ordumuz karar verdiği 5.56 calibreyi terkediyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Piyade silahında 'öldüren' değişiklik


    21 Aralık 2008





    Özgür EKŞİ - ANKARA












    <IMG alt="Piyade silahında 'öldüren' değişiklik" src="http://www.hurriyet.com.tr/_np/1503/7011503.jpg" align="right" />



    .hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}
    .hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}




    Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından 5.56 kalibrede üretimine karar verilen Mehmetçik-1 modern piyade tüfeğinde radikal bir değişikliğe gidildi. Tüfeğin kalibresi büyütülerek 7.62 milimetre mermi kullanımı gündeme geldi. Bu basit bir değişiklik gibi görünse de aslında tüfeğin vuruş gücü arttı. Tüfeğin daha etkili hale gelmesiyle terörle mücadelede başarı oranının artması hedeflendi.



    Askerin Güneydoğu'da kullandığı G-3 modeli piyade tüfeği 7,62 mm kalibrede mermi kullanıyor. Bu mermiler etkili mesafeden vurduğu kişiyi öldürecek güce sahip. TSK envanterinde bulunan HK-33 modeli tüfek ise bütün dünya tarafından tanınan M-16 silahları gibi 5.56 mm kalibrede mermi kullanıyor. Bu mermi ile vurulan kişi yaralanıyor ama genellikle ölmüyor. ABD, düşmanı 5.56 milimetrelik mermi ile vurmanın insan haklarına uygun olduğunu savunuyor. Bu iddiaya göre çatışmada vurulan bir kişi yaralandığında en az 2 kişi çatışmadan çekiliyor, çatışmada bir kişi ölürse sadece ölen çatışmadan çekilmiş oluyor. Bu teoride yaralamanın öldürmekten daha çok işe yaradığı savunuluyor. TSK da bu teoriler çerçevesinde yeni tüfek için HK-33'te olduğu gibi 5.56 kalibreyi tercih etmişti.


    Güneydoğu'da 5.56 kalibre tüfekleri kullanan askeri personelin görüşleri teoriyi çürüttü. Çatışmaya giren askerler, teröristin tek mermi ile etkisiz hale gelmediğini, yaralandıktan sonra dahi askere karşı ateş için gerekli gücü bulduğunu, vurulunca ölme ihtimali daha az olduğu için teröristin çatışmada daha rahat davrandığını, yaralı PKK'lıların ateş alanında kendi başına kaldığını yani iddia edildiği gibi iki teröristin çatışmadan çekilmediğini ifade ettiler. Bu yorumlar üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında 19 Aralık Perşembe günü toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi yeni piyade silahının G-3 tüfeğinde olduğu gibi 7.62 kalibrede üretilmesine yeşil ışık yaktı.



