Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bu konudaki bilgisizliğimi mazur görün bunun yerine başka marka tüp takılamazmı acaba?

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

    • Official Post

    bu konudaki bilgisizliğimi mazur görün bunun yerine başka marka tüp takılamazmı acaba?

    Hayır takılamaz, şahsına münhasır ölçülere sahip bir tüp, T12 ile benzerliği var yapı olarak ama sadece o kadar ölçüler, dişler vs... herşey farklı, T12 tüpü kopyalanmaya çalışılmış ama olmamış, olmazmı dersen çok kolay olur, bu tüp olayını yıllardır yapan profesyonel firmalar var, yaptırırlar ve 300 barda su test'i yapıp teslim alırlar, sonrasında korkusuzca kullanırsınız, ama Hatsanın en büyük hatalarından biri de klasik üretim anlayışını terkedememiş olması, yeni dünyada üreticiler ürettikleri bitmiş ürünün % 80 - 90 a varan oranlarda parçalarını, o konunun uzmanı yan sanayi üreticilerine ürettirip, kalite kontrollü alım yapıyorlar, ama Hatsan herşeyi ben üreteceğim ısrarından vazgeçmiyor.

  • mustafa abi şimdi bu tüfeği kullananlar açısından,sizinde bahseddiğiniz gibi oring contanın oturduğu yuva pek iyi dercede işlenmemiş,hal böyle olunca valf ın yivsetine teflon bant sarılıp sıkılsa tüp e,olduki hava kaçak durumunda bu teflon bir nevi engellermi kaçağı,kaçak anında şiddeti azaltırmı sizce?
    saygılar

    • Official Post

    mustafa abi şimdi bu tüfeği kullananlar açısından,sizinde bahseddiğiniz gibi oring contanın oturduğu yuva pek iyi dercede işlenmemiş,hal böyle olunca valf ın yivsetine teflon bant sarılıp sıkılsa tüp e,olduki hava kaçak durumunda bu teflon bir nevi engellermi kaçağı,kaçak anında şiddeti azaltırmı sizce?
    saygılar




    Kesinlikle olmaz, Yivlerden hava serbest bir şekilde O Ring e ulaşmalı, hatta O Ring in hemen önünden 1mm ile delik delinirki, olası akıllının biri dişlere teflon sarıp ta tüpü patlatmasın diye, çünkü bu tür bir şey, dişlerin yanında oluşacak basınç formu bozar ve olmayacaksa bir kaza olmasına neden olur, bu teflon bant gibi uygulamalar en fazla 6 - 8 bar gibi basınçlarda uygulanabilir, böylesine yüksek basınçlarda kesinlikle dişlerden hava serbest geçmelidir,


    Benim gördüğüm kadarıyla, valfin tüpe girdiği dayanma noktası, yani diş dibinin çapı yarım mm daha düşürülmeli ve oradaki 2,5omm lik O Ring yerine 3mm lik kaliteli yüksek basınç O Ring i kullanılmalı ve Çelik tüpün O Ring e yataklık yapan kısmı kalınlığına dokunulmadan dişlere doğru 1 mm daha ilerlenmeli ve bu kısım cam gibi parlak olmalı,


    Tabi bunlarla bitmiyor, çelik tüpün neden orta kısmının tornalanarak inceltildiğini Ülkü abi keşfetti, Tam o kısma namlu tutucu plastiği isabet ediyor, oeadaki plastiğin içinde O Ring var, kolay geçsin diye tüpü inceltmişler, halbuki kalın kısma geçiyor zaten, ha ne olurdu vidalanırken zorlanırdı, bu da sorun değil, Hatsan da nasılsa gres yağı çok,


    Düşünki bu O Ring 1 mm nin 20 de biri kadar bir aralıktan dışarı fırladı, diğer tarafınıda emniyete alalım deyipte iyice sıktığımızda O Ring dışarı ezilerek çıkıyor, yani yapı O Ring i eziyor, ezmemesi gerekiyor.


