200 metre atısları için AA S510 MU Samyang Sumatramı ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bu veriye nasıl ulaştınız anlamadım, kullandığınız sıfırlama kliklerinin miktarı yukarda yazdıklarıma bağlıdır. Ben şimleme (arka dürbün ayağının alt tarafına film vs koyarak) yaparak hiç klik kullanmadan istediğim mesafeye dürbünümü ayarlarım, ister 3 cm yükseklikte dürbün ayağı ister 5cm yükseklikte dürbün ayağı olsun...

    Chairgun programında on mt sıfırlama için iki ayağın da cick farkılarının verildiğini söylemiştim...Mermi yakın sıfıra kadar düşüş yapmadığı için yüksek ayak click harcıyor. Sizde başta söylediğim gibi kısa ayak gibi dürbünü namluya yaklaştırmak için sadece arkayı beslediniz. Aslında zıt olarak değil yakın ve uzak olarak farklı algılamışız. Neyse 12 yaşında bir çocuğun ne kadar büyüdüğünü görüp sohbet etmek daha keyifli olurdu :rolleyes:

  • Bence birde fx bakın derim! :thumbup:

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • ayak konusunda bende kısa ayağın yüksek ayağa göre clik tüketme konusunda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum,daha doğrusu edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum.şöyle ki;beni tanıyanlar uzun mesafe atışlarını ne kadar sevdiğimi bilir,ewanıx s10'um varken uzun mesafe(220m) atışlarında diğer şartlar aynı iken yüksek ayakların kısa ayağa göre silahımın namlusunu daha az kaldırdığına defalarca denemelerimde şahit oldum,o günden sonra hep kısa ayak kullanırım.

  • Ben pcp ye Sumatra 500(25cal.) ile başladım.Çok güçlü tüfek ancak güçle isabetliliğin farklı şeyler olduğunu biraz geç öğrendim.Buradan kendisine teşekkür etmeyi borç bildiğim Burdurlu abimizin tavsiyesi üzerine Sumatrayı satıp yerine AA S510 un çift tüplüsünü aldım ve sanırım pcp de son noktayı koydum.
    Bence güçten ziyade isabetlilik ve stabil atış sayısı önemli, eğer daha da güçlü olsun diyorsanız daystate air ranger derim.

  • sen aklımdaki(daystate air ranger 60) ve imkanımdaki (air arms Twin) tüfekleri söylüyorsun.İnşallah daystate i alabileceğim yoksa air arms için beklemiş olacağım.SAbır Ya Rabb sabır, sabır, sabır ..

    Tüfeğimi edinmem de katkısı olan tüm forumdaşlarıma ve büyüklerime teşekkürü bir borç bilirim.




    K.A. Air Arms S510 SL Xtra FAC .22 / 42 Fpe




    Hawke Sport HD 2-7x32

  • Tüfek alırken servis konusunun sorgulanmasını , satanın servisi verebildiğini, yedek parça fiyatlarında abartmadan satanı ve satanın kaptırmatör denilen çok yüksek fiyat uygulamayandan alınmasını tavsiye ederim.Her getirilen üründe kur oynamamasına rağmen eski satıcılara göre en az 500 TL fark ekleyenden alınmamalıdır.
    Tecrübe ile sabittir.İngiltere'de tanıdığım olmasından dolayı ve elimden gelmesi sebebi ile kendim ilgilenebilmekteyim tüfeklerimle.
    O kadar fazla para verip servis veremiyenden veya verdiği serviste yüksek fiyat uygulayandan alınmamalıdır.
    Bunlarla birlikte diğer teknik özelliklere de bakmakta fayda da var.


    Sayg.

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com

  • Tüfek alırken servis konusunun sorgulanmasını , satanın servisi verebildiğini, yedek parça fiyatlarında abartmadan satanı ve satanın kaptırmatör denilen çok yüksek fiyat uygulamayandan alınmasını tavsiye ederim.

    Katılıyorum, en çok yıpranan parçayı tercih edebileceğiniz her marka için servise fiyat sorup karar verilebilir.

