Hatsan Edge

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar. Hatsan edge aldım 5,5 cal. nasıldır?kul lanan var mı? saçma hangi marka alayım?
    500 kadar saçma attım. Gez, oynadı.dürbün stobunda çift vida vardı galiba tamda hatırlamıyorum bir tanesi düşmüş sıktım eve gelince, bira-sodaşiş esi vs. kırdım 20-30 metreden. menzili nedir bu tüfeğin. Birde bu gövde üzerinde hasan edge yazıyor. striker yazmıyor hatsanın sitesinde de yeni model hatsan edge striker yazıyo ikisi aynı tüfek mi.
    dürbün takarsam dampa almam gerektiğini öğrendim sizlerden fakat arkadaşlar darbe lisanslı dürbünden bahsetmişler hangisi bu dürbünler nerden anlarım darbe lisanslı olduğunu. bende crosman havalı tabanca da var 4,5 cal ata ata yiv set kalmadı. havalı tüfeğin namlu ömrü nasıldır.
    yardımcı olursanız sevinirim tekrar selamlar...

    Hat. Striker Edge .22 + Trekker 3-12 x40


    Crosman 1088 CO2 .177

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen acton ().

  • hocam şu sıralar o tüfek kampanyada da kaç aldınız acaba merak ettim

    Hatsan Mod 85 Sniper Vortex
    Optima 3-9x44E

  • kılıf+ 2 kutu saçma toplam 150tl ye geldi.

    Hat. Striker Edge .22 + Trekker 3-12 x40


    Crosman 1088 CO2 .177

  • hocam o modeli kullanmadım ancak bildiğim kadar aktarayım size ;
    1- fiyat olarak kampanya fiyatıyla alabileceğiniz en iyi fiyata almışsınız
    2- hatsan striker serisinde quatro tetik ve sas sistem yok bildiğim kadarıyla
    3- dürbün konusunda haklılar yaylı ve sas sistemin olmayışı (işe yararlığı tartışılır) dürbün ayarlarını bozacaktır yayın çift salınımı gerçekten farkediyor.
    4- mesafe olarak çıkış hızı diğer tüfeklerle aynı 245 ms uygun saçmayla 50-100 mt arasına sizde atışlar yapabilirsiniz
    5- ben saçma olarak atef kullandım başta fiyat olarak 2 lira olduğunu düşünürsek kutusunun, rüzgarsız havada hiçte fena bi performans sergilemiyor ancak gamo nun pro serisi daha mantıklı geliyor bana
    6- bildiğim kadarıyla o tüfek hatsan striker edge diye geçiyo ve başka bi model yok, striker yazmaması o olmadığını göstermez merak etmeyin
    7- ayrıca kundak yapısı benim çok hoşuma gidiyor

    Hatsan Mod 85 Sniper Vortex
    Optima 3-9x44E

  • Cevabınız için teşekkürler. Sorularımın hepsine yanıt alamadım. Diğer arkadaşlarında cevaplarına ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

    Hat. Striker Edge .22 + Trekker 3-12 x40


    Crosman 1088 CO2 .177

  • başka ne sorunuz var hocam

    Hatsan Mod 85 Sniper Vortex
    Optima 3-9x44E

  • Darbe lisanslı dürbünler hangileridir. Ne tercih edilmelidir. Yatagun dampa 125 tl + dürbüne nekadar bütçe ayrılmalıdır. kaç grain hangi marka saçma kullanmalıyım. Gez ayarı yapıyorum fakat ayar tutmuyor illaki oynuyor. Dürbün stobunda çift civata vardı. Biri düştü bu civatayı nasıl nerden temin edebilirim. Kaç numaradır.

