Patlayan Pellet ve İzli Pellet Denemelerim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Forumda gördüğüm patlayan pellet ve izli pellet denemeleri yaptım :rolleyes: Özellikle patlayan pelletler çok hoşuma gitti oldukça zevkli :thumbup: İzli pelletleri denedim fakat video çekemedim ^^


    [Resim Engellendi: http://img694.imageshack.us/img694/3737/hpim5118.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img824.imageshack.us/img824/9762/hpim5122.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img843.imageshack.us/img843/1821/hpim5126r.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img823.imageshack.us/img823/4619/hpim5131.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img806.imageshack.us/img806/2507/hpim5128.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img864.imageshack.us/img864/3526/hpim5133.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img515.imageshack.us/img515/1577/hpim5134.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img69.imageshack.us/img69/5025/hpim5135o.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img513.imageshack.us/img513/8881/hpim5136.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img854.imageshack.us/img854/5073/hpim5139.jpg]

  • fosfor bütün av bayiilerin var bildiğim kadarıyla gece balık avları için kullanılıyo genelde

  • Patlayan pelletler namludan geçerken patlarsa namluya zarar verebilir bir de plastiğinden ayırmadan denemenizi önerebilirim:) O kırılınca parlayan kimyasal çubukları balıkçılardan temin ediyorum genelde 2 tane çıkıyor bir pakette 1 lira gibi bir ücreti var.Mümkünse o kimyasala temas etmeyiniz,solumayınız,zararlı olduğunu okumuştum haberiniz olsun,üzerinize sıçrarsa leke bırakabiliyor,tecrübe ettim geçen günlerde:)

  • Bir öneri, bu patlayan pellet yapmak için kullandığınız barutu çok az bir su ile çözüp ondan sonra pelletlerin eteklerine doldurursanız ve bir süre kurumaya bırakırsanız hem daha rijit bir yapı elde etmiş olacaksınız, hem de barut karışımının pellet sınırları dışına çıkması engelleneceği için namluda sürtünme-patlama-isabetin etkilenmesi gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma ihtimalini en aza indirmiş olacaksınız.
    izli pelletler için de bir sorum olacak, bu fosfor çubuklarındaki sıvıyı pelletlerin eteklerine nasıl tutturdunuz, pamuk vs bir malzeme kullandınız mı?

    Stoeger X20 Suppressor .22 cal
    Zoraki HP-01 .177 cal :thumbup:

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen muratpasin ().

  • Eteklere doldurulursa etkisinin büyük kısmını yitirebilir,ters atılırsa rijitliğin bir ,hollow point tarzı olmalı,öyle olsa bile en ufak bir kıvılcım veya namlu kurşun sürtünmesinden dolayı oluşacak ısı ısı patlamaya neden olabilir diye düşünüyorum.İzli pelletler için çubuğun ucunu kırıp bir damla eteğe damlattıktan sonra üzerine 502 benzeri veya daha çabuk kuruyan bir yapıştırıcı kullanmanız yeterli oluyor,o kimyasalla birlikte donmuş oluyor.

  • Yorumlarınız için teşekkürler.


    1-İzli pelletler için fosforu av byilerinde bulabilirsiniz.
    2-Fosforu pelletin arka kısmına japon döküp sonra orayı pamukla doldurup en son fosforu üzerine döküyorum.
    3-Patlayan pelletlerde patlayan madde namluya değmiyor o yüzden namluda patlama durumu olmaz.Sert yüzeyle temas edince patlıyor.Belki ısabeti etkiler ama zaten amaç isabet değil.
    4-Patlayan pelletleride patlayıcı maddeyi pelletin arkasına doldurmak daha tehlikeli olabilir zira gelecek sert hava ile namludayken bile patlaya bilir.Hem bu şekil daha basit.
    5-Patlayan pelletlerde aslında komple patlayan kırmızı şeyle beraber yapıştıracaktım pellete fakat 5.5 mm den geniş namluya sığmıyor.


    :thumbup:

  • Değmiyor ancak pelletin ön kısmına taşacak olan bir dizel etkisi, patlayan maddeden atış gücünün etkisiyle bir parçanın ayrılması sonucu namlu ile pellet arasına girip patlama olasılığını düşünüyordum plastik bir önlem olabilir:) Kırmızı plastiğin küçük olanları da gördüğümü hatırlıyorum,.22 bir pellet üzerinde küçük çaplıydı:)

  • Olabilir ama pelletin ucuna japonu biraz çok dökünce , patlayan meddeyi oraya koyunca japon yapıştırıcı iyice o maddeyi kaplıyor çok sağlam oluyor ama sizin dediğinizde olabilir :)

  • bunu yıllar önce denedim. onları alkolle eritip ince şırıngayla uçlarına döküp daha sonra mumla kaplıyorsunuz. ondan daha güzeli ise eski dolma tüfek kapsullerini düz uçlu pelletlere yapıştırabiliyorsunuz. hem daha çok patlıyor hemde daha güvenli oluyor ama o kapsullerden şimdi yok sanırım

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • yanlış anlaşıldım, ifade edememişim, şimdi okuyunca fark ettim de, eteğe doldurmak derken arkadaşın da yaptığı gibi wadcutter-düz uçlu bir pellet alıp eteği doldurduktan sonra namluya ters bir şekilde oturtmaktan bahsediyordum, hollow point olmalı demişsiniz, belki beeman crow magnum gibi haznesi hacmen büyük bir pellet ile dediğiniz mümkün olabilir ama crosman-RWS gibi firmaların hollow point pelletlerindeki deliklerin iç hacmi talebimizi karşılayamayacak kadar az malesef..

    Stoeger X20 Suppressor .22 cal
    Zoraki HP-01 .177 cal :thumbup:

  • rws hobby arka boş kısmını doldurup üzerini çok yapıştırıcı ile kapattığınız zaman sert zeminde manyak patlıyor. yumuşak yerlere attığınız zaman bazen patlamıyor. video çekme şansım olmadı ama en kısa zamanda çekmeye çalışırım.

    MOD 125 SNİPER 5.5mm OPTİMA 3-9x44E

  • Ben hiç riske atmam şahsen sonuçta yüksek basınçla namludan cıkıyor kendi basıncı bile patlamasına yetebilir ki saten yivli namlu döneek gidiyor aşırı hızdan en ufak bir yeri darbe alsa patlar ve namlu pert ama eğlenceli gibi görünüyor fakat yinede riskli gerek yok :D

    Hatsan Mod.99 Limited Edition .22 cal.