webley patriot 4.5 ml ile 5.5 ml arasında kalite işçilik farkı varmı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Açıkcası benim kafam karıştı bu webley patriot 5.5ml 1ci nesil den piyasada 2 modeli varmış.daha doğrusu piyasaya o 2ci modelini sürmüşler ve tüfekde başda tetik olmak üzere susturucusunu plastik yapmışlar vs vs...o ilk çıkan patriotdan şuanda piyasada kalmadımı arkadaslar? ayrıca kullanan arkadaşlar tüfeğinizden memnunmusunuz? tüfeğiniz ile yaptığınız atışlar sizleri memnun ediyormu?tüfeğe dürbün taktığınızda (tek parça ayak ile) dürbün yerinde sabit duruyormu??? tüfeğinize saçma koyarken (hatsanlardaki gibi bastırıyormusunuz gamo saçma koyarken)ayrıca tüfeğiniz ile yaptığınız atışlar sonrasında tüfeğinizde her hangi gibi bir aksaklık oldumu şimdiye kadar? patriot kullanan arkadaşlar sizlerden tüfeğiniz ile yaptığınız analiz sonuçlarını benimle paylaşırsanız sevinirim..mustafa abi daha önce patriot hakkında senin yazını okudum sonrasında aynı yazının hemen üstünde (önemli açıklama ve özür webeley patriot) diye bir başlık gördüm okuyunca kafam karıştı? beni bu konuda aydınlatırsanız sevirim

  • Ben bikaç gün önce satıcıdan aldım dediğin aksamlar metal. Zaten arar sorarsan kendiside sana her türlü bilgiyi aktarıyor. Ama bildiğim kadarıyla ondada bikaç tane kaldı. Dediğin gamo Ts18 ile ben sorun yaşamıştımki bunun bi sorun olmadığını gayet normal olduğunu öğrendim. Mustafa amca da havşa açarak daha rahat edeceğimi söyledi. Yaklaşık ikiyüz atış yaptım (biliyorum az ama iki-üç gün içinde yaptım) bi aksaklkla karşılaşmadım. Daha yağlama işlemini yapamadım ama en kısa sürede onuda halledicem inşallah. Kısacası ben memnunum :) ...

    Her Türk Asker Doğar... X]#+,


    Webley Patriot 5.5mm (1. nesil)

  • Satıcı ile ben konuştum dün saçma sıpariş etmiştim biraz geç kalınca bir önceki yaptığım sıparişe göre bu arada elinde patriot 5.5ml 1 ci nesil varmı dedim var dedi sonrasında detaylı bilgi sormadım takii bu gün formda bazı şeyleri okuncıya kadar bundan dolayı yeni bir form açma isteğim doğdu

  • yaklaşık 1 ay oldu 500 den fazla değişik ağırlıkta pellet attım. ateşli silah gibi. kullandıkça alışıyorsun ve 30-40 metrelerde dürbünsüz isabetli atışlar yapıyorsun. ben dürbün için acele etmiyorum. patrıot ta benim gördüğüm olumsuzluk, bu güçlü silah birkaç binlik atıştan sonra arka yay stoperini silindire bağlayan pim yuvasını genişletiyor. bu sadece bendede olabilir. kurma ve tetik mek. hiç sorun yaşamadım. kucakladığınızda mübarek sanki alman mauseri gibi. havalı silah sadece isabetlilik ve kalite deyip güç aramayanlara bilgisayar oyunu tavsiye ederim. bu silah aşırı güçlü ( ve arttırılabilir) ödenen miktarı iki kez ödeyen kundak ve mekanizma,40 metrelerde tatmin edici isabet... saygılar

    marmarateam.png

  • patriotu yaklasık 1 hafta önce aldım bugun izmir yamanlarda atıs bulusmamız vardı (resimleri daha sonra ekleyeceğim) patiotla dürbünsüz 75 m bira şişesini vurdum (yarım saatimi aldı) 60-50-40 metrelerde son derece isabetli ve güçlü bir silah güzel bir dürbün ve dampa ayak ile daha uzun mesafelere güzel atıslar yapılabilir 1. nesil patriot bulursanız kacırmayın derim :thumbup:

