Hornet - 1 (0.22 cal 32grain) Bullet

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Deneyenler yazıyor ve öğreniyoruz abartılacak kadar değilmiş ama bir de ben deneyeceğim iyi olanı birlikte göreceğiz. Bir kaç güne kadar yatagün moderatörüm gelecek inşallah. Sanırım pazar günü müsait olurum. Sen de orada olursan birlikte deneriz. Bu arada şu ünlü hornet dolu peletlerden nereden temin edebilirim.

  • işte şimdi canım sıkıldı. ince mehmette de yoktu bizleri kırmadı kalıp yaptırdı, parçaları kırıldı diye yeniden yaptırdı, daha sonra yöntemini değştirdi ve yeniden kalıp yaptırdı o kalıptan ufak bir değişiklikle iki ayrı boyda pelet yaptı bunların hepsi bizleri kırmamak demek için yaptı belki de yeterli talep gelmezse üretimi iptal bile edecek ama bizim taleplerimizi kırmadı.


    Bu meslek ahlakından etkilendim, kendisine teşekkür ederim

  • buyurun uyarsa kıbrısa alalım sizi :) .22 kalibre silahınızla gelin, ince memedi de yanınıza alın!! yapamazsınız silahınızı alırım. :) yaparsanız silahımı veririm :) :) bu işler lafla olmuyor malesef!!! biletiniz de benden :) kaybederseniz biletinizin paranısını da alırım ona göre!!! kazanırsanız misafirimsiniz :) hava alınında da karşılarım sizi :) kaybederseniz siz gidersiniz :)

    İstanbula gel 350 - 400 metre civarı atış yapalım , birkaçda şahit çağırırız . horneti yapan k.a'a da kaç kere teklif ettim gelmedi ... Hodri meydan
    (Gerçi muhtemelen havan atışı türü bişey yapmak zorunda kalabilirsiniz) Bir üye vardı yaylı ile ders vermiş zamanında o dersi çabuk unutmuş araziciler...
    Stabil olmayan regulatoru de olmayan condor ile bir de moderatör ile atış yapmayı teklif ediyorum ancak şartım 350 metre üzeri... (bu arada kumarbaz değilim, kumar oynamayıda sevmem)

    dünyanın en iyi peletti diye geçen JSB nin bile böyle bir istatisliği, raporu vs şeyleri olduğunu sanmıyorum varsa, paylaşın!! bende dahil herkes görsün :) hade buna daha professyonel olan ateşli mermisi de koyalım. ateşli içinde bulursanız onu da kabul ederim.. meydan sizin. bekliyoruz :)

    Jsb dünyanın en iyi pelleti olduğunu iddia etmiyor ... (Bu arada k.a. dan aferin alırsınız muhtemelen)


    incemehmet pelletin dünyanın en iyi pelleti olma iddiası yok, şöyle böyle diye övgüler yağdırmaya da gerek yok, şyh ve mrdler bu kadar kafaya taktığına göre bişeyler yapılmış demekki neticede meyve veren ağaç taşlanır... Tavsiyem başkasını eleştirip durma yerine kendi işine baksın şyh ve mrdler...


    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img842/3959/160m25grainteneke.jpg]

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Bütün arkadaşlara şiddetle hornet 1 tavsiye ederim. 150 metreden sonra Hornet 1 yavaş yavaş arayı açar. bende atmasam denemesem, bu kadar iddalı konuşmazdım. çok atmanız gerekiyor. her şartlarda denemeniz gerekiyor. öyle 50 metreden 5 tane atın grup ne? bu!! diğeri ile atın grup ne? bu!!! eee 1-2 cm fark için bu kadar para vermem. alem atışı olsa bende vermem. niye vereyim ki ?? ama sizin için 200 metrede 3-5 cm önemliyse o zaman verirsiniz. zaten yarışma gibi durumlarda iddalı iseniz inanın ki ince memet kullanmazsınız. sırf o yarışma için 1 kutu hornet 1 alır atarsınız. niye ? çünkü istikrarlı olduğunu bilirsiniz. seçme istemez!! tartma istemez!!! her kutuda sıfırlama istemez. istemez de istemez!!! burda biz piyasa açmaya çalışmıyoruz. nede piyasa kırmaya çalışıyoruz!! ince memet bu fiyata, bu kadar seri üretime ancak bu kadarını yaparki bana göre bu şartlarda başarılı!!. peki soru şu?? hornet 1 gibi mermi yapamazmı? eminim yapar ama o zamanda 15 TL olmaz işde!! o fiyat hadi bilemedin 25 TL olur ama 20 TL olmaz!!! Çünkü kullandığı malzemeden tut kalıbına kadar değişmesi uğraşması gerekiyor.