    "Deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğruki demiş" Buradaki bahsimiz, can güvenliği, gerisi angarya,

  • diğer forumda okumuştum galiba, at-44'ün 1-2 aya kadar lw namlulusu çıkıcakmış. belki almanyadan namlu getirtirken iki de tüp yaptırtıp getirtmeyi akıl edebilirler. yoksa bu hatsanın kısa vadede altından kalkabileceği bir iş gibi durmuyor. eğer bu tüp işine bir çözüm bulmazlarsa çok büyük zarar ederler.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • şu adamlar ne zaman adam gibi bir tüfek yapmayı öğrenecek. ?(



    Bence bu iş tüfek yapmakla ilgili değil, sanayici olmanın, üretici olmanın ve bir ürün meydana getirmenin ne gibi vasıflar gerektirdiğini bilmekle ilgili.


    Ne üretirsenin üretin bazı kurallar vardır,


    Rakip firmaların ürünlerinden alır ve onları incelersin, ne yapmışlar hataları ve iyi tarafları nelerdir.
    Benzer ürünleri kullanan insanların görüşlerini alırsın
    Kendi tasarımını yaparsın,
    Prototip hazırlar ve bunun üzerinde denemeler ve iyileştirmeler yaparsın,
    Artık üretim aşamasına gelindiğinde üretilecek olan modelden numuneler hazırlar ve bunları test edersin
    Benzer tarzda ürünleri kullanan ve konu hakkında bilgisi olan insanlara numuneler yollar test etmelerini istersin
    Artık seri üretime geçecek duruma gelmişsindir.
    (atladığım veya eksik yazıdığım kısımlar olabilir)


    Böylece ne kendi firmanı nede yurtdışın'da ülkeni adını rezil etmemiş ve arkandan söylenen bazı kötü sözler nedeniyle kulaklarını çınlatmamış olursun.


    Bu arada Mustafa Bey büyük geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsınız. Herhangi bir girişme bulunmayı düşünüyormusunuz, tüketici mahkemesine veya sanayi bakanlığına başvurmak gibi.


    İlkokula giderken sanayide çalıştığım bir yer vardı, presten çıkmış malzemelerde kenar keskinliklerinin gitmesi ve çapak kalmaması için dönen bir dolap içine sıfır numara talaş, arap sabunu ve ürünleri atarlardı. Bu dolap belli bir süre döndükten sonra ürünler pırıl pırıl çıkardı. Böyle bir işlem acaba hatsan'ın çapak sorununa çözüm olabilir mi?

    • Official Post

    Bu arada Mustafa Bey büyük geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsınız. Herhangi bir girişme bulunmayı düşünüyormusunuz, tüketici mahkemesine veya sanayi bakanlığına başvurmak gibi.


    Hayır böyle bir şey düşünemeyiz, çünkü biz kendimizi Tüketici olarak değil, denetleyici ve yaptırımcı olarak görüyoruz, Amacımız bağcıyı dövmek değil, Bu hobiyi paylaşanların üzün yemesini sağlamak.

  • Hayır böyle bir şey düşünemeyiz, çünkü biz kendimizi Tüketici olarak değil, denetleyici ve yaptırımcı olarak görüyoruz, Amacımız bağcıyı dövmek değil, Bu hobiyi paylaşanların üzün yemesini sağlamak.



    Gerçekten güzel bir yaklaşım umarım Hatsan bu konudaki gerekli adımları biran önce atar. Fakat şunu da düşünmeden edemiyorum; bu üründen alan bir sürü insan var, ya benzer bir durum onların başına gelirse ve kötü bir olayla sonuçlanırsa. Hatsan bu silahtan satın alan herkesi uyarmaya çalışacakmı acaba böyle bir hata için ve stoklarındakileri de düzeltme yoluna gidecekmi. Umarım büyük bir firma olmanın gereklerini yerine getirerek bunları yapar ve herkesin hem takdirini, hemde güvenini tekrardan kazanır.

  • Normalde böyle bir durumda bilinçli bir üretici çağrı yapar ve sattığı tüm silahları toplar. Eksikliklerini giderir veya isteyene ücret iadesi yapar. Hala bazı kimselerden benim tüfeğimde bu bahsedilen arızalar yok vb. yazılar okuyor ve çok üzülüyorum. 10000 atış yapmış olabilirsiniz ama 1 sonraki atışta bir şey olmayacağını kim garanti eder. Bir üründe sistematik bir hata varsa hepsinde vardır ve er veya geç bir şekilde kendini gösterir.
    İnsanımız kendi can güvenliğini düşünmezken Hatsan'a laf söylemek ne derece doğru o da tartışılır zaten..

