GAMO Whisper IGT inceleme Bölüm-1

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba Sevgili Hobidaşlar;


    Artık yeni nesil yaylı tüfekler bizlerin beğenisine sunulmaya başlandı. Malum forumda da ATAC, Hatsan Sniper VORTEX alan arkadaşlarımız mevcut. Ben de kısa zaman önce merakıma yenik düşerek, ikinci el olarak aldığım GAMO Whisper IGT .22 cal. ile ilgili bir çalışma yapip, bu kulvardaki bilgi birikimine kendimce katkı sağlamak istedim. Çünkü, yapılan bu tip çalışmalar hobimize yeni başlayan veya yeni tüfek almak isteyen arkadaşlarımız için önemli bir kaynak sunuyor. Gerçi Gamo Whisper IGT ve Gamo’nun IGT türevleri uzun süredir piyasada bulunuyor. Velhasıl, lafı uzatmadan, içimden geldiği gibi başlayayım.


    Tüfek: Gamo Whisper IGT .22 cal.
    Edinme maaliyeti ile başlamak istiyorum. Halihazırda havalı silah satan pek çok bayininin stoklarında gözüküyor. Kısa bir araştırma ile (internet sağolsun) şu fiyatlara rastladım : 690 TL - 660 TL ve 650 TL (Taksitli satış fiyatları). Merakınızı gidermek için çeşitli bayilerin sitelerini kontrol edebilirsiniz. İkinci el olarak almak isterseniz forumlarda 250TL ile 300 TL arası, hatta bazı cazip şartlarda 200 TL ile 250 TL arası bulunabileceğine inanıyorum. Ayrıca kullanıcı yorumları okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kontrol edebilirsiniz.
    PyramydAir Kullanıcı Yorumları
    49 kullanıcı tarafından değerlendirildiğinde 5 üzerinden 4 yıldız almış durumda. Fakat Türk kullanıcılarının neler söyleyeceği merak konusu.


    İlk Gözlemler :


    Tüfeği almaya gittiğim zaman öncelikle satın aldığımız hobidaşımızın ne kadar güzel bir paketleme yaptığını belirtmek istiyorum. Fakat, kargo görevlisinden koliyi alınca kendimi bir tuhaf hissettim. Koli o kadar hafifti ki, başka bir kolim olup olmadığını sordum. Cevabın hayır olmasıyla fazla ısrar etmedim. Yeni tüfeği almanın verdiği o heyecanla, eve gelince koliyi dikkatlice açtığımda itiraf etmem gerekiyor ki, hayal kırıklığına uğradım. Yaylı ve PCP’de daha önce sürekli ahşap kundak kullandığım için ( Webley Patriot Birinci Nesil, HW97K, HW97KT, Diana Mod460, Webley Raider Single Shot, Evanix S10, Air Arms S510 ), tüfeğin görüntüsü bana çok yavan ve basit geldi. Ben ahşap ve çeliğe çok alışmışım.
    Herhalde buna da alışmam gerek derken daha önce forumlarda okuduğum ve sıkça bahsedilen GAMO kalitesini araştırmaya başladım. Bütün incelemelerim sonunda inandım ki, plastik kundak bana gore değil ve GAMO kalitesi denilen tanım ya bu tüfeğe uymuyor, ya da o kalite tanımı alıştığımız standartlara uygun kalite tanımından daha farklı(menfi). GAMO ile ilk tanışmamın bu tüfek olduğunu hatırlatmak isterim.


    Tüfeğin namlusu da dahil olmak üzere plastik kaplı. Namlunun bittiği yerden sonra moderatör işlevi bulunan bir parça mevcut. Fakat, yaptığım ev içi atışlarda ve genel olarak takip ettiğim yabancı sitelerde yorumlar tüfeğin Whisper modelinden daha sesli olduğu yönünde. Bu; Whisper IGT’nin Whisper’dan daha güçlü olmasına bağlanıyor. O yüzden arka bahçenizde çok rahat bir şekilde kullanacağınız bir tüfek değil.


    Tüfeğin kurulumu gayet kolay. Bu kundağa o kadar laf söylememe rağmen Karagöl FT’ye bu tüfekle katılmayı çok isterdim. Bunun iki sebebi var, birincisi Whisper IGT’nin dayanılmaz hafifliği, ikinci ise nasıl olduysa tüfek yüzüme ve vücuduma çok iyi bir şekilde oturdu. Gez ve arpacıkta mevcut fiberoptik , dürbünsüz nişan almak için çok ideal.