    diğer arkadaşların dediği gibi ayni kalitede ayni mermi olsa kabulumdur. ne diye enayi gibi o parayı verelim!! veriyoruz çünkü fark var arkadaşlar işde!!! öyle seçme ile, yıkama ile bu işler olmaz. çok denedik inanın!!! uzak mesafe atışlarına merakınız olsa, inanın ki ayni yollardan geçersiniz ve bizim vardığımız noktaya gelirsiniz. kaybettiğiniz zaman ve maddiyat da yanınıza kalır. TC bir çoğunun sevmediği uzak mesafe atışlarını seven ve offhand atışlarda ün yapmış Kemal abim; bana bu kelimeleri ettiği zaman, ben söyle demişdim. "haklı olabilirsin ama ben yine de deneyip görmek istiyorum". o da "bekliyorum" dedi. sonunda dediği yere geldik. :) ama dolanarak geldik :)


    en basiti söyle bir örnek verelim. unutun ince memedi ve hornet 1 mermilerini!! JSB ye bir bakalım. jsb yapımı ayni olan mermileri bir inceleyelim. benim bildiklerimiz sayıyorum. JSB orjinal, Hatsan JSB bir de cometa JSB var. bu sıralama ayni çeşit ve ayni grainde olan mermiler!!! ve pahalıdan ucuza doğru sıralanmış!! şimdi soruyorum!!! bu mermiler gözle baktığınız zaman arada fark görüyormusunuz? attığınız zaman fark görüyormusunuz? ucuzdan pahalıya doğru istikrar da artıyor. burda iki farklı yerli karşılaştırıyoruz. ama verdiğim örnekte ayni fabrikadan çıkmış ayni mermiden bahsediyoruz.. peki nasıl olurda adını taşıyan pahalı olurda diğerleri ucuz? kendi fabrikası ve kendi üretimi!! mantıken daha ucuz olması lazım!! nasıl olurda biri tek delik yapar diğeri yapmaz.. cevabı çok basit yapılan kurşunların presleri farklı!! malzemesi farklı!! bunu nerden biliyorum? JSb fabrikasından bana tam 5 çeşit 18.13 grains .22 kalibre 5.52 kurşun geldi ve denememi rica etti. her birirnin arkasında farklı üretilen press makinesinin numarası mevcut. bunda en iyi sonucu veren JSB kendine üretiyor. 2. sınıfı belkide hatsana veriyor. 3. sınıfı da cometaya veriyor. :) yani iyi ürün birazda olsa pahalıdır arkadaşlar!! ama pahalı ile ucuz olan ayni üründen ayni performansı bekleyemezsiniz. bunu beklemek ancak kendinizi kandırmakdan başka birşey değildir!! :) biraz uzun oldu ama inşallah bizleri anlamışınızdır. saygılar!!!

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • JSb fabrikasından bana tam 5 çeşit 18.13 grains .22 kalibre 5.52 kurşun geldi ve denememi rica etti.


    Gerçekten var mı böyle birşey?? Dalga olsun yada küçük düşürmek için sormuyorum ciddiyim

  • army arkadaşa cevaben yazmak istedim ama alıntı uzun olduğu için yeni bir sayfa açdım. uyduğunda tabii ki geliriz. rekabete her zaman varız!! buluşana kadar doğru düzgün istediğiniz metrelerden video editlemeden iki kamera ile hilesiz atışlarınızı canlı olarak çekin herkes bu er meydanında görsün farkı :) öyle resimlerle bu işler olamaz malesef :) dediğiniz metrelerde bizim mevcuddur :) sizinkiler gelsin biz de yayınlayalım. :)
    Adını yazmaya kortunuz herhalde ki K.A olarak hitap ettiniz. Kemal Aktaş'ın ne bize aferin demsine, nede bizim onu övmemize hiç ihtiyarcı ve gereği yokdur. biz burda denediğimiz ve beyendiğimiz bir ürünü Sizinle paylaştık. arasında fiyatla beraber kalite farkı olduğunu söyledik. ama ısrarla arada fark olmadığını ve bu paraların verilmesine gerek olmadığını savunuluyor. Ne Kemal Aktaş'ın, nede ince memed'in reklama ihtiyarcı yokdur. Bu Hornet veya ince memedi yabancı bir ülke yapsa bu kadar tartışma yaşanmazdı. elin gavurun yaptığı mermiyi göklere çıkarırdınız. Buna örnek Eley wasp verebilirim. O zamanlar kimse ince memet demezdi. bu kaliteye bu parayı veririm denirdi.. niye? çünkü gavur yaptı.. :) ilk fırsat bulduğumda yanınızdayım. Tüfeğimi getiremeyecem ama önemli değil. 30 FPE Air arms ve Hornet ile size yine yeteriz. candorla işimiz olmaz :) airarms_kıbrıs arkadaşım 300 metreleri 25 FPE ve hornetle ile Yapmış zaten :) ister havan atışı ister tavan atışı!! o kimseyi ilgilendirmez. Önemli olan kurşunun vurduğu hedef veya yaptığı grup :) siz condorla önce 100 Metrede ince memet ile, bizde 100 metrede logun solo 25 fpe ve hornetle yarışalım sonra uzaklara bakarız. 5 atış yapacağız ve grup ölçümü yapacağız. her iyi grubunuzu biz 2 diye sayacağız :) inşallah nasip olurda geliriz :) saygılar :)