  • ayak konusunda bende kısa ayağın yüksek ayağa göre clik tüketme konusunda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum,daha doğrusu edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum.şöyle ki;beni tanıyanlar uzun mesafe atışlarını ne kadar sevdiğimi bilir,ewanıx s10'um varken uzun mesafe(220m) atışlarında diğer şartlar aynı iken yüksek ayakların kısa ayağa göre silahımın namlusunu daha az kaldırdığına defalarca denemelerimde şahit oldum,o günden sonra hep kısa ayak kullanırım.

    Dürbünü silaha sıfırlamadan 10 m ayarı yaparsanız uzun ayak çok click harcıyor ama Öncelikle dürbünü clicksiz (arkayı besleyerek) silaha sıfırlamak gerekiyor. Bu ayrıntıyı atladığım için kısa ayak az click harcıyor demiştim. Önce artıkıl sonra silah sonra 10 metre sıfırlaması olursa uzun ayak az click harcıyor ;)

  • Burada yapılan yorumların hepsi size doğru yolu gösterecektir.
    Bence de ne istediğiniz çok önemli. Aradığınız tahribatsa eğlenceyse Sumatra 500 size hayal ettiğinizden fazlasını verecektir. (Ki Ben de Sumatra 500 kullanıyorum. İlk önceliğim grupmanken bir delilik yapıp almıştım çok memnunum. İnanılmaz eğlenceli. Tabi 200 mt de 5 kuruş grupmanı yapmıyor ama oraya ne koyarsanız uçurur. 100 metrede çok kalın olmayan Çelik levha deliyor. Tahribatı bomba..)
    AA 510 kullanmadım yorum yapmam yanlış olur ama forumda bir çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımızın kullandığı çok kaliteli grupman tüfeği diye biliyorum. Benim de ilk hedefimdi ama Kısmet canavaraymış.
    Kısacası tek delik grupmanı istiyorsanız ki o da çalışma ve antrenmanla olur sadece tüfekle değil AA510 alın, yok işin gücü eğlencesi sesi ve tahribatı ağır basıyorsa Sumatra 500..

    Weihrauch HW 97 kt Thumbhole * V-Mach
    Hawke Panaroma IR 4*12-50 AO
    Hawke Panaroma EV 4*12-50
    Dan Wesson Revolver 6'' Silwer
    Umarex Tanfoglio Witness 1911 Full Metal
    Sumatra Reservior 6,35 Lever Action. (Ex.)

