Hatsan Mod 125 5.5 Vs Hatsan Optima Magnum 5.5

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İyi günler
    arkadaşlar yeni bir tüfek almak istiyorum ama Hatsan Mod 125 5.5 ile Hatsan optima magnum 5.5 arasında kaldım
    hangi tüfek daha iyi bilenler lütfen cevap atarsa sevinirim?
    iyi çalışmalar
    mod 125 'in Yanında aşağıdakileri de hediye ediyorlar.
    * Atış Gözlüğü
    * Tripod (Sabitleme ayağı)
    * Winchester zoomlu dürbün (3-9,32) (bu dürbün nasıl kalitelimi bilgi verebilirmisiniz)

  • Bence ikisini de alma Mustafa Bey'in getiteceği tüfekleri bekle veya
    Bu tüfeklerin ikiside aynı sayılır tepmesi çok. Bu yüzden hassas atışlar yapamazsın. Üzerinde dürbünü durdurman çok zor. Ama hassasiyet önemli değil güç istiyorum. Vurabilirsem kırsın parçalasın dersen Mod 125 dürbü ile beraber iyidir.
    Ama hem güç hem hassas olsun dersen Webleyi ben kullanmadım ama iyi bir silah.
    Sonuç: Mustafa bey'in Getirteceği silahları bekleyelim.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Musatafa Bey dediğiniz kim acaba?
    birde getireceği tüfeklerin markası modeli nedir?
    web sitesi üzerinden mi alacağız?

  • mod125 vardı bende açıkcası fazla memnun deyildim en sonunda çaldılarda ben de buna bahane optima550 aldım 3 hafda kullandım ondandan memnun kalmadım onuda satdım...sana tavsiyem alma...webley yi bir çok arkadaşımız kullanıyor bir çoğuda memnun bütün bunları görünce bende dayanamadım dün bir adet webley 1ci nesil sıpariş verdim

  • Yaw Anlamadığım bir şey var
    hatsan mod 125'i herkes yerden yere vuruyor , "alacaksan webley patriot al" diyorlar
    Hatsan ilk çıktığı zaman herkes çok övüyordu sonra 2. versiyonu çıktı daha da övdüler
    şimdi istenmeyen tüfek oldu.
    Ben mercanda rus turistlerin dükkanlarda harıl harıl hatsan mod 125 aradığını gözlerimle gördüm bu kadar "kalitesiz" "kötü" "iğrenç" "tu-kaka" bir tüfeği ruslar neden bu kadar ısrarla arıyor??
    webley patriot iyi bir tüfek olabilir ama onun da birçok eksi yönü varmış
    yani ileride daha iyisi çıkınca kötüleyeceğiniz bir tüfeği şimdi neden bu kadar göklere çıkarıyorsunuz?? Bence ortada bir adaletsizlik var. Mod 125 kullanıp memnun kalanlar da yok mu hiç?
    Sözlerim kişisel değil kimse alınmasın birçok yorum rastladım bu konuda onun için merak ettim ve soruyorum...

    Hatsan Mod.125 5.5 2.version

  • Benim beraber atış yaptığım bir arkadaşımda Hatsan Mod 125 var ve çok memnun. Mod 125 lere ya da genel olarak Hatsan'lara gösterilen antipatinin temel sebebi genel bir kalite anlayışlarının olmaması. İki aynı model silah arasında ciddi farklar olabiliyor. Biri ile mükemmel atışlar yapabilirken diğeri ile bu performansın yanına yaklaşılamıyor.


    İki tüfeği de yakından gördüğümde ikisinin arasında belirgin bir işçilik farkı var. Malzeme farkları da var. Ama biri için diğerinden %50 fazla ödediğiniz de bir gerçek. Aradaki bu kalite farkı için bu farkı vermeye değer mi? Bu biraz ekonomik durumunuzla alakalı. Fakat birini aldığınızda bekleyebileceğiniz belli bir performans var ve kullanan herkes onaylıyor. Diğeri için ise aynı performansı almanız için şanslı olmanız gerektiği söyleniyor. Ben şanslı biri olarak görmüyorum kendimi pek. O yüzden kısıtlı bir bütçeyle de olsa kumar oynamamış olabileceğim ürünü seçerdim. ;)

  • Bende Hatsan Mod 125 kullanıcısıyım ve çokta memnunum. Mustafa abinin getireceği tüfeklerde iyi ama ne zaman gelir ben bilmiyorum hem gelsede Hatsan ile fiyatı aynı olmaz bunuda belirteyim. Eğer dükkandan alıcaksan Hatsan'ı önce dene biraz kurcala görünüşte sorun yoksa al derim.