    hürriyet gazetesi


    burada yapılan hata , m4 yada m 16 silahlarının 5.56 kalibresiyle h 33 aynı klasmana konması. hk 33 g 3 ün küçültümüş fotokopisi. m16 lar bunlardan farklı. iyi bir silah olmasa bu kadar yaygın olmaz. tekrar 7.62 dönülmesi bence hamallıktan başka birşey değil.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Çok yanlış bir seçim olur. Zaten dizayn özgün değil, HK416 nın varyantı, bir de dizayn ile oynayıp 7.62 yaparlarsa tutukluk yapma ya da arızalar baş gösterebilir 7.62 ciddi tepen bir fişektir. Kalibre olarak daha modern ve 900 metrede sub moa grup yapabilen 6.5x39mm Grendel (http://en.wikipedia.org/wiki/6.5_Grendel)ya da 6.8x43mm Remington Special Purpose Cartridge (http://en.wikipedia.org/wiki/6.8_mm_Remington_SPC) kullanılabilirdi. İki kalibrenin arasında hem güç hem isabet hem de az tepme, ayrıca şarjörün alacağı fişek sayısı da iyileşirdi. Ama bizimkiler yine bildiğine okumaya devam ediyor. Oldu olacak 12.7mm yapsınlar şarjörü de 5 mermi alsın, katır gibi tepsin ağır olsun ama teröristi vurduğu zaman karpuz gibi patlatsın, bu mudur mantık soruyorum. Allah bunlara akıl fikir versin.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Kesinlikle katılıyorum. Son derece yanlış bir tercih olur. "Bütün dünya bir halt bilmiyor, bir biz biliyoruz" yaklaşımı olur. Sanırım MKE hem 7,62, hem de 5,56 mermi üretimi yapmak zorunda kalmaktan hoşlanmadı.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Yine bu forumda mı verilmişti tam hatırlamıyorum ama M16'nin aslında ne kadar öldürücü bir silah oldugunu gösteren bir video izlemiştim. Mermi çok yüksek hızla vücuda girdiği için şok etkisi yaratıyormuş, çevresindeki damarları falan patlatıyormuş. Görsel olarak sunumlarla gösteriyorlardı. Bir Marine de M16 ile vurulup hayatta kalan pek fazla kişi görmediğini söylüyordu. Şimdi burada yazılanları okuyunca mualakkta kaldım ben de doğrusu nedir acaba?


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • G-3 silahlarda kullanılan 7,62x51mm ebadındaki fişekler çok tepiyor ancak kalaşnikofta kullanılan 7,62x39mm lık fişekler kullanılırsa sorun ortadan kalkar sanırım hemde şarjöre daha fazla mermi basılır.
    Bu 5,56 fişekleri gördüğümde bende bunlarda ne böyle ufacık hiçbir işe yaramaz diye kendi kendime söylenmiştim,büyükbaba g-3 mermisinin yanında yavrusu gibi duruyordu,sonra düşündüm amerikalılar bunu yapıp bütün dünyada işgal ettikleri ülkelerde devamlı kullanıyorlar diye. M16 nın teknik tanıtımını okuduğumda silahın bu 5,56 fişeklerle atım hızının g-3 ten ve ak-47 den daha fazla oldugunu ve ilk hızınında daha çok olduğunu görünce neden bu silahı kullandıklarını anladım.Tabi yanlızca m-16 silahınında ısrar edilebilir hk-33 deki performansı aynı olurmu bilemem.
    Birde amerikalılarda şöyle birşey var polislerine bile şavrotin (9 lu bilye) atan pompalı tüfek kullandırıyorlar.Nedeni ise suçluyu sağ yakalayıp sorgulamak,polisin bir anlık öfkesine yenik düşüp saldırganı otomatık silahla taramasını önlemek birde şavrotin fişeğin içinde bulunan 9 adet bilyeler 8,8mm, tabancadan atılan mermi 9mm oldugundan pompalı silahla yapılan bir atış ortalama 9 tabanca atışına denk gelecegınden isabet oranı yüksek,silah yivsiz oldugundan öldürme oranı düşük (akıllı adamlar valla). M16 larda kullanılan çapın düşük olmasıda yukarıdakı arkadasın belirttiği gibi düşmanı yaralı bırakıp yanındaki iki kişininde ona yardım edeceğini tahmin ederek üç kişiyi etkisiz hale getirmek, yok eğer yanındakılar yardım etmezse yaralı yakalayıp sorgulamak,zaten öldürmek isteyince yakından kafasına sıkıyorlar, hemde insan haklarını ihlal etmemiş oluyorlar kendilerince.
    Milletin ülkesini işgal edip benim silahım insan haklarına uygun demek değişik bir fantezi olsa gerek.

