Webley Patriot .22 (5,5mm)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • açıklamalarınız için ve objektif yaklaşımlarınız için çok teşekkürler mustafa bey
    bence bu forumda 100 kişi varsa 50 kişisi siz burda olduğunuz için ve tecrübelerinizi objektif biçimde paylaştığınız için burda onun için sizin tavsiye ettiğiniz bi silahı bende gözü kapalı alırım


    şimdi tekrar konumuza dönücek olursak anladığım kadarıyla bu webleylerde 2 tip namlu kullanılmış şimdi nacizane birkaç sorum olucak
    1-biz bu namlunun lothar walther namlu olduğunu anlayabilirmiyiz
    2-bu silahla atış yaptınızmı yaptıysanız kaç m de nasıl grup yapıyor 350 magnum kadar gülçlü ve onun gibi istikrarlımı
    herkese saygılar


    Panter 31 kardeşim, ben acizane 1. sorunuza yanıt vereyim, -Webley Patriot' ta kullanılan namlu Lother Walther değil. İki tip namlunun 1. si, yurtiçinde satışa sunulan ilk namlular (yani kötü olanlar) 2.si ise şuan satılan Veli abiden de alabileceğimiz Webleylerin namluları onlarda LW değil ama anladığım kadarı ile eskisinden veya yerli tüfeklerinkinden çok daha iyi.


    2. sorunuza yanıt vermek için yeterli değilim. Onu da tecrübeli arkadaşlar veya üstadlar yanıtlayabilirler.


    Selamlar

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • evet 35-40 mt gruplar önemli şimdiye kadar okuduklarıma göre 8-10 mt iyi ama uzak mesafe konusunda her hangi bir bilgi yoksilah gayet güçlü fakat uzak mesafede sonuç alınıyormu bu çok önemli

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • bende öyle tahmin ediyorum diana gibi gurup da yapıyosa aldığımız dianaları çöpe atalım :) hem güçlü hem ucuz hem istikrarlı

    diana mod 48 black - diana 3-9x42 bullseye
    diana panter 31- diana 3-9x42 bullseye
    gamo delta fox - diana 4x32 magnum plus
    hatsan süpertact - stoeger 4x32

    • Official Post

    Arkadaşlar W.Patriot güç olarak Diana 350 Magnumdan da,Hatsan Mod135 den de fazlasıyla güçlü ve verimli,gurup konusunda bir şey söyleyemem,bunu yapabilecek vakte sahip değilim,"Skmergen" Şükrü bey'in silahı bitmek üzere,önümüzdeki hafta silahı kendisine gönderdiğimde kendisin den,silahı ile 10 - 30 - 60 metre gurupları rica edelim,o da bizi kırmasın,hattâ "Tozkoparan" Murat bey'in yakın arkadaşı ve Murat bey'de Kronograph var,bir de hız ölçümleri yaparlarsa finişe yaklaşırız,geriye 3 - 5 ay sonraki silahın yıranma ve performans değerlerini gözlemlemek kalır.

  • oo süper haber bu :D gruplarıda güzel olursa ben alıcam 1 tane 5.5 luğundan gerçi tomahawk da kafamı karıştırdı ama onun gücü bukadar deil

    diana mod 48 black - diana 3-9x42 bullseye
    diana panter 31- diana 3-9x42 bullseye
    gamo delta fox - diana 4x32 magnum plus
    hatsan süpertact - stoeger 4x32

  • Grup testini nasıl yapmak gerekiyor? Doğru sonuçlara ulaşmak için metodik bir yöntemi var mı?

  • Arkadaşlar W.Patriot güç olarak Diana 350 Magnumdan da,Hatsan Mod135 den de fazlasıyla güçlü ve verimli,gurup konusunda bir şey söyleyemem,bunu yapabilecek vakte sahip değilim,"Skmergen" Şükrü bey'in silahı bitmek üzere,önümüzdeki hafta silahı kendisine gönderdiğimde kendisin den,silahı ile 10 - 30 - 60 metre gurupları rica edelim,o da bizi kırmasın,hattâ "Tozkoparan" Murat bey'in yakın arkadaşı ve Murat bey'de Kronograph var,bir de hız ölçümleri yaparlarsa finişe yaklaşırız,geriye 3 - 5 ay sonraki silahın yıranma ve performans değerlerini gözlemlemek kalır.


    Mustafa Abi, izlenmesi gereken yolu çok güzel özetlemişsiniz.


    Şükrü bey' in silahında güç artışına yönelik bir yenileme yapılacakmı? Bunu sormamın sebebi ise, ben de tüfeği dağıtıp toplayabilirim, fakat sizin uyguladığınız modifikasyonların hepsini yapabilmem mümkün değil, her üyenin aldığı silahı da sizin modifiye edemeyeceğiniz için, mecburen alacağımız silahların, fabrika çıkışı özellikleri neyse onunla idare etmemiz gerekiyor. Yani sizin çalışmanız bittikten sonra Şükrü bey' in silahı ile yapılacak ölçümler bizim alacağımız silah ile aynı olurmu, olmazmı?

