HAVALI TÜFEKTEN SOĞUMAYA BAŞLADIM

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Önce gamo maxima aldım yaklaşık 1 yıl kullandıktan sonra baktım ki ne kadar uğraşırsam uğraşayım istikrarlı bir atış performansı ve isabetlilik yakalayamıyorum.Bu hobiyi devam ettireceksem paraya kıyıp en iyisini alayım dedim. Sonunda fx gladiator aldım. Yaklaşık 50 metrede gurupman çalıştım. İlk iki atış tatmin edici ama üçüncüsü 7-8 cm sapıyor. Herhalde hata bende dedim yatagundan gamo tüfek sabitleyici aldım. Ama değişen bir şey olmadı. Hadi 50 metrede bu performans kabul. Ama 20 metrede bile arka arkaya 5 pelleti sabitleyici ile aynı deliğe sokamıyorum. Tüfği 50 metreye sıfırladıktan sonra amcama 'bu tüfek şöyle iyi böyle isabetli'' diye övünürken ''e hadi göster bakalım silahın marifetlerini'' dedi. Yaklaşık 20 metre öteye bir ağacın üzerine elma koydu ve ''bunu vurursun sanırım'' dedi. Ben kendimden emin şekilde nişan aldım atış yaptım ama sonuç fiyasko, elma yerinde duruyor. İkincide vurdum ama ilkinde vuramayınca karizma sıfırlandı. Silah FX gladyo, pellet FX, sabitleyici tamam, dürbün 930 YTL lik yabana atılamayacak kalitede bir dürbün sayılır. Bu durumdan sorumlu değişkenler şunlar olabilir kanımca:
    1-Tüp basıncı sabit olacak ve o basınca göre sıfırlama yapıp nokta atışı yapmak istiyorsan o basıncı sabit tutacaksın
    2-Mermi yolunu tahmin edeceksin ve hedefin altına yada üstüne nişan alacaksın. Yada skala kullanacaksın
    3-Pelletleri tartacaksın standarda uymayanları atmosfere sıkacaksın.
    4-Dürbün 3000 dolarlık nikon yada zeıss olacak ve hep sabit bir büyütmede atış yapacaksın...
    Bunları yaptığım takdirde 30 metreden tek delik yapacağımı bilsem bir çaba gösterebilirdim. Ama maalesef böyle bir ümidim kalmadığı için bu işten ciddi anlamda soğumaya başladım.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Caner Bey hemen pes etmeyin. En yakın zamanda Ankara Team buluşmasına silahınızla birlikte katılın derim. Orada başka Gladiator'leri deneme şansınız olacak ve diğer team üyeleride sizin silahınızı test edeceklerdir o zaman hatanın silahtan mı, dürbünden mi yoksa atıcı hatasından mı kaynaklandığı ortaya çıkacaktır.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

    • Official Post

    Caner bey bir arkadaşım aynı sizin durumunuzdaydı ve hata silahı düz tutamamasındandı, yani silah tam su terasinde durmalı sağa yada sola bükük tutulursa namlu merkezi ile dürbün merkezi birbirinde uzakta olduğu için sizin silahınızdaki 3 - 5 derecelik eğim, hedefte santimetrelerce hataya neden olur, bendeERKUT un dediğini size tavsiye ederim, bir hafta sonu zaman ayırın ve AnkaraTeam buluşmasına katılın, olası silahta hata olması durumunda anında müdahale edeceğimizi unutmayın.

  • bende de var ama böyle bir sorunum olmadı. diğer havalı silahlara nal toplattım.


    sorun olabilitesi muhtemel şıklar


    1- pelletleri yağladıysanız


    2- namlunun bloğa giren kısmında ,namlu altındaki delik blok deliğine tam denk gelmiyorsa


    3-bazı dürbün optikleri farklı açılardan bakınca artı noktasının yeri değişiyor.


    4-tetik hassasiyet ayarı bozuksa


    vb..


    isabetine olumsuz etkiler yapabilir.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • 20metrede elma herşekilde vurulur, bir sıkıntı olduğu açık. benim silahla 10-55metre arası aynı sıfırlamayla (16.5m) elma büyüklüğünde bir hedef her atışta rahatlıkla vurulur.


    Caner bey namlu temizmi? gerçi bu 50metrede 7-8cm sapıtmaz. birde siz moderatör ile kullanıyorsunuz, moderatörden kaynaklanan bir problem olabilir (büyük ihtimal). moderatörü söküp atış yaptınızmı?
    ayrıca namlu tutucunun arasıra vidasını gevşetip, biriken stresi alıp tekrar sıkmak lazım. ama şimdi imzanızdaki fotoya baktım, namlu tutucunuz yok sanırım. var ise bunu da deneyin.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bence arkadaşlarında dediği gibi mutlaka bir sebep var. Sebebin Bulunması durumunda gerekli işlem yapılırsa sorun hallolur. Ben Aynı tüfekle ve Nikko 8-32x60 dürbünle ve 12x yakınlaştırma ile 40 m'den gazoz kapağını hemen hemen her atışta vurabiliyorum.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • sanırım namlu tutucu yok ondan galiba