    Tepme : Mod 125 ve Webley Patriottan az, HW97K ile aynı, belki biraz daha az tepme gücüne sahip. Bu benim öznel değerlendirmem.


    Sonuç : Bütün bu yazdıklarımı en içten şekilde yazmaya çalıştım. PCP tüfekleri çok sevmeme rağmen yaylılardan asla vazgeçemiyorum. Bana IGT’ler, PCP’lerle Yaylılardan oluşturulmuş yeni bir IRK gibi geldi. Kalite ve görünüm yönünden çabuk gözümden düşen Whisper IGT, hafiflik, kurma kolaylığı, ergonomi olarak kendine envanterde yer arama çabasında. En son kararı arazideki atışlardan sonra vereceğim. Ölmez ve sağ kalırsak, Karagöl FT'den sonra bu incelemenin Bölüm-2'si gelecek. Dürbün(Hawke Sports HD 3-9*40 AO) ve dampa elime ulaştığında araziye çıkıp, değişik pelletlerle Hatsan- JSB 13,43 gr., JSB 15,89 gr., FX 16 gr., Gamo Kro Magnum gr.i batasıca, Crossman Hallow Point ve elde ne varsa, grupman çalışacağım. Krono bulursam 5’er atışlık hız verilerini paylaşacağım.Şimdilik sizlere Gamo Whisper IGT’nin detaylı resimlerini sunmak istiyorum ki, sizler de benim gördüklerimi göresiniz. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Bilgi paylaştıkça çoğalır.



    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/4mGp2p.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/p4G54J.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/Vp3Q2P.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/ydzG27.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/lYbQzE.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/8nN69k.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/A2yOEQ.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/RyOgXo.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/b8Lvjn.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/A2yOAQ.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/XWEbvo.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/NVOLqN.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/DXyOM1.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/NVOL4N.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/qqJARW.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/YPOdJz.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/nPJbmg.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/27EO1j.jpg]

  • Zevkle okudum Cem abi.eline saglik.insallah diger gaz pistonlu tufege sahip hobidaslarda bizimle verilerini paylasir...

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • Cem ağabey,
    Ellerine, emeğine sağlık. Süper bir ön inceleme olmuş. Bir de rica etsem tepme miktarını patriot ve hw97'ye oranla karşılaştırabilir misin?

  • tufek alacaklara gercekten buyuk katkı elınıze saglık...tskler


    Ne demek, paylaşmak bizim hobinin göbek adı benim için.



    Zevkle okudum Cem abi.eline saglik.insallah diger gaz pistonlu tufege sahip hobidaslarda bizimle verilerini paylasir...


    Kardeşim, ben de dört gözle bekliyorum diğer incelemeleri.



    Cem ağabey,
    Ellerine, emeğine sağlık. Süper bir ön inceleme olmuş. Bir de rica etsem tepme miktarını patriot ve hw97'ye oranla karşılaştırabilir misin?



    Samedim, soruna binaen birkaç düzeltme yaptım ana metinde. Katkılarından dolayı teşekkürler.

  • Elinize sağlık güzel değerlendirme yazısı olmuş. Özellikle bu tüfek için çok sessiz diyenler vardı. Ses düzeyi kişinin kullandığı tüfeklere göre değişir ve bu konuyu aydınlatmışsınız. Benim de merak ettiğim bir tüfekti bir ara almaya niyetlendim fakat kundağının tipini sevmediğimden vazgeçmiştim.


  • Bu gücüne karşın hw'den daha az veya aynı oranda tepiyorsa eğer, namlu kalitesi de en azından standart gamo düzeyindeyse 100 metre üzerinde bile verim alınacak bir tüfek olduğu kanaatindeyim. İncelemelerin bu konuda bizlere çok yardımcı olacak Cem ağabey, yeni bir ufuk açıp merak uyandırdığın ve bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler.
    Selamlar, Samet

  • Cok guzel bir inceleme olmus tesekkurler.Ayrica grupmanlar icin sabirsizlaniyoruz :) Nedense namlu ucundan cektiginiz fotografta namlu ucunda bir cikinti var gibi duruyor ama :him:s

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • Cem güzel çalışma eline sağlık.Tetiği merak ettim yorumunu bekliyorum.


