Hatsan PCP yoksa Kral PCP tabanca-tüfek mi daha iyi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamun aleykum..


    Çok yeni havalı silah kullanıcısıyım. Mod 25le başladım. Şimdi ya alttan kurmalı şarjörlü ya da PCP tabanca tarzı da ola bilecek tüfek almayı düşünüyorum.

    Tavsiyeleriniz gerekli. 5.5 pellet ve 250-300 m-s olabilecek ve sarjörlü dayanıklı silah arıyorum. Tamamen farklı türlerden de tavsiyeler ede bilirsiniz, yeterki nedenini de açıklarsanız..)

    Bundan başka PCPleri normal küçük kompresörle doldura bilirmiyiz veya sade ayak pompasıyla ? Yoksa pcp pompası şart. Scuba biraz tehlikeli geliyor bana doğrusu.)



    p.s. Kayaşehirde atış yapanlar varmı? Nereye gitsek iyi?

    Dikkatiniz için önceden teşekkür ederim...

    Mod 25 =)

    • Official Post

    merhaba hoşgeldiniz.
    tamamen kişisel fikirlerimi söylüyorum. ben kral tüfeklerini seviyorum. daha kullanışlı ve güç ayar vidası var.
    bu tür tüfekler sıradan kompresör yada el ayak pompasıyla dolmaz.

    bunun kendi pompaları ve kompresörleri var.
    scuba tüpü de bilindik sağlam bir yerde alırsanız hiç bir sorun teşkil etmez.

    agt agtagt

  • Öncelikle aramıza hoşgeldin bahsettiğiniz hızda özellikle yerli olarak alttan veya namludan kurmalı aynı zamanda şarjörlü veya pcp tabanca yok malesef belki alt limitini yakalarsınız pcp tabanca ile pcp pompası şart ve sucuba kullanmayacaksanız compakt olması sebebiyle birçok kişiye tavsiye ettiğim özellikle reximex throne veya sizin beklentinizi karşılayacağına inandığım tabanca olarak düşünmenizden dolayı kral np 01 - 02 - 03 - ve 04 auto olarak seçim yapabilirsiniz

  • ve aleykümselam

    hoş geldiniz.

    sizin söylediğiniz tarzda hem tabanca hem tüfek modunda hatsan sortie var. ama kullanıcılardan biri yine aynı minvaldeki bir soruya hatsanın yarı otomatik sisteminin uzun vadede bozulduğunu bu modda bir silah alınacaksa kesinlikle np 04 demişti.


    reximex rp pcp olarak zoraki ise elle doldurulan iki model var. kullananlar tavsiye ediyor. hatta forumda zoraki fan grubu var. zoraki için fazlasıyla bilgi alınabilir.


    pompa konusunda ise;

    üfleyerek nasıl araç lastiği şişirilemiyorsa normal bir pompayla da pcp doldurulamaz.

    örnek verelim;

    binek araçlar 30, 35 psi

    kamyon tır lastiği 120 psi ( elektrikli küçük araç içi pompalar iyileri 120 psi basabiliyor)

    pcp tankı ise 3500 psi kimisi daha fazla


    kendi kendine yetebilen bir tabanca modunda bir şey bakınıyorum. mod 25 zoraki gibi bir şey.

    marka konusunda ise bu genellikte bir soruda kimsenin şu marka iyidir diyeceğini sanmıyorum. üstte de örnek verdiğim gibi özelde model sorularında forum üyeleri tecrübeleriyle yardımcı oluyor. hatsan hercules mi yoksa kral bigmax mı diye sorarsanız yardımcı olurlar.

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası


    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot

  • Hoş bulduk arkadaşlar.


    Her birinize teşekkür ederim. Önemli bilgiler verdiniz. Ben de sanırım NP-01- 02 -03-04 arasında bir seçim yapacağım.. Hangisi daha dayanıklı acaba..PCP Pompayı da mecbur elde edeceğiz)


    Bu arada alttan kurmalı ve sarjörlü iki adet yerli tüfek var, ama nasıl olduğu hakta bir bilgim yok.. İkisi de Hatsanın Proxima modelleri.



    Mod 25 =)

  • Reximex RP'de istediğiniz çıkış hızına alternatif olacak güzel bir tabancadır. Regülatörlü olması, istenildiğinde dipcik takılabilmesi gibi avantajları var.

  • Bende kişisel fikrimi söyleyeyim. Pcp tufekler malesef artık çok kaba geliyor bana. Özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız. Taşımak bir problem haleine geliyor. Pcp tabanca daha mantıklı. Hatsan'ın sortie yada kral np-03 iki tabanca arasındayim. Atış sayilarida gayet iyi hemde pcp pompa ile doldurabiliyor.

  • Bende kişisel fikrimi söyleyeyim. Pcp tufekler malesef artık çok kaba geliyor bana. Özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız. Taşımak bir problem haleine geliyor. Pcp tabanca daha mantıklı. Hatsan'ın sortie yada kral np-03 iki tabanca arasındayim. Atış sayilarida gayet iyi hemde pcp pompa ile doldurabiliyor.

    Aynen.. ben de o yüzden tüfek-tabanca tipi bir şey istiyorum.. Sanırım Kral bu konuda daha başarılı.. hem gelen yorumlardan hem incelediğim videolardan bu kanaate geldim.

    Mod 25 =)