    egeteam.png


    Walther Falcon Hunter 5.5
    leapers 3-9*40

  • patriotu yaklasık 1 hafta önce aldım bugun izmir yamanlarda atıs bulusmamız vardı (resimleri daha sonra ekleyeceğim) patiotla dürbünsüz 75 m bira şişesini vurdum (yarım saatimi aldı) 60-50-40 metrelerde son derece isabetli ve güçlü bir silah güzel bir dürbün ve dampa ayak ile daha uzun mesafelere güzel atıslar yapılabilir 1. nesil patriot bulursanız kacırmayın derim :thumbup:

    bol isabetli atışlar kadeşim..senin 75 metre zorlanmanın sebebi bana göre tüfeğini henüz yeterli derecede kullanmadan kalkınıyor...benim optimayı ilk denememde belkide sana biraz komik gelir 10 metrede bira şişesini vuramadım bu nasıl tüfek ya dedim..sonrasında tüfeğe nasıl bakılacağını keşfettim..demek istediğim şu kardeşim bu gez ile arpacık olayı optimada çok başarılı bir işcilik olmamış..70 metreye atış yaparken gezden baktığımda arpacığı silme gördüğüm taktirde hedefe ulaşıyor..

  • bügün yeni tüfeğim patriotu deneme fırsatı buldum. başlangıç olarak kurarken biraz zorlandım. hatta ilk kurma denemesinde tüfeğin kilitlendiğini sandım. bu kadar güç gerektirdiğini hiç tahmin etmemiştim. 15 -16 yaşlarından beri elime havalı tüfek almadım. ilk atışlarım çok isabetsiz oldu. tabi bunu tüfekten değil benden kaynaklandığını düşünüyorum :) . başka tüfeklerin tepmesini hiç görmedim ama tüfekte biraz tepme ve sanırım yaydan kaynaklandığını düşündüğüm tetiğe bastıktan sonra tüfekte bir çırpınma dikkatimi çekti. mekaniğe pek uzak değilim umarım yeşil gres ile yağlamadan sonra toplamada başırılı olurum. tüfeği yağlama dışında bu çırpınmayı giderecek tüfeğe özel geliştirmeler yapan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum . selamlar

    webley patriot 5.5

  • yay ucu ağırlığı çıkar yada daha hafif olanla değiştirip yeşil gresi yaya güzelce yay g;$i
    ben ayrıca yayın önüne 5 mm kalınlığında yay çapında bir pul koydum (makinalarda kullanılan takozdan yaptım, madde belirtemiycem ama esnek ve dayanıklı kauçuk benzeri) ilk aldığımdaki gibi tepmiyor ve mekanizma sesini kesti.

  • Silah 1000 atisi geride birakti ve isabetlilik ve performans konusunda gun gectikce daha istikrar kazandi.Fiyatiyla kiyaslanamayacak kadar mukemmel bir silah.Durbun konusunda tek ayak ister istemez azda olsa ayar kaymasina neden oluyor.130-140 mt mesafeden 2,5 lt pet siselere ruzgarsiz ortamda her atista isabet sagliyabilirsiniz.
    Kesinlikle tavsiye ederim.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • webley yayı diye bir arkadaşımız form açmış dostum sen oraya bi bak bu sorun bende vardı ben kolay bir yol ile hallettim

  • arkadaşlar patriot 4.5ml ile patriot 5.5 ml arasında görüntü farkı varmı? işçilikleri tüfekde kullanılan malzemeler sizcede aynı malzeme kullanılmış mı dır? tetiğinden tutun gezi arpacığı patriot 5.5 ml ile aynımıdır?her 2 tüfeği de görüp inceleyen arkadaşlarımız varsa aramızda beni aydınlatırsa çok sevinirim.

