Cold steel mi ka bar mı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sürekli camp ve dogada gezdigimiz için bir bıcak gereksinimi duymaya başladık bu iki marka arasındaki bıcaklarlar. Ka bar 1271 veya cold steel srk arasındayım hangini veya başka hangi markayı tavsiye edersiniz.

  • Tabiki Esee :) Daha iyi bir kamp ve doğa bıçağı olduğunu zannetmiyorum.

  • ka-bar sapı cok saglam kaymıyor ve bıcakgın keskinliği 1211 modelinden bahsedeyorum cold steelde fena değil ama kullanma sansı buldugum tek model cold steel recon oda gayet iyidi

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • SOG Seal Pup Elite kullandım, daha doğrusu kullanmaya kıyamadım, AUS-8 japon çeliği, full-tang, kydex kılıfı, boyutları ve kullanım itibarıyla tam bir survival doğa bıçağıdır. Hatta, halen, su altı bıçağı olmamasına rağmen SOG mini pentagon modelini su altında kullanıyorum hafif nokta paslanmanın dışında hiç bir sorunu yok. SOG ürünlerini -hangi çeliği kullandığına dikkat ederek almak koşulu ile- gözü kapalı alabilirsin.

    Air Arms S510 Xtra FAC SuperLite .22 Cal
    Hawke Sidewinder 30 Tactical SF 8.5-25x42, ½ Mil Dot 20X,

    Leapers UTG 4-16x44 AO SWAT AccuShot, 9x Mil Dot,
    Dräger 6L
    300 Bar Scuba,

  • baska markalara yöneliceksek spyderco yu tek gecerim günlük kullanıma uygun ve celigi kalitesi cok iyi tam anlamıyla bir dağcı bıcagı.

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Bir çakıya, bıçağa o kadar para vermek kendi adıma o bıçağı kullanmaya kıyamamakla sonuçlanıyor. Koleksiyonda dursun diyorsanız alınabilir ama kampta kullanmaya çekiniyorum ben.


    Bu gibi kalite bıçaklarda uç bir örnek extrema ratio culter venatorius. Fiyatı 1000 euro.


    Extrema Ratio Knife Culter Venatorius Limited Series of 300 pieces


    Bunu da alan var. Ama muhtemelen kağıt kesmenin dışında kullanmamıştır :)


    Bence çakı sakınmadan kullanılacaksa ederi 50 lirayı geçmemeli. Opinel bu açıdan önerdiğim bir marka. Ama zevk sizin, karar sizin. Çakı zevk ve bütçe meselesi sonuçta.


  • her ne kadar opinel güzelde olsada bıcakları cok ince ve kırılmaya müsait o yüzden spyderco yu tavsiye ettim 170-210 tl arasında değişişen vg-10 celikli bıcakları var yani japon celiği gönül rahatlıyla kullanabilceğimiz bir bıcak bence

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • baska markalara yöneliceksek spyderco yu tek gecerim günlük kullanıma uygun ve celigi kalitesi cok iyi tam anlamıyla bir dağcı bıcagı.


    Spyderco'nun güzel edc leri olsada asla bir dağcı bıçağı değildir.

  • Her iki bıçak da çok güzel bıçaklar. Büyük oranda zevk meselesi olduğundan çok da tavsiye vermek doğru olmayabilir. Öncelikle bence hoşunuza giden neyse onu alın. Elinize alıp baktığınızda size keyif vermesi de önemli ancak her iki bıçak da sanırım koyu renk kaplamalı bıçaklar. Kampta kullanmak deyince ateşi karıştırmak, konserve açmaya çalışıp bıçağı çizik-kertik içinde bırakmakta var. Tavsiyem kaplamalı siyah vs görüntülü bıçaklardan kamp kullanımı anlamında özellikle uzak durun. Kısa süre sonra o kaplamadan pek eser kalmıyor. Koyu renk kaplama altından çizildikçe çıkan parlak çelik kötü görünebiliyor. Görüntüyü umursamam derseniz sorun yok.


    Srk ile aynı fiyat aralığında yine san mai iii çelikli master hunter var, ona da bakabilirsiniz. Bıçak biraz daha küçüktür ama master hunter'ın san mai iii çelikli versiyonu SRK nın aus8 versiyonu ile aynı fiyata. 36JSK MASTER HUNTER VG-1 SAN MAI III


    Hangi bıçağı alırsanız alın , bir de basit küçük bir balta edinirseniz bıçağı sadece bıçak olarak kullanır, odun yarma, çadır çivisi çakma etme gibi işler için baltayı kullanırsınız. Hem işi yaparken daha rahat edersiniz hem de bıçağı fazla yıpratmazsınız.