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • hatsan firmasına tel açtım ve ısrarla tüpün testlerinin yapılıp yapılmadığını sordum tüm testlerin yapıldığını böyle bir riski kimsenin alamayacağını belirtiler sadece 190-200 bar arası hava basın dediler ve tüfeğin tüm parçalarının 200 bara göre üretildiğini söylediler

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Sayın Ülkü Abi ve Mustafa beyin affına sığınarak bu konuda birkaç kelime etmek istiyorum.
    Özellikle Bu konuda şimdiye kadar birtek kelime yazmaksızın sabırla Ülkü abinin inceleme sonucunu bekledim .Ancak Ülkü beyin yaptığı ve Mustafa beyinde katkı ve yorumlarıyla devam eden bu inceleme çalışmasının gerek bu gerekse diğer forumda geldiği noktada halen daha bazı arkadaşlarımız tarafından farklı yönlere çekilmeye çalışılması Halen daha ısrarla Yok sizemi denkgeldi ,benimki taş gibi çıktı ,siz alın ben kefilim .
    mantığıyla hareket etmeleri ve kendilerinden tarafsız yorum yapmalarını beklediğim Ülkü bey ve Mustafa beyin kesinlikle tarafsızlıklarını koruyamadıklarını gördüğüm için bu konuda birşeyler söylemekten öte artık haykırmak ihtiyacı duydum.
    Gerek kurma kolunun kırılması ,gerek kullanılan o-ring in yanlış seçimi,gerekse o-ring yatağının standart dışı olması dışında silahta daha birçok değinilmemiş gerek dizayn ,gerek işçilik ve gerekse malzeme seçiminden kaynaklı hatalar mevcuttur ve bu silahı bu haliyle piyasaya sürmek hangi akla hizmetin eseridir anlayabilmiş değilim.
    Burada detaya girmeksizin sadece şunu belirtmek isterimki gerek Ülkü beyin Gerekse Mustafa beyin tüm teşhisleri %100 doğrudur.
    Belirtilen problem ve tehlikeler yanlızca Ülkü beyin inceleme yaptığı silaha özgü olmayıp daha öncede yaşanmış ve seri üretim tüm AT44 lerde yaşanması potansiyel riskler olup üreticininde bizzat kabul ettiği kusurlardır.
    Üreticisinin dahi özrünü kabül ettiği noktada halen daha sanki bu problemler kasıtlı yaratılmışcasına Ülkü beyi ve Mustafa beyi yargılayıcı bir tutum ve uslupla, saygısızca eleştiren ve ne acıdır ki hayatların da muhtemelen ilk kez bir PCP sahibi olup başımıza üstat kesilen bu birkaç haddini bilmez karşısında Ülkü beyin ve Mustafa beyin alçak gönüllülüğünü ve affediciliğini gıptayla karşılıyorum !
    Doğru olan tek eleştiri Ülkü bey ve Mustafa beyin tarafsızlığı konusunda yapılan yorumlardır.
    Evet kesinlikle tarafsız olduklarını kabül etmiyorum.Maalesef ve neyazıktırki şu ana değin yaptıkları yorumlarda tarafsız kalamamış muhtemel kişisel dostlukların veya HATSAN ın bir Türk firması oluşunun neticesinde HATSAN lehine yanlı harekek etmişlerdir.
    Anılan hatalar özelliklede tüp konusundaki riskler inanıyorumki farklı bir firmanın (FX DAHİ OLSA) ürününde gözlemlenseydi resmen topa tutulurdu.
    Özellikle Mustafa beyin tüp konusunda yaptığı yorumlardan alıntılar :
    "Kadir diş boyu senin gördüğün kadar değil, olması gerekenden fazla diş boyu açmışlar, faydası = fırlama olmaz) ki olmadı."
    Mustafa abi böyle bir yorum olabilirmi ? Diş boyu uzun diye 200 bar lık bir tüpe ne kadar güvenilir?


    - Abi bak ne buldum,200 gramlık dinamit lokumu.
    - Aman olum onun fitilinden duman cıkıyor.
    - He abi ben yaktım.Nasıl güzel yakmışmıyım?
    - Aman olum manyakmısın ucurucan bizi havaya -de git-
    - Yok abi merak etme hiç bişi olmaz,fitilini uzun yaptım !
    - Nassiiiiiiiii.