    • Official Post

    1.Nesil dediğimiz,ingiliz parçaların kullanıldığı modeller 4,5 yada 5,5 birabir aynı.

  • 1.Nesil dediğimiz,ingiliz parçaların kullanıldığı modeller 4,5 yada 5,5 birabir aynı.

    doğrudur abi yanlız şimdi kafam karıştı şimdide bu webley raıder naşıl bişey bu abi nerde satılıyo bu fiyatıda diğer pcp lere göre cazip geldi maddi sorun yok aslına bakarsan abi bende pcp grubuna katılmak istiyordumki fiyatları görünce biraz fren yaptım ama bu akşam bu webley raıder ı görünce 2 ye bölündüm karasızım yardım et abi

  • arkadaşlar patriot 4.5ml ile patriot 5.5 ml arasında görüntü farkı varmı? işçilikleri tüfekde kullanılan malzemeler sizcede aynı malzeme kullanılmış mı dır? tetiğinden tutun gezi arpacığı patriot 5.5 ml ile aynımıdır?her 2 tüfeği de görüp inceleyen arkadaşlarımız varsa aramızda beni aydınlatırsa çok sevinirim.


    Fikrinizi etkilemek için değil merakımdan soruyorum, bu kadar güçlü bir silahda 4,5 mm. sıkıntı çıkarmazmı

    Webley Patriot - T.M.A.

    • Official Post

    Her PCP silahı olanın bence birde pistonlu silahı olmalı diye düşünüyorum,tabi bu beni fikrim,Patriotu bu fiyata bugün aldınız aldınız bir daha bu kalite bu fiyata böyle bir silahı alma olasılığınız çok az,PCP her zaman alabilirsiniz,hatta yaylınız nasılsa tek atacak,PCP içinse çoklu atım olanağı olan bir model tercih etmenizde fayda var ve bu silahıda en ucuz olsun derseniz,biraz daha bekleyin çok yakında Webley Raider 10 lu atım özellikli olanı piyasada olacak ve fiyatı da sanırım yine tekli Raider e yakın olur.

  • işcilikde ingiliz yapımı malzemelerin var olduğunu söylüyorlar buna sığınarak 4.5 ml i almayı arzuluyorum...5.5ml kullandım gayet memnun kaldım lakin biraz büyük geliyor bozlak şişesine atış yaparken dolaysıyla parçalıyor.

  • Her PCP silahı olanın bence birde pistonlu silahı olmalı diye düşünüyorum,tabi bu beni fikrim,Patriotu bu fiyata bugün aldınız aldınız bir daha bu kalite bu fiyata böyle bir silahı alma olasılığınız çok az,PCP her zaman alabilirsiniz,hatta yaylınız nasılsa tek atacak,PCP içinse çoklu atım olanağı olan bir model tercih etmenizde fayda var ve bu silahıda en ucuz olsun derseniz,biraz daha bekleyin çok yakında Webley Raider 10 lu atım özellikli olanı piyasada olacak ve fiyatı da sanırım yine tekli Raider e yakın olur.

    ALLAH senden razı olsun mustafa abi vallah bu raıderı tek atışlı olduğunu bilmiyordum bencede gerek yok tek atışlı pcp ye....mesaj anlaşıldı webley patriot 4.5 de kara verdim bu hafta içinde sıpariş verebilirim

  • Burda birde benim sorum var.


    Webleyin 4,5 mm olanı sanırım ses hızını aşıyor. Sonic patlama olayından dolayı merminin etkilenmesi veya takla atarak gitmesi sözkonusu mu, yoksa bu sadece Mod 125'in namlusundan kaynaklanan bir sorunmuydu.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • güzel soru ;atlise;

    diana mod 48 black - diana 3-9x42 bullseye
    diana panter 31- diana 3-9x42 bullseye
    gamo delta fox - diana 4x32 magnum plus
    hatsan süpertact - stoeger 4x32