350 Magnum Pellet seçimi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sonunda Diana 350Magnum'u aldım. Güzel bir tüfek. Acaba hangi marka model pelletleri kullanarak maksimum isabetliliğe ulaşabilirim. İlk atışlarımı diana hipower ile yaptım. 21,24g oluşuyla ağır bir pellet ve oldukça isabetliydi ama daha iyisi varmıdır merak ediyorum. Teşekkürler.

    .22cal Diana 350 Magnum

  • Yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla Beeman Kodiak ve RWS Super Point pelletler için en iyileri deniyor. Siz ne dersiniz. Ayrıca İstanbuld'da bunları nereden temin edebilirim. TEşekkürler.

    .22cal Diana 350 Magnum

  • Hayırlı olsun. 4,5 mu aldınız 5,5 mu? Kısa mesafede Diabola Extra Heavy için yaptıgım sıfırlama 100 metrede Crossman palete tam uyuyor. Ayrıca hafif oldugu için Crossman +100 metreye fazla düşmeden rahat gidiyor ve tenekeyi delebiliyor. Yalnız bu ikisi de pahalı paletler. Ben şimdi her iki mesafe için de Gamo TS deneyeceğim.


    Saygılar...


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Hayırlı olsun tüfeğiniz,
    güzel bir seçim yapmışsınız, sanırım size en uygun muhimmatlardan biri AirArms 16 grain pelletlerdir. Bu pelleti mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Benim tüfek 4.5 olduğundan ben AirArms kullanmıyorum ama AirArms pelletler ile binlerce atış yapan arkadaşlar, daha ona rakip olabilecek bir pellete henüz rastlamadılar.


    JSB markalarıda bulabilirseniz deneyin, zaten AirArms pelleti de JSB üretiyor, diğer modellerini test etmekte fayda var.


    Silahınız tekrar hayırlı olsun.

  • Yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla Beeman Kodiak ve RWS Super Point pelletler için en iyileri deniyor. Siz ne dersiniz. Ayrıca İstanbuld'da bunları nereden temin edebilirim. TEşekkürler.


    Silahınız hayırlı olsun.


    Diana highpower-H&N Diabolo Barracuda ve Beeman Kodiak aynı pelletler bildiğim kadarıyla. RWS zaten Diana ama sizinki gibi güçlü silahla sivri uçlu pelletin pek uyuşmadığı gözlenmiş. bence uzak mesafe atışlarında ağır ve kubbebaşlı (domehead) pelletten şaşmayın.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Eski tüfeğim 350 Magnumdu ve yaptığım denemeler içinde en isabetli pellet kesinlikle Benjamin'dir (14,3 grain). ama Türkiye'de çok nadir bulunuyor, bulanda tüm paketleri alıyor. (Ben öyle yapmıştım :) ) Ardından Gamo promagnum gelir (15 grain), üçüncü ihtimal ise Gamo prohunter dır. Bu pelletler ağırlık olarak diana highpower ve Airarms lardan hafiftir. bu sebepten daha uzun mesafeli atışlarda yapılabiliyor.


    İyi günlerde kullanmanız dileğiyle kazasız atışlar dilerim.

  • Tüfek 5.5 kalibre bu arada söylemeyi unutmuşum. =)


    Demekki herzaman en ağırı en iyisi değil öyle mi ?

    .22cal Diana 350 Magnum

  • Bakın biz geçen hafta Defiant ve Logun mermileri de test ettik. Öyle yazılanlar ile olmuyor işte. Her tüfeğin her namlunun mermi seçimi vardır. Yabancı sitelerde mermilerin reklamını (firma v.s.) yapanlar değil, mermileri bizzat test ederek tecrübe edinmiş kişilerin gözlemlerine önem verirseniz hem boşa zaman, hemde boşa para kaybetmemiş olursunuz.


    En güzeli yazılan yorumları kendinizin de test etmesidir.Arazide deneme şansınız yok ise de tecrübeli kişilerin bilgileri size ışık olabilir.


    Bizlerde yabancı sitelerin yazılarını okuyor anlamaya çalışıyoruz ama bunu yaparken firmanın reklamlarını değil. Örneğin ; herhangi bir sitede merminin fotoğrafı ve yanında yazılan yazıları değil, pyramid air da Tom Gaylord gibi v.s....Ülkemizde de bu işin kompetanı sevgili Ülkü Abi, Kemal Abi, Mustafa Abi v.s. gibi...

  • Anladım teşekkür ederim. Defiant ve Logun'lar nasıldı bari?

    .22cal Diana 350 Magnum

  • H&N Baracuda ve Diana Hi-Power 'in aynı pellet olduğuna emin misiniz?
    Ayrıca Gamo'nun pelletlerinin pek de iyi olmadığını okumuştum forumdan. (Özensiz, çapaklı vs.)

    .22cal Diana 350 Magnum

  • H&N Baracuda ve Diana Hi-Power 'in aynı pellet olduğuna emin misiniz?
    Ayrıca Gamo'nun pelletlerinin pek de iyi olmadığını okumuştum forumdan. (Özensiz, çapaklı vs.)



    H&N Baracuda ve Diana High Power aynı pelletler.
    Bu konuda Ülkü amcanın bir açıklaması vardı, her iki marka pelletin altındaki barkod etiketinden, aynı fabrikada üretildiğini tesbit etmişti. zaten ağırlık vb değerlerde aynı olunca ...

  • resimdeki saçma gamo pro magnum saçma olup net 90 metredeki tel direğinden çıkardım,hedef noktaya hemen öncesinde expander ve ts18 atmışdım onlar lada isabet fena deyildi,
    ama gamo promagnum 90 metre tek atış da tel direğini vurması ve saplanması ağaca o mesafeden acayip şaşırt dı beni,kısa mesafede de oldukca başarılı,daha üstü kalite saçmaları denemedim.önümüzdeki hafta diana hig power ve h&n baracuda dan sariş vercem malum kartn limiti doldu :) [Resim Engellendi: http://img517.imageshack.us/img517/8751/dsci03131280x768rs1.th.jpg]

  • Tecrübe ile sabittirki 350 Mag 5.5mm de, özellikle uzak mesafede en isabetli mermi Benjamin. Fiyatı uygun olsun dersen Gamo Pro Magnum ve Hunter hem tatminkar hemde temini kolay.


    Şu sıralarda Crosman Hollow point i deniyorum, benjamine denk belki daha iyi bir mermi izlenimi verdi bana. Diğer bir başlık altında gurup çalışmamın resimlerin koydum. İnceleyebilirsin. İyi bir atıcı isen tabiki daha iyi guruplar çıkarabilirsin.


    Saygılar

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot

  • diana high power 4.5 mm ve ts10 sıparişi verdim bu gün,kafa takılan bir şey oldu resimdeki hangi diana saçmayı yolluyor veli abi?bunların şekli şemali hepsi aynımı diana pellet lerin?
    [Resim Engellendi: http://img370.imageshack.us/img370/4312/rs799152rq3.th.jpg]

  • bende diana 460 var.bununla bi çok çeşit pellet test ettim. benjamin denemedim ama airarmsın birazcık daha hafifi. airarmsı tek geçerim isabet konusunda.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png