  • Arkadaşlar kusuruma bakmayın ama bazı arkadaşlarımızın yorumlarını okuyunca gülmekten kendimi alamadım öncelikle müdahalemden dolayı özür diliyorum.
    Şu ana kadar adıma fatura edilmiş AA510 sayısı 6 adet. Sumatra .22 Sayısı 5 adet ve Sumatra .25 sayısı 2 Adet Her iki silahıda en ufak vidasına kadar bilirim.
    Öncelikle Sumatranın 402 metre atışından bahsederken videoyu seyreden arkadaşlarımızın gözden kaçırdığı bir noktayı belirtmem gerekli. Arkadaşlar atış yaptığımız alanda
    23 km saat ortalama hızda bir rüzgar vardı(Rüzgar ölçerle alınmıştır.) Saat 8 ile 1 yönünde değişken hızda ve yönde rüzgar koşullarında yapılan atışlardan isabet beklemedik.Videoyu tekrar seyrederseniz
    rüzgar sesini (atış yapılan nokta sağlı sollu ağaçlar tarafından korunaklı olmasına rağmen) duyabilirsiniz.Atış yapılan silahın namlu içi oringinin yırtık olduğu ve atış sırasında hedefin Dürbün görüş açısı dışında olduğu için hayali atış yapıldığıda göz önüne alınınca O mesafeden elde ettiğimiz 2 adet isabet bile büyük bir başarı. Bu arada iki isabette hedefi delip geçerek hedefin arkasında toprak kaldırdığı için manki gibi algılanabilir.
    Sonuçta aynı gün 300 metrede pet şişeye yapılmış 2 atış ve 1 isabet ,200 metrede cola tenekesine yapılmış tek ve isabetli bir atışta var.Videoya onlarca atış kaydedilip sadece birilerinin yaptığı gibi isabetli olanlar yayınlanmamıştır. İyi kötü tüm atışlar genel ve tarafsız fikir vermesi açısından ayırt edilmeden yayınlanmıştır.Burada gözden kaçırılmaması gereken unsur silahın 402 metreye taşıdığı enerjidir !!!
    Bazılarınızın Eğlence silahı diye tabir ettiği silahla Murat ,Ercan Ve Mahmut arkadaşlarımız yaklaşık 4cm grupman çıkarttılar ?? Ben herzaman ve her yerde belirttiğim gibi kötü bir atıcı olarak 47mm nin altına inemedim .22 ile).
    Diğer taraftan ben bile AA510 ile 4cm nin altında(39mm) grupman yapabildiğime göre ve bazı kardeşlerimin(Mustafa) yaklaşık 3cm(32mm) gruplarına şahit olduğum için rahatlıkla söyleyebilirimki AA510 çok çok iyi bir silah ve benim bir AA510 dan daha çok sevdiğim tek silah regülatörlü bir AA510. Sonuçta konuya dönersek, kesinlikle AA510 sumatra ile kıyaslandığında çok daha sıtabil ve grupmanı çok daha iyi. 200 metrede 10cm çaplı bir hedef sözkonusu olduğunda tercih edilmesi gereken silah ta AA510 olmalıdır . Ancak ve ancak koşullar uygun ise???
    Eğer sıfır veya sıfıra yakın bir rüzgardan bahsediyorsak 18 graini 860 fps ler cıvarında atan bir AA ile 200 metrede 10 cm lik bir hedefe isabet ettirme şansınız yüksek.
    Peki rüzgarın değişken hız ve yönlerden estiği bir ortamda 860 fps hızla 18 grainlik pelet neler yapabilir ? Yanlızca 10 km hızdaki bir rüzgarda bile 1metre hedeften sapabilir !
    Ama aynı koşullarda ona göre isabetsiz veya eğlencelik denilen bir sumatra 25 cm lik bir bölgeyi tarıyabilir. Bunu ne stabilitesine nede namlu kalitesine güvenerek yapmaz. Attığı mühimmatın BC si ve Enerjisinin Drifte karşı koyabilmesine güvenerek yapar.Sizce hangisi isabetli?
    Daha önceki yıllarda yazdığım bir konudada geniş bir şekilde hatta resimlerle açıkladığım gibi grupmanı iyi silah , herzaman isabetli silah demek değildir.
    Siz yinede AA510 alın ve güle güle kullanın . Ama gün gelipte bırakın 200 metreyi 100 metreden 10 cm lik hedefi vuramadığınızda o mükemmel silaha suç bulmayın.
    Bu arada bügün pazar tatilini biraz atış yaparak geçirdik ve yengenizin yüzünden ancak 2 şarjör ya attım ya atmadım. Yengenizse 1 kutu baracudayı hiç etti .
    52 metreden önce birkaç şişe vurdu ısınma turu için. Daha sonra vurduğu şişelerin artan parçalarını vurdu. Tam ısınmış olsa gerek benim yerden toplayıp ağaca bağladığım yeşil cevizleri vurmaya başladı.
    Benim bağladığım cevizler bittiğinde ağaçtaki cevizleri yere düşürmek gibi sinir edici bir uğraşa başlayınca, "Bu kadar yeter" dedim.
    Hay demez olsaydım ??
    Ağacın gövdesine yapıştırdığım sigarayı tam 6 da 3 vurdu .Mesafe 52 metre, hedef sigara, isabet 6 da 3 ve atıcı yengeniz (zaten ben olsam vuramazdım) silahsa o eğlencelik Sumatra !
    Eğer AA510 la atış yapsaydı muhtemelen 6 da 5 vururdu ama bugünkü rüzgarda değil :)
    Sağlıcakla Kalın.
    M.Akif NAZLI

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • bende bır air arms s410 kullanıcısı olarak dedıklerınızı sonuna kadar desteklıyorum. sumatra conusunda bılgım yok ama sızın bellıkı var. bılgısı olan konusmalı olmayan susmalı. saygılar.

