Sizinle farklı bir lazer sıfırlama paylaşacağım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar.Lazer sıfırlamasıyla ilgili geometrik olarak iki doğruyu kesiştirdiğimiz zaman yani lazerimizi veya paralakslı olmayan dürbünlerimizi belirli bir mesafeye sıfırladığımızda sadece o mesafede etkili sonuçlar aldığımızdan dolayı lazerimi kendi eksenine göre sıfırladım böylece namluyla arasındaki uzaklık en fazla bi kaç santimetre bu uzaklığı sabit tutup iki paralel elde etmiş olacağım böylece her mesafede bi cm farkla doğru sonuç alabileceğim veya o bi cm farkı hesaplayarak yani düzeltme vererek kusursuz atışlar yapabiliriz ve işte resimler. Umarım sizlere de yararlı olur. ;grin;

  • Ateşliler için bir şey diyemem ama pelletin düşüş eğrisi bu "kusursuz atış" olayını dürbünlerle aynı mantıkta sekteye uğratmayacak mı?

  • Hiçbir mermi dümdüz gitmez ki. Sizin lazer sisteminiz normal sıfırlama yöntemine göre hiçbir fark yaratmayacak.

    Airarms S510 Extra Fac 5,5 mm.+ Hawke Sidewinder 30 8-32x56 20xHalf Mildot
    Gamo Hunter 440 5,5 mm. + Optima 3-9x44 E
    Hatsan Mod 125 4,5 mm. + Tasco 6-24x50 AOE
    Gamo PT 80 4,5 mm.
    Zoraki Ultra 4,5 mm. + Sightmark Reddot

  • aynen arkadaşların dediği gibi peletın balistik eğrisi sebebi ile sizin kusursuz atış fikriniz 15-20 mt ile sınırlı kalır

  • Arkadaşlar bahsettiğiniz eğri 50 metrede bile birkaç santimetre eğim oluşturabilir ancak bunu da düşüş düzeltmesi vererek kolayca aşabiliriz ancak standart sıfırlamada duzeltme mesafe icin ayrı düşüş için ayrı düzeltme vermeniz gerekecektir sanırım geometrik kısmı anlayamamışsınız :thumbup::thumbup:

  • Arkadaşlar bahsettiğiniz eğri 50 metrede bile birkaç santimetre eğim oluşturabilir ancak bunu da düşüş düzeltmesi vererek kolayca aşabiliriz ancak standart sıfırlamada duzeltme mesafe icin ayrı düşüş için ayrı düzeltme vermeniz gerekecektir sanırım geometrik kısmı anlayamamışsınız :thumbup::thumbup:

    Hocam ilk olarak standart sıfırlamada bahsettiğiniz gibi bir durum soz konusu değil. İkincisi anlattiginiz iki durum da aslında ayni şeyler. 50 metrede birkaç santim demissiniz ancak smith Wesson 500ün dahi noktasal iz düşümü 40 metre 50 metredeki düşüşle 0. Metredeki dusus standart bir havali icin sandiginizdan çok daha fazla olacaktır. Belki de biz sizi yanlis anlıyoruz bos bir vaktinizde bizzat iki farklı durumu da test ederek bize ispat la ya bilirsiniz :)

  • Standart sıfırlamadan farkını anlatırsanız anlamaya çalışırım tabiki de

    Airarms S510 Extra Fac 5,5 mm.+ Hawke Sidewinder 30 8-32x56 20xHalf Mildot
    Gamo Hunter 440 5,5 mm. + Optima 3-9x44 E
    Hatsan Mod 125 4,5 mm. + Tasco 6-24x50 AOE
    Gamo PT 80 4,5 mm.
    Zoraki Ultra 4,5 mm. + Sightmark Reddot

  • Koca tepe anlayamamışsın farklılığı birisi paralel birisi kesiştirerek. Eğer kesiştirerek yaparsak sadece tek nokta haricinde sürekli ya tekrar sıfırlama gerekecek ya da mesafeye göre önce atış yapıp ona göre farklı düzeltmeler vermemiz gerekecek fakat benim bahsettiğim yöntemde ise her zaman mermi ile lazer aksı arasındaki mesafe sabit kaldığını için tek bir düzeltme ile her zaman nokta atışı yapabiliriz ayrıca bu düzeltme özellikle lazer için sadece iki santimetre ve uzun mesafelerde de kullanılabilir çünkü mesafenin uzamasına göre düşüş kazanması iki sıfırlamada da mevcut ayrıca ayar mesafemize göre nişangahın aksı alt yada üst eksene çıkabileceğinden düzeltme vermemiz zorlaşacaktır fakat benim bahsettiğim durumda hiç bir düzeltme dahi verilmese örneğin tahribay atışlarında bir soda şişesi her mesafeden vurulabilir tek bir sıfırlamayla (cok uzun mesafeler haric). Umarım bu kez saygıdeğer arkadaşlarım için daha açıklayıcı olabilmiştir tek ümidim o. ;tacli# airgunturk.com/attachment/28232/

  • tüfekten çıkan pelet önce yükselip tekrar alçalır bu fark bazen 5cm bazen daha fazla olabilir sizin düşenceniz burada biraz hatalı oluyor.

  • Hocam denediğinizde düşündüğünüz gibi olmayacağını göreceksiniz. Bence bunu deneyerek görmenizde fayda var. Lazer sıfırlama konularında zaten böyle bir durumun söz konusu olmayacağı konuşulmuştu.x 1den y -1e giden bir eğri düşünün oysa lazer x-1 den x1e gidecektir. Ateslilerde durum farklı dememin sebebi limitinin daha yavaş gitmesinden kaynaklı. Mesafe uzadıkça ayni şey ona da olacaktır. Bu dediklerinizi 10-25-50-100 metrelerde tecrübe edin hedefi bulmak için yaptiginiz taktiği durbunde de yapacaksiniz.

  • yusa arkadasimizin fikri bence oldukca mantikli. Pelletin hareketi surekli asagi dogrudur. Eger mesafelere gore dusme egrisi biliniyorsa is gorecektir. Fakat mermiyi once yukari dogru gonderip durbunle iki farkli noktada kesistirmenin bir avantajida merminin yerle temas edene dek havada kalma suresini uzatiyor olmasidir. Buda daha uzun mesafelere atis yapmamizi sagliyor. O yuzden cok kisa mesafelerde eglenceli olabilir. Ayrica tufegin kisa mesafe grupman performansi konusunda daha dogru sonuclar alabiliriz. Fakat bunun icin tasarlanmis ve atislar arasinda lazerin cizgisinde sapmaya yol acmayacak bir ekipman gerekli. Hele bide tepme varsa lazer mekanizmasini ayni dogrultuda tutmak durbunden cok daha zor olacaktir.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Somal ().

  • şimdik şöyle oluyor sanırsam yusa'nın kurduğu mantık tüm değişkenler sabit olduğunda işe yarayacaktır şöyleki basınç nem rüzgar dünyanın dönme hızı namlu çıkış hızı mermi ağırlığı vs. vs. bunlar gidi değişkenler sabit olduğunda tüfeğinde atış eğrisini biliyorsan küçük bir hesaplama ile doğru sonuçlar elde edilebilir diye düşünüyorum aksi taktirde yapılan işlemdeki isabetli atışlar tamamen sanş

  • Teoride mantık doğru,farklı bir yöntem denenmiş.
    Size bana daha basit gelenini söyleyeyim.Dürbünle atışta düşme olmadan vurduğunuz noktaya mesela 20 metreye lazeri ayarladığınızda bel seviyesinden bile atsanız,nişan almadan hedefi vurabilyorsunuz.Tek sorun ışığın bol olduğu gündüz saatlerinde gerçekten kuvvetli bir lazeriniz yoksa hiçbir işe yaramaması :)

  • Balistik eğrisini görebilmek için, Hawke chairgun uygulaması faydalı olabilir. Dürbünlü sıfırlamalarda biri yakın diğeri uzak olmak üzere 2 ayrı mesafeye sıfırlanmış oluyor.