hw 90 güç burda

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Konuyu iyi okumamışsın. Zorlaman gerekiyor ;kihhik,

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • arkadaşlar hepinizin ilgisine teşekkür ederim evet imla hatalarım olmuş ve olacaktırda ben hem ilk okul mezu hemde sizlere göre yaşlıyımda 6.5 yerine 6.35 demek istemiştim size nasıl yaptıgımı kısaca anlatayım 5.5 namluyu biz denilet aletle palet yuvasına yavaş yavaş vura vura 6.35 lik paletin araka kısmının girecegi şekile gelinceye kadar çok dikkatli bir şekilde ayarlı yorsunuz bir penseye açmış oldugum 5.5 luk delige ve 6.35 lik paletin kafa kısmını sıkarak 5.5 yapıyorum bizin arkası geniş oldugu için paletin önü giriyor arkasınıda 6.35 oluncaya kadar ayarladım namlu orjinal sanki fabrika çıkışı gibi oldu ne sıkışma nede herhangi bir sorunla karşılaştım ve tahribi tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde bilmem anlatabildimmi tek sorunum dürbün dedimya ben ihtiyarım gözlerim iyi görmüyor bana hw 90 da kullanabilecegim bir dürbün tavsiye edbilirmisiniz hepinize çok teşekkür ederim DERMAN....

    Yok ben kendi adıma kırdıysam özür dilerim.Bazı şeylere gülme smiley'i vs.koymuşumdur ama bu takılma babında,kimseyi rencide etmek ya da dalga geçmek için değil.Bu ara 5.5 luk tüfeğe neden 6.35 sıkıştırıyorsunuz ?Hemde pellet koyarken tek tek uğraşmak gerekiyor.Direk 6.35 alsaydınız hem uğraşmaz,hem de mühimmatın şeklini vs.bozmazdınız. g;$i

  • arkadaşlar sizi tam olarak aydınlatamadım galiba bu hw 90 gücü yokmu herşeyi o açtı başıma ayarlı penseyle sıktıgım normal penseyi 5.5 luk matkapla deldim 7-8 mm gibi 6.35 lik saçmanın kafasını penseyi açıp koyuyorum ve sıkıyorum kafa 5.5 arkası 6.35 oluyor biz denilen aleti biliyorsunudur herhalde önü sivri arkaya dogru yuvarlak şekilde kalınlaşıyor ve dikkatlice vuravura 5.5u 6.35 yaptım içi zannettiginiz gibi bozulmuyor saçmalarda bıraktıgı yiv set izleri bütün bunlara degiyor yinede***neden *** çok saçma denedim yani mühümmat hiç birisinden isdedigim sonucu alamadım evet bir delilik yaptım aslında tüfegi ve yapmış oldugum saçmaları getirebilecegim biryer veya yakınlarda bir buluşma ist anadolu yakasına yakın yer varsa getirsem orada beni daha iyi anlayacagınızı ve akıl vereceginizi sanıyorum benim canavar inşallah beni maçup etmez bilmem anlatabildimmi sizden ricam bu canavara uygun bir dürbün fiyat farketmez teşekkürler

    • Official Post

    Ahmet bey, siz pensenin ağzını peleti kalibre etmek için kalibrasyon kalıbı şekline sokmuşunuz ve sonuçta başarı elde etmişseniz önemli olan odur, sizin silahınızın namlusu zaten bol, çaplı 5,52 gibi bir pelet bulsaydınız güzel sonuçlar alırdınız, 6,35 in kafasını 5,5 a kalibre ettiniz, etekler zaten yüksek basınçla namlu içinde yiv ve setlere kendini kalibre etti ve sizde amacınıza ulaştınız, tebrik ederim sizi,


    Size dürbün önerisi olarak böylesine güçlü bir silaha uygun Gamo modellerinin fazla büyültmeli olmayanlarını ama mutlaka ve mutlaka Dampa ayakla kullanmanızı öneririm, dampa ayak sayesinde hem sıfırınız bozulmaz hem dürbününüzün ömrü çok daha uzun olur, dampa demek sadece tek parça ayak demek değil, yanılmayın, dampa ayak darbe emici özelliğe sahiptir ve silahtan yansıyan darbeleri dürbüne ulaşmadan absorbe etmeye yarar.