    AİR ARMS S410 XTRA FAC. 22
    OPTİMA 550. 22
    ARMSAN A612. 12
    MKE ÇİFKIRMA -12
    PİPER AYA ÇİFKIRMA 12
    TORUN 4.5
    ;tufey#karadenizteam.png

  • ben sumatra 6.35 kullanıyorum.
    Sumatra ile; farketmediğiniz rüzgarları hesaplamak zorunda kalmazsınız, yaklaşık 300 m den vurduğunuz hedef tahrip olur ama bunun için denk getirmeniz gerek 160 m den uzak hadeflerde isabet azalıyor, evde ejderha beslemek insana güven verir ya ama bu sırada evde onu nasıl muhafaza ederim diye düşünmezsiniz, bu da ona benziyor pelet her zaman istediğiniz yere gitmiyor peleti namludan saldığınız zaman muhafaza etmek zor, ama çoğu silahtan daha uzağa gidiyor ve gücü etkileyici.

  • Merhabalar,


    Eğlencelik kelimesini en çok ben kullandım sanırım ama amacım ne hadsizlik etmek ne de yanlış anlaşılmak değildi. Benim tüfeğim Sumatra 500 6,35 ve ben kullanırken inanılmaz eğleniyorum ve kullanmaktan çok mutluyum zaten bu hobiyi seçmemin amacı bana iyi hissettirip güzel vakit geçirmesi, iş stresinden bir an da olsa beni uzaklaştırması ki her atışa gittiğimde doğru bir seçim yaptığımı hissediyorum.
    Tüfeğe gelince ben eğlencelik kelimesini tüfeği küçümsemek için kullanmadım, Tüfeğin şarjörünü doldurmak, reload yaparken bile alttaki kırma kolunu kullanmak, atış sesi, bence atış yaptığım diğer tüfeklerden çok daha keyifli. Bu benim fikrim ama Estetik açıdan en çok hoşuma giden tüfek. Bununla beraber 75m den 100m den deospray ya da 500ml su şişesini vurunca acayip eğleniyorum, keyif alıyorum. Bugün sorsanız bir AA 510 alacaksam bunu tüfeğimi satarak değil tüfeğimi elimde tutarak yapar ikisini de kullanırım.
    Tekrar söyleyeyim ben grupman konusunda başarılı bir atıcı değilim şimdilik işin eğlence ve keyif boyutundayım bir çok forumdaş kadar da bilgiye sahip değilim ama umarım ilerde bir gün olur.


    Yazdığım yorumlarda hadsizlik ettiğimi düşünmüyorum ama yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın iyi eğlenceler..

    Weihrauch HW 97 kt Thumbhole * V-Mach
    Hawke Panaroma IR 4*12-50 AO
    Hawke Panaroma EV 4*12-50
    Dan Wesson Revolver 6'' Silwer
    Umarex Tanfoglio Witness 1911 Full Metal
    Sumatra Reservior 6,35 Lever Action. (Ex.)

  • Bencede Kesinlikle AirArms al diyorum fiyatına göre bence çok güzel bir silah görüntüsü istikrarı,ve isterseniz gücünü 60fpe ye kadar çıkarıp 300mt de bile çok isabetli atışlar yapabilirsiniz.bence AA alın pişman olmassınız...

  • varmak istediğiniz yer isabet mi tahribat mı. önce buna karar vermek gerek

  • Konunun sahibi arkadaş 5 ay önce konuyu açmış daha da ilgilenmemiş merak ettim acaba hangi silahı aldı ?


    Evanix windy city aldi ;rofl.;