Pcp güvenlik endişesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • helal

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal


  • ilk mesajınızdaki uyarılar ve ikinci mesajınızdaki nitrojen-yağ karışımı ile ilgili paylaşımlarınız bazı yanlış-eksik bilgiler içeriyor. Yaylılarda Dizelleme veya pcp tüfeklerde herhangi başka bir katalizör ile tehlikeli denemeleri burada herhangi bir başlık altında paylaşamazsınız.
    Paylaştığınız bilgi burada birilerinin zarar görmesine sebeb olabilir. Lütfen daha duyarlı olalım, forum kurallarını okuyalım.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Merhaba,


    PCP tüfekler ilk 1990'ların başlarında çıktığında evet çok güvenli değildi. Bunun sebebi hava haznesinin patlama / yırtılması vs değil, tetik sistemindeki kendi kendine ateşlemesiydi. Yıllar tabi ki çok şey kattı ve şuan PCP silahlarda güvenlik zafiyeti olmadığını söyleyebiliriz. Ancak insan hatası herzaman var.


    Teknik olarak max. 5kg lik bir tüfeğini elinden düşürdüğünde basınçlı hava tüpünün yapısal bütünlüğünü bozmana ve buna bağlı bir patlama yaratmana imkan yoktur, bulabileceğin en sert taş veya çelik bile bunu başaramaz. Daha açık olacak olursak normal fişekli tüfekler buna bir örnektir. Namlusu kil / toprak / kar veya benzeri sebepten tıkanmış bir silah ile ateş edersen namlu yarılır ancak şarapnel parçası şeklinde yaralanmaya sebep olacak bir hasar vermez. Hava tüpüne zarar vermeyi başarsan bile ancak tüpün yırtılması ile sonuçlanır. Bunun dışında basınç göstergesinin veya hareketli sonradan üzerine montaj ile takılan aparatların gevşek kalması sonrasında fırlaması gibi sorunlar da yine insan hatasıdır.


    Somut bir örnek verecek olursak CO2 yangın söndürme tüpü 250 Bar basınçtadır yaklaşık 10 sene önce 30-06 steyr ile ateş ettik ancak patlamak yerine ıslık sesi çıkararak açılan delikten içindeki gaz boşaldı. Kaldı ki biz kuru havadan bahsediyoruz. Unutulmamalıdır ki bu tarz tanklar her koşul düşünülerek imal ve test edilir. O nedenle için rahat olsun... Kardeşinin hedef hattına girmesine müsaade etmediğin, sen yanında yokken tüfeği boş bıraktığını bildiğin (hedef kontrolüne bile giderken), merminin sekeceğini tahmin ettiğin yerlerden uzak durduğun, şişe gibi cam objelere çok yakından ateş etmediğinizde eminim keyfinizi bozacak birşey olmaz. Benim de 20 aylık bir kızım var ve eşimle beraber yanımda atışa herzaman gelirler ama kurallar herkes için geçerlidir...


    Yaylı tüfeklerde eskiden tüfek namlusunu kurmak için çekip aşağıda bırakır ve tetiğe basarsanız namlu çırpar ve sizin veya arkadaşınızın suratına/koluna vb ciddi zarar verebilirdi ancak günümüzde emniyet sistemleri buna müsaade etmez. PCP'deki gelişimi de bu şekilde düşünebilir ve mekanizma farklarını inceleyebilirsiniz.


    1993 Yılından beri PCP ve yaylı kullanıyorum bu zamana kadar öğrendiklerim;


    * Kesinlikle arkasını görmediğiniz hedefe ateş etmeyin.
    * Arkadaşınıza boş olsa bile tüfeği doğrultmayın / şakalaşmayın.
    * Bilinçsizce modifiye edilmiş ve özellikle tetik tertibatı ile oynanmış tüfek / tabanca almayın.
    * Hedef kontrolüne giderken bile tüfeği dolu bırakmayın.
    * Kısa mesafe de olsa arabaya dolu silah ile binmeyin.
    * Scuba tüp arabanızda taşıyorsanız mutlaka bağlı olduğundan emin olun, kaza anında patlamaktan ziyade üzerinize çelik bir kütlenin uçacağını unutmayın.
    * Tüfek kılıflarınızda mutlaka cırt yapıştırarak bagajda gezinmesini engelleyin, hem dürbün ayarınız çok kolay bozulur hem de kaza anında risktir.
    * PCP tüfek sahibi ve scuba tüp ile kullanıyorsanız ve tüpü benim gibi kendiniz basıyorsanız mutlaka basım sırasında tüpün boyuna denk gelecek şekilde su dolu bir kova / varil içinde dolum işleminizi gerçekleştiriniz. (Tüpünüzün ömrü ciddi şekilde uzayacaktır)


    Herkes için güzel bir gün olması dileğimle... Kazasız belasız atışlar...

    I watched a movie once, where the only people with guns are the Police & military




    It was called Schindler's List

  • rahatlatici oldu. Sagolasin yazdigin icim. Yalniz bu kova olayini duymamistim hic

  • Edit;


    Yüksek basınçlı kompresörler 300 bar çalışma basıncında kullanılan tüplere hava bastıklarından dolayı;


    ( Ara soğutucusu bulunmayan kompresörlerde. ) Ara soğutucular sıcak havayı, yaklaşık olarak kompresörün emdiği havasıcaklığına kadar soğutabilmelidir. Bunun sağlanabilmesi için soğutucuda yeterlisoğutma yüzeyinin oluşturulması gerekir. Bir atmosferdeki 1000 m3 havayısoğutabilmek için yaklaşık 12 - 15 m2 ‘lik soğutma yüzeyine ihtiyaç vardır.Soğutucuya giren su, soğutucudan çıkacak olan hava sıcaklığından 10 °C dahasoğuk olmalıdır. Ayrıca, su soğutucuda normal olarak 10 °C ‘den fazla ısınmamalıdır.Su içindeki kirecin, soğutucu içindeki borularda çökelmemesi için su sıcaklığı 40 °C‘nin üzerine çıkmamalıdır. Küçük kompresörlerde silindirin doğrudan soğutulmasıdurumunda 1000 m3 hava için 3 m3 suya ihtiyaç vardır.


    Basitçe örnekleyecek olursak dizel araçlarda buji yoktur, bunun yerine sıkışan hava ve yakıt karışımı ile patlama gerçekleştirerek çalışırlar. Motorun ilk hareketinde kızdırma bujileri devreye girer sadece. Kısacası sıkışan hava oldukça ısınır. Bu nedenle su dolu bir kovada dolum yapmak sağlıklıdır.


    Kendi dalış okulumuz olduğundan dolayı 6 tüp aynı anda basabilen kompresörlerimiz mevcut o nedenle ben gerek duymuyorum ancak evimdeki kompresör ara soğutucusuz o nedenle kova kullanıyorum. (Ara soğutuculu kompresörler ebat olarak oldukça büyük)


    Tekrar iyi günler...

    I watched a movie once, where the only people with guns are the Police & military




    It was called Schindler's List