Gamo CFX Royal Dürbün Tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Atıcılığa olan merakımdan dolayı bir yerden başlamak lazım diyerek bugün bir Gamo CFX Royal sahibi oldum, umarım iyi bir tercihtir.Bugün biraz atış yapma fırsatım oldu ve bir dürbün alırsam daha keyifli olacağı kanısına vardım.Sizin tecrübelerinize danışmak istedim.Bu tüfek için nasıl bir dürbün tavsiyesi edersiniz.Bütçe 300-350 TL bandında.


    Tüfeği aldığım mağaza sahibi tüfekle uyumlu olur diyerek Gamo dürbün tavsiye etti.Elinde
    Gamo 3-9x32 ve Gamo 3-9x40 mevcut bunları dampa ayağa ihtiyaç duymadan kullanabileceğimi söyledi ben de size danışmak istedim.Bir de dürbün almadan önce bir süre dürbünsüz şekilde atış yapmam gerekli mi?Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler, Saygılar :)

  • Tüfeğinizi güle güle ve emniyetli bir şekilde kullanın. Gamo'nun en tutulan modellerinden birisidir. Yani güzel tercih. 40 mercekli olan uygundur. Dürbün nispeten dayanıklıdır. Yayın rodajı tamamlandıktan sonra tek parça ayak la kullanabilirsiniz. Ama dampa daha garanti olur. Ayrıca ilerde değişik yaylılar da alsanız dampayı hepsinde kullanabilirsiniz.

  • Hocam dampa ya da tek parça ayak + lastik desteği ile kullanın dürbünü. Hatta ben mod 85 ile dürbün kullanırken dampa + lastik yapmıştım. Yatagun dampa sanırım tekrar stoklarda bulunmaya başlamış. Ama tek parça ve takviye ile de daha uyguna getirebilirsiniz bu işi.


    Yaylı tüfeğinizin dizellemesi geçene kadar bekleyin derim dürbün takmadan önce. Birde ne tip artikel kullanacapınızı belirleyin. Mildot mu cross mu vs. Gamo dürbünlerin artikellerine bir bakın. İşinizi görecek mi karar verin. 32 değil de 40 daha iyi olur bence. Aliex üzerinden de bakabilirsiniz. Replika orası tabii. Ama ben imzamda bulunan diana ve utg leapers dürbünleri aldım çok memnunum.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • Gamolar hatsanlar gibi aman aman tepen tüfekler değil.


    Çünkü hatsanın yaptığı gibi Kırkpınar'a çıkarırcasına yağlanmıyorlar ve bundan dolayı da dizelleme çok daha az ve kısa sürüyor. Yine de ilk bir 150-200 atış dürbün takmadan yaparsanız daha emniyetli olur.


    Orijinal gamo dürbün alırsanız (airgun rated yani havalı tüfeğe uygundur ibaresi mevcuttur çoğunda) büyük olasılıkla hiçbir sorun yaşamazsınız. Dampa veya lastiğe gerek yok. Bugüne kadar 2 tane gamo tüfek sahibi oldum. Dürbüne en ufak bir zarar vermediler. Etrafımda da birçok gamo kullanıcısından veya forumdan da dürbün kıran gamo hikayesi duymadım bugüne kadar.


    Ki eski üyeler bilir. Eskiden bu kadar çeşit yokken en popüler yaylı gamo cfx'di nerdeyse. O dönem dampa adı geçmiyordu bile forumlarda. Ancak yukarıda da söylediğim gibi orijinal gamo dürbün almak riski oldukça düşürür. Ben de 32 çap veya 40 çap tavsiye ederim.