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    367 m ...
    Telefondan gelen atış sesi ile hedefe vuruş arasındaki zamandan mesafeyi anlarsınız...
    Condor ile atış yapıldı , regulatorde yok, moderatörle atıldı... (Regulatorlu ve stabil AA ile yapılmış atışlar değil yani) yolu düşen gelebilir yanında atışı yapabiliriz... Dikkat ederseniz kornet şöyle fiyatı şöyle falan eleştirme gereği duymuyorum, kendi işine baksın... Wrangler yayınlamış kornet 50 metrede 5 cm grupman daha konuşacak ne varki ? İncemehmet in farkı şu dünyanın en iyi pelleti olduğunu iddia etmeyen tevazulu bir pellet : )


    ertogrul : bayağı bişeyler yazmışsın , burada bu işi bilen bir sürü üye var onlar neyin ne olduğunu az çok biliyor merak etme sen. 100 metrede yarışmayı teklif etmişsin , biz yakın mesafelerle uğraşmıyoruz uzak atış yapamadığımızı iddia ediyorsan (ki ettin) gelirsin 350 metre üzeri atış yaparız kameralarıda unutma. Hiç konuşmaya gerek yok al k.a yıda bizde şahitleri çağıralım hodri meydan ... (Bak sana avantajda veriyorum regulatörlü stabil bir pcp alıp gel) Bu arada k.a a mrt ın yayınladığı 400 metre üzeri talonla kutu kola vuran adamın videosundaki atış sesi ile pelletin hedefe vurma arasındaki zaman farkını gösterirsin ki , dünyanın en iyi iddialarınızı bir gözden geçirmiş olursunuz...(pcp talon pelletde 130 grain civarı idi hatırladığım kadarıyla)


    Şunuda söyliyeyim 350 metre üzeri attığımda ıskalayan pelletin hedefin önünden toz kaldırdığını görebiliyorsunuz , yani 3 metre sağa sola falan gibi ıskaladı zannedilmesin, hedefin önünden, sağından toz kaldırabiliyor...


    Not: 2 haftada bir yada yolu düştüğünde uğrayan bu işi bayağı bilen ve
    incemehmetle 300 metre atış yapan arkadaş var (pcp si modifiye AA) ...


    ertogrul: "Bizi bayağı bir bilgilendirdin teşekkür ederim ancak bu kadar ilmi bilginin yanında (!!!) birde mermi ile pellet arasındaki farkı öğrenseydin ?"

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 14 düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Mermi nedir ? Tdk nın sözlüğündeki tanımı şöyle



    mermi Ar. merm³ a. Ateşli silahlarla atılan patlayıcı ve delici madde, kurşun: “Tarlalara gömülmüş büyük gemi mermilerini, yattıkları yerlerden çıkararak tetkik ettik” -H. S. Tanrıöver.
    Güncel Türkçe Sözlük

  • Gerçekten var mı böyle birşey?? Dalga olsun yada küçük düşürmek için sormuyorum ciddiyim


    evet var resimlerini size çekebilirim. en yakın zamanda buraya paylaşırım.. hatta bugün yapabilirsem bugünden elimde olanları size yayınlarım. saygılar

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • 35 liraya 150 tane pellet atmak bence çok abartılı pahalı ve gereksiz.


    amaca göre görüşünüze katılıyorum.

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • airarmkıbrıs arkadaşımız uzun mesafe çalışan iddialı bir arkadaş . Tecrübelerine saygı duyuyorum ama birz da farklı açıdan bakalım. 3 kutu ve bir de yarım kutu ince mehmet satınalalım. içinden aynı ebat ve ağırlıkta olanları teker teker seçip ölçüp tartalım bir tür hornet-1 kutusu yapalım. bunun yaptığı gruplara bakalım. Sonuçta aynı miktar aynı kalite için kaç para vediğimizize de bakalım.




    Hornete verilen para seçme parasıdır.

    Ali Bey ile Atışlarımızı yaparken tek tek tartılmış kutulara ayrılmış şekilde atışlarımızı yaparık ister hornet olsun ister ince ,yine group lar da fark net bir şekilde görülür...