    Hat. Striker Edge .22 + Trekker 3-12 x40


    Crosman 1088 CO2 .177

  • Çok ucuz almışsınız
    Ben Striker 1000s'i kullanıyorum memnunum quatro ve sas yok sas sistemininde yararını göreni görmedim tetiğide sert değil sas quatro edgede varmı bilmiyorum Edge yaylımı vortexmi?
    Ben alalı 2-3 ay oldu. yanında gelen 20'lik dürbününü kendi ayaklarıyla takmıştım 400 atıştan sonra. öylede 100 tane kadar atmışımdır bişey olmadı. Küçük çapta dürbünler kullanırsan dampaya gerek duymadan tek parça ayak alıp lastik sararsan boğazlara striker için yeterli olur. Ben yeni 3-9x32 dürbün aldım daha atış yapmadım tek parça ayağın gelmesini bekliyorum o şekilde kullanıcam. Dampasız kullanırsan 32'çapı geçme bence ki gayet yeterli görünüyor striker bu sağı solu belli olmaz:)) bu arada 20'lik dürbün dürbün değilmiş gerçekten.
    Pellet olarak atef atmıştım ilk bir kutu güzeldi sapma olmuyordu beklemezdim bu kadarını sonra krm ultra dome kullandım güzeldi gamo promagnum kullanabilirsin ve jsb kullan 15graini geçme.
    Ben 50 metreyi hiç geçmedim dürbünüm yeterli değildi şimdi dürbün aldım ayakta gelince sınırları zorlar pelletler denerim. Sonuçları yazıcam hep forumda :)
    Vidacılarda kesin bulabilirsin yanında vidayıda götür yatagun dampanın sıfırını bulamassın sanırım üretimden kalktığı için dm60 alman gerek o da 200 küsür civarı. Gez bende oynamadı vidası gevşemiş olabilirmi acaba?

    Hatsan Striker 1000s .22cal 3-9x32

  • Aleykum Selam hatsanın edge silahı başlangıç seviyesi için mükemmel bir orta sınıf silahtır sas sistemi olup olmaması farketmiyor sas olan da aynı sarsıntıda olmayanda silahın yanında 4x20 dürbün geliyor şimdilik dampaya gerek yok 20 tl lik dürbün anca 35 metreyi vurur silah kadar dampa parası vermektense dampasız kullanıp daha üst magnum sınıfı silah alınca hem iyi bir dürbün hemde dampa almak daha doğru olur silah normal mermilerle 60-70 özel alaşımlı mermilerle 100 metreyi vurur darbe lisanslı dürbünler kendini isbat etmiş hawke bushnell leapars gibi markalardır büyük dürbünleri 1000 tl nin üstündedir saçma olarak en ekonomik ve kaliteli olanı bu silah için gamo dur stoper vidası hırdavatçılarda bulunur düşmesin diye ben koli bandı yapıştırdım üstüne sonuç olarak şimdilik ekstra harcamalara gerek yok silah gayet kaliteli ve yeterli

    "Ali Bumaye"!!!

  • Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Havalı tüfek oyuncak gibi bir algı var insanlarda ama atış için biçilmiş kaftan çok iyi vakit geçirtiyor. İyi ki almışım. Vidayı yıldız tornavidayla sıktım iyi şimdi. Silahta hatsan Edge yazıyor gövde üzerinde. Vorteks mi, yaylı mı bende merak ediyorum.
    Naçizane A4 kağıt için çizdiğim hedefi sizlerle paylaşmak istiyorum. Selamlar...
    airgunturk.com/attachment/17574/

    Hat. Striker Edge .22 + Trekker 3-12 x40


    Crosman 1088 CO2 .177

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen acton ().

  • Keyfinize bakın olsun onlar desin :) tüfeğe alttan bakın fenerle içine doğru oradan görebilirsiniz namluyu kırarkende sesten anlayabilirsiniz gırç gibi bi ses gelir yaylıysa:))
    Bu arada hayırlısı olsun keyifli atışlar:)

    Hatsan Striker 1000s .22cal 3-9x32

  • vortexte namlunun sağ tarafında vortex diye yazar hatta bütün özellikler örneğin benimkinde quatro vortex sas yazıyo , ayrıca vortex pistonun 135 lira olduğunu düşünürsek


    eğlence için ve farklı hedef kağıtları için burayada bakabilirsiniz;
    Hedef Kağıtları