    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • Elinize sağlık güzel değerlendirme yazısı olmuş. Özellikle bu tüfek için çok sessiz diyenler vardı. Ses düzeyi kişinin kullandığı tüfeklere göre değişir ve bu konuyu aydınlatmışsınız. Benim de merak ettiğim bir tüfekti bir ara almaya niyetlendim fakat kundağının tipini sevmediğimden vazgeçmiştim.


    Dediğiniz gibi çok sessiz bir tüfek değil. Kundağı garip bir şekilde yapmışlar, sanırım tactikal havası vermek istemişler.



    Bu gücüne karşın hw'den daha az veya aynı oranda tepiyorsa eğer, namlu kalitesi de en azından standart gamo düzeyindeyse 100 metre üzerinde bile verim alınacak bir tüfek olduğu kanaatindeyim. İncelemelerin bu konuda bizlere çok yardımcı olacak Cem ağabey, yeni bir ufuk açıp merak uyandırdığın ve bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler.Selamlar, Samet


    Güç olarak krono sonuçlarından sonra güzel bir yorum yapabiliriz Samet. Rica ederim, paylaşmak gerek.



    Cok guzel bir inceleme olmus tesekkurler.Ayrica grupmanlar icin sabirsizlaniyoruz :) Nedense namlu ucundan cektiginiz fotografta namlu ucunda bir cikinti var gibi duruyor ama :him:s


    Grupmanları bekleyecek idim aslında yazmak için fakat uzun süredir paylaşımda bulunamamıştım hobime yönelik. Ben de bekliyorum grupmanları. Resimden tarif ederseniz, tüfeğe bakıp cevap verebilirim.


    Cem güzel çalışma eline sağlık.Tetiği merak ettim yorumunu bekliyorum.


    Saygılar


    Halil Abim, merhaba. Tetik alıştığımızdan biraz daha sert ancak ayarlanabiliyor. Beraber ayarlayıp atarız sen Bodrum'dan gelince. Karagöl'e gelir bu tüfek. En azından krono ölçümü yaparız.

  • Bastan 11. fotografta namlu ucunda birsey var gibi abi

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • Cem bey emeğinize sağlık çok güzel bilgilendirme olmuş

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Bastan 11. fotografta namlu ucunda birsey var gibi abi


    Şimdi kontrol ettim, ışıktan dolayı öyle çıkmış. Dikkatinize teşekkür ederim.



    Cem bey emeğinize sağlık çok güzel bilgilendirme olmuş


    Çok teşekkür ederim.


  • Tamamdır,yapalım bi ayar o zaman :rolleyes:


    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • komutanım klavyene sağlık hayırlı olsun.

    smith wesson 5906-
    safirt14
    -zoraki925 otomatik
    -crosman 760 177
    blow auto 92
    blow crazy auto.
    blow desert tiger
    hatsan torpeedo 25
    hatsan mod 25 supercharger 177

  • Paylaşım için teşekkürler.Yeni model Gamo tüfeklerde ''SAT-Smooth Action Triger)'' tetiklerin eskilere göre daha yumuşak olduğu yabancı forumlarda bahsediliyor.Tetik hakkında sizin düşünceleriniz nedir ?.Ayrıca piston kurma kolunun namluya bağlandığı yerde ki mafsal plastik ve ortasından geçen çelik bir pim gene çelik olan kurma koluna bağlanmış.Bu bağlantıyı güvenilir ve uzun ömürlü buluyormusunuz.?

  • komutanım klavyene sağlık hayırlı olsun.


    Teşekkürler, özlettin kendini vallahi, nerelerdesin?



    Paylaşım için teşekkürler.Yeni model Gamo tüfeklerde ''SAT-Smooth Action Triger)'' tetiklerin eskilere göre daha yumuşak olduğu yabancı forumlarda bahsediliyor.Tetik hakkında sizin düşünceleriniz nedir ?.Ayrıca piston kurma kolunun namluya bağlandığı yerde ki mafsal plastik ve ortasından geçen çelik bir pim gene çelik olan kurma koluna bağlanmış.Bu bağlantıyı güvenilir ve uzun ömürlü buluyormusunuz.?


    Güzel yorumlar için ben teşekkür ederim. Halihazırda tüfeğin tetiği bana sert geliyor ancak ayarlanabiliyor. Dediğiniz parçayı inceledim, çalışmasında bir problem yok ancak uzun ömür konusunda kararsızım, zira tüfeğin önemli bir parçası ve maalesef plastik.