    http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?Gamo_Tüfek_Dürbün=&ID=288


    http://www.yatagun.com.tr/deta…n_Dampa_Mount=&ID=141

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • ve sonuçta başarı elde etmişseniz önemli olan odur


    ;d;;d;


    Kesinlikle katılıyorum. Modifikasyon amaçlı oldukça yaratıcı ve cesur bir fikri uygulamaya koymuş olmak bence takdire şayan. Sonuç berbat olsaydı bile amaca giden her yol mübahtır. Yaratıcı fikri ve silahını kullanılmaz hale getirme pahasına bu fikri eyleme dönüştürmedeki azim ve cesareti için "derman" Ahmet Bey'i tebrik ediyorum.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Aarkadaşlar hepinizin ilgisine teşekkür ederim kırma kırılma diye birşey yok ben derdimi anlatamadıgım için sizi yanıltmış olabilirim ha şunuda belirtmek te fayda görüyorum maddi durumu çok ama çok iyi olmayanlar benin yaptıgımı yapmayı denemesin tekrar hepinize teşekkür ederim

  • Sonuç berbat olsaydı bile amaca giden her yol mübahtır.


    Yazılarınızı okuyor ve araştırmalarınızı zevkle ve taktirle takip ediyorum.Atıcılıkta tamam ama başka hiçbirşeyde yukarıdaki alıntınıza katılmak mümkün değil.Sanırım ve eminim hatalı yazdınız dostum. g;$i

  • Pense ile sıktığınız saçmadan isabet beklememelisiniz zaten :huh:


    Bu tam olarak doğru değil. Peletler kurşundur. Bakır çelik pirinç gibi sert bir malzeme değildir. Pense ile sıkılan pelet şayet ayrodinamik (dikkatcelbederim aerodynamic değil ! türkçede yabancı kelimeler okunduğu gibi yazılır.) şeklini korursa bir sorun oluşmaz. Ayrıca büyük kalibredeki peleti çekiç ile namluya sokarsanız pelet namlu içindeki yivlere iyice sıkışır. Bu sıkışma sebebi ile namludan atılması üzerine, pelet namlu yivlerine daha çok direnç gösterir ve namludan çıktığında daha çok rotasyonel hıza sahip olur ve jiroskopik etkiyi artırır ve pelet daha stabil olur. Ama tüfek peleti daha düşük bir hız ile atar.
    17m de güzel bir sonuç aldığınızı söylemişsiniz ama o mesafede sapanda iş görür :> peleti sapan ile atarsınız ,biraz antrenmandan sonra grupmana başlarsınız :> (not : Filintalar grubu olarak peleti sapanla atma tecrübemiz var :P )
    Bence silahı bu metod ile 50 mt ye A4 kağıdı büyüklüğündeki bir hedefe en aşağı 10 isabetli (ard arda isabet eden) atış yapın daha sonra karar verin . Yaptığınız uygulama hem sizi yorar hemde tüfeğin ömrünü azaltır. Aynı zamanda çekici kazara parmağınıza vurma ihtimali var Allah göstermesin.
    İyi atışlar dilerim.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Biz Türkler mümkünü ihmal eder imkansızı başarırız.
    ‘‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim.’’
    «Her kim atıcılığı öğre­nir de sonra terk ederse bizden değildir.»

  • dikkatcelbederim aerodynamic değil ! türkçede yabancı kelimeler okunduğu gibi yazılır.


    MMG, her seferinde atlıyor olacağım, kusura bakma ama yine bir düzeltme yapmak istiyorum. :Bal:taC:
    "Aerodynamic" İngilizce bir kelime fakat Türkçe yazılışı da "ayrodinamik" değil. Bu kelime Türkçeye Fransızcadan geçme ve yazılışı da "aerodinamik" şeklinde.
    http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel…DE&Kelime=aerodinamik


    Buna benzer bir örnek de "video" kelimesidir. Sıklıkla "vidyo" şeklinde Türkçeleştirilse de Türkçedeki yazılışı da "video"dur.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • MMG arkadaşım Türkçe'yi nerde öğrendi bilmiyorum ama hiçbir yabancı sözcük okunduğu gibi yazılmaz."Türkçeleşmiş Türkçe kelimeler hariç"
    tren' i "tiren" diye okuruz ama "tren" diye yazarız. stres, cd ("sidi" değil), PCP ("PİSİPİ" değil). yani dilbilgisini bilmeyen derdini anlatamaz. nitekim gördük bu konuda derdini anlatamamanın ne demek olduğunu.