    Hatsan Mod 85 Sniper Vortex
    Optima 3-9x44E

  • hatsan striker eedge baslangic icin guzel bir tüfek ve su anda kampanyali gayet de ekonomik ... Ortalama 50 atista bir gez gevsiyordu siktim yapistirdim care olmadi bir de kirinca zor kapaniyordu hatta kapatirken icinden sacma düşüyordu silahin vortex uyumludur hatsan sitesinde yaziyor... Bence bu silahi hafif olan red dot ile kullanmak baslngic seviyesi icin tatmin edici olacaktir ama dürbün ile kullnacaksaniz tek parca dampa ayak lastikli montaj ve bunhsell 9×32 gibi hafif durbunler ile kuanilabilir 100mt den sonra ne kadar istikrarli atis yapilir bilmiyorum ama pellet olarak en az gamo pro serisi kullanilmasi taraftariyim

  • bende almıştım.bir süredir reddot ile kullanıyorum.gevşeme kayma yaşatmadı.Quattro ve sas olmadığını sandığım halde vortex piston değişimi sağlıyorlar.tüfeğin kargosunu siz karşılarsanız 90 tl diye hatırlıyorum.Mantık olarak fabrika çıkışı vortexli mod 125 ten ne farkı kalıyor merak ediyorum.üstelik kundak daha hafif ve sadece ucunda moderatörü eksik.Oringlerde birbirine uyuyor.Kullanılan metalin bile aynı olduğu kanaatindeyim.150+120 de vortex deseniz yarı yarıya daha ucuz.Siz ne dersiniz.

  • yinede güç farkı olacağını düşünüyorum

  • vortex pistonların tamamı aynı değil


    Hatsan Vortex Gaz Pistonu Tipleri


    Tip 1 : Mod 55-60-70-75-80-85-90


    Type 1-B: Mod 88-95-99


    Tip 2 : Mod125/ 125TH /125 Sniper, Mod 135,


    Torpedo 150/150TH/155


    Tip 3 : Striker 1000S/1000X/ Edge


    Tip 4 : Dominator alttan kurmalı serisi


    Tip 5 : Torpedo 100X/105X alttan kurmalı serisi

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • Tip modellemesi yapılanlar güç bakımından ne ifade ediyor.Bence sadece montaj tipi yada boyutu ile alakalı gibi geliyor.Yurt dışında satılan edge vortex modellerin üstünde 17 joule ifadesi var.youtube'da gördüm.Mod 125 ile edge modele taktıkları vortex pistonun ne farkı olabilirki.Çalışma sistemi deseniz aynı,güç pistona basılan gaz ile artırılıp azaltılabiliyor diye okumuştum.Forumda daha sağlıklı atışlar için pistonu 16 joule olarak hatsandan talep edenler bile olmuş ve yardımcı da olmuşlar.Mod 125 i 2 katı pahalı hale getiren nedir.Kesinlikle malzeme kalitesi değil.hatta edge emniyeti ve kundağı bana göre daha hoş duruyor.

  • Birinci resim edge vortex üstüne max 17 joule ibaresi eklenmiş
    ikinci resim ise yaylı striker edge versiyonu krono.


    Nasipse elimdekini vortexe çevirticem,vortex mod 125'i özel kılan bir fark yok ise değecektir diye düşünüyorum

  • 125 ile arasinda yay farkı var guc olarak biraz daha dusuk olur sadece o da uzun mesafe atisinda ve tahribatta bir tik daha altta kalmasini saglar fakat fiyat agirlik acisindan gayet başarılı bir ürün

  • olay sadece vortex piston veya yayın boyutunda değil mod 125 ile edge nin boyutları arasında fark var mod 125 hava haznesi hacim olarak edge den daha büyük
    vortex pistonun yada yayın ani kapanması ile pelleti iten havanın hacminden bahsediyorum
    bende yaylı Edge aldım kolay kurulmasına rağmen gücü iyi malzeme olarak dandik bişey değil tam fiyat/penformans tüfeği şuan fiyatı 175 tl den başlıyor almayı düşünenlere tavsiye ederim

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk