Sabot Pelletler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Merhaba arkadaşlar,


    1980 ler de imal edilmiş,daha sonra paten sahibinin açtığı davalar sonucunda iflas eden fabrikanın o yıllarda ürettiği stoklarında az miktarda kalıp bu günlere ulaşmış,koleksiyonluk,bu güne kadar üretilmiş en isabetli ve uzun mesafeli pelletti.


    Ben 2 kutu getirttim,çekirdeğin içi kurşun dışı sanırım ya bakır ya altın kaplama,özel kalemi var,kalemi kuruyorsunuz ve içine önce plastik sabot kapçığı yerleştiriyorsunuz,daha sonra içine çekirdeği koyup,kalem ucunu namlunun pellet koyma haznesine tutup mekanizmayı itince pellet yuvaya oyuruyor ve atışınızı yapıyorsunuz.


    silahımın isabetlilikteki kalitesi nedir diye düşünüyorsanız,bu pelletin sapması " 0 " sıfır.Tabi rüzgar etkeni olmadan.


    Ayrıca çekirdeğin dış çapı 4,5mm olduğu ve mükemmel bir aerodinamic yapısından dolayı da müthiş hızlı.


    Tek dikkat etmeniz gereken bu pelleti susturuculu silahta kullanmayın,susturucuyu tıkar.


    Alttaki verdiğim linkte satılıyor


    http://search.ebay.com/_W0QQsassZmpkt3 airgunturk.com/attachment/570/

  • hızını ölçmüşsünüzdür, ne gibi hızlar çıkıyor?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • birde sanki sadece kırma namlularda kullanılabilir gibi algıladım?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Erdem sadece kırma namlular değil,ama sabot olmasından dolayı,illaki paket içeriğinde gelen kalemi ile doğrudan namluya sürmek gerekiyor,çünkü serbest kaldığında plastik paraşüt gibi açılıyor,


    Bu pellet sabot hali ile 5,5mm olmasına rağmen altın kaplama çekirdeği kurşun ve 4mm çapında ve tabanca mermisi gibi (solid) yani bizim standart pelletler gibi paraşüt tip değil ve çekirdek çapı küçük olduğu ve sabotu namludan çıkar çkmaz terkettiği içindirki,havadaki sürtünme katsayısının aşırı düşük oluşu,kıç kısmınında tam düz olmayıp oval bir yapıda oluşu müthis bir hız ve isabetlilik sağlıyor,bu anlamda hız aynı ağırlıktaki bir 5,5mm standart pellet e göre %25 daha hızlı ve üzerindeki enerjiyi oldukça uzun taşıyabiliyor.

  • abi bunu üretip türk milletine kazandırmak lazım :)

  • Ben envanterde bulunması için birer kutu söyledim ama bakalım ne zaman gelicek
    Ben ce bu pellet koleksiyonluk gibi geliyor.
    Yani yanlış anlaşılmasın kullanabilirliğide iyidir muhakkak ama özel bir şey
    Bu tür farklı yaklaşımların havalı silahlarda uygulanması çok hoşuma gidiyor

  • bir kaç hafta önce mühendis arkadaşımız almanyadan bir kaç kutu getirmiş diana 350 magnumda denedik hızı çok fazla çıkmadı benjaminle 820 ise sabo ile 840 falan çıkmıştır...ama oldukça delici biz s410 şarjörüne doldurabilirmiyiz diye düşündük ama kalem mermi yatağına ulaşamıyor şarjöre koyuncada şarjör çevresindeki lastik halkayı koparma riski var...

    • Official Post

    ben doğrudan namluya sürüyorum ;tufey#

    • Official Post

    bir kaç hafta önce mühendis arkadaşımız almanyadan bir kaç kutu getirmiş diana 350 magnumda denedik hızı çok fazla çıkmadı benjaminle 820 ise sabo ile 840 falan çıkmıştır...ama oldukça delici biz s410 şarjörüne doldurabilirmiyiz diye düşündük ama kalem mermi yatağına ulaşamıyor şarjöre koyuncada şarjör çevresindeki lastik halkayı koparma riski var...