    Professional Shooter
    2FAN A.K.A®


    Hatsan Mod 125 5.5mm .22 Caliber Air Rifle + Tasko 3-9*40E
    Hatsan Torpedo 150 TH 4.5mm .177 Caliber Air Rifle(SIRADAKİ)
    Dessert Eagle Füme Kurusıkı Ses Tabancası (x2)


    Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır.


    marmarateam.png

  • öncelik ile şunu belirtiyim webleyde bir hatsan ürünüdür....mod125 arasında işçilik kalite farkı vardır....örneğin dipciği ahşaptır....gez metal dir arpacıkda öyle metal yapım...tetik plastik deyil ayrıca ayarlana bilir tetik var..benim satdığım optima550 ile güçleri aynı her 2 tüfekde aynı mesafeden şişeyi kırıyor tanekeyi delip geçiyor...ben webleyin işçiliğine para verdim...ve bu benim kendi görüşüm tüfek alacaksam öncelik ile ahşap dipcik tercihimdir....nasip olursa bu ay sonunda da hatsanın ahşap dipcik torpedo155 4.5ml olanından alacam...şimdiye kadar 3 tane hatsan havalı tüfeğim oldu bitanede kral magnum vardı onuda abim aldı ;#^+.;#^+.

  • merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Kardeşimde Hatsan Mod125 5,5 var ve isabetli atış yapamadığından yakınıyor, benim Gamo Cf20'mim var yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum geçenlerde ideal ava gönderip mekanik aksamını değiştirtdim bugüne kadar bu tüfekten hiç şikayetim olmadı hatta son derece adi bir dürbün aldım bununla bile son derece isabetli atışlar yaptım. sizden isteğim eğer Hatsan Mod 125'le verilen winhester dürbün ile nasıl sıhatli atış yapılabilr onu öğrenmek istiyorum çünkü kardeşim dürbünün sıfırlamasını yatığı halde isabetli atış yapamadığından yakınıyor acaba hata tüfektenmi kaynaklanıyor birde bu silah için hangi pelleti kulanmamızı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler

  • merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Kardeşimde Hatsan Mod125 5,5 var ve isabetli atış yapamadığından yakınıyor, benim Gamo Cf20'mim var yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum geçenlerde ideal ava gönderip mekanik aksamını değiştirtdim bugüne kadar bu tüfekten hiç şikayetim olmadı hatta son derece adi bir dürbün aldım bununla bile son derece isabetli atışlar yaptım. sizden isteğim eğer Hatsan Mod 125'le verilen winhester dürbün ile nasıl sıhatli atış yapılabilr onu öğrenmek istiyorum çünkü kardeşim dürbünün sıfırlamasını yatığı halde isabetli atış yapamadığından yakınıyor acaba hata tüfektenmi kaynaklanıyor birde bu silah için hangi pelleti kulanmamızı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler

    tüfek le beraberinde verilen dürbün iş yapacak türden..kardeşin dürbün ayarını nasıl yaptı acaba zommlu haldeykenmi yoksa zoomsuz haldeykenmi sıfırladı?bunun yanında sorun tüfekde de olabilir dürbün ayarı iyi yapılamamışda olabilir kullandığınız saçmadan da olabilir bu ihtimal biraz daha düşük bende...birde mod125 çok sarsıntı yapıyor sizlerin güç bela sıfırladığı dürbün ayarı dürbün ayaklarına gelen titreşimden ayarının kaçtığı oluyor...saçma ya gelince ben gamonun saçmalarını kullanıyorum...ts10 ts18 5.5mm.. gamo roket expander pro magnum bunların içinde olmayan ancak arkadaşlarımızın beğenerek kullandığı gamo hunter saçma...