    Beretta FS92 9mm parabellum 15+1
    Ata Pompalı 12 cal. 7+1
    SATILIK;avci;

  • Aslında 5.56 lık fişek parçalanmaya ve vücut içinde dağılmaya meyilli bir fişek yalnız bu özelliği yüksek hızlıyken geçerli, uzak mesafeden delip geçme gibi bir durumu olabilir. Zaten bizim şerefi haysiyeti insanlığı olmayan teröristler yaralı arkadaşını taşıyacak zihniyette insanlar değiller. Cephane değiştirmek yerine askeri daha iyi eğitmek daha doğru olmaz mı. Mermi kafaya yada kalbe,ciğere geldiğinde eninde sonunda öldürecektir. Bahsettiğimiz 7.65 kırıkkale mermisi değil ki, ciddi güçlü fişekler. Neden illa birşeyleri değiştirme hastalığı var bizde anlamıyorum. 7.62 cephane kullanmak istiyorsan g3 kullanmaya devam et. Sanki dağlık arazide 300-500m den çatışma olacak. Unutmayın gerçek silah savaşları yakın mesafede olur. Önemli olan bence taşınabilir mühimmat sayısıdır. Ben olsam çatışmada şarjörümde 20 mermi değil 40 mermi olsun isterim. Yaralarsam nasıl olsa peşinden gider öldürürüm. Buhar olup uçacak hali yok ya.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • zaten abd liler insan hakkı muhabbetine ciddi saygılı insanlar bunun için 5.56 kullanıyorlar desek bile , diyemeyiz çünkü tabancaları yüksek kalibreli. hızlı giden mermi hareketli hedeflerde daha verimlidir. hk 33 için bence ufak olmasından filan değil fiyasko olmasından. g3 ler zaten mekanizma itibarıyla sorunlu tüfek iken, hk 33 lerdede aynı mekanizma kullanılıyor. tutukluğun yolda kalmanın adı bu. aynı mekanizma sadece mp 5lerde başarılı denebilir. kilit mekanizmaları sadece tepmeden güç alıp kurulduğu için uzun fişeklerde başarısız. alman yapımı olan g3 leri şu an almanya kullanıyormu hayır. zamanında elindeki hurdaları hk 23 adıyla bize kakalamışlar. hele mg3 2. dünya savaşı tüfeği. taşımak hamallık kaba ve ağır mekanizması ile askere eziyetten başka birşey değil. nişangah sistemide berbat. askerde komutanımız derdi, hedefi vuran sapan taşı vurmayan roketten daha iyidir.. abdliler her zaman öldürmeyi saverler hele vietnamda ,ırakta vb yerlerde işe yaramaz tüfek olsa bir asker yüzünden bile ordusunun silahını değiştirir bunlar. m 16 en son gelimiş şekli m4 a1 olarak halen kullanmaktalar. ilk 100 metrede diğer bütün silahlardan daha fazla penetrasyonda ilklere giriyor. 100 metreden sonrada isabetini konuşturuyor. bir asker extra 100 7.62 fişek dışında 100 daha çantasına koysa taşımak ölüm. ama 5.56 dan rahat 300 mermi taşıyabilir. birde arazi de 5 kiloluk tüfek hele yazın 50 kilo oluyor. Allah bunlara akıl fikir versin. ne diyelim.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • arkadaşlar kusura bakmayın da hiçbirinizin görüşüne katılmıyorum.Edirne ipsalada karakol komtanlığı yapan kankamın yanına gitmiştim.Hk33 ten başka tüfek kullanılmyordu.Sebebini sorduğumda diğer tüfeklerin bir çatışma sırasında düşmanın neresine denk gelirse gelsin kopardığı bu tüfeklerinse sadece delip geçerek yaraladığını söylemişti.doğuda çatışmalar yakın mesafelerden olmuyor maalesef bence çok doğru bir karar varsın dokunduğu yeri koparsın kolsa kol bacaksa bacak.En azından yaralandıktan sonra ateş edicek gücü kalmaz.Mantığa bak çatışmada yaralanan arkadaşına yardım edeceği için iki kişi egale olacakmış.komik

