyordu, yeni parçalar İstanbuldan geldi ondan dolayı yoksa makinada sıkıntı olmasa bir haftada halletmeye çalışırdık...)

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Emeği geçenlerin eline sağlık.Bir an önce denemek için sabırsızlanıyorum.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Ben de Sumatramla sabırsızlıkla bekliyorum

    Weihrauch HW 97 kt Thumbhole * V-Mach
    Hawke Panaroma IR 4*12-50 AO
    Hawke Panaroma EV 4*12-50
    Dan Wesson Revolver 6'' Silwer
    Umarex Tanfoglio Witness 1911 Full Metal
    Sumatra Reservior 6,35 Lever Action. (Ex.)

  • :rolleyes:



    Bak demek ki bunca sumatracı pusuda bunu bekliyormuş

  • ben de bekliyorum da nasil nerden alacaz arkadaslar az bi tio verin bi de , o kadar inceleme var ben mi goremedim kac grain olduklariniz

  • ben de bekliyorum da nasil nerden alacaz arkadaslar az bi tio verin bi de , o kadar inceleme var ben mi goremedim kac grain olduklariniz

    incemehmet.com hassas teraziyle ölçmedim ama 43 grain civarında olması lazım...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)