  • optimada sonuç olarak bi hatsan ürünü , ben kendi hatsanlarımdan memnunum , bu güçte silah yapmışlar , tabiki artı eksileri var , namlu çıkışı 200m/s olan silahlar , eleştirilebilir alternatifleride çoktur , ama bu hatsanın son dönem yaptıkları çok güçlü silahlar , alternatifleri çok pahalı , 1/4 fiyatına satıyolar , 360 m/s hızı 4,5 mm de rüyanızda görürsünüz , 290 m/s hızı 5,5 mm de sağlayan kaç silah var , tamam eleştirmekte lazım , ama bu söylediklerimi bi kenara atmamalı , yerli malı bi firma , ki bu firma , size garanti veriyo , sorun yaşarsanız , kargo masrafı ödeyerek telafi ettiriyosunuz , arayın bi hatsan fabrika telefonunu , herhangi bi departmana bağlanıp bi fikir danışın yada bi sorundan bahsedin , adamlar sattıkları malın arkasında sonuna kadar duruyo , bu çok iyi bişey , yoksa aldığınız bişeyin arızalandığını düşünün , nasıl yapılacak , hatsan türkiyenin nadide bi firması , tüfeği darma dağın olsa bile garantisinin arkasında durur , ben önce buna bakarım , o amatör ruh , merak heves , hangi firmada var , gelişime açık bi işletme yapısı ve yolu açık olsun , mühendisleri , işçileri , yöneticileriyle , yurdumuzun firması , param yurt içinde kaldı içim rahat , hatsanı daha iyisini hep daha iyisini yapmaya davet ediyorum , bende ekonomim el verdiğince katkı sağlayacam ;)

    Walter Talon Magnum 5,5 cal Envantere yeni katıldı 3-9 x 50 mm dürbünü var(ince ayarla efsanevi bir makine)[/color]
    Zoraki hp01 ultra (diyecek söz bulunmaz , hedef nerde pellet orda , yaşayan efsane , emekli olmaması dileğiyle :))
    Birde şimdi Hatsan BT 65 var çok kuvvetli , düşman başına... vurduğu yerden ses çıkar...

  • mustafa abinin deyimiyle hatsan bizim hatsanımız döveriz de severizde ^^ burda ismi geçen tüfeklerin hepsi hatsana ait tavsiye edilen tüfekde hatsanın ürünü....bu gün yarın kısa mesafeler için bir adet mod55 4.5mm yada mod60 almayı düşünüyorum hafif bir tüfek ahşap dipcik olması ve güçlü olması bunun yanında ucuz olması cabası isabetlik oranı nı beğendim..

  • Arkadaşlar :
    8 ay önce mod125 aldım ve 6 aydır kullanmıyorum acıkcası tüfeği aldığıma pişman olduğum gibi sinirde oldum malum iki neden 1. tüfek kutusundan cıkan dürbün ayağı aşındı aldığım piyasadan aldığım dürbün ayaklarıda aşındı enson bir ayak buldum onada 70 ytl istediler . ben tüfeği 180 e almıştım:) 2. Bu tüfekle sıfırlama yapmak İMKANSIZ askerde alayın atış takımındaydım bu konuda baya tecrübem oldu.


    ayrıca satıcı firmanın tüfeğin arkasında olduğu konusuna gelince , valla beni ya müşteri yerine koymadılar yada adamdan saymadılar :) kaç defa arayıp mail attıysam bana karşılık verilmedi . suan sadece 2 ay kullanılmış, dürbün ayağı arızalı görünen mod 125 im var isteyen olursa makul fiyata veririm genede dostane tavsiyem bulaşmayın :)