  • Mermi nedir ? Tdk nın sözlüğündeki tanımı şöyle



    mermi Ar. merm³ a. Ateşli silahlarla atılan patlayıcı ve delici madde, kurşun: “Tarlalara gömülmüş büyük gemi mermilerini, yattıkları yerlerden çıkararak tetkik ettik” -H. S. Tanrıöver.
    Güncel Türkçe Sözlük



    türkçede pellet diye bir kelime yoktur pellet ingilizce bir kelimedir. tıpkı bullet gibi :) saygılar :)


    bizim kullandıklarımız kelimeler de burda buyurun okuyun :)


    kurşun
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kur%C5%9Fun


    mermi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mermi


    ayrıca bu verdiğim siteden bullet ve pellet de yazın bakalım size ne çıkacak. ben söyleyim. hiçbirşey :) çünkü türkçe bile değil :) yani gavur özentisi yapıyorsunuz yine :)

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • Jsb dünyanın en iyi pelleti olduğunu iddia etmiyor ... (Bu arada k.a. dan aferin alırsınız muhtemelen)


    incemehmet pelletin dünyanın en iyi pelleti olma iddiası yok, şöyle böyle diye övgüler yağdırmaya da gerek yok, şyh ve mrdler bu kadar kafaya taktığına göre bişeyler yapılmış demekki neticede meyve veren ağaç taşlanır... Tavsiyem başkasını eleştirip durma yerine kendi işine baksın şyh ve mrdler...


    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img842/3959/160m25grainteneke.jpg]

    The most important characteristics of the produced ammunition is its
    quality, which is guaranteed by the unique technology used in its
    production, and is also a key aspect of its precision. The JSB Match
    Diabolo a.s. products currently present the world’s best quality
    ammunition
    . This fact has been proven by the top shooters, experts in
    this field, air shooting enthusiasts and weapons’ manufacturers. In
    order to further improve the ammunition quality and properties JSB Match
    Diabolo invest into the innovation of the machines’ technology each
    year.



    http://www.schulzdiabolo.cz/en/about-us/ ;grin; ;grin;

    ALİ İHSAN
    aa s500 xtra fac .22+hawke 6-24x44 varmint sf g;$i
    at 44 p2 .22 + 1x40 optima red dot sight :thumbup:
    at 44 long .22 long lw th
    Zoraki HP-01 (4,5)Ultra+laser kit
    Hatsan Mod 99 Limited Edition (5,5) + 3-12x40 Optima Dürbün

  • army taurusS.png kardeş ben bu video dan hiçbirşey anlamadan kusura bakma ama net bir video değil gerçekten ...airgunsnipers sitesine girip 300-400mt konusuna bak orda 302mt 25 fpe ile atışım var.ve 350mt AirArms 60 fpe ile atışım var izlemeni tavsiye ederim izleyince gerçek bişekilde burda yorumunu yap.biz burda kimseye yada sana bu böyledir ben daha iyi atarım yada seni küçümseyim öyle bir kesinlik le niyetim yoktur bunu öncelikle bilesin..ordaki 350mt antreman atışı izleyip nasıl 2 kamera ile güzel bir şekilde keyifli video izlenir görebilirsiniz...İzledikten sonra yine konusalım.Daha öncede belirttiğim gibi böyle videolar çekerek burda doha doğru paylaşımlar yapabiliriz...




  • Dünyanın en iyi pelletlerini üretiyoruz gibi bir iddiamız olmadığı gibi, dünyanın en iyi atıcısı olduğumuz iddiamızda yok...
    Ayrıca birde Jsb firmasıda ne olur şunları bir deneyiverin diye numune göndermiyor bize (!!!)


    AirArms Kıbrıs : İKi kamera ile çekim olursa daha net olur katılıyorum , bizimkisi o anda ki imkanlar dahilinde olan bişeydi (ki mesafe bayağı uzak olduğundan cep telefonları ile iletişim kurulduğunu duyabilirsiniz), dünyanın en iyi atışı manası anlaşılmasın 367 metrede solidin nereye gittiği hakkında bir bilgi verebilecek atışlar yani...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen army ().


  • güzel bir araştırma demek ki JSB biz en iyisiyiz diyormuş :) ama sitatistik yok, rapor yok :) teşekkürler

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE


  • evet var resimlerini size çekebilirim. en yakın zamanda buraya paylaşırım.. hatta bugün yapabilirsem bugünden elimde olanları size yayınlarım. saygılar



    evet var resimlerini size çekebilirim. en yakın zamanda buraya paylaşırım.. hatta bugün yapabilirsem bugünden elimde olanları size yayınlarım. saygılar



    buyurun bundar benim elimde olanlar hatsan yada cometa olanlarda bu şekilde baksınlar.. saygılar


    [Resim Engellendi: http://i1232.photobucket.com/albums/ff363/ertogrul12/04062013323_zps0557801c.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i1232.photobucket.com/albums/ff363/ertogrul12/04062013322_zpsea57a958.jpg]

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE