boblee adlı kullanıcının mesajları

    Demirciye yaptırmayı planlıyorum. Boyut ve ağırlık bakımından fikir sahibi olmamı sağladı. Teşekkürler cevabın için. İlgili ve bilgililer varsa yeni cevapları da bekliyorum.

    Herkese merhaba.
    Bir grup arkadaşım ile mızrak kullanımına ve yapımına merak sardık. Demirci bir abimizden yardım alarak bu işe girişmeyi planlıyoruz. Mızraklar hakkında bilgimiz çok az ve internetteki mevcut bilgiler de kısıtlı. Forumda bizim gibi ilgilileri olup bilgilerini paylaşacak kişilere ihtiyacım var. Konu mızrağı fırlatmak olunca işin içine ağırlıklar ve denge gibi bazı konular giriyor haliyle... Mızrak ucunun ve gövdenin uzunlukları, ağırlıkları, bunların dengeleri ve kullanılmazsı gereken materyaller hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olacağım.

    X20 kullanıcısı olarak 5.5 kalibreden gayet memnunum. Uzun mesafelerde düşme fazla olsa da, tüfeği ve peleti iyice tanıdıktan sonra güzel sonuçlar almak mümkün.

    Herkese merhaba. Öncelikle konuyu doğru yere açmamışsam şimdiden özür dilerim, kusuruma bakmayın. Bir süredir İzmirde yaşıyorum. Bu şehire yabancı sayılırım. Başta pelet olmak üzere kaliteli ve bol çeşidin olduğu havalı silah ve parçalarını satın alabileceğim bir mağaza tavsiyesine ihtiyacım var. İzmiri bilen veya İzmirde bu hobi ile ilgilenenler bana dükkan isim ve özetle adres bilgilerini verirlerse çok sevinirim. İnternetten alış verişi en son çare olarak düşünüyorum. Teşekkürler.



    Yönetici Notu: Konu uygun bölüme taşınmıştır.

    Fiyatından çok, tüfeği söküp geri toplama işleri beni korkutuyor. Ben yine peletin gr. işini fazla abartmadan kullanmaya devam edeyim.. :) Teşekkürler cevaplar için.

    Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Pelet ağırlığı arttıkça, namlu çıkış hızının azalacağının farkındayım. Sorum şu ki, kullanacağım ağır peletler(20-30 gr. arası) tüfeğime her hangi bir zarar verir mi ? Uzun veya kısa vadede sonuçları ne olur ?

    Cevabınız için teşekkür ederim. Hafif peletler doğa şartlarından daha fazla etkileneceği için, Uzak mesafelerde ağır pelet kullanımı daha doğru olmaz mı ? Tahibat veya menzil olarak düşünmedim. Sonuçta sürekli kullanmayacağım. Arada bir değişiklik olsun diye almayı düşünüyorum. Tabiki hem uzak mesafe hem de tahribat olsa hayır demem. :)

    Öncelikle merhaba. 5.5 Cal. stoeger X20 Tüfeğim için farklı peletler denemek istiyorum. 20 ile 30 gr arası ağırlıktaki peletler tüfeğime veya tüfeğimin yayına zarar verir mi diye öğrenmek istiyorum. Ayrıca Bu peletleri sürekli kullanmayacağım. Arada bir değişiklik olsun diye kullanırım diye planlıyorum.

    Değerli cevaplarınız için hepinize teşekkürler. Düşüncelerim daha da netleşti.

    Yeni üretilenlerin lw namlu olmadığından dolayı, İkinci el olmadığı taktirde bu tüfeği önermiyor musunuz yani ?

    Herkese merhaba.
    Bu hobiye başlarken tavsiye ve forumdan detaylı araştırmalarım sonucu, x20 satın alarak yaylı bir tüfekle başladım. Bir süre önce de pcp ye geçmeye karar verdim ve başladım araştırmalara. Anladım ki pcp çok ayrı bir dünya. Çok daha detaylı, çok daha masraflı ve belkide kimimize göre çok daha zahmetli... Pcp tüfeklerde tecrübesizim diyebilirim. Araştırmalarım hızla devam ediyor ve Daha öğreneceğim çok fazla şey olduğunun farkında olarak ve Fazlada uzatmadan yardım isteyeceğim konuya geleyim. Ben şıklığından ve bolt action oluşundan dolayı uzun süredir FX t12 ye hayranım. Bu tüfeği kullanmış ve kullanmakta olan herkesin yorumları benim için çok önemli. Bana bu tüfeğin olumlu ve olumsuz yönlerinden bahseder misiniz lütfen. Hatta Özellikle olumsuz yönleri. Şimdiden teşekkürler.

    Herkese merhaba. Yaklaşık 6 aydır x20 kullanıyorum. Tüfeğimin yağlanması gibi basit bakımlarını düzenli olarak yapıyorum. Her kullanım sonrası ya da Haftada 1 yağlıyorum diyebilirim. Geçenlerde 2 haftalığına şehir dışına çıkmam gerekti. Döndüğümde inanılmaz bir paslanma oluştuğunu gördüm ve yakın zaman sonra aylarca şehir dışında bulunmam gerekecek. İki hafta gibi bir sürede o kadar paslanma oluyorsa aylar sonra düşünemiyorum. Bana güvenli bir saklama koşulu önerir misin lütfen ? Hangi marka ürünler ile Neler yapmalıyım, nasıl yapmalıyım ? Şimdiden teşekkürler.