Havalı tüfekle vurulan kedi öldü

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Rontgenle lumbal omurdaki saçmanın,havalı tüfekten mi,yoksa yivsiz ateşliden mi kaynaklandığını tespit etmek bana biraz farazi geldi veteriner hekimi olarak.konu bence havalı silah üzerine kapılan bir kara propaganda.

    İNSAN bu,sapanla kuş vurur!
    Yasaklamak çare değil.

    "Söylediğini düşünmek,düşündüğünü söylemekten daha zordur"
    "Yüksekten düşenin canı daha çok acır"
    agt


    Daystate Airwolf Mct Tactical 5.5-zeiss conquest 5*20-50 s;,s
    hatsan mod 125 sniper vortex-SATILIK +;tuftabV#

  • Videoyu izleyince hak verdim. 2 adet pellet net şekilde görülüyor röntgende. Veteriner arkadaş da etkilenmiş haklı olarak. Yazık gerçekten, ne istersin kediden. Allah akıl fikir versin. Bu zihniyetteki insanlar yüzünden hobi zarar görmez inşallah.

  • Şu 7,5 joule olayı hız kazanır herhalde, Içinde öldürme iç güdüsü
    Olanlar gene kedi , martı vs vurmaya devam eder de 7,5 joule ile
    Öldüremeyip yaralar , hayvan can çekişe çekişe ölür,
    Başkada değişen bişey olmaz.

    '.


    ]

  • Rontgenle lumbal omurdaki saçmanın,havalı tüfekten mi,yoksa yivsiz ateşliden mi kaynaklandığını tespit etmek bana biraz farazi geldi veteriner hekimi olarak.konu bence havalı silah üzerine kapılan bir kara propaganda.

    İNSAN bu,sapanla kuş vurur!
    Yasaklamak çare değil.

    Selamlar
    Bir radyoloji uzmanı olarak söyleyebilirimki çekilen X ray de metalin şekline bakarak peletmi av tüfeği saçması mı yoksa tabanca mermisi mi ayrımı rahatlıkla yapılabilir.

    Saygılar

  • Konudan bağımsız olarak forumumuzun en güzel tarafı bu işte bu tip konularda tek yumruk oluyoruz forum içinde tepkimizi gösteriyoruz ve hemen hemen her konunun bir uzmanı mevcut olduğundan hiçbir şey havada kalmıyor en doğru bilgiye ulaşıyoruz.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO
    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Varya şuan sinirden elim ayağım titriyor o insan kılıklı zeka gelişimini tamamlamamış canlı yaşıyor ama zavallı kediyi öldürüyolar.Bir kedi sever ve hayvan sever olarak çok üzüldüm

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40

    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Bir kedi edinmeden evvel de hayvanları severdim. Fakat bir kedi ile bağ kurunca tüm kediler sevimli gelmeye başlıyor. Hepsi için aynı duyarlılık gelişiyor. Çok üzüldüm bu vurulan kediye...
    Bunu yapan her kimse ettiği yanına kalmaz umarım. Allah ıslah etsin, ne diyeyim...

    Fakat yasaklamak neyi, ne derece çözecek? Yasaktan medet ummak maalesef hala populer.
    O zaman japon yapıştırıcısını da yasaklayalım.
    http://www.haberturk.com/yasam/haber/69…n-olamaz-galeri

  • İNSAN a yasak gerekmez

    Orhan Tan TOKDEMİR


    Kalanlar;
    Armsan Phenoma Carbo 12ga

    Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm
    Diana Mod 350 Magnum 5.5 :thumbup:
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5
    Hatsan MOD 125 sniper Wood 5,5

    Gidenler;
    Diana MOD 54 AİR KİNG
    Mod 125 Sniper 6,35
    BT 65 SB ELİTE 22 cal

  • bunun gibi tiplere 7.5j sınırlanmasıda sökmez hayvanı öldürmeyi kafaya koyduktan sonra dinlenip dinlenip 100 saçma atar yinede öldürür hayvanı olay silahta güç sınırlamasında falan değil olay zihniyette bitiyor

     Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077

    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • İNSAN a yasak gerekmez

    Bende bunu diyorum işte şu aşağıdaki ilk yazdığım mesaj ile;

    İnsanı İNSAN edene kadar lazım olan; eğitim, bakış, anlayış, kültür, iman, vicdan adı her ne ise bunun; bilinçli bir eğitim ve kontrollü bir sistem ile düzgün çalışır hale getirmek..

    Hem kontrol mekanizmasını, hem satıcıyı, hem son kullanıcıyı eğitmek,denetlemek, doğru yerden bakmasını sağlamak, ve bütün bunlar ve benzeri şeylerle meşgul olan, yada bir şekilde şu hayatın içinde yaşayan insanın içine bir yerlere sağlıklı çalışan bir mekanizma yerleştirmeyi kastediyorum.


    Sadece bu hobiye gönül verenlerin katlanabileceği bir sahiplenme sistemi getirilebilr..

    Ciddi anlamda bir muayene,
    Sporcu belgesi şartı, bunun için bilinçli bir şekilde çalışacak kulüpleşmeler..
    ve aklıma gelmeyen, ama dahada geliştirilebilecek sağlıklı çalışan , içersinde eğitim zorunluluğu ve bilinçlendirme olan bir sistem..

    .....


    İşte bu yüzden yasaklamak doğru kelime değil bence

    Eğitim ve denetim ile toptan yasaklamayı birbirine karıştırmadan;

    Ve gerekiyorsa eksik gördüğümüz noktalarda, ilave denetim ve kontrollerin yine bu işin-hayatın içinde olan insanlar tarafından sisteme eklenmesini sağlamak, önerilerde bulunmak, bunu bizzat bizim istememiz v.s. 'dir olması lazım gelen şey.

    Ama kontrolsüzlük ve denetimsizlikte en üst noktaya ulaşmış, alabildiğine özgürlük ise istenilen yasaksızlıktan kasıt..
    Emin olun bence bu hiçbir konuda çözüm olmayacak..

    Ve o alabildiğine özgürlük ile daha çok kedinin-can'ın yaşama hakkını elinden alıp; ve asıl yaşama yasağını sevdiğimizi söylediklerimize karşı biz uygulamış olacağız..

    bence ..

  • Herkez asip kesmis, bunlari yakmak lazim sövmek lazim diye gülüyorum,senin ne farkin kaldi kediyi vurandan ?? bence yargisiz infaz yapmamak gerekli, ya yanlislikla olduysa yada vuran cocuksa eglenmek icin yaptiysa cocuk piskolojisi abi bilemezsin,burda bu insanlari elestirenlerin eminim bircogu ya kusa ya fare ya sincapa atmistir cocukken..

    Bende cocukken yanlislikla korkutuyum derken vurmustum kediyi,hergün kuş avlamaya cikardim önce sapanla sonralari okul harcliklatimdan biriktirip aldigim tüfekle, çünkü abilerimden öyle görüyordum,insanlari bilinclendirmek lazim biz buyuklerimizden siddet ögrendik abi, sonralari sehirde buyumus cocuklarla tanisinca gorduk yaptigimiz seyin yanlis oldugunu...demem o ki yapanlar buyukse cocukluklarina inmek,eger cocuksa zaten yanlis oldugunu söylemek gerek...

    Saygilarimla..

    hatsan mod 125

    BSA STS 4-16x44

  • Eskişehirde bugün ikinci bir kedi vurma vakası gerçekleşmiş
    Aynı yerde olmuş olay aynı doktor müdahale etmiş ve kedi
    Kurtarılmış,

    Haberi netten Gerçek Gündem sitesinde okudum.

    Size katılıyorum Sn maxpayne birilerinin çocukluğuna inmek
    Ve gereğini yapmak lazım.

    '.


    ]

  • Kediyi havalı tüfekle vurdular

    [Resim Engellendi: http://www.gercekgundem.com/images/posts/2…6a7_480x270.jpg]

    Eskişehir'de kimliği belirsiz bir kişi tarafından havalı tüfekle karnından vurulan kedi ameliyata alındı.
    Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- Sokakta vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 2 yaşlarındaki erkek kedi, Nuh'un Gemisi adlı veteriner kliniğine götürüldü. Veteriner hekim Naci Uncu tarafından yapılan muayene ve çekilen röntgen filminde kedinin karnında havalı tüfek saçması olduğu belirlendi. Naci Uncu kendiyi ameliyata aldıklarını söyledi.
    Geçen hafta da havalı tüfekle vurulan bir kedinin kendilerine getirildiğini ancak kurtaramadıklarını belirten Naci Uncu havalı tüfeklerin satışının yasaklanmasını istedi. Uncu şöyle konuştu:
    [Resim Engellendi: http://ajans.dha.com.tr/images/thumbna…7c0a40eb286.jpg]
    "Havalı tüfekle kedilere nişan alan insanlar belki kedilerin ölebileceğini, sakatlanabileceğini bilmiyorlardır. Havalı tüfekle ateş ettiğiniz de ya sakat bırakırsınız ya da öldürürsünüz. Lütfen havalı tüfekle canlılara ateş etmeyin. Bu zavallı kedi dün bize geldi. Kötü durumdaydı, yaraları vardı. Yaralarının tedavisine başladığımızda anormal bir şey olduğunu fark ettik. Röntgen çektiğimizde havalı tüfek mermisi gördük. Nereden girip çıktığını anlamaya çalıştık. Havalı tüfek mermisi sol kaburgalarının altından girmiş ve sağ taraftaki derisinin altında kalmış. Karnındaki organların hepsini delip geçtiği gözüküyor. Bu kedide ölümcül hasar oluşturmuş. Ameliyattan sağ çıkıp çıkmayacağını kestirmemiz çok zor. İç kanaması ve organlarında delinme, parçalanma olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hayatını kurtarırız."

    http://www.gercekgundem.com/yasam/139420/k…ufekle-vurdular

  • Maalesef milletimizde genetik bir bozulma söz konusu.. Bu elim olaydaki yaratık elindeki tüfekle kendini kudretli zannedecek kadar sapkın ve mazosadist dürtülere sahip bu gibi pek çok insan artığı aramızda geziyor.. Bu gibi olayları havalı tüfek perspektifinin dışında değerlendirmek lazım lakin hayvanların ölümlerine en çok sebep olan şey motorlu taşıtlar ve % 90'ı kasıtlı olarak üzerlerine sürülen araç yüzünden hayatını kaybediyor hayatında araba görmemiş hanzolar dört tekere binince kendini nirvanaya ulaşmış zannediyor,baba parası veya kolay yoldan kazanılmış para,emanet,şirket aracı vs gibi liste uzar gider genel olarak profilleri eğitim düzeyi düşük insanlardan oluşmakta..Geçen hafta sokak arasında gözümün önünde yavru bir kediyi kasten ezen ............ malukat noktalı yerleri tahmin ediyorsunuzdur kediyi görünce aracı son gaz üzerine süren sonrasında peşine takılıp takip edip açık camından içeri yedi düveline kadar küfredip aracından indiremediğim ödlekler maalesef bizlerle aynı havayı soluyor..Aracımın muayenesi geçtiği için o malukatı ezemedim Allah biliyor gözümü karardımı bir şey görmem 2.5 tonluk aracımla(minübüs) dahi lüks otomobili kovalayıp ezebilirdim en azından dünya bir pislikten arınırdı..Otomobil konusundan bahsetmemin sebebi günümüzün modern teknolojisi ile araçlar çok atak hale geldi bazı hanzoların altında kötü sonuçlar doğuruyor..Havalı tüfek kısmından bakarsak sadece bildiğimiz kısmı bu kadar yani medyada yer alan..Forumda dahi sıklıkla şahit oluyoruz tilki vurmak isteyen,kedi,köpek,kuş vs gibi can almaktan feyz alan tipler var..Şu mübarek ayda böylesine insanlık dışı olayları duydukça kan beynime sıçrıyor iyi bir eğitim şart ve canlı sevgisini aşılamak ebeveynlerden geçiyor..Eskişehir'deki olayda o malukatı yetiştiren anne-baba da bir o kadar suçludur..Bazen sokakta kaldırımdaki kediye tekme atmaya çalışan 3-5 yaşındaki çocuklar görüyorum tablo o derece vahim yani..Allah sonumuzu hayır eylesin..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Maalesef milletimizde genetik bir bozulma söz konusu.. Bu elim olaydaki yaratık elindeki tüfekle kendini kudretli zannedecek kadar sapkın ve mazosadist dürtülere sahip bu gibi pek çok insan artığı aramızda geziyor.. Bu gibi olayları havalı tüfek perspektifinin dışında değerlendirmek lazım lakin hayvanların ölümlerine en çok sebep olan şey motorlu taşıtlar ve % 90'ı kasıtlı olarak üzerlerine sürülen araç yüzünden hayatını kaybediyor hayatında araba görmemiş hanzolar dört tekere binince kendini nirvanaya ulaşmış zannediyor,baba parası veya kolay yoldan kazanılmış para,emanet,şirket aracı vs gibi liste uzar gider genel olarak profilleri eğitim düzeyi düşük insanlardan oluşmakta..Geçen hafta sokak arasında gözümün önünde yavru bir kediyi kasten ezen ............ malukat noktalı yerleri tahmin ediyorsunuzdur kediyi görünce aracı son gaz üzerine süren sonrasında peşine takılıp takip edip açık camından içeri yedi düveline kadar küfredip aracından indiremediğim ödlekler maalesef bizlerle aynı havayı soluyor..Aracımın muayenesi geçtiği için o malukatı ezemedim Allah biliyor gözümü karardımı bir şey görmem 2.5 tonluk aracımla(minübüs) dahi lüks otomobili kovalayıp ezebilirdim en azından dünya bir pislikten arınırdı..Otomobil konusundan bahsetmemin sebebi günümüzün modern teknolojisi ile araçlar çok atak hale geldi bazı hanzoların altında kötü sonuçlar doğuruyor..Havalı tüfek kısmından bakarsak sadece bildiğimiz kısmı bu kadar yani medyada yer alan..Forumda dahi sıklıkla şahit oluyoruz tilki vurmak isteyen,kedi,köpek,kuş vs gibi can almaktan feyz alan tipler var..Şu mübarek ayda böylesine insanlık dışı olayları duydukça kan beynime sıçrıyor iyi bir eğitim şart ve canlı sevgisini aşılamak ebeveynlerden geçiyor..Eskişehir'deki olayda o malukatı yetiştiren anne-baba da bir o kadar suçludur..Bazen sokakta kaldırımdaki kediye tekme atmaya çalışan 3-5 yaşındaki çocuklar görüyorum tablo o derece vahim yani..Allah sonumuzu hayır eylesin..