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • merhaba arkadaşlar bu konuyu militari forumdada bayagı tartıştık fakat abd afganistanda ve ırakta kesinlikle 762 yi tercih ediyor cünkü terorist kendi canını emniyete almadan saldırmaz buda askere uzun mesafe atışlarında üstünlük sağlanmalı düşüncesiyle alınmış bir karar olmalı yeni fişeklerle boyları kısaltılarak tutukluk yapma riskini ortadan kaldırılacagını sanıyorum ayrıca mehmetcik bir tüfeginin zaten 7.62 kl zaten vardı sanırım atış ve kullanım rahatlıgıve de eldeki mühimmmatı düşündüklerini sanıyorum gerci haberin nederece doğru oldugunuda tam bilmiyorum kaleşnikof da 762 0ldugunu unutmayalım
    silah ii calışşın okadar önemiolmaz 5.56 veya 7.62 herzaman bir 556 ya 762 tercih ederim yeterki adam gibi mühimmat olsun g3 cok tepmesi mekanizmadan kaynaklandıgını sanıyorum 416 hk döner mekanızma olacagından sanırım tepme fazla olmayacaktır burda etkili olan dağdaki kullanım kosulları ve özel harekatın istekleri göz önünde oldugunu sanıyorum hayırlısı olsun bakalım bir cıksada görsek galiba tuzladaki keskin nisancılık okulunda testleri yapılıyor duyan bilen bir haber atsada öğrensek.... ;avci;

  • aselsan türk askeri için yine yeni bir ürün geliştirmiş,dün trt1 gösterdi


    kullanıcı gözüne kamera gibi birşey takmş ufak bir şey, tüfeğin üstündeki dürbün den görüntü alabilme özelliği var bu aletin,


    yani sıcak çatışma ortamında taşın arkasına saklandınız,kafanızı vücüdunuzu taşın etrafından göstermenize gerek yok, sadece namlunun ucu düşman hattını göstersin yeter,vücudunuzu düşmana göstermeden ateş edebilme imkanınız var, süper bişey vallah
    koskoca tankı bile görünmez etdiler ya helal olsun bunlara


    tebrikler aselsan

  • Bu konu benimde çok kafama takılan bir konu...Ben belgesel izlemeyi çok seven birisiyim Discovery Channel World de silahlarla ilgili bir belgesel yayınlanmakta mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum neyse,Geçenlerde Hk 416 piyade tüfeğinin incelemesi vardı programda adamların söylediğine göre m4 lerden bile daha etkili,kullanışlı ve isabetli bir tüfekmiş,yapılan deneme atışlarında atılan hedeflerde 5.56 nın yaptığı etki hiç küçümsenecek gibi değil ancak....Tüfek mermileri yapıları nedeniyle tabanca mermilerinden 3-4 kat daha fazla yanma etkisine ve dolayısıyla daha uzun mesafe ve etkili bir güce sahiptir,çap mermilerde önemli bir unsurdur ve merminin hızlanmasında ağırlığının önemi büyüktür,hızlı bir merminin yapacağı şok ekisi daha kuvvetli dir.Fakat tüfek mermilerinde çekirdek çapıda çok önemlidir buna nazaran tabiki kovan çapınız da büyüyecektir,asıl amaç olarak daha uzak mesafelere etkili atışlar yapmaktır.Bu mermiler normal tabanca mermileri gibi yakın atışlarda tahribat oranları yüksek mermiler değildir,aksine delici özellikte mermilerdir ve bu mermilerin insanı öldüren tarafı delicilikleri değil sorumuzun cevabı olan hedefle ilk temas ettiğindeki yaptığı şok etkisi ve bu şok etkisinin merminin vücud içinde ilerlerken ne kadar kas,sinir ve dokuya zarar verecek olmasıdır.İnanın 5.56 mm lik bir merminin vücud içinde ilerlerken yararak izledği yolu görseniz iğne iplik mi geçirecez buradan dersiniz :)fakat ilk girdiği nokta bir üçgen gibi en geniş noktada sonra yavaş yavaş bu şok etkisi daralarak incelmekte ve artık devreye giren kurşun daha az sinir ve dokuya hasar vermekte..Durum böyle olunca bence yüksek kalibreli bir silahın yapacağı şok etkisi küçük kalibreye göre daha etkilidir 5.56mm nin ilk çarptığı andaki şok etkisi bir bıçağın karna girmesi gibi keskin ve delici iken 7.62mm lik bir çekirdeğin girişi bir balyozunkine benzer,fakat sonra vücud da merminin izlediği yol daha kalın ve hasar vericidir.. Bence her iki kalibrede işini çok iyi yapar,birisi daha hızlı iken diğeri daha ölümcül,Silah ise hk 416 zaten harika bir silah geriye tek konuşulması gerken EĞİTİM kalıyor...Bu arada Mehmetcik 1 kapsamında HK 416 VE HK 417 silahları üretilmektedir birisi 5.56 iken diğeri 7.62mm

    XDM 5.25 .45 cal Competition tabanca

    Beretta 81-F 7.65 mm tabanca

    Armsan Armtac RS X1 high capacity pompalı 12cal
    Üzümlü 1986 Çifte 12cal
    Lazer Otomatik 7+1 12cal
    Crosman 1077+Tasko 3-9x40
    Hatsan at 44-10
    Hatsan mod 135 Qe Vortex
    Sıgsauer p250 co2
    Ceonic ISSC m22 9mm

    Ceonic sigsauer p320 9mm

    Zoraki 917
    Zoraki 2918

    Bsa sweet 8-32x44

  • Belgeselin adı ne acaba?


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Aslında konu sadece teröristle savaş açısından baksak bencede kimse 7.62'nin neden tercih edildiginin mantıgını tartışmaz.
    Ama işin bide şu yönü var kısa vadeli bir avantaj için Türk askerinin cok uzun vadeli savaşım kabiliyetini belirliyecek bir karar acaba dogrumu.
    Yani demek istedigim terörle savaş oyle yada böyle birgün bitecek kaldı ki varsayımsal olarak Türk ordusu 600.000 asker bunun yarısı silah taşısa 300.000 tüfek eder. Peki doguda aktif çatışmaya katılacak miktar bana sorsanız 50.000-60.000 geçmez. Bölgesek bir zaferin ileride cıkabilecek topyekün bir savaşa ihtiyaç olarak üstün gelmesi bence pek mantıklı deyil.
    İleride birgün terörist gibi 6000-10000 kişilik bir güçle deyilde atıyorum 200.000 kişilik bir orduyla karşılaşırsak 5.56 nın hem hafiflik hem şarşör miktarı hemde bir yaralıyı iki kişi taşır mantıgı ile galip gelecegi bence kesin. 80 mermilik bir 5.56 yükü ile 80 mermilik bir 7.65 yükünün kıyas kabul edecegini sanmıyorum.


    Onun için bence karma ekipman bile daha iyi bir alternatif.


    Herkese saygılar

  • Belgeselin adı ne acaba?


    Aslında bir tane belgesel yok silahlarla ilgili,fakat benim izlediğim Weaponology programı discovey chanel world de çıkıyor

    XDM 5.25 .45 cal Competition tabanca

    Beretta 81-F 7.65 mm tabanca

    Armsan Armtac RS X1 high capacity pompalı 12cal
    Üzümlü 1986 Çifte 12cal
    Lazer Otomatik 7+1 12cal
    Crosman 1077+Tasko 3-9x40
    Hatsan at 44-10
    Hatsan mod 135 Qe Vortex
    Sıgsauer p250 co2
    Ceonic ISSC m22 9mm

    Ceonic sigsauer p320 9mm

    Zoraki 917
    Zoraki 2918

    Bsa sweet 8-32x44

  • Birde amerikalılarda şöyle birşey var polislerine bile şavrotin (9 lu bilye) atan pompalı tüfek kullandırıyorlar.Nedeni ise suçluyu sağ yakalayıp sorgulamak,polisin bir anlık öfkesine yenik düşüp saldırganı otomatık silahla taramasını önlemek birde şavrotin fişeğin içinde bulunan 9 adet bilyeler 8,8mm, tabancadan atılan mermi 9mm oldugundan pompalı silahla yapılan bir atış ortalama 9 tabanca atışına denk gelecegınden isabet oranı yüksek,silah yivsiz oldugundan öldürme oranı düşük (akıllı adamlar valla).