    Nacizene eklemek isterimki -ileri gaz dinamiği ve yüksek hızlı akış termodinamiği- bilgisine haiz arkadaşlarımın affına sığınarak söylüyorum durağan basıncın enerjisi böylesi bir kaçak sonucunda potansiyel enerjinin hızla azalarak kinetik enerjinin mili saniyeler içinde yükselmesine ve iç enerji ile akış enerjisinin toplamı olan entalpi oluşmasına neden olur.Özellikle kaçak hava akışında havanın akış hızı ses hızı seviyelerinin üzerindeyse entalpi o denli yüksek bir enerji seviyesine ulaşırki durağan basınca dayanabilen et kalınlıkları bir kağıt edasıyla yırtılarak patlar.
    AT44 Kağıt üzerinde teorik olarak başarılı ve potansiyeli yüksek, pratikteyse başarısız ve hayati kazalara sebebiyet verebilecek bir üründür.
    Silah üzerinde bir çok modifikasyon yapılabilecek ve belirli ölçüde geliştirilebilmeye açık yapısının yanında ev ortamında modifiye edilebilecek kadar basit değil ancak sanayi ortamında gelişmiş makina parkuruna haiz ve usta ellerde modifiye edilmesi gerekir.Özellikle böylesine yüksek basınçla çalışan PCP grubu havalı silahların bilinçsiz ellerde yapılabilecek müdahalelerle ölümcül kazalara sebebiyet verebilecek olduğunu her halükarda bu silahın taşıdığı hata ve risklerin üretici garantisinde revize edilmeden alınıp kullanılmasının son derece tehlikeli olduğunu,halen kullanmakta olanlarında hayati bir kumar oynadıklarını bir insani görev olarak üzerine basa basa söylüyorum.
    Sonuç Olarak bu silahı tavsiye etmek veya ona kefil olmak gafletten öte cinayettir.
    İşin iyi tarafı ise mevcut hataların hatta bunun ötesinde ileriye dönük modifikasyon veya revizyonların zamanında üretici firmaya doğru ağızlardan aktarılmış olması ve gerçekte elleri öpülesi bu güzel (huysuz) ihtiyarın fikirlerinin kaale alınarak daha hatasız ve daha tatminkar hatta ve hatta gurur duyabileceğimiz üretimlerin gerçekleştirilebilmesi için yetkililerin adım atmış olmasıdır.
    Asla unutulmamalıdırki yapılan her türlü eleştri hastası olduğumuz bu hobinin ,hüzünle yadedilecek kazalarla anılmasını önlemek ve branşında
    dünya çapında gerek kalitesi ,gerekse performansıyla marka olabilecek bir HATSAN yaratma çabasının ürünüdür.
    Milliyetçi geçinerek bu ve benzeri eleştriler altında bit yeniği arayan bir zihniyetle ne Türk sanayisine nede Türklüğe hizmet edilemeyeceği aşikardır.
    Bilinmelidirki Mustafa bey,Ülkü bey ve onlar gibi nicelerin yapıcı eleştirileri HATSAN için binlerce ürününün satılmasından daha değerlidir.
    İstenmeyen üzücü bir kazanın hele hele yabancı bir kullanıcının başına gelebilecek bir kazanın tazmini unutulmamalıdırki markanın sonu olabilir.
    Asıl kimin taraflı ve hangi tarafta olduğunun kriteri tüm bunlar göz önüne alınarak yapılmalı bilgi ve emeğe hakettiği saygı gösterilmelidir.


    Saygıda veya bilgide kusur ettiysem affola.
    M.Akif NAZLI

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • kaliteli yapsınlar 2000 ytl desinler almayanmı var? benim örendiyim bişey var hatsan alacağına alma daha iyi...

  • Milliyetçi geçinerek bu ve benzeri eleştriler altında bit yeniği arayan bir zihniyetle ne Türk sanayisine nede Türklüğe hizmet edilemeyeceği aşikardır.
    Bilinmelidirki Mustafa bey,Ülkü bey ve onlar gibi nicelerin yapıcı eleştirileri HATSAN için binlerce ürününün satılmasından daha değerlidir.
    İstenmeyen üzücü bir kazanın hele hele yabancı bir kullanıcının başına gelebilecek bir kazanın tazmini unutulmamalıdırki markanın sonu olabilir.
    Asıl kimin taraflı ve hangi tarafta olduğunun kriteri tüm bunlar göz önüne alınarak yapılmalı bilgi ve emeğe hakettiği saygı gösterilmelidir.


