Ptriot'ta Dizel etkisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu konu daha önce konuşulmuş olmasına rağmen forumdaki arkadaşların hoşgörü ve samimiyetine sığınarak bişey sormak istiyorum.


    Aşırı yağlama yapmamış olmama rağmen, silahımdaki dizel etkisi devam ediyor. Beni tedirgin eden konu iste atış esnasında yay yada piston sesi gibi bir ses haricinde bariz patlama sesi çıkarıyo ve atış sonrası namlu kapalı halde iken transfer deliğinden duman ve plastik yanığı kokusu çıkarıyor olması.


    Dizel etkisinin silaha zararlı olacağını sizlerden öğrenmiştim ama bu tarzda bir şikayet okumadım. Silahımın uzun seneler benle kalması için bu etkiyi kısa zamanda geçirmek istiyorum. yardıcı olursanız sevinirim.

  • Bendede aynısı var silahı yağladıktan sonra oluyor. Ama bende duman çıkmıyor sadece yağladığımda çıkıyor aradan 1 gün geçince duman falan olmuyor. Sadece koku yapıyor bu silaha zarar veriyor mu bilmiyorum. Acaba yanlış mı yağlıyorum bende bilmiyorum silahın her yerine sıkıyorum yağı :D

    Professional Shooter
    2FAN A.K.A®


    Hatsan Mod 125 5.5mm .22 Caliber Air Rifle + Tasko 3-9*40E
    Hatsan Torpedo 150 TH 4.5mm .177 Caliber Air Rifle(SIRADAKİ)
    Dessert Eagle Füme Kurusıkı Ses Tabancası (x2)


    Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır.


    marmarateam.png

  • Ben de öğrendiklerime dayanarak iki kelam edeyim. :)


    Eğer normalden fazla ise dediğiniz gibi, silahı söküp yağlardan arındırmanız ve tekrar düzgün bir biçimde yağlamanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. Keçenin ön tarafına gres sürmemeye dikkat ederseniz ve yağı ince bir film tabakası şeklinde uygularsanız sorun ortadan kalkacaktır sanırım.

  • Ben de öğrendiklerime dayanarak iki kelam edeyim. :)


    Eğer normalden fazla ise dediğiniz gibi, silahı söküp yağlardan arındırmanız ve tekrar düzgün bir biçimde yağlamanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. Keçenin ön tarafına gres sürmemeye dikkat ederseniz ve yağı ince bir film tabakası şeklinde uygularsanız sorun ortadan kalkacaktır sanırım.

    Vallahi konuyu açan arkadaşada sanada saol :DBende bilgilenmiş oldum fakat bende arkadaşın bahsettikleri sadece başta oluyor. Yağı sıkıyorum sonra pamuğu tıkıyorum arkadan saçmayı koyuyorum 5 atış yapıyorum. Onlar çok sesli ve dumanlı oluyor sonra tüfeği kılıfına koyuyorum. Yarıntası ne duman nede çok patlama sesi çıkıyor. Sadece plastik kokusu alıyorum.

    Professional Shooter
    2FAN A.K.A®


    Hatsan Mod 125 5.5mm .22 Caliber Air Rifle + Tasko 3-9*40E
    Hatsan Torpedo 150 TH 4.5mm .177 Caliber Air Rifle(SIRADAKİ)
    Dessert Eagle Füme Kurusıkı Ses Tabancası (x2)


    Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır.


    marmarateam.png

  • piston üstünü ince şekilde yağlamıştım, yayda da oldukça kararında bir gres kullandım, keçe önüne gelmemesine çok dikkat ettim; ama atışlardaki ses istikrarsız çıkıyo yani bir atışım sessiz se diğeri çok gürültülü olabiliyo.


    Tedirgin olduğum nokta, bu süreç devam ederse tüfeğime zarar vericek olması.