  • hoş geldin kardeş öncelik ile ^^ hatsan gibi güçlü ve tepmezi fazla olan tüfeklerde dampa ayak kullanmak gerek aksi taktirde seninde dediğin gibi dürbün ayakları hasar görür hemde dürbünün günden güne kendini içten yeme başlar böyle oluncada tüfeğinden soğursun :)
    2 nedenden bahsedmiş sin değerli arkadaşım bu 2 nedende bir birine zincirli çözüm dampa ayak kullanman.
    saolsun DREZİN nickli TANER arkadaşımız bu sözü geçen dampa ayağın bir nevi kopyasını yaptı da ben ve benim gibileri bu dertden kurtardı.orjinal dampa ayağın fiyatı sanırım 145 ytl olması lazım taner arkadaşımız bu ağağın bir benzerini 65 ytl den satışa sundu ama tükendi.kendiside tekrardan üretecek mi bu yerli dampa ayağı buna kendisi cevap versin demekten başka birşey bulamıyorum saygılar

  • yakın mesafede hatsana dürbün gereksiz sallatıdsan haşat oluyor dürbün yatağınıda bozuyor dampa için ek yatırım lazım hadi dampa aldın dürbünü sabitledin atış istikrarı olmadığından attığını istdiğin gibi vuramassın bu yüzden hatsan almışsan eğer dürbünsüz atış yap

    Optima 635

  • Arkadaşlar bende mod90 var gayet memnunum fazlada atış yapmadım ama dürbünde oynama yok ..Bu mod125 in tepme olayı bu kadar farklımıda dürbünü hemen haşat ediyor..

  • Arkadaşlar bende mod90 var gayet memnunum fazlada atış yapmadım ama dürbünde oynama yok ..Bu mod125 in tepme olayı bu kadar farklımıda dürbünü hemen haşat ediyor..

    Abi mod90 nasıl iyimi bende almayı düşünüyorum da... Bir türlü karar veremedim ama zannedersem zayıf bişey alacam bu dürbün olayından dolayı. Hiç uzak mesafe atışı yaptınmı ve ne kadar etkili? Mesela bir suntaya kapıya falan atış yaptınmı?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Uzun mesafe atış yapmadım evin içinde atış yaptım gücü çok iyi..Uzun mesafedede 40-50 metrede etkili olabilir diye düşünüyorum..Parasına göre çok iyi diyebilirim..Silahla birlikte gelen dürbünde beklediğimden iyi çıktı ölçüsü 4-20 sanırım..Mesela kapı demişsin bu ev içindeki tahta her türlü kapıyı iki taraflı çok rahat deler derim :thumbup: ama silahın ömrüne bişey diyemem toplasan 40 pellet attım, her gün 100atış yaparım dersen silahın ömrü ne kadar olur bilemem..Bide yayı bayağ sert onuda belirteyim..Resminide atıyorum bakabilirsin yakışıklı tüfek:)

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mrt083 ().

  • Sence bunun 4.5mm si mi yoksa 5.5mm si mi iyi olur? 5.5mm olsa tahta delme gücü daha azalırmı ve de mesafesi çok düşer mi? Mesela sen diyorsun 50m, bu 25-30a kadar düşermi yoksa az mı düşer?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • rockygs ben tüfeği bu forumda bi çok yazı okudukdan sonra aldım , 4.5 luk olanından aldım..Benim için hız önemli olduğu için tercih ettim çünkü bu tüfekte 5.5 biraz ağır kalıcaktı..Delicilik birazdaha azalır fakat etkili mesafe hemen hemen aynı olur.. 5.5 ağırlığı ile 4.5 lık ise hızıyla birbirini eşitler dağılımları aynı olur gibme geliyor..Fakat 4.5 daha hızlı olucağı kesin..Hedefte tahribat çok olsun diyosan 5.5 al ..yok tetiğe bastığım anda hedeften ses gelsin ve hedefi delsin çıksın diyosanda 4.5 al...Silahtada kullandığın pellete önem ver derim en azından gamonun pelletleri var 4-5ytl hunter-ts10 felan..Bu arada mod90 dan çıkan dürbün benim ve senin gibi yeni başlayanlar için gerçeten güzel ben daha adi bişey bekliyordum..2 kata kadar yakınlaştırma ve net bir görüntü sunuyor..Alıcaksan ben Veli beyden aldım 2 günde geldi ordan alabilirsin :thumbup: