Avfoni Rezilliği

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 9/05/2022 tarihinde pazartesi av foni yi aradım kral knigt 5.5 ürün stokda dediler kargo ne zaman olur dedim yarın kargolanır dediler. aldım. salıdan beri bu gün kargoda yazıyo. bugün öğlen aradım kontrol edelim dediler. geri aradılar ürün hazırlanmış paketli. bugün kargolanacak dediler. akşam 5 te yine aradım arkadaş onu işletmek için ilçe emniyete gitti onu bekliyom dedi. ve daha kargolamadı. bakalım nolcak



    arkadaşlar tüfek geldi bu gün fatura yanında nakil belgesi var. sanırım kargoda sorun çıkmasın die emniyetten alınmış. kral puncher kngit 5.5


    sahibi oldum . 2 şarjör dolum ucu tekli dolum aparat bipod . pilastik çanta. gayet güzel .tek sorun bu gün kargoya verilcek görünüyor.


    yogunlar sanırım baya ama ürün güzel av foni sorun çıkmadı.



     Düzenle

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen yhmnhyutu: sorun giderildi ().

  • ilce emniyete isletmek nedir ki. Boyle bir uygulama var mi

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

  • Yeni bir uygulamaysa bilemem ama havalı silahlar emniyete veya herhangi bir yere işletilmez. Sadece fatura kesilir.

    Daystate AirWolf MCT 0.22 & Hawke Sidewinder 30 Tactical SF 8.5-25 X 42 & Draeger 6L 300Bar

    Weihrauch HW98 0.177 & Hawke Varmint 6-24 X 44
    Weihrauch HW75 0.177 cal.

    Weihrauch HW45 0.177 cal.
    Bushnell Sport 850 Laser Rangefinder

    hasag.png

  • wasaptan yazıdığı ürün gönderimden önce emniyetin polnet sistemine kayıt işlemi yapılacakdır tarafınıza göndereceğimiz kayıt belgesi


    ve faturayı nakil işlemlerinde yanınızda bulundurmanızı rica ederiz yazıyo

  • Bir yerde okumuştum yeni havalı tüfek alan arkadaşların ürünleri polise işleniyor. Yani polis hangi ürün ve model aldığını biliyor. Sanırım bu sene başladı. Bu bilgi kesin bir bilgi değil. Sadece söylenti.


    Daha önce aldığım ürünlerde kutunun üzerinde bir kağıt oluyor. İçişleri bakanlığı onaylı silah taşıma belgesi. Bölgeye göre Jandarmadan alınan bir belge de olabiliyor. Bu kesin bilgi çünkü aldığım son ürünlerde bu belge vardı. Tabi bu belge tüfeğe özel bir belge değil sanırım. Av bayisinin aldığı bir belge. Yoksa her ürün için bu belgeyi almak ciddi bir yük.

    Diana
    Weihrauch
    Crosman

    Hatsan
    Reximex

    Evanix

    KalibrGun
    Air Arms

    AirForce

    FX

    Zoraki

    Walther

    Daisy

    Beeman


  • arkadaşlar tüfek geldi bu gün fatura yanında nakil belgesi var. sanırım kargoda sorun çıkmasın die emniyetten alınmış. kral puncher kngit 5.5


    sahibi oldum . 2 şarjör dolum ucu tekli dolum aparat bipod . pilastik çanta. gayet güzel .tek sorun bu gün kargoya verilcek görünüyor.


    yogunlar sanırım baya ama ürün güzel av foni sorun çıkmadı.

  • hayirli uğurlu olsun, kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanin

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

  • Öncelikle hayırlı olsun, güzel atışlarda kullanın.

    Yaklaşık yedi-sekiz sene kadar önce ilk havalı tüfeğimi bahsi geçen mağazanın Tandoğan şubesinden almıştım. Buna binaen yakın zamanda kral pcp tüfeği almak için yine gittim, fakat gördüğüm manzara hem üzücü hem de kötüydü. Fiyat olarak piyasanın altında ürünler vardı, fakat birçoğu ya iade yada hasarlı veya bozuk ürünler vardı. Yine de güvenerek kral pcp tüfeği aldım, fakat daha hiç kullanmadan şarjörlerin birinin bozuk olduğunu gördüm, mecburen fabrikaya gönderdim. Mağazaya tekrar gidip iade etmek istediğimde, polnet sistemine girdik bir kere iade olmaz gibi cümleler söyleyerek karşıdaki insanı aptal yerine koymaları hoş değildi. Fakat çok üstelemedim, mağazadan ayrıldım. Avfoni eski avfoni değil..

    Polnet işleme konusuna gelince, av bayisi vs işletmelerin polnet sistemine erişimi olamaz, sadece bildirim yaparlar, güvenlik personeli bu bilgileri polnet veri sistemine işler. Daha önceden güvenlik kurumları bunları takip etmiyordu veya veri sistemine işlemiyordu, artık işliyor. Ancak dürbün vs ürünler takip edilmez ve veri sistemine işlenmez. Ancak muhtemelen ateşli silahlardaki gibi olmasa da benzer bir ruhsatlandırma çalışması yapılacak, çünkü vergi, harç vs geliri almak için. Çünkü her geçen gün büyüyen bir sektör. Sanal para düzenlemesi de vergilendirme çabası için çalışılıyor. Bu konu da benzeri bir durum.

  • polnet dedikleri bence nakil belgesi diye bişey var faturanın yanında onu kasttetiler sanırım. avfoni hakkında gerçekden çok şikayet var.


    fakat bana gelen ürün gayet temiz durumda her hangi bir defarmasyon yok. 2 şarjör dolum ucu dediler kutu içeriğini. bipod çıktı.


    diğer sitelere göre 100/30 ucuz tandoğan şubesinden görerek alabilme imkanı olan varsa alsın derim.

  • Silahların üzerinde seri numaraları ve kalibreleri yazıyor. Gerçi kalibreleri değiştirilebiliyor. Ateşli silahlarda namlu üzerinde seri numaralar ve istediğinde yedek namluyu da ruhsata işletebiliyorsun. Havalıda ilk aldığın klibre yazıyor. Namluda da seri numara yok. Eğer ruhsatlandırma işlemi olursa namlu değiştirmek sorun olur.

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası


    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    6-9 litre 300 bar karbon tüp

    reximex rp 5.5

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot

  • Bir silah fabrikasının yurtiçi satış departmanında çalışan arkadaşım bana; artık havalı tüfeklerin seri numarasını, marka, modelini ve satılan kişinin kimlik bilgilerinin emniyete verildiğini belirtti. Yani herhangi bir kaza durumunda sorumlu faturada ismi geçen kişi olacak anlamına geliyor bir nevi...

    Buna istinaden, ikinci el olarak birine satılan bir tüfekte nasıl bir işlem uygulanacak işte burası muamma. Bir şekilde faturaya ya da ayrı bir kağıda satıldığını gösterir kısa bir tutanak yazılabilir. Fakat ne derece geçerli olur bilmiyoruz.

    Stoeger X10 .22

    Stoeger X50 .22

    Stoeger XM1 .22

    Hatsan Hercules 666 .25

    Hawke Sport Hd 3-9x40

    Stoeger m3000 Peregrine

    Benelli 828U Sport