    Volkan bu pelletin en önemli özelliği çekirdeğinin balistik yapısından kaynaklanan enerjisini çok uzun mesafeye taşıyabilmesi,çekirdek çapının 4mm ve dizaynının aerodinamic yapısı sayesinde normal pelletle aynı hızda namludan çıktığını bile varsaysak,100 metreye geldiklerinde bu sabot mermi normal pellete göre enerjisi en az %35 daha fazla olacaktır,çünkü paraşüt pellette,etekte taşıdığı hava pelleti önemli ölçüde frenlemektedir,oysa bu pelletin arkasının da oval olması,arkasında bir hava odacığı oluşumuna izin vermemektedir,dolayısı ile mermiyi frenleyen böyle bir faktör yoktur.

  • av tüfeklerinde özel tasarımlı içi yivli namlu çeliği kalın rifle slug denilen namlularda kullanılıyor


    acaba havalılarda böyle bir hassasiyet sözkonusumu

  • Volkan bu pelletin en önemli özelliği çekirdeğinin balistik yapısından kaynaklanan enerjisini çok uzun mesafeye taşıyabilmesi,çekirdek çapının 4mm ve dizaynının aerodinamic yapısı sayesinde normal pelletle aynı hızda namludan çıktığını bile varsaysak,100 metreye geldiklerinde bu sabot mermi normal pellete göre enerjisi en az %35 daha fazla olacaktır,çünkü paraşüt pellette,etekte taşıdığı hava pelleti önemli ölçüde frenlemektedir,oysa bu pelletin arkasının da oval olması,arkasında bir hava odacığı oluşumuna izin vermemektedir,dolayısı ile mermiyi frenleyen böyle bir faktör yoktur.


    +1 :thumbup:


    Bence de paraşüt pelletlerin konik yapısından dolayı etek yüzeyi büyük bir sürtünme alanına sahip, ayrıca Mustafa abinin dediği gibi arkada oluşan hava odacığı da vakum etkisi yapıyor sanırım. Yani sabonun namlu çıkış hızı paraşütle aynı olsa bile balistik yönden çok daha üstün görünüyor.


    Bununla ilgili bi üretim harika olurdu. ;tufey#


    Ayrıca Mustafa abi verdiğiniz linkte prometheus ları görünce aklıma geldi de, siz prometheus yapmaktan söz etmiştiniz. Yaptınızmı sonuçlar nasıldı ve eğer yaptıysanız bundan biraz bolca ürettirip Veli abi vasıtasıyla satış yapılması gibi bi durum sözkonusumu?


    Selamlar. :)

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



    • Official Post

    Deneme üretimi gerçekleşti,fakat çekirdeğe sıra gelemedi,bekliyor,bir ara sıra gelecek ona da. ;)

  • Linkde pelletin farklı renkerde kutuları var,içerikde bir fark varmı acaba ?

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen trou6le ().

  • ilker abi bu tip solid mermi olayında ben şu dynamici tek geçiyorum bu kadar isabetli ve delici bir mermi ben görmedim.pcp kullanan tüm arkadaşlara öneririm...



    aklın yolu bir
    aynen katılıyorum Volkan
    polat abimlen bayağı attık denedik
    aslında bayağı bir çeşit pellet attık


    ancak dynmic hakketten çok enteresan bir pellet
    1. Kurşun değil bildiğim kadarıyla
    2. çok muazzam kalite ve standart
    3. öyle parlak ki güneşi arkanıza alınca pelletin gidişini dürbünden izlemesi acaip keyfli oluyor
    4. aşağı yukarı 50-60 metreden ağaca saplanan bir kaç tane pelleti sökünce şaştık kaldık al tak yeniden at hiç bir bozulma yok süper

  • bende bu gün 4.5 ml gamo expander ile gamo roketi denedim 10 metreye 5 kiloluk salça tenekesi delermi delmezmi diye ilk önce expanderi denedim delmedi içine leblebi büyüklüğünde göçürdü bir tanede gamo roket sürdüm namluyo ateş ettim zank diye teneki deldi nohut büyüklüğünde önden delmiş arkadanda saçmanın kendi ebatında delik açmış aradaki farka bakarmısınız biri delemedi diğeri tenekenin öbür tarafından çıktı ( fazla deneme yapmadım özel günlerime sakladım gamo roketi) 150 adeti 7.50 ykr veli abide başka yerde gördüm 10 ytl nin üstünde (not: gamo roketin önündeki bakır renginde bir bilya var tahribatı o gerçekleştiriyor) ben nett de göründe o bilyayı plastik zannetmiştim meğerse bakır rengi çeliğe benziyor

  • mustafa abi tatile girmeden bir hafta sonu ziyaret edeyim seni hemde bu pelletlerden bir iki tane deneyim ne dersin :)