    Burada bir yanlışınız var sanırım
    pompalı tüfeklerin kullanılma sebebi hedefi vurduğu anda öldürebilmesi
    9 mm tabancayla veya otomatik tüfekle yapılan bir vuruş sonunda ölümcül yerinden bile vurulsa yaklaşık 30 sn daha atış imkanı oluyormuş ve polislere zahiyat verdirebiliyorlarmış ama pompalı tüfekle vuran hedef vurulduğu an bütün işlevlerini yitiriyormuş. hem dendiği gibi 9 misket atan bir pompalı 9 tane 9 mm tabanca mermisinin verdiği zararı veriyormuş
    birde amerikada harekattaki polislerin atış mesafesi genelde 2-3 metre olduğundan isabetlilikten çok anında öldürmesine bakılıyormuş
    bunları nereden biliyorsun diyeceksiniz
    national geographic kanalındaki mermi belgeselinde mermiler ve bazı silahlar hakkında geniş bilgi verilmiş izlemenizi öneririm. hatta geçen ay forumda yasak olabilir düşüncesiyle paylaşamamıştım şimdi de bilgisayarımı evde bıraktım ama isteyen olursa ilk fırsatta göndermeye çalışabilirim.

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Evet,Amerikan Polislerinin arabalarında genelde pompalı tüfek taşımalarının sebebi hem daha fazla isabet yüzdesi hemde daha ölümcül olmasıdır,ama kısa mesafe için geçerlidir.Bir şavrotin in içinde bulunaan 9 tane saçmanın her biri 9mm tabanca mermisi etkisindedir.Fakat tabancaların insanı en ölümcül noktasından vurması bile kurbana manevra şansı verebilir bununda etkili ve kesin çözümü Hollow point (çukur uçlu ) mermilerdir,çekirdek boyutlarından 3 kat daha fazla genişler ve daha çok hasar vericidir...

    XDM 5.25 .45 cal Competition tabanca

    Beretta 81-F 7.65 mm tabanca

    Armsan Armtac RS X1 high capacity pompalı 12cal
    Üzümlü 1986 Çifte 12cal
    Lazer Otomatik 7+1 12cal
    Crosman 1077+Tasko 3-9x40
    Hatsan at 44-10
    Hatsan mod 135 Qe Vortex
    Sıgsauer p250 co2
    Ceonic ISSC m22 9mm

    Ceonic sigsauer p320 9mm

    Zoraki 917
    Zoraki 2918

    Bsa sweet 8-32x44

  • http://www.theboxotruth.com Box of Truth sitesinde yaşanmış bir olayı okumuştum. Polis soyguncuyu tabancayla yüzünden vuruyor. Soyguncunun çenesinin alt tarafı tamamen kopuyor ancak bu halde bile polis memuruna ateş ederek öldürüyor.


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Soyguncuyu normal bir tabanca mermisiyle (yuvarlak uçlu) vuruyordur muhtemelen,Bir hallow pointle vursa çenenin sallanmasını bırakın,kafası karpuz gibi patlar :)

    XDM 5.25 .45 cal Competition tabanca

    Beretta 81-F 7.65 mm tabanca

    Armsan Armtac RS X1 high capacity pompalı 12cal
    Üzümlü 1986 Çifte 12cal
    Lazer Otomatik 7+1 12cal
    Crosman 1077+Tasko 3-9x40
    Hatsan at 44-10
    Hatsan mod 135 Qe Vortex
    Sıgsauer p250 co2
    Ceonic ISSC m22 9mm

    Ceonic sigsauer p320 9mm

    Zoraki 917
    Zoraki 2918

    Bsa sweet 8-32x44