PCP silahlarda kullanılan yağ

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • pcp tarzı yüksek basınçlı silahlarda o-ringleri falan yağlamak için ne tür bir yağ kullanmamız lazım.ben şu an castrolün motor yağını kullandım.bildiğim kadarıyla parlama noktası en az 150c falan.sizlerinde fikrini almak istedim.

    • Official Post

    Kesinlikle Molicote 111 veya türevi dışında bir yağ kullanamazsınız, sonuçlarını çok ağır ödersiniz, mesele yanma sıcaklığının yüksek olması değil, alev almaz olması, tam sentetik olması gerekir, şu anda silahınız teklikeli bir el bombası

  • bu pcp lerin derdi de amma cok muş şimdi ben bunları okudukça pcp tüfeklere soğuk bakmaya başladım patlasa ne gibi bir patlama yapıyo bunlar el bombası kadar patlıyomu gerçekden veya elimizi kolumuzu kopartacak kadar patlıyomu yada yüzümüzü parçalayacak kadar veya bizi öldürecek kadarmı ve şu zaman a kadar hiç böyle bir patlama yaşayan varmı

  • ben bir resim görmüş idim nettde,sanırım kullanıcı hatasından kaynaklanmış tam da emin deyilim,namlunun altındaki dolum tüpü patlamış yarılmış saçak halini almış.ustalar daha iyi bilir bu mevzuyu diye düşünüyorum :)
    ilgi alanıma şuan girmediğinden pcp hakkında bildiğim bu kadar,gün ola harman ola kullanma fırsatı bulursam bu fikrim ne oranda değişir :him:s

  • pcp tarzı yüksek basınçlı silahlarda o-ringleri falan yağlamak için ne tür bir yağ kullanmamız lazım.ben şu an castrolün motor yağını kullandım.bildiğim kadarıyla parlama noktası en az 150c falan.sizlerinde fikrini almak istedim.


    Ben PCP teknolojisinden pek anlamamda o ringleri yağlamak dediniz hangi o ringleri görünürde o ring göremiyorum benim bolt kurma kolunda bi tane var onunda basınçla alakası yok diğerleri sanırım içeride onlara ulaşmak için bi yerleri sökmek gerekiyorki onuda ben hiç yapmadım.
    ayrıntılı bilgi verebilen varsa rica etsem..

  • sn.üstadlar,piyasada molycote111 bulunmuyor,yerine hangi marka kullanabiliriz.saygılar.hunter2


    (gel gladiatör gel.noldunu bilmediğimiz için gün de sayamıyoruz ;lol; ;lol; ;lol; )

  • PCP silahlarda ki yüksek basınçla teması olan ve yağlanması gereken parça ve O ringler için tavsiye edilen gres silikon esaslı Molykote 111.
    Kullanılabilecek gazlar : Kuru hava, CO2, Azot, Argon ve Helyum.
    Bunlardan sadece Kuru Hava yanmaya neden olabilir. Üreticiler tarafından sadece kuru hava kullanımı tavsiye edilmesinin nedeni, sınai gazlarla dolum yapmaya alışan kullanıcının yanlışlıkla veya "bu da basınçlı gaz ne olacak" yaklaşımı ile oksijen ile dolum yapma olasıllığıdır.


    Basınçlı hava gerek dolum esnasında gerekse atış esnasında, geçtiği çok dar kanallarda ısınmaya neden olur. Bu bölgelerde yanabilen organik maddelerin tutuşması ile başlayan yanma sonrası oluşan sıcaklık ile çevrede aluminyum, çelik ne varsa yanmaya başlar.
    Bu yanma havanın boşalması ile sona erse bile, kısa süreli yanma esnasında sıcaklık 2-3 bin dereceye çıktığı için hasar büyük olur.


    Oksijen ile doldurulan silahta neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.


    Netice olarak :
    - Basınçlı gaz ile teması olan kısımlarda kesinlikle silikon esaslı gres (Molykote 111 gibi) kullanın.
    - Silah dolumunu yavaş yapın. Hızlı dolum, girişteki çekvalf ve dolum ucundaki O ringlere zarar verebilir.
    Dolumu 1 dakika veya daha uzun sürede yaparsanız hem silahınız zarar görmez hem de tüpünüzü tam doldurmuş olursunuz.
    - Sınai gazlar hakkında bilginiz yok ise ve basınçlı kaptaki gazın ne olduğundan %1000 emin değilseniz, kuru havadan başka bir gaz kullanmayın.


    Kazasız belasız ve zevkli atışlar.

    • Official Post

    Ben geçen yıl 1 kilo almış idim,aşırı pahalı bir yağ, ve yüzlerce minik plastik kutulara doldurdum, ve YataGun da böyle çok paralar vermeden alabileceksiniz, zaten mercimek tanesi kadar bir yağ ile silahın tüm O ringlerini yağlayabilirsiniz, ve bolt üzerinde yada bolt un girdiği yerdeki O ring dışındakiler ancak silahın sökülüp montajlanması sırasında yağlanmalıdır, yani kısaca 10 gramlık bir yağ size 1 kaç yıl gider.
    Ama bu O ringler söküldüklerinde mutlak ve mutlak yağlanarak takılmalıdır, aksi halde gaz kaçağı yada O ring in ömrünün % 90 kısalmasına neden olur.

  • Güzel ve detaylı açıklamaları için Ülkü abi ve Mustafa bey e teşekkür ederiz.

  • valla derdi çok pcp lerin en güseli mod 54 falan :him:sx;.z

    Optima 635

  • Her şey açıklandıktan sonra kolaymış:))


    Bilgiler için teşekkürler.


    Bülent

    Fx Revolution


    HW 97 k


    Diana mod 350


    HW 45


    Diana P5 magnum

  • abi sizin bahsettiğiniz yağdan bulmak o kadar kolay olmuyor.bu yüzden alternatif bir şey önerirseniz sevinirim.benim kullandığım yağ zannediyorum yarı sentetik ve bu yağın tam sentetik olanlarıda var.ayrıca şu motor katkıları(444,double up, po ekonomizer vs.) nasıl olur sizce.
    ayrıca ben bu yağı kullandıktan sonra yaylıların dizellediği gibi bir koku falan da duymadım.zaten öyle aleni boca etmiyorum elimle sürüp kurutarak sadece biraz kayganlık kazandırıyorum.bildiğim kadarıyla bu tür kazalar genellikle oksijen dolumu sonucunda yaşanmış.

    • Official Post

    Bahsettiğiniz yağların hiç biri güvenli değil,Bizim zamanında yaptığımız araştırmalarda Molycote 111 dışında bir gres temin edemedik, yok yani, Sabredin 1 hafta daha 7 YTL verip Molycote 11 küçük paket alabileceksiniz YataGun dan.