    Tüfek gerçekten güzel tüfek bu arada. Hayırlı olsun.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • öncelikle hayırlı olsun dostum. Neredeyse bir yıldır Gamo Cfx 5.5 kalibreyi kullanıyorum ben de ve bu tüfekle dürbün kullanarak 70-80 metreye kadar gayet isabetli atışlar çıkarttım. Açıkçası bundan 2 ay kadar önce aliexpress sitesinden
    http://s.aliexpress.com/UzaMzyQB
    Linkinde de görebileceğin leupold mark4 imitasyonu dürbünü getirttim ve sıfırlamasını yaptığımda hiç beklemediğim, tam anlamıyla beni şaşkınlığa uğratan bir isabet yakaladım. Dürbünün optik tertibatı çok temiz görüntü veriyor ve mil-dot özelliğinden dolayı minimal düzeltmelerini istediğim gibi yapabiliyorum. Dürbünü üzerinde gönderilen 11mm iki parça ayakla kullanıyorum, şu ana kadar yaklaşık 5 kutu da pellet yaktım ve dürbünde en ufak ayar kaçması yok. Velhasıl kelam sana böyle bir ürünü tavsiye ederim.
    Ayrıca konunun dışında kalacak ama pellet olarak da benim tüfeğim en çok gamo prohunter'ı sevdi. En başarılı atışlarımı onunla çıkartıyorum. Nedense TS-22 den istediğim verimi alamadım ben.

  • Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
    Mil-dot sanırım noktalı şekilde ölçeklenmiş dürbün anlamına geliyor(yeni yeni öğreniyorum).Ama yukarıda bahsettiğim modellerde nokta yok sanırım bu da cross reticle oluyor.İkisi arasındaki fark nedir?mil-dot olan uzak mesafe atışlarında ölçekleme açısından daha verimli diye tahmin yürüttüm ama ne derece doğru bilmiyorum.bu arada tüfek 4.5 kalibre.


    Bir de örneğin Gamo 3-9x40 modelinin AO / WR / RGB gibi versiyonları var bu harfler neyi ifade eder onu merak ettim.

  • Merhabalar,
    Öncelikle hayırlı olsun. Bende uzun zamandır araştırıyorum ve Gamo CFX te karar kıldım. Dün av bayiine gittim,sipariş vermek için. Av bayiinin yetkili ithalatçıyla elefon görüşmesinde CFX i dürbünsüz kullanmamın daha iyi olacağını,güçlü bir tüfek olduğundan dolayı dürbün ayarlarını sık sık bozduğunu söyledi.
    Açıkçası hoşuma gitmedi tavsiyesi. Aldığın dürbünü ve deneme sonuçlarını yazarsan memnun olurum,zira sabırsızlıkla seni takip ediyorum.

  • bende 3 yıldır cfx royal kullanıyorum birkere dampa ayakla dürbünü taktım hiç bozulmadı ayarları okadar güçlü bir tüfek değil gamo hunterla karıştırmış heralde

  • Tsubasa, teşekkür ederim yorumun için. Kullandığın dürbün markasını ve tüfekle ilgili yorumlarnıda yazabilirmisin? Ben 4.5 mm alacağım bu arada.

  • gamo 3-9*40 AO dürbün kullanıyorum gayet net ve sağlam.cfx hafif ayakta atış için ideal sağlam isabetli satmayı hiç düşünmediğim bir tüfek mod 99 da kullandım 2 ay içinde satmıştım ağır olduğu için taşıması ve desteksiz atışı zor.fiyatını hakediyormu üstatlar daha iyi bilir ben uygun bir fiyata aldım gayet memnunum 3 sene öncede bu fiyatlaraydı pek zamlanmamış

  • Teşekkür ederim yorum için. Dampa ayak Yatagun mu taktın? Bende Hatsan 125 sniper almıstım, iki gün içerisinde biraz zararına geri iade ettim.

  • bende 3 yıldır cfx royal kullanıyorum birkere dampa ayakla dürbünü taktım hiç bozulmadı ayarları okadar güçlü bir tüfek değil gamo hunterla karıştırmış heralde

    ustam zahmet olmazsa 10 adim durbunlu 5 atis grupman videosu ceksenizde bizde aydinlansak ayar konusunda.

    hatsan mod 125 CAMO .177 (kalıbına göre dürbün arıyorduk en sonunda biz yaptık )

    İNANIYORSANIZ SATEN İŞ BİTMİŞTİR...

  • Şuan tüfeğim köyde atış yapamam ama sıfırlama atışları yaparken 12 metre civarında tek delik yapıyordu

  • o zaman super

    hatsan mod 125 CAMO .177 (kalıbına göre dürbün arıyorduk en sonunda biz yaptık )

    İNANIYORSANIZ SATEN İŞ BİTMİŞTİR...