    Saygıda veya bilgide kusur ettiysem affola.
    M.Akif NAZLI



    +100

    Maverick Model 88


    Beretta Special 16 GA


    Beretta S56

  • elinize sağlık sayın master ;d; ama ben ümitliyim gene de, hatsan ilerde bu hayati detaylardan kaynaklanan hatalarını düzeltirse çok iyi bir pcp üreticisi haline gelebilir.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • sayın master elinize sağlık epey bi uğraşmızsınız umarım bu yazıyı üretici okur ve daha dikkatli üretim yaparlar bu hobi hastalık derecesine ulaştı tofaşla 190-200 basanlar bmw vs araçlarla aynı hızı yapmak istemezlermi benim maddi imkanlarım ancak buna yetiyor bana göre bile bu bile pahalı ha hatsan at 44 lerde üretim hatası var hepsini toplarsa amenna ozamana kadar bunla atış yapacağım herşeyin bi ilki vardır bunuda unutmayın herkese doğarken pcp verilmiyor bu foruma üye olduktan sonra bayağı bilgi sahibi oldum kendimce merak etmyin modifiye işine asla bulaşmam bence gerekte yok uyarılarınız için teşekkürler mustafa abi bi yazısında hatsan yetkililerinin bu forumda olduklarını yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam insan çıkar cevap verir yanlışlarını kabul eder firmasını savunur sonuçta hatsan bu işi hobi olarak yapmıyor vergisini veriyor insanlara iyi kötü iş vermiş dahasıda dünya markası olmak yolunda ufak tefek hatalar olabilir türkiyenin ilk pcp sini yaptı sonuçta tüfek gelişme aşamasında ama tüp konusunda bi açıklama bekliyorum örneğin yaptıkları testleri açıklasınlar inşallah bu yazıyı okuyan bi hatsanlı çıkarr

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • sonuçta hatsan bu işi hobi olarak yapmıyor vergisini veriyor insanlara iyi kötü iş vermiş dahasıda dünya markası olmak yolunda ufak tefek hatalar olabilir türkiyenin ilk pcp sini yaptı sonuçta tüfek gelişme aşamasında ama tüp konusunda bi açıklama bekliyorum örneğin yaptıkları testleri açıklasınlar inşallah bu yazıyı okuyan bi hatsanlı çıkarr

    yavv akıncı gardaş sende iyice abarttın biz zaten doğandan şahinden basetmiyoruz biz şahinin motorunu takmayı unutmuşlar direksiyonu yamuk olmuş diyoruz sen hala hatsanı savunuyormuş gibi yapıyorsun bence hiç gerek yok her şey ortada kendini fazla zorlama .
    biliyorsun şahini, doğani fazla zorlarsan motor yakar dişli sıyırır vs.. saygılarımla. ;kffx;:huh:

    hamdım piştim yandım oldum.

  • buradan mesaj göndermeye çalışıyorum bir hatsan yetkilisi çıkıpta tüfekleri geri verin yada eksiklerini giderelim güvenlik konusunda kullanıcı hatası dışında fazla hava basmak gibi vs garanti veriyoruz demelerini bekliyorum henüz bi cevap yok okarda tel açtım tüm testleri yapılmıştır diyorlar halen hatta airguntürk forumunu ziyaret edin bile dedim kırk yılda bi pcp sahibi olduk borçla harçla kurma kolunun kırılmasını göze aldık namlunun bile kötü çıkmasınıda göze aldık şimdide tüp belası çıktı satsam satılmıyo atsam atılmıyo azbuz değil aşağı yukarı 2 asgari ücret maaşı şimdi ne yapayım senin gibi çürümeyemi terk ediyim kafam bozuluyor zaten kaldırıp denize atıcam bu hobiyide bırakıp uzaktan kumandalı araba falan alıcam hiç olmazsa onlarda patlama sorunu yok merak ediyorum acaba mustafa abi acaba patlayan tüpü hatsana gönderdiklerinde ne dediler

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.