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



    • Official Post

    Emrah bey,


    Şükrü bey'in silahında tek yaptığım silahı söküp,temizleyip yağlayıp yeniden toplamak dan başka bir şey değil,ve bu silahın ekstra bir modifiyeye de ihtiyacı yok,Ekstra bir şeyler yapılmazmı? Yapılır ama abesle iştigal olur,silah Mod135 den ve 350 Magnum dan güçlü olmasına rağmen onlardaki kadar hoplayıp zıplama yapmıyor,gücü son derece yeterli,bundan fazlasını isteyen arkadaşlar gidip ateşli silah satın alsınlar,kurarken kendinizi kasmıyorsunuz,benim de bu silahı almamın tek nedeni,güçlü ama sakin bir silah olması.

  • Elimde AA pelletler heyecanla silahı bekliyorum. ;(
    Silahı aldıktan sonra en kısa sürede testleri yapıp sonuçları açıklayacağım.


  • Panter 31 kardeşim, ben acizane 1. sorunuza yanıt vereyim, -Webley Patriot' ta kullanılan namlu Lother Walther değil. İki tip namlunun 1. si, yurtiçinde satışa sunulan ilk namlular (yani kötü olanlar) 2.si ise şuan satılan Veli abiden de alabileceğimiz Webleylerin namluları onlarda LW değil ama anladığım kadarı ile eskisinden veya yerli tüfeklerinkinden çok daha iyi.


    2. sorunuza yanıt vermek için yeterli değilim. Onu da tecrübeli arkadaşlar veya üstadlar yanıtlayabilirler.


    Selamlar

    Arkadaşlar Hatsan fabrikasına söylesek yurt dışına satılan webley patriot 5.5 den bu sitede almak istiyen arkadaşlar birleşip gurup halinde istekte bulunsak acaba bizlere satarlarmı.

    FEİNWERKBAU 600

  • Yurt dışına satılan başka bir webley patriot yok yani bizim kullandığımız ile yutrdışına gidenler aynı malzeme :D


    Selam ederim HAKAN :D

  • Alıntı


    tüfeğin performans deyerlendirmesi için mümkün oldukça destekli yani atıcı hatalarını minumum a indirgeyecek şekilde atış yapılmalı önce 10 m ,35 m ,50m , 80 m ve mümkünse dahada ileri mesafeler denenir
    yeni ve yeni yağlanmış tüfeklerde dizel etkisi geçmesi için bazen 100 atış tan sonra normale dönen sistem test edilir.pelet seçimi de önemlidir her tüfek her peleti beyenmez çeşitler üzerinde deyerlendirmelere gidilir.tüfeğin namlu temizliği yapılarak yapılan test ikinci ve üçüncü kez tekrarlanır.saygılarımla

    Cevabınız için teşekkürler.

  • Hayırlı bayramlar


    tüfek artı(+) ları ve eksi(-) leriyle en iyi yerli...


    dürbün kanalı biraz zayıf gibi duruyor,


    dürbünle kullanan arkadaşlar bizleri aydınlatırlarsa sevinirim.

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

    • Official Post

    Yo zayıf değil,standart 9 - 11mm gövde kanallı

  • mod 125 in ilk versiyonunda olan ve o zamanki diyer hatsan lardaki dürbün kanalına benziyor.


    mod 125 in bu ilk versiyonunda dürbün bağlantı aparatı takmadan dürbünleri sabitliyememiştik.


    paketten çıkan dürbün ayakları 250 atışta dağıldı.Stoper,tek parça ayak vbg. çok şey denememize rağmen (dampa ayak da ankara da yoktu )dürbünü sabitliyemedik.


    Mod 125 ve sonra cıkan modellerde hatsan dürbün bağlantı aparıtını kendisi eklemeye başladı ve bu tüfeğin tepmesinden oluşanlar bu sorunlar bir nebze azaldı.


    Bu yüzden çoğu arkadaş dürbünsüz kullandı.Ben bir arkadaşa hediye ettim.O zaman hatsana kızıp av marketten diana mod 54 almıştım.(iyiki almışım)


    Webley patriot .22(5,5 mm) depoda yatıyor.


    Kısaca aynı filmi bir kez daha izlemek istemiyorum.

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

  • herkese iyi bayramlar bende aldım bir tane bayramdan sonra elime geçecek


    mustafa abi kurma kolundan başka yapılması gereken bir değişiklik varmı? £tabanxalı$

    • Official Post

    Kol dşında değişecek bir şey yok,ancak imkanınız var ise silahı dağıtır ve fabrikanın yağlarından arındırır ve yeniden benim tavsiye ettiğim (daha önce açıkladığım yağlama şekilleri) gresleme yöntemi ile yağlanırsa daha iyi olur.

    • Official Post

    Oto sanayilerinde,oto hırdavatçılarında bulursun sanırım,kauçuk bazlı yeşil gres,ama tetiğe gres sürmeyin,tetiği ince yağ ile yağlayıp,piston kenarlarını ve yayı bolca gresleyin.