    • Official Post

    Piston üstü ve yaya sürdüğünüz greslerin bir zararı olmaz,piston keçesi önüne sürmediniz,ama silindir yüzeylerine ince olduğunu sandığınız miktarda sürdüğünüz gres var ise piston keçesi bu tağları sıyırıp silindir karşısına yığmıştır ve her atışda buradaki yağları yakıyordur,en dişe etmeyin yakında geçer,aman boş sıkmayın,hattâ bu aralar oldukça ağır pelletler (Diana High Power gibi) kullanın,çok endişeli iseniz,silahı söküp silindir dibindeki yağları alın.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Havalı tüfekler yağ kullanarak çalışır lakin doğru yağ ile olması şartıyla,piston yüzeyindeki yağ her piston hareketinde mikron seviyelerde yağ yakarak çalışır ,yağın yanmasından ortaya çıkan duman ve koku bu sebebledir.Kullandığımız yağ yeşil kaucuk grestir ,yağcılarda pek çok çeşidine rastladım bunca çeşit içinden katranımsı olanı tercih etmek gerekmektedir ,metale yapışması kolay brakmaması ve piston yüzeyinde oluşan yüksek ısıya dayanması silahımızın uzun yıllar düzenli aralıklarla yapılan bakımlarla birlikte bizimle kalmasını sağlar.
    Formumuzdan cebrail kardeşim tüfeğini yeşil kaucuk gresle yağladınğını ama müthiş dizelleme olduğunu söyledi ,kullandığı yeşil grese baktım ;evet kalite bir marka ama viskozitesi olarak ince bir yağ katranımsı yapısı itibarıyla tüfeklerimizde kullanmamamız gerektiğini tecrübe etmiş oldum.Tüfeği yağlarından arındırıp doğru yağ ile yağladık .
    yüksek patlama sesi aşırı dizellemeyi gösterir ,namlu yağlamada transfer deliğinden kaçan yağ,pelletleri fazla yağlamayla yine transfer deliğinden pistona kaçan yağ aşırı dizellemeye sebeb olur,bizim havalı tüfeklerde istediğimiz yanma ,mekanik hareketin her oluşumunda bir birine yakın basınç değerleri oluşturmak içindir.
    Formumuzdaki hoş görü ve samimiyet ile bir konu bin defa irdelenir olur ki ;atlanılan, gözden kaçan durumlar görülmesi aydınlığa kavuşması için ,hem sizin silahınız sizde tedirginlik yaratmışsa bizi de tedirgin etmeliki size yardımcı olabilelim .

  • hocam sanayiye gittiğimde en kalitelisinden yağ istedim 2 çeşit yağ verdiler 1.mavi sakızgibi 2. siyah (bom yağımış iş makinelerin de kullanıyorlar) oda cok uzuyor markaları bilmiyorum bunlar sizce nasıldır uygunmudur
    mavi olanın kilosu 30 ytl (100gr aldım) ;kihhik, satıcı tanıdık kazıklamamıştır diye düşünüyorum ;şrofls;.

    korfezteam.png

  • Çok sağolun yazılarınız, tavsiyeleriniz ve yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. ;tese;kkur


    İnsan kırk kere düşünüp bir kere silah alıyo ve bu silahı içinine bukadar sindirince ona gözü gibi bakıyor, birde havalı silah hakkındaki bunca yazıyı, bilgiyi, emeği okuduktan sonra ister istemez silahı sevmekle kalmayıp bu hobinin tutkunu oluyosun sonra ben tedirgin olamayımda kim olsun :)

  • Hasanfuat bey mavi renkli gres mobil yarı sentetik bilya gresidir viskozite olarak ince bir grestir ve yanılmıyorsam bır kovası 450 tl civarı satılıyordu. bomlarda kullanılan siyah renkteki gres ise oldukça sert suya dış etkenlere karşı mukavemetlidir"sanırım aynı gresten bahsediyoruz" sizin alacağınız piyasadaki standart kauçuklu grestir ancak alırken kapağını açıp sertliğine ve sünme,sine bakarsanız daha iyi olur. ve piyasada 2,5 tl satılıyor. ancak ayrı firmaların yaptığı mallarda vizikozite farkı ve kaliteli /kalitesiz hammadde kullanımı sonucu bariz farklı gresler ortaya çıkabiliyor. iamalatını yaptığım için bu kadar emin konuşabiliyorum g;$i

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • cok teşekkkür ederim :D
    markalarda kalite farkı olduğu için marka olarak tavsiyeniz varmı

    korfezteam.png

  • ben opet den almıştım sanırım 6 ytl ödemiştim ustalar doğru gresimi aldım acaba?

  • opet kauçuklu gres ..kalite bazyağlar ve kalsiyum sabunu ile formüle edilmiş genel amaçlı oto şaşi gresidir...çalışma sıcaklığı 65 c ye kadar olan otomotiv gresajında rahatlık la kullanına bilir...formülasyonundaki kohezyoz sayesinde kullanıldığı sisteme yapışarak mükemmel bir koruma sağlar...perfonmas öğeleri NLGI No:3 kalınlığındadır......avcı hocam ben bundan bahsedmişdim...onur kardeşimizin kullandığı yağın özelliklerine yakınmı bu yeşil gres?


    airgunturk.com/attachment/1630/airgunturk.com/attachment/1631/airgunturk.com/attachment/1632/

  • Estağfurullah abi,büyüklük ne haddime ,ben aynayım dosta karşı kendinizi görmüşsünüz.

  • Bu gres silaha yumuşaklık ve güç getiriyor. Harika birşey :D Keşke silahı aldığım gün yapsaydım :)