    AT44-10 LW (5.5) OPTİMA 3*9-44E


    GAMO WİSPER IGT 5.5

  • Türk dil kurumu her sene bir dediğine iki , iki dediğine bir diyor. Bu konudan ötürü ben eski lügatları referans alıyorum. Orada okunduğu gibi yazılır diyor. Misal : Alexander - Aleksandır.
    Türk dil kurumunu referans alıyorsanız otobüse çok oturgaçlı götürgeç , Hostesede gök götürür konuksal avrat demeniz gerekir.
    :rolleyes:

    FİLİNTALAR GRUBU
    Biz Türkler mümkünü ihmal eder imkansızı başarırız.
    ‘‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim.’’
    «Her kim atıcılığı öğre­nir de sonra terk ederse bizden değildir.»


  • Bu tam olarak doğru değil. Peletler kurşundur. Bakır çelik pirinç gibi sert bir malzeme değildir. Pense ile sıkılan pelet şayet ayrodinamik (dikkatcelbederim aerodynamic değil ! türkçede yabancı kelimeler okunduğu gibi yazılır.) şeklini korursa bir sorun oluşmaz. Ayrıca büyük kalibredeki peleti çekiç ile namluya sokarsanız pelet namlu içindeki yivlere iyice sıkışır. Bu sıkışma sebebi ile namludan atılması üzerine, pelet namlu yivlerine daha çok direnç gösterir ve namludan çıktığında daha çok rotasyonel hıza sahip olur ve jiroskopik etkiyi artırır ve pelet daha stabil olur. Ama tüfek peleti daha düşük bir hız ile atar.
    17m de güzel bir sonuç aldığınızı söylemişsiniz ama o mesafede sapanda iş görür :> peleti sapan ile atarsınız ,biraz antrenmandan sonra grupmana başlarsınız :> (not : Filintalar grubu olarak peleti sapanla atma tecrübemiz var :P )
    Bence silahı bu metod ile 50 mt ye A4 kağıdı büyüklüğündeki bir hedefe en aşağı 10 isabetli (ard arda isabet eden) atış yapın daha sonra karar verin . Yaptığınız uygulama hem sizi yorar hemde tüfeğin ömrünü azaltır. Aynı zamanda çekici kazara parmağınıza vurma ihtimali var Allah göstermesin.
    İyi atışlar dilerim.


    Sayın abim o zaman hiç uğraşmayalım alalım bi tabaka kurşun penseyle sıkıştırıp sıkıştırıp atalım


    Millet bulsa cımbızla sarjöre koyacak saçmaları?


  • Sayın abim o zaman hiç uğraşmayalım alalım bi tabaka kurşun penseyle sıkıştırıp sıkıştırıp atalım


    Millet bulsa cımbızla sarjöre koyacak saçmaları?


    Eger kurşunu ayrodinamik bir şekle getirerek sıkıştırabilirsen olur. Burada dikkat edeceğin husus peleti o şekle sıkıştırarak getirebilirmisin ? 10 tonluk pres ile günümüzde çelik bile sıkıştırılıp milimetrik hassasiyette şekle sokuluyor. Arkadaşda pensenin ağzını şekillendirip kurşunu sıkmış sence mümkün değilmi ? Sizde adamı ti ye alıyorsunuz. Bir takım pelet üreticileride benzer sıkıştırma metodu ile peletlerini üretmekte. Biraz araştırın elinize tornavida çekiç alın biraz teknik işler yapın daha sonra nelerin mümkün nelerin mümkün olmadığını anlarsınız.
    Eğer zamanın ve eforun varsa yapabilirsin.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Biz Türkler mümkünü ihmal eder imkansızı başarırız.
    ‘‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim.’’
    «Her kim atıcılığı öğre­nir de sonra terk ederse bizden değildir.»

  • İsabetli saçmadan bahsetmiyorsunuz herhalde.


    Hassasiyeti vurgulamak istemiştim

  • Türk dil kurumunu referans alıyorsanız otobüse çok oturgaçlı götürgeç , Hostesede gök götürür konuksal avrat demeniz gerekir.
    :rolleyes:


    Yok öyle bir şey. Küçük bir google aramasıyla bile dediğiniz şeyin hayal ürünü olduğunu öğrenebilirsiniz. Öyle eski lügatlara bakmaya falan da gerek kalmaz. :)

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380