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Önerileriniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda bir buluşmaya katılmaya çalışıcam. Bu arada namlu tutucunun isabeti olumsuz etkilediğini duymuştum. Yanlış mı biliyorum acaba? 40 metreden her defasında gazoz kapağını vurmak benim için bilmediğim nedenlerden dolayı hayal.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Atilla komutanım takribi 60 metre de sigara izmaritini vurdu desteksiz gamo dürbün ile,ve reticlesi hiç beğenmediğim bir dürbün olmasına rağmen,tabii öncesinde bende bir şöyle silkeletmiştim izmariti ;kihhik, benim dürbün üm optima idi,her 2 tüfek de de namlu tutucu takılı idi,ben hiç sökmüyorumki,hem onu hem susturucuyu,


    susturucu


    namlu tutucu


    şayet namlu serbest ise sizin fark etmediğiniz derece ekseni kaymış olabilir,


    dürbün ayarı



    50 metreye sıfırlanmış bir dürbün 20 metre de alt yada üst vururmu? şuan kafam karışık geçmişi hatırlıyamıyorum :him:s

    • Official Post

    50 metreye sıfırlanmışsa 20 metrede üst vurur, Caner bey en kısa zamanda buluşmaya katılın, hatayı bulduğunuzda ihtimalen sizde gülecek ve sonrasında her attığınızı vurup bu hobinin zevkini çıkarmaya başlayacaksınız.

  • Sorunun hangi faktörden (Sizdenmi yoksa tüfektenmi)kaynaklandığını,silahı yakın çevrenizde atıcılığına güvendiğiniz birine kullandırarakta öğrenebilirsiniz.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • tabiki üst vuracak benimki de sorumu şimdi u½%; bende karizmayı bu mesajda çizdirmiş oluyorum u½%; asıl deyinmek istediğim konu sıfırlanma mesafesi,


    arkadaş 50 metreye sıfırlamış 20 metreye atmış ilk atışı ıska geçmiş,2 ci atışın da vurmuş,sanırım bardağı taşıran olay o olmuş,ama pek de önemli bir sorunun olduğunu düşünmüyorum açıkcası,

  • Caner bey, arkadaşlarımın dediği gibi hemen moral bozmaya gerek yok, mutlaka buluşmaya bekliyoruz. Aynı mesleğinizde olduğu gibi(tespit,teşhis ve tedavi) olanakları Ankara'daki arkadaşlarda da mevcut. Sevgiler. ;şrofls;.

  • 50 metreye sıfırlanmışsa 20 metrede üst vurur,

    Peki Mustafa abi üst vurur diyoruz ama bu tamamen ayak yüksekliğiyle alakalı bir durum değilmi? yüksek ayakta üst vuracağı kesin gibi görünüyor ancak çok kısa ayakla 50m.ye sıfırlanan bir dürbünde ilk sıfır noktası 20m ye denk gelebilir ve yine tam vurur veya alt vurur (özellikle yüksek güçteki bir silahta) eğer ilk sıfırı 50 ise silah zaten alt vurur.ilk anlattığım durumda yanılıyormuyum acaba :him:s

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

    • Official Post

    Sonuçta dürbün merkezi her halükarda namlu merkezinden yüksektir ve 50 metreye X barda sıfırlanmış bir silah, aynı basınçta iken 20 metrede mecburen üst vuracaktır, atış eğrisini hatırla, 950fps namlu çıkış hızında 20 metreye sıfırlanan bir silahın ikinci sıfırı yanlış hatırlamıyorsam 70 - 80 metre civarı olmalı, chahirgun a bakmak lazım.

  • benim aklıma gelen ilk sorun eğer moderatör varsa bundan kaynaklı bir sorun olabilir, diğeride namlu temiz değilse yine böyle bir sorun olabilir. Olmasını hiç istemeyeceğimiz bir sorunda valf kaynaklı olabilir. Buluşmaya katılırsanız önce silahınızın crono ölçümlerini yaparız ona göre sorunu araştırırız ^^

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

    • Official Post

    Serdar, valf kaynaklı benim bildiğim isabete etki eden bir FX yok :him:s

  • ihtimaleri söyledim Mustafa abi, valfte sorun varsa çıkış değerleri arasındaki farklar isabetsizliğe veya değişen vuruş noktalarına sebep olabilir diye düşünüyorum. ama bana göre olması en muhtemel sorun namlu kirli. aynı sorunu geçen hafta bende yaşamıştım namlu temizlendikten sonra normale döndü

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

    • Official Post

    Valfte bir sorun olma olasılığı yok denecek kadar az, bu luşmaya gelecekti ama sanırım cumartesi gelemem demişti, yarın buluşma olursa gelir ve sorunun ne olduğu ortaya çıkar sanırım, tabi namlu kirliliğide önemli ama bu kadar titizlenen birinin namlusu kirli değildir herhalde, benim tek korkum çelik saplı bir harbi ile namlu crown unun bozulmuş olacağı.

  • kirli namlu yüzünden gurupman bozulur ama, 20 metrede elma ıskalatacak kadar değil...

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png