    Mesela bu ufak balta


    Fiskars X5 Kamp Baltası Fiyatı - Taksit Seçenekleri | Hepsiburada


    Selamlar.

    Ankara TR

  • merhabalar;


    Kabar konusunda sevgılı Koray'ın bılgısı daha cok emınımkı yorumu olacaktır. bende coldsteel cı bır kullanıcı olarak tabıkı coldsteel dıyorum.


    genel olarak kamp ve outdoor da hor kullanırken canınızın sıkılmayacagı bır urun tercıh edersenız daha ıyı olur. markalar arasında tamamen tek fark sekıl, kullanılan celık ve bırcok teknık detay 3 assagı 5 yukarı aynı. bu durumda butcede devreye gırıyor. genel olarak satın alacagınız tum urunler sızı eskıtır, yanı evladıyelık olarak dusunun...


    kabar ve coldsteel her 2 markada kendını kantılmamıs urunler dolayısı ıle secım yapmak keyfe keder, benım tavsıyem maddı olarak sorun olmayacaksa 2 sını de almanız yonunde, cunku aramızda 20 den fazla "pıçagı" olanlarda var :)

    Gamo 4.5 Delta Cadet, Daystate MK4 MTC 5.5, AA MPR, AA FTP900, FX impact, Armsan RS-X1, Armsan Phenoma, Ataarms SP, Husanarms (12cal)...

  • Estafurullah Artuncum :) nacizane biraz bilgim var. Zaten arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş hem coldsteel hemde ka-bar kullanan biri olarak ikisininde birbirinden çok ta farklı olmadığını gördüm , ikisi de iyi marka zaten fiyatlarındaki fazlalıkta burdan kaynaklanıyor , diğer markalar spayderco, sog, gerber, falken , esse vb..... hepsi hemen hemen aynı kalitede , bıçakta mesele kullanılan çeliğin kalitesi ve bıçağın şekli bu da kullanım amacına göre değişir ,mesela ekmek bıçağıyla doğaya çıkamayacağınız gibi bir kamp bıçağıyla da mutfakta pekte rahat edemezsiniz ,yani neymiş önce alacağımız bıçağı nerede ve ne amaçla kullanacağımızı tespit etmemiz lazım ondan sonra şekil ,ebat ve çelik cinsi devreye giriyor ha unutmadan (bu çok önemli ) doğa kullanacağımız bıçağın ağız yapısı kolayca bileyebileceğimiz bir yapıda olmalı bunlarla ilgili linkleri aşağıda vereceğim , ayrıca alacağımız bıçağın et kalınlığı da çok önemli mesela benim kullandığım Ka-bar bk2 nin et kalınlığı 6 mm den kalın yani gerektiğinde balta gibi kullanabiliyorum tabi bu kalınlıkta bir bıçak ağır işlerde rahatlıkla kullanılırken ince işlerde işlevsiz kalıyor ( rahatlık açısından ) yani hiç bir zaman bir tane yetmiyor :) yanına mutlaka bir tane ufak bi bıçak lazım oluyor dilerseniz aşağıdaki linkten daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz .


    Bushcraft Türkiye | Bushcraft Turkey


    buda benim kullandığım bıçak


    KA-BAR Becker BK2 Campanion

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.



    Artun 20 değil 22 :) :) :)


  • Merhaba, bende BK2 arıyorum ama ülkemiz şartlarında bulamadım maalesef, siz nereden temin ettiniz acaba?

  • Merhaba, bende BK2 arıyorum ama ülkemiz şartlarında bulamadım maalesef, siz nereden temin ettiniz acaba?


    Yurtdışı fiyatı 70-100$ arası


    goo.gl/wDPazB Türkiye'de bu adreste (ikinci el) satan biri var. Pazarlıkla alınabilir.


  • Yurtdışı fiyatı 70-100$ arası


    goo.gl/wDPazB Türkiye'de bu adreste (ikinci el) satan biri var. Pazarlıkla alınabilir.


    @Kerberos ilginiz için teşekkür ederim, ilanı inceledim ancak pek güven oluşturmadı..
    Yurt içinden temin etmeye çalışacağım ya da başka bir seçeneğe yöneleceğim..