    Malesef öyle bizim gibi hayvan severler yanımızda mama taşıyoruz ama bazı evrimini tamamlamamış ne olduğu belli olmayan canlılar hayvanlarıa zarar veriyolar/öldürüyor şuana kadar 1 kere gözümle şahit oldum buna ablam ve eniştem olmasaydı o pislik temizlenmişti eniştem ve ben saolsun birkaç kırıkla kurturmayı başardı ne olduğu belli olmayan şey

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40

    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Fark nerede ?(

    "Söylediğini düşünmek,düşündüğünü söylemekten daha zordur"
    "Yüksekten düşenin canı daha çok acır"
    agt


    Daystate Airwolf Mct Tactical 5.5-zeiss conquest 5*20-50 s;,s
    hatsan mod 125 sniper vortex-SATILIK +;tuftabV#

  • Selamlar;
    Düşük tekamül de bulunan insanlar hep kan döker zalim ve canidirler, onları eğitmek gerekir ayıplayıp dövmek yada hor görmek değil. Nefsinden arınıp ilim, irfan öğrenip tekamül de yol aldıkça insan benlik dürtüsünü sıfırlayıp tamamen sevgi ve şefkat dolu bir küçük Tanrısal öze dönüşür ki Halife-İ Hak işte tam bu insana verilen sıfattır. Aslında hangi tekamülde olursa olsun insan kutsaldır, öğrenebilen bir canlıdır, asıl mesele ise bu muhteşem biyonik robot :)( İNSAN ?) un eğitilmemesidir. Acaba neden!.

    Saygılar

  • Bizimde burada böyle bir tip var. Hergün sokak köpeklerine av tüfeğiyle ateş ediyor. Ne jandarma nede polis olaya karışmıyor ihbarlara rağmen. Şimdi bu tipi temizlesem bunu adam yerine koyup beni tıkarlar içeri ama bakalım daha ne kadar sabredecem.

    Çağatay

    Derya Meriva 12 Cal.m;s,S

    Beretta 92 FS 9x19 mm Parebellum £tabanxalı$

    Hatsan Mod 85 cal .220 - Optima 3-12x44 ;tufey#