  • Ben ebay den aldım kargosu falan 200 tl ye mal oldu


    Yanıtınız içen teşekkür ederim..
    Peki gümrükte nasıl bir prosüdür izlediniz? Malum delici ve kesici araçlar belli izinler olmadan gümrükten çıkamıyor.. Aydınlatırsanız bende dahil pek çok arkadaşımız tecrubenizden istifade etmiş oluruz..


    iyi geceler dilerim..

  • En son Cold Steel Leatherneck'e niyetlenip Finnbear aldım. Birincisi 260 lira, fiyatı ve boyu ile süs olarak kalacaktı. İkincisi sadece 60 lira, küçük ve sıradan, kaybedersem üzülmeyeceğim. Bıçak bence de basit, olmalı.
    Eğer doğada kamp ateşi yakacaksam, ağaç ve dala girişeceksem bıçak tanıtım videolarındaki ''batoning'' olayı, bıçağa zulüm olarak geldiğinden bıçağın yanında Gerber veya Fiskars tarzı küçük bir balta da tercihim olurdu. ;)

    AA S510 EXTRA FAC .22
    Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    Weihrauch HW77 .177 Hawke 3-9X40 AO
    Diana Mod54 Airking .22

  • Valla o biraz şans genelde gelen kutular ufak olduğundan pek dikkat çekmiyor ve bildiğim kadarıyla yalnış hatırlamıyorsam ,11 inçe kadar gümrük müsade ediyor ,bk2 de bu boyu aşmıyor. Bir de bıçak ve balta kombinasyonu tavsiye eden arkadaşlar var, onlara da katılmıyor değilim, bıçakla bir yere kadar iş çıkartabiliyorsunuz, ama başta da dediğim gibi ihtiyacı belirleyip ona göre almak lazım ,ben alacağım bıçakla ne yapacağım? Kampta elimin altında sağlam bir bıçak olsun, belime takıp eller serbest bir şekilde dolaşayım ,gerektiğinde bileğim kalınlığında bir dalı kesebileyim ,gerektiğinde 25 - 30 cm çapında bir odunu parçalayabileyim, gerektiğinde domates sucuk vs. gibi gıda maddelerini de kullanıma hazır hale getirebileyim, derseniz size sadece bu tarz bir bıçak yeter , yok ben doğaya çıktımmı 3-4 gün kalırım, odun yaparım derseniz o zaman bir tane balta şart olur ,hatta bir tane de katlanabilir ufak bir testereyide listeye eklemeklisiniz , hal böyle olunca ufak tefek kesme ve yontma işleri için bir tane de neck knive lazım , yani liste böyle uzar gider :) eğer balta almayı düşünürseniz 90 - 100 tl gibi rakkamlar ödemek yerine, babadan kalma ufak nacakları tavsiye ederim her hangi bir nalburdan en kralını 25 - 30 tl arası alırsınız , testereyi keza 15 - 20 tl ye alabilirsiniz ama nacizane tavsiyem bıçak konusunda asla cimri olmayın.

  • Bir de konuyu açan arkadaşa ayıp olmazsa eğer bana bir tane sog seal pup elite bulun veya buldurun :D Yoksa ontario'nun bıçaklarından temin edeceğim sırf meraktan...


    Eğer fazla deniz suyuyla alakanız yoksa ka-bar 1271'i tavsiye ederim. Kullanım sonrası temizleyip hafif yağladıktan sonra evladiyelik bir bıçak. Yok ben dalış yapıyorum, deniz kenarında yanıma alıyorum diyorsanız aus8A kullanan cold steel srk daha makul bir seçim olacaktır.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Gepard ().

  • Kabar olsun cold olsun bir çoğu sizin işinizi fazlasıyla görecektir ama hani şöyle bir düşüncemiz vardır en iyisi olsun bir kere alayım ömürlük olsun( akıllı tlf , PC vb. aldığımız bir çok ürün içinde bu düşünce aynı bir alt modeli fazlasıyla işimizi gördüğü halde) derseniz d2 çeliğinden el yapımı bıçak tek tavsiyemdir ortalama 250 400 TL arasında bıçak sanatı.com. daki ustalarımız tarafından satılmaktadır ve miras olarak bırakırsınız.


    Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR TOPRAK UĞRUNDA CAN